Start
Mój profil

Łuszczyca na głowie, ktoś stosował siemię lniane?

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Harala
RoyalBaby

Łuszczyca na głowie, ktoś stosował siemię lniane?

Post autor: Harala »

Widziałam kilka wpisów, że siemię lniane działa łagodząco na łuszczycę na głowie. Czy ktoś z Was faktycznie próbował? Jak to się przygotowuje i czy w ogóle coś daje?
Sermowykotek
Mokra Włoszka

Post autor: Sermowykotek »

Ja robię sobie glutek z siemienia lnianego na 2–3 godziny przed myciem głowy. Siedzi cicho i się nie odzywa 😉 Skóra po tym jest nawilżona, mniej swędzi i łuszczy się znacznie mniej. Działa u mnie lepiej niż niektóre apteczne cuda. Polecam każdemu, kto chce spróbować czegoś naturalnego i łagodnego.
ddda
RóżowePolo

Post autor: ddda »

Jak to zrobić? Ja na początku też nie wiedziałam, ale to proste. Gotujesz 2 łyżki siemienia lnianego w 1 szklance wody przez ok. 5–10 minut. Potem przecedzasz gorące przez sitko, studzisz i nakładasz na skórę głowy i włosy. Zostawiasz na 2–3 godziny przed myciem. Ale uczciwie powiem – mi lepsze efekty dało połączenie glutka z siemienia z szamponem Psorisel i jego emulsją. Naturalne + apteczne razem dały największy spokój z łuszczycą.
Obrazek
Miella
Channelka

Post autor: Miella »

Zgadzam się! Ja robię ten sam glutek z siemienia i potem stosuję płyn z Psorisela punktowo na zmiany, jak się robi gorzej. Połączenie działa super. Sam glutek fajnie łagodzi i zmiękcza skórę, ale dopiero z Psoriselem przestało mi się wszystko sypać z głowy. Ja kupuję cały zestaw tutaj:
https://www.apteka-melissa.pl/produkt/v ... 76726.html