Start
Mój profil

Limanowa - Tadeusz Duda

Moderator: verysweetcherry
Awatar użytkownika
Deezy
Channelka

Re: Limanowa - zabójstwa

Post autor: Deezy »

Nie chce się kłócić. Przepraszam jeśli kogoś uraziłam. Po prostu uważam, że tak jest nie tylko w tych okolicach.
Przykro mi, że miałeś takie przeżycia.

Wszystko się zmienia, starsze pokolenia są inne od młodych.
oldziaxx
Drama Maker

Post autor: oldziaxx »

Nie wiem jakim cudem, gość jeździ quadem czy innym crossem, strzela do policji, po czym ucieka do lasu i co? Pod ziemie się zakopuje? Czy na drzewo wchodzi? Dwa dni wielkich poszukiwań, a facet ma pewnie niezły ubaw.
KasiaBasia56
Modna

Post autor: KasiaBasia56 »

oldziaxx pisze: ndz cze 29, 2025 2:05 pm Nie wiem jakim cudem, gość jeździ quadem czy innym crossem, strzela do policji, po czym ucieka do lasu i co? Pod ziemie się zakopuje? Czy na drzewo wchodzi? Dwa dni wielkich poszukiwań, a facet ma pewnie niezły ubaw.
Podobno to zdementowali że to nie był on tylko jakiś dzieciak rzucił petardy w policjantów
... Mi się wydaje że to jednak on strzelał ale policja chce to zatuszować bo to kompromitacja że mieli go pod ręką i uciekł
Awatar użytkownika
pieczonyziemniak.
Currently:revenge

Post autor: pieczonyziemniak. »

Są nieszczere ;)
PEONIA
Licówka

Post autor: PEONIA »

Chodzi bardziej o klimat jaki panuje w danym regionie/społeczności. Ludzie nie muszą siekać dosłownie się kosami ale to prostu czuć i tyle. Widzisz to w tych ludziach i czujesz w kościach. Siedzisz w tym wiec tego nie widzisz, jesteś tym przesiąknięta ale tak jest.

BTW - mój chłopak też był inny i jak sam mówił, nienawidził tamtej mentalności, on był otwarty i postępowy a przyszło co do czego to się okazał taki sam. Mi się też wydaje, ze nie jestem jak reszta póki się nie zderzę z inną społecznością i chyba jednak jestem XD

Ja pochodzę z okolic Warszawy, mieszkałam w samej Warszawie 7 lat. Na temat mojego rejonu też cała Polska ma różne teorie i stereotypy. Czy to znaczy, że każdy jeden mieszkaniec Warszawy i okolic jest taki jak mówią? Oczywiście, że nie.
Czy jednak w tym mieście Panuje pewien określony klimat jakiego nigdzie indziej nie ma i większość stereotypów jest prawdziwa i jest określona atmosfera - oczywiście, że tak.
oldziaxx
Drama Maker

Post autor: oldziaxx »

KasiaBasia56 pisze: ndz cze 29, 2025 2:25 pm Podobno to zdementowali że to nie był on tylko jakiś dzieciak rzucił petardy w policjantów
... Mi się wydaje że to jednak on strzelał ale policja chce to zatuszować bo to kompromitacja że mieli go pod ręką i uciekł
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
gossipgirlxox

Post autor: gossipgirlxox »

Powiem wam, że mnie przeraża kondycja polskiej policji. Co chwilę pokazują swoją nieudolność. Za chwilę okaże się, że zabójca przez cały czas siedział w jakimś garażu niedaleko swojego domu. Wyobrażacie sobie co by się działo gdyby w Polsce zdarzył się zamach terrorystyczy? Jaki tam musi być burdel "na górze", że żadna władza nie potrafi wziąć się za reformę policji.
PEONIA
Licówka

Post autor: PEONIA »

gossipgirlxox pisze: ndz cze 29, 2025 3:49 pm Powiem wam, że mnie przeraża kondycja polskiej policji. Co chwilę pokazują swoją nieudolność. Za chwilę okaże się, że zabójca przez cały czas siedział w jakimś garażu niedaleko swojego domu. Wyobrażacie sobie co by się działo gdyby w Polsce zdarzył się zamach terrorystyczy? Jaki tam musi być burdel "na górze", że żadna władza nie potrafi wziąć się za reformę policji.
A widziałaś słynny film z tego miesiąca jak złapali złodzieja lexusa pod biedronką? Nie pamietam gdzie to było ale właściciel sam namierzył swoje skradzione auto, pod biedronką rozegrała się masakra a jeszcze im uciekł i wjechał do rowu z jakiej skarpy czyli de facto zniszczył ten samochód - a to wszystko pod nosem policji XD
gossipgirlxox

Post autor: gossipgirlxox »

PEONIA pisze: ndz cze 29, 2025 3:56 pm A widziałaś słynny film z tego miesiąca jak złapali złodzieja lexusa pod biedronką? Nie pamietam gdzie to było ale właściciel sam namierzył swoje skradzione auto, pod biedronką rozegrała się masakra a jeszcze im uciekł i wjechał do rowu z jakiej skarpy czyli de facto zniszczył ten samochód - a to wszystko pod nosem policji XD
Widziałam :'( Trochę nie dziwię się policjantom, że boją się użyć broni, bo zaraz mają prokuraotora na karku, ale no błagam, amatorka. Jeszcze swoi rykoszetem dostali :')
Balabala25bala
Channelka

Post autor: Balabala25bala »

Policja w Polsce to naprawdę mięso armatnie. Tak naprawdę takie sytuacje pokazują jedynie kondycję polskiej policji.

Z jednej strony jego pojawienie się wieczorem to dobry sygnał że jest w kręgu szukania policji, nie przemieścił sie na Słowację itp.

https://youtu.be/XQtEmCQANcM?si=wRwGQxWRePyivrK_
Polecam do posłuchania
Balabala25bala
Channelka

I weźcie też poprawkę że policja też wiele rzeczy nie ujawnia ze względu na możliwość dostępu do informacji przez tego człowieka.
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

Post autor: PrzemoKondratowicz »

Jacka Jaworka nie znaleźli chociaż był pod nosem, Grzegorza Borysa znaleźli tylko dlatego że znaleźli zwłoki niedaleko od miejsca zbrodni, nie zdziwię się jak nie będą go mogli przez rok złapać
Blabla111
Tritonotti

Post autor: Blabla111 »

Balabala25bala pisze: ndz cze 29, 2025 6:25 pm I weźcie też poprawkę że policja też wiele rzeczy nie ujawnia ze względu na możliwość dostępu do informacji przez tego człowieka.
Taaak, nieujawnia :') :') :')

Bo nic nie mają :wrrr:
Kajyex
RoyalBaby

Post autor: Kajyex »

Ktoś od tak strzelił do policji i uszedł wolno? Nie ma co, można czuć się bezpiecznie w tym kraju 🤭
carolinexty
MiamiBicz

Post autor: carolinexty »

A może ktoś z was tam mieszka/ ma znajomych/ rodzinę? Wiecie jak ci ludzie się czują? Przeraża mnie to i zastanawiam się czy wyjechali gdzieś czy życie toczy sie dalej czy nie wychodzą z domów
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

Post autor: PrzemoKondratowicz »

carolinexty pisze: ndz cze 29, 2025 10:12 pm A może ktoś z was tam mieszka/ ma znajomych/ rodzinę? Wiecie jak ci ludzie się czują? Przeraża mnie to i zastanawiam się czy wyjechali gdzieś czy życie toczy sie dalej czy nie wychodzą z domów
Życie toczy się dalej, to jest sprawa rodzinna a nie szaleniec mordujący przypadkowych. Kto go nie zna i nie zaszedł mu za skórę to jest niewzruszony.
Balabala25bala
Channelka

Ja mieszkam 15 km i moi znajomi są wstrząśnięci. Myślę ze trzeba wziąć poprawkami jedną olrzecz. Gęby go złapią to ma bezwględne dożywocie bez możliwości ubiegania się o wcześniejsze zwolnienie. I wszystko zależy od stanu psychicznego w jakim jest. Nie chce diagnozować ale powiem wam jedno. Ktoś kto nie ma już nic do staracenia kompletnie nic jest najbardziej niebezpieczny.
Awatar użytkownika
dutchess
RiczAsFak

Post autor: dutchess »

PEONIA pisze: ndz cze 29, 2025 3:56 pm A widziałaś słynny film z tego miesiąca jak złapali złodzieja lexusa pod biedronką? Nie pamietam gdzie to było ale właściciel sam namierzył swoje skradzione auto, pod biedronką rozegrała się masakra a jeszcze im uciekł i wjechał do rowu z jakiej skarpy czyli de facto zniszczył ten samochód - a to wszystko pod nosem policji XD
W akcji z Lexusem w dodatku jeden policjant postrzelił drugiego w nogę 🫣
Joanna Darc
Samarka

Post autor: Joanna Darc »

carolinexty pisze: ndz cze 29, 2025 10:12 pm A może ktoś z was tam mieszka/ ma znajomych/ rodzinę? Wiecie jak ci ludzie się czują? Przeraża mnie to i zastanawiam się czy wyjechali gdzieś czy życie toczy sie dalej czy nie wychodzą z domów
Podobno mieszkańcy bawią się na poprawinach
Gdymniesenzmorzy
FejkTiffany

Post autor: Gdymniesenzmorzy »

Nie zdziwiłabym się,gdyby rzeczywiście pojawił się w okolicy a nasza "policja"pozwoliła mu się oddalić. Teraz tylko próbują to zatuszować,żeby nie wyszło jak bardzo to spier...
Balabala25bala
Channelka

Gdymniesenzmorzy pisze: ndz cze 29, 2025 11:57 pm Nie zdziwiłabym się,gdyby rzeczywiście pojawił się w okolicy a nasza "policja"pozwoliła mu się oddalić. Teraz tylko próbują to zatuszować,żeby nie wyszło jak bardzo to spier...

Na Limanowa.in które ma chyba najbardziej wiarygodne wiadomości i nie kręci afery piszą że włącza się wojsko.

Teren jest faktycznie trudny i pełen niespodzianek. Bunkry, conajmniej 3 jaskinie opisane na Wikipedii. Dla kogoś kto go zna dobrze idealne do ukrycia się. Są też źródełka. Chłop jest w stanie trochę się pochować. Co do żywności wystarczy że wejdzie do kogoś na pole.

Nadleśnictwo wydało apel żeby nie chodzić w tym czasie po Beskidzie Wyspowym. Gdzieś czytałam że Gopr też bierze udział a wcześniej wykluczali ich udział ze względu że jest uzbrojony. Dla mnie zaskakujące jest trochę to że jest w miejscu. Nie kieruje się np w kierunku Słowacji tylko został na miejscu. Wg mnie to może świadczyć o braku logicznego myślenia czy też uczuciu wszystko jedno.

Co do działań policji to boją się sprawy Jaworka. W przypadku Borysa zwalano winę na to że jest to wojskowy. Tutaj jednak uwidacznia się jak polska policja potrzebuje kompleksowej reformy, aby spełniała swoją rolę.
Awatar użytkownika
Deezy
Channelka

Post autor: Deezy »

Balabala25bala pisze: pn cze 30, 2025 12:21 am
Na Limanowa.in które ma chyba najbardziej wiarygodne wiadomości i nie kręci afery piszą że włącza się wojsko.

Teren jest faktycznie trudny i pełen niespodzianek. Bunkry, conajmniej 3 jaskinie opisane na Wikipedii. Dla kogoś kto go zna dobrze idealne do ukrycia się. Są też źródełka. Chłop jest w stanie trochę się pochować. Co do żywności wystarczy że wejdzie do kogoś na pole.

Nadleśnictwo wydało apel żeby nie chodzić w tym czasie po Beskidzie Wyspowym. Gdzieś czytałam że Gopr też bierze udział a wcześniej wykluczali ich udział ze względu że jest uzbrojony. Dla mnie zaskakujące jest trochę to że jest w miejscu. Nie kieruje się np w kierunku Słowacji tylko został na miejscu. Wg mnie to może świadczyć o braku logicznego myślenia czy też uczuciu wszystko jedno.

Co do działań policji to boją się sprawy Jaworka. W przypadku Borysa zwalano winę na to że jest to wojskowy. Tutaj jednak uwidacznia się jak polska policja potrzebuje kompleksowej reformy, aby spełniała swoją rolę.

Lokalni historycy zaprzeczają istnieniu bunkrów, jestem sama ciekawa jak to faktycznie jest bo nie znam aż tak dobrze tych rozległych lasów.
Nie wiem na ile można wierzyć tym lokalnym plotkom, że jest na miejscu bo ma jeszcze innych na liście. To jest chore.
Balabala25bala
Channelka

Deezy pisze: pn cze 30, 2025 5:28 am Lokalni historycy zaprzeczają istnieniu bunkrów, jestem sama ciekawa jak to faktycznie jest bo nie znam aż tak dobrze tych rozległych lasów.
Nie wiem na ile można wierzyć tym lokalnym plotkom, że jest na miejscu bo ma jeszcze innych na liście. To jest chore.
Myślę ze nikt nie może wiedzieć co tak naprawdę siedzi w jego głowie. Było wiele głosów że po co koncentrować się tylko na okolicach S.W jak może być wszędzie. A okazuje się że został jednak na miejscu. Nie wiadomo jaki ma plan. Człowiek który ucieka przed czymś raczej kierowałby się w bardziej bezpiecznym kierunku a ten mimo wszystko został. To świadczy o pewnego rodzaju determinacji czy też braku logicznego myślenia. Mnie lekko przeraża że przy dzisiejszej technologii, środkach jakie zostały użyte on nadal jest nieuchwytny. Myślę że ktoś wyciągnie z tego wnioski. Kiedyś miałam zajęcia z jednym z policjantów i on powiedział że Polska to nie Stany czy Ukraina gdzie teren jest na tyle duży że można kogoś nie znaleść….
Rudawa
RoyalBaby

Post autor: Rudawa »

Deezy pisze: pn cze 30, 2025 5:28 am Lokalni historycy zaprzeczają istnieniu bunkrów, jestem sama ciekawa jak to faktycznie jest bo nie znam aż tak dobrze tych rozległych lasów.
Ktoś przeinaczył jedną wypowiedź, w której chodziło o to że w lesie można się nieźle zabunkrowac.

Teren jest leśny, górzysty ale bunkrów nie ma

Wczoraj Interia podała informacje ze w starej wsi jest 500 tys. Policjantów - to też pomyłka.
Jest ich około 500 osób ale nie tysięcy. Dziś ma pojechać jeszcze 300 osób.
plotki3030
Currently:Rio

Post autor: plotki3030 »

Dziewczyny a co z motywem? Są jakieś podejrzenia?

Czytałam gdzieś że dzień wcześniej była sprawa rozwodową córki (?) I źle się o nim wypowiadali ale to chyba bzdury..
On był już zagrożeniem dla rodziny wcześniej ale zastanawiam się co sprawiło że odpalil się do tego stopnia by zabić własną córkę 😓