Start
Mój profil

Czy wypada na wesele?

Moderator: verysweetcherry
Awatar użytkownika
Shadeu
SushiRoll

Czy wypada na wesele?

Post autor: Shadeu »

No właśnie, czy wypada na wesele jako gość iść w czarnej sukience?
gdyby to było wesele bliskich mi osób, to bym zapytała państwa młodych czy nie mają nic przeciwko, ale to od strony mojego lubego, więc no średnio z zapytaniem...
jakie jest Wasze podejście? mocne faux pas?
dodam, że sukienka, którą mam nie jest jakaś żałobna, długa do kostek itd, to dokładnie ta na zdjęciu
Załączniki
fw_1750663299579.jpg
fw_1750663299579.jpg (19.74 KiB) Przejrzano 1197 razy
Awatar użytkownika
Grubababa
Willa z basenem

Post autor: Grubababa »

Shadeu pisze: pn cze 23, 2025 9:22 am No właśnie, czy wypada na wesele jako gość iść w czarnej sukience?
gdyby to było wesele bliskich mi osób, to bym zapytała państwa młodych czy nie mają nic przeciwko, ale to od strony mojego lubego, więc no średnio z zapytaniem...
jakie jest Wasze podejście? mocne faux pas?
dodam, że sukienka, którą mam nie jest jakaś żałobna, długa do kostek itd, to dokładnie ta na zdjęciu
Wg mnie wypada. O ile nie jest się mama pani młodej/pana młodego, siostra, to nie widzę przeszkód. Mała czarna + klasyczne dodatki zawsze się obroni.
Jak się dobrze wczytasz to znajdziesz i Nietzschego i Gosie z żabki
Jagodzia1234
LouiBag

Post autor: Jagodzia1234 »

A jak myślicie, czy wypada żeby jako gość iść w jasno beżowym lnianym garniturze? Chodzi ofc o mojego męża nie o mnie.
sweetness
PsychoFanka

Post autor: sweetness »

Dwa razy byłam na weselu w czarnej sukience.
Nikt nic nie powiedział, wszyscy mieli w dupie bo uwaga jest skierowana na młodą parę. Czasy się nieco zmieniły, moda się zmienia więc ja bym zakładała śmiało.
Serio widziałam tak różne kreacje na weselu, że ta mała czarna sukienka to jest pikuś. O wiele gorsza jest kreacja ledwo zakrywająca tyłek, cycki albo biała.
TerraBicicletta
Modna

Post autor: TerraBicicletta »

Nie wypada. Czerń jest na pogrzeby.
TerraBicicletta
Modna

Shadeu pisze: pn cze 23, 2025 9:22 am dodam, że sukienka, którą mam nie jest jakaś żałobna, długa do kostek itd, to dokładnie ta na zdjęciu
No faktycznie ta żałobna nie jest, ale no please - ubierz se ją na potańcówkę albo do klubu, a na wesele bliskich osób serio należaloby wybrać inny kolor. Co chcesz pokazać przychodząc w czerni na takie wydarzenie?
Awatar użytkownika
Shadeu
SushiRoll

TerraBicicletta pisze: czw lip 24, 2025 12:27 am No faktycznie ta żałobna nie jest, ale no please - ubierz se ją na potańcówkę albo do klubu, a na wesele bliskich osób serio należaloby wybrać inny kolor. Co chcesz pokazać przychodząc w czerni na takie wydarzenie?
a co miałabym chcieć pokazać przychodząc w takim czy innym kolorze? sukienka to sukienka, nie przekazuje kolorami ukrytych wiadomości xd taki mi się podoba i tyle.
dlaczego NALEŻAŁOBY wybrać inny kolor i dlaczego zakładasz, że to bliskie osoby? logiczne, że gdyby były bliskie, to zapytałabym osobiście czy młodzi nie mają z tym problemu a nie pytała na forum o ogólne opinie niezależnych osób
Awatar użytkownika
Shadeu
SushiRoll

TerraBicicletta pisze: czw lip 24, 2025 12:24 am Nie wypada. Czerń jest na pogrzeby.
rozumiem, że poza pogrzebami nigdy nie nosisz czarnego?
TerraBicicletta
Modna

Shadeu pisze: pt lip 25, 2025 11:44 am rozumiem, że poza pogrzebami nigdy nie nosisz czarnego?
Sama pytasz na górze, czy to mocne faux pas. Więc sama w podświadomości czujesz chyba, że to nie jest odpowiedni kolor na wydarzenie typu ślub. No ale wiadomo, nikt Ci nie zabroni, jak chcesz to idź w czerni.
Awatar użytkownika
Shadeu
SushiRoll

TerraBicicletta pisze: pt lip 25, 2025 12:42 pm Sama pytasz na górze, czy to mocne faux pas. Więc sama w podświadomości czujesz chyba, że to nie jest odpowiedni kolor na wydarzenie typu ślub. No ale wiadomo, nikt Ci nie zabroni, jak chcesz to idź w czerni.
pytam, bo myślę, że sama poniekąd uległam temu, że "nie wypada", więc chciałam poznać zdanie innych i być może wyrwać się z tego utartego staromodnego przekonania. odpowiedziałam z przekąsem, bo Twoja odpowiedź właśnie tak zabrzmiała, jakbyś kategorycznie przypisywała czarny wyłącznie pogrzebom
Awatar użytkownika
ZimnyKaloryfer
JaZapier***

Post autor: ZimnyKaloryfer »

Kobieto, idź w czym chcesz. Wszyscy to będą mieli w dup...ie:) baw się dobrze!
Martakozak956
Mokra Włoszka

Post autor: Martakozak956 »

Jagodzia1234 pisze: czw cze 26, 2025 5:22 pm A jak myślicie, czy wypada żeby jako gość iść w jasno beżowym lnianym garniturze? Chodzi ofc o mojego męża nie o mnie.
No pewnie, że wypada
TerraBicicletta
Modna

ZimnyKaloryfer pisze: czw lip 31, 2025 4:05 pm Kobieto, idź w czym chcesz. Wszyscy to będą mieli w dup...ie:) baw się dobrze!
A skąd mozesz wiedzieć, ze wszyscy będą mieć w doopie. Nie znasz jej środowiska. Są rodziny, gdzie wlasnie ludzie nie maja "w dup...ie" tylko wręcz idą na wesele, żeby sie naobserwowac co, kto, jak, żeby potem obgadać.
jaskana
LouiBag

Post autor: jaskana »

imo są dwa wyjścia - pytasz pannę młodą o zdanie albo idziesz w czymś innym