ukrywacie? ja nic nie ukrywam bo nie znam stanu zdrowia tej dziewczyny. Wychodzi na to że żyje https://bydgoszcz.tvp.pl/87235246/torun ... -zabojstwaKasiaBasia56 pisze: ↑wt cze 24, 2025 8:13 pm Ale im bardziej to ukrywacie to tym bardziej ludzie się nakręcają... Przecież nikt tutaj nie chce źle..
Klaudia K Toruń usiłowanie zabójstwa przez Wenezuelczyka
Moderator: verysweetcherry- berry blast
- Kciuk
Re: Klaudia K Toruń usiłowanie zabójstwa przez Wenezuelczyka
- SmokAnalog
- 120mkw
Nadal nie rozumiem, dlaczego ma się podawać do publ. wiadomości informacje na temat stanu zdrowia kogoś, kto nie jest osobą publiczną, szczególnie skoro rodzina sobie tego nie życzy. Ja wiem, że Fakt czy Super Express by chętnie napsał dramatyczny artykuł o obrażeniach, jakie odniosła ta dziewczyna, ale to jest dziennikarstwo najgorszego gatunku.
To nie chodzi o Fakt czy Super express,są tutaj na Wandzie osoby tak jak ja z Torunia,które mijają to miejsce ,mieszkają w sąsiedztwie i większość się zastanawia co dalej z tą dziewczyną. Rozumiem ból rodziny i traumę , ale czy nie bardziej bolą ich spekulacje ? Ja akurat pracuje na tym osiedlu,zaraz za parkiem i to co opowiadają sąsiedzi to dopiero idiotyzmy ,czy nie lepiej gdyby ktoś wiarygodny podał do opinii publicznej i uciął spekulacje raz na zawsze? Dlaczego ktoś pozwala żeby jakaś idiotka pisała komentarze na fb tej poszkodowanej dziewczyny? 2 razy zgłaszałam do fb i odwołali .SmokAnalog pisze: ↑wt cze 24, 2025 10:41 pm Nadal nie rozumiem, dlaczego ma się podawać do publ. wiadomości informacje na temat stanu zdrowia kogoś, kto nie jest osobą publiczną, szczególnie skoro rodzina sobie tego nie życzy. Ja wiem, że Fakt czy Super Express by chętnie napsał dramatyczny artykuł o obrażeniach, jakie odniosła ta dziewczyna, ale to jest dziennikarstwo najgorszego gatunku.
- SmokAnalog
- 120mkw
Nie wiem, co z tym fb, jeśli rodzina nie chce podawać do publicznej wiadomości stanu swojej córki, to powinno się to jednak uszanować - zmienią zdanie, to się dowiemy.dzasta pisze: ↑śr cze 25, 2025 12:03 am To nie chodzi o Fakt czy Super express,są tutaj na Wandzie osoby tak jak ja z Torunia,które mijają to miejsce ,mieszkają w sąsiedztwie i większość się zastanawia co dalej z tą dziewczyną. Rozumiem ból rodziny i traumę , ale czy nie bardziej bolą ich spekulacje ? Ja akurat pracuje na tym osiedlu,zaraz za parkiem i to co opowiadają sąsiedzi to dopiero idiotyzmy ,czy nie lepiej gdyby ktoś wiarygodny podał do opinii publicznej i uciął spekulacje raz na zawsze? Dlaczego ktoś pozwala żeby jakaś idiotka pisała komentarze na fb tej poszkodowanej dziewczyny? 2 razy zgłaszałam do fb i odwołali .
-
plotki3030
- Currently:Rio
Dokładnie i po co są zakładane wątki kryminalne? Skoro nie można nic napisać?PrzemoKondratowicz pisze: ↑wt cze 24, 2025 6:12 pm Wychodzi na to że jedyne co można zrobić to udostępnić link z artykułem do National Geographic lub BBC bo przecież Onet czy WP to też nie są poważne źródła xD
Przecież praktycznie wszystkie osoby poszkodowane nie są osobami publicznymi i skoro nie można pisać co się myśli na dany temat co się mogło wydarzyć i dlaczego, nie można napisać czy ofiara przeżyła czy nie, czy odzyskała świadomość itp bo to nie nasza sprawa to jaki sens jest trzymanie takiego działu na plotkarskim forum?
Mam wrażenie że jest tu ktoś kto jest bardziej osobiście związany z tą dziewczyną skoro nagle atakujecie jak ktoś osmielil się zapytać czy ta dziewczyna z tak poważnymi obrażeniami jeszcze żyje. Nikt nie wymaga podania do opinii publicznej wyników badań, więc też nie wiem co ta rodzina taka tajemnicza, mogliby powiedzieć tak żyje i koniec. Bez tego właśnie rodzi się pole do snucia teorii których pewnie nie malo.
W wątku o Iwonie Wieczorek normalnie można pisać, że może ciało jest tu a może ktoś ją udusił, i to też snucie teorii bo nikt nie wie czy ona żyje czy nie a jednak posty tak nie lecą.
-
plotki3030
Ale w rak medialnej sprawie podanie do wiadomości zyje/nie żyje byłoby wystarczające, nie muszą dokładnie mówić co z nią. Ludzie z Torunia i tak pewnie wiedzą co to za dziewczyna i będą śledzić jej losy z pierwszej ręki. Dlatego rodzina powinna krótko ucinać rodzące się spekulacje.SmokAnalog pisze: ↑śr cze 25, 2025 12:11 am Nie wiem, co z tym fb, jeśli rodzina nie chce podawać do publicznej wiadomości stanu swojej córki, to powinno się to jednak uszanować - zmienią zdanie, to się dowiemy.
-
appleblossom
- Tritonotti
Też bierzcie pod uwagę to, że większość ludzi chce po prostu zaspokoić ciekawość. Czy to, że ktoś z Torunia będzie wiedział czy została trwale okaleczona czy nie ma spowodować, że nie powinien bardziej zadbać o bezpieczeństwo? No chyba nie.plotki3030 pisze: ↑śr cze 25, 2025 6:55 am Ale w rak medialnej sprawie podanie do wiadomości zyje/nie żyje byłoby wystarczające, nie muszą dokładnie mówić co z nią. Ludzie z Torunia i tak pewnie wiedzą co to za dziewczyna i będą śledzić jej losy z pierwszej ręki. Dlatego rodzina powinna krótko ucinać rodzące się spekulacje.
Poza tym z tych ciekawskich ludzi część po prostu przyjęłaby do wiadomości informację i tyle, a jakaś garstka ludzi może zakłócała jej spokój, wypisywała do rodziny itp.- tego nie wiemy.
To co się wydarzylo to jest po raz kolejny niewyobrażalna tragedia.
Wyobraźcie sobie co czuje rodzina Klaudii- przepiękna zdolna dziewczyna, która miała całe życie przed sobą. Wracała sama w nocy przez park, bo kończyła późno pracę żeby sobie dorobić.
Od wczoraj o tym myślę. Ile razy sama wracałam skądś po nocy jak byłam mniej więcej w jej wieku i zawsze się wydawało, że przecież „mi się nic nie stanie”. Widziałam komentarze ludzi z Torunia, którzy pisali, że to do tej sytuacji było miejsce uznawane za bezpieczne- ludzie nie bali się w późnych godzinach wychodzić biegać/z psem itp.
Jeśli ona wyjdzie z tego- a życzę jej tego z całego serca to będzie musiała mieć ogromne wsparcie nie tylko pod kątem zdrowia fizycznego, ale też psychicznego, a ludzie są często niedelikatni. Też na ich miejscu wolałabym ją przed tym chronić.
-
plotki3030
Ale czy myślisz, że jak rodzina będzie ukrywać jej stan zdrowia (podkreślam - nie chodzi o dokładne dane medyczne tylko czy przeżyła, czy wyjdzie z tego) to nagle ludzie, którzy jak to piszesz są ciekawscy nagle będą bardziej delikatni?
Tymbardziej zrobi się wysyp niestworzonych historii. Czy rodzinie serio nie przeszkadzają te wpisy na fb że to jakieś porachunki narkotykowe? Przed tym jej już nie chronią?
Tymbardziej zrobi się wysyp niestworzonych historii. Czy rodzinie serio nie przeszkadzają te wpisy na fb że to jakieś porachunki narkotykowe? Przed tym jej już nie chronią?
-
appleblossom
- Tritonotti
Ale przecież wiadomo, że przeżyła. Tego nie ukryli. Tak samo jeśli nie przeżyje to przecież zmieni się akt oskarżenia. Chcesz wiedzieć czy to prawda, że będzie niewidoma?plotki3030 pisze: ↑śr cze 25, 2025 12:24 pm Ale czy myślisz, że jak rodzina będzie ukrywać jej stan zdrowia (podkreślam - nie chodzi o dokładne dane medyczne tylko czy przeżyła, czy wyjdzie z tego) to nagle ludzie, którzy jak to piszesz są ciekawscy nagle będą bardziej delikatni?
Nadal po Twojej wypowiedzi nie widzę absolutnie żadnego sensu dlaczego mieliby podawać takie informacje.
A co do drugiej części to gdzie są te wpisy?
Nie wiem czy poruszaliscie juz ten temat, ale mnie zaintyrygowalo imie tego sprawcy. Wrzucilam na ChatGPT i oba imiona jakie pojawiaja sie w mediach (wedlug czatu) nie wystepuja naturalnie. Oto krotkie podsumowanie:
Wnioski końcowe
Ani Yomeykreft, ani Yomeykert nie są imionami funkcjonującymi w żadnym kraju ani kulturze, przynajmniej nie w sensie formalnym lub historycznym.
To z dużym prawdopodobieństwem unikalne, autorskie imiona lub pseudonimy, najczęściej używane w kontekście internetowym przez daną osobę.
Jeśli pochodzą z innego alfabetu lub języka (np. arabskiego, cyrylicy), brak jest przekładów lub transliteracji, co sugeruje po prostu stworzenie ich ad hoc.
Podsumowanie
Żadne z tych imion nie pojawia się w oficjalnych lub specjalistycznych rejestrach imion z Azji, Afryki czy Ameryki Łacińskiej.
Nie znajdują się też w bazach genealogicznych, rejestrach diaspora czy lingwistycznych.
Są więc najprawdopodobniej wymyślone, pseudonimowe lub błędnie zapisane.
Ani Yomeykreft, ani Yomeykert nie są imionami funkcjonującymi w żadnym kraju ani kulturze, przynajmniej nie w sensie formalnym lub historycznym.
To z dużym prawdopodobieństwem unikalne, autorskie imiona lub pseudonimy, najczęściej używane w kontekście internetowym przez daną osobę.
Jeśli pochodzą z innego alfabetu lub języka (np. arabskiego, cyrylicy), brak jest przekładów lub transliteracji, co sugeruje po prostu stworzenie ich ad hoc.
Żadne z tych imion nie pojawia się w oficjalnych lub specjalistycznych rejestrach imion z Azji, Afryki czy Ameryki Łacińskiej.
Nie znajdują się też w bazach genealogicznych, rejestrach diaspora czy lingwistycznych.
-
ZilberSchlag
- Srebrna Kropeczka
W sumie zwróciłam uwagę na to, że jest dziwne i nie brzmi jak imię z Ameryki Łacińskiej, ale spotkałam się z tak dziwnymi imionami z różnych krajów, że nie rozkminiałam dalej. Ciekawe i błyskotliwe spostrzeżenie z Twojej strony, szanuję. Przecież jeśli go wylegitymowali przy zatrzymaniu, to nie pisaliby w mediach jakiegoś wymyślonego imienia, no chyba, że w Wenezueli jest już takie bezprawie, że można sobie wymyślić imię dla dziecka. Strasznie dziwne i intrygujące.EwaGS pisze: ↑śr cze 25, 2025 2:57 pm Nie wiem czy poruszaliscie juz ten temat, ale mnie zaintyrygowalo imie tego sprawcy. Wrzucilam na ChatGPT i oba imiona jakie pojawiaja sie w mediach (wedlug czatu) nie wystepuja naturalnie. Oto krotkie podsumowanie:
Wnioski końcowe
Podsumowanie
Ciekawi mnie teraz, jakie imiona ma rodzeństwo i czy matka zostanie w Polsce (tak, wiem, że to prywatni ludzie co nie dokonali zbrodni i nie powinnam się interesować, ale cóż poradzę, że mnie to ciekawi). Przecież jej współpracownicy, sąsiedzi, znajomi w Toruniu na pewno o wszystkim wiedzą. Mam nadzieję, że nie spotkał jej ostracyzm, bo to wystarczająca tragedia mieć takie dziecko, ale przyznam szczerze, że np. pracowanie z nią czy bycie jej sąsiadką, byłyby dla mnie niezręczne.
-
KasiaBasia56
- Modna
Ja słyszałam ze na jakimś pikniku rodzinnym w Toruniu podawali oficjalne info ze zmarła. Mam nadzieję że z tego wyjdzie ale te obrażenia.. Chyba lepiej zginąć jak całe życie być warzyemappleblossom pisze: ↑śr cze 25, 2025 2:42 pm Ale przecież wiadomo, że przeżyła. Tego nie ukryli. Tak samo jeśli nie przeżyje to przecież zmieni się akt oskarżenia. Chcesz wiedzieć czy to prawda, że będzie niewidoma?
Nadal po Twojej wypowiedzi nie widzę absolutnie żadnego sensu dlaczego mieliby podawać takie informacje.
-
appleblossom
- Tritonotti
KasiaBasia56 pisze: ↑śr cze 25, 2025 6:51 pm Ja słyszałam ze na jakimś pikniku rodzinnym w Toruniu podawali oficjalne info ze zmarła. Mam nadzieję że z tego wyjdzie ale te obrażenia.. Chyba lepiej zginąć jak całe życie być warzyem
[/
Jeszcze mając chociaż cień świadomości co się stało…
- berry blast
- Kciuk
-
Izabelka1369
- RoyalBaby
Ciekawe, czy plotki o tym, że zmarła dużo wcześniej, ale to ukrywali, albo sztucznie podtrzymywali ją przy życiu żeby uspokoić nastroje, są prawdziwe...
Niestety to już nieaktualne. Jest oficjalne info., że Klaudia zmarłaappleblossom pisze: ↑śr cze 25, 2025 2:42 pm Ale przecież wiadomo, że przeżyła. Tego nie ukryli. Tak samo jeśli nie przeżyje to przecież zmieni się akt oskarżenia. Chcesz wiedzieć czy to prawda, że będzie niewidoma?
Wątpię aby potrzymywsno ją przy życiu aby uspokoić nastroje.Izabelka1369 pisze: ↑pn cze 30, 2025 11:35 am Ciekawe, czy plotki o tym, że zmarła dużo wcześniej, ale to ukrywali, albo sztucznie podtrzymywali ją przy życiu żeby uspokoić nastroje, są prawdziwe...
-
Izabelka1369
- RoyalBaby
Bo to wbrew etyce zawodowej
- berry blast
- Kciuk
Może jeszcze podtrzymywali ją aby na Wandzie można było dywagować czy żyje czy nie. Ludzie co wy piszecie ...Izabelka1369 pisze: ↑pn cze 30, 2025 11:35 am Ciekawe, czy plotki o tym, że zmarła dużo wcześniej, ale to ukrywali, albo sztucznie podtrzymywali ją przy życiu żeby uspokoić nastroje, są prawdziwe...
-
Izabelka1369
- RoyalBaby
To forum plotkarskie, nie ma obowiązku czytania go, a o wątpliwościach takich jak moje słyszało się co jakiś czas od momentu tego tragicznego napadu, stąd moje pytanie. Nie ulega przecież wątpliwości, że eskalacja nikomu nie wyszłaby na dobre, a ciężko byłoby jej uniknąć, gdyby od razu po napadzie okazało się, że ofiara szans na przeżycie praktycznie nie ma. Śledziłam tą sprawę od samego początku i bardzo mnie po prostu zdziwiło, że po dwóch tygodniach od zdarzenia ofiara nagle umarła, zazwyczaj 2-3 pierwsze doby są decydujące. Stąd moje wątpliwości.berry blast pisze: ↑pn cze 30, 2025 11:54 am Może jeszcze podtrzymywali ją aby na Wandzie można było dywagować czy żyje czy nie. Ludzie co wy piszecie ...
- perelka123
- BlondDoczep
co sądzicie o takich komentarzach pod postami Klaudii? skąd w ogóle taka myśl się wzięła? nigdzie nie było wspomniane, aby znalazła się z zabójcą a tu takie coś
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
Izabelka1369
- RoyalBaby
to jest jakiś troll, podejrzewam nawet ze fake konto, a te obrzydliwe komentarze pisane dla jakiejś chorej potrzeby atencjiperelka123 pisze: ↑pn cze 30, 2025 12:10 pm co sądzicie o takich komentarzach pod postami Klaudii? skąd w ogóle taka myśl się wzięła? nigdzie nie było wspomniane, aby znalazła się z zabójcą a tu takie coś
Albo troll albo mózg zgnił przez tiktokowych detektywówperelka123 pisze: ↑pn cze 30, 2025 12:10 pm co sądzicie o takich komentarzach pod postami Klaudii? skąd w ogóle taka myśl się wzięła? nigdzie nie było wspomniane, aby znalazła się z zabójcą a tu takie coś