Start
Mój profil

Botoks wasze za i przeciw ?

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Sunniva
Channelka

Re: Botoks wasze za i przeciw ?

Post autor: Sunniva »

Póki co mam same za, nie mam przeciw. Robie czoło i lwią.
Lubiemielone
RoyalBaby

Post autor: Lubiemielone »

Robię lwią, co 5-6 miesięcy. Dla mnie efekt super, miałam zawsze tendencję do marszczenia czoła, nawet czułam takie napięcie przy zasypianiu. Utrzymuje mi się nie jakoś szczególnie długo, ale dużo ćwiczę i lubię saunę.
Yasii
Gacie z oceanu

Post autor: Yasii »

A mnie to chyba najbardziej śmieszą wypowiedzi osób które nigdy nie korzystały z botoxu ale mają najwięcej do powiedzenia w temacie i straszą, jak wcześniej ktoś linkiem do artykułu.
O osobach nie odróżniających toksyny botulinowej od kwasu hialuronowego nie wspominając, bo to tak jakby się nie odróżniało gipsu od rozpuszczalnika.
Miałam robiony botox na bruksizm, extra sprawa, gorąco polecam.
Bardziej od botoksu obawiałabym się wypełniaczy, które jak się okazuje faktycznie nie rozpuszczają się same jak wmawiano to pacjentom. Nawet hialuronidaza nie może rozpuścić tego w 100%. Tak się chyba zaczęło, że jakaś pacjentka po 10 latach od podania odkryła na zdjęciu RTG że wypełniacz nadal jest widoczny.
Awatar użytkownika
manifestacja
Samarka

Post autor: manifestacja »

Polecam obejrzeć ❗️ ten film
nie słuchać a obejrzeć.
Po obejrzeniu go odechciało mi się robić w przyszłości wszelkich wypełniaczy i grzebaniu przy twarzy nimi. Usta zrobiłam przed obejrzeniem, ale koniec.

https://youtu.be/Mx28POFmfFI?si=7NqErVyoA4V0Ujp-
zjs65481
RoyalBaby

Post autor: zjs65481 »

manifestacja pisze: pt maja 16, 2025 9:37 pm Polecam obejrzeć ❗️ ten film
nie słuchać a obejrzeć.
Po obejrzeniu go odechciało mi się robić w przyszłości wszelkich wypełniaczy i grzebaniu przy twarzy nimi. Usta zrobiłam przed obejrzeniem, ale koniec.

https://youtu.be/Mx28POFmfFI?si=7NqErVyoA4V0Ujp-
Ale tu mówią o wypełniaczach, a nie o botoksie!

Botoks = unieruchomienie mięśni, aby nie robiły się zmarszczki mimiczne - przede wszystkim lwia zmarszczka, zmarszczki poprzeczne czoła, ale nie tylko.

"Napompowane" usta albo "pillow face" nie robią się od botoksu, tylko od wypełniaczy, a te lubią migrować i nie wchłaniają się do końca.

Od wypełniaczy stronimy :) (chyba, ze ktoś ma tak małe usta, że prawie nie ma warg, to jeszcze rozumiem), a do btx szukamy dobrego LEKARZA, który najpierw przed podaniem przeanalizuje, jak się nam rusza twarz, jakich mięśni używamy, jakie robimy miny, jak się uśmiechamy, żeby wiedzieć, gdzie ma podać. Takich, którzy od razu chcą znieruchomić całą twarz też unikamy :)
KlaudynkaO
RoyalBaby

Post autor: KlaudynkaO »

Na lwią zmarszczkę na pewno bardzo dobry będzie dobry botoks.
Jukka Sarasti
GreckieWakacje

Post autor: Jukka Sarasti »

Robię botoks od 15 lat 2x w roku na "kurze łapki" i dzięki temu nie mam ani jednej zmarszczki wkoło oczu a mam już jakiś czas 4kę z przodu, jeśli chodzi o wiek (; najlepszy zabieg ever. Botoks nie migruje, jak tu ktoś pisał, migrują kwasy i wszelkie wypełniacze. IMHO to jeden z gorszych zabiegów. Żeby mieć ładną buzię tak po 40 i później to trzeba ją szanować już dużo, dużo wcześniej. Fajki, alko, makijaż itd. mega rujnują urodę ale to wyłazi po latach właśnie dopiero. Robię jeszcze RF mikroigłową (seria zimą) i dermapen. RF jest wgle zaje*ista w każdej postaci, daje mega efekty ale robiona regularnie. To tyle ode mnie, pozdrówki! (:
Mam nieodparte wrażenie, że z każdym dniem mojego życia nieuchronnie zwiększa się liczba tych, którzy mogą pocałować mnie w dupę.
serdelek00

Post autor: serdelek00 »

Jukka Sarasti pisze: czw maja 22, 2025 10:10 pm Robię botoks od 15 lat 2x w roku na "kurze łapki" i dzięki temu nie mam ani jednej zmarszczki wkoło oczu a mam już jakiś czas 4kę z przodu, jeśli chodzi o wiek (; najlepszy zabieg ever. Botoks nie migruje, jak tu ktoś pisał, migrują kwasy i wszelkie wypełniacze. IMHO to jeden z gorszych zabiegów. Żeby mieć ładną buzię tak po 40 i później to trzeba ją szanować już dużo, dużo wcześniej. Fajki, alko, makijaż itd. mega rujnują urodę ale to wyłazi po latach właśnie dopiero. Robię jeszcze RF mikroigłową (seria zimą) i dermapen. RF jest wgle zaje*ista w każdej postaci, daje mega efekty ale robiona regularnie. To tyle ode mnie, pozdrówki! (:
Jak ja żałuję, że nie odkryłam botoksu na kurze łapki wcześniej 😅 pierwszy zrobiłam grubo po 30tce i to był totalny game changer jeśli chodzi o wygląd twarzy. Nawet jeśli mam dłuższą przerwę w podaniu botoksu to te zmarszczki nie są aż tak widoczne i głębokie. Robiłam też kiedyś lip flipa botoksem, efekt spoko, delikatny, ale bardzo krótko się trzymał (ok 2 mce)
dutchbaby
ZdalnaFanka

Post autor: dutchbaby »

Kiedy ludzie naucza sie odrozniac botox od wypelniaczy??? Ok, wiadomo, ze nie kazdy musi sie na tym znac, ale w takim razie po co sie madrzyc na ten temat, ewidentnie nie majac pojecia?
Parasolka110
Mokra Włoszka

Post autor: Parasolka110 »

Ja mam 29 lat i właśnie w tym roku próbuje uzbierać na lwią zmarszczkę i kurze łapki, bo no już zostają te zmarszczki ze mną, a cofnąć się takich głębokich już nie da, więc trzeba pomyśleć nad zabezpieczeniem 🤣 bardzo, bardzo jeszcze chciałabym usta, ale to trzeba już finansowo rozłożyć na przyszły rok :D moja Pani Doktor robi sobie botoks i wygląda jak nastolatka, wszystko z takim wyczuciem i smakiem 😇
Polusia175
Skarpeta Rakieta

Post autor: Polusia175 »

A możecie kogoś do rego od btxu polecić w Trójmieście?
Awatar użytkownika
Rukola1
ZdalnaFanka

Post autor: Rukola1 »

co uważacie dziewczyny na temat tego filmu? https://www.youtube.com/watch?v=DPk6cOdfYAY
Elajza_90
RoyalBaby

Post autor: Elajza_90 »

Ja zdecydowałam się pierwszy raz na botox po 30 i żałuję, że tak późno… Wszystko zależy od indywidualnych procesów starzenia się twarzy, genów itp, ale jak zrobi się już głęboka zmarszczka pozioma na czole, to ciężko jest to całkowicie zlikwidować, więc lepiej zapobiegać. Ale społeczeństwo się nie zna i potem powiela mity(nawet tutaj o migracji botoksu). Także jak ktoś rozważa to śmiało, tylko wybrać sprawdzone miejsce z dobrymi opiniami
Nestelle
Mokra Włoszka

Post autor: Nestelle »

Botox zaczęłam robić coś ok.25 r.ż najpierw na lwią zmarszczkę, z czasem doszły kurze łapki i czoło ... W miedzy czasie robiłam tez na bruksizm,brukowaną bródkę( tez super).Ostrzykiwałam tez kilkukrotnie glowe - przeciw migrenie .Jestem po 40 - i już mam tak duże doświadczenie, że mogę z całą pewnością powiedzieć - że najważniejszy jest człowiek który to robi ... Doświadczony i ..uczciwy!!! Nie warto oszczędzać- wszystkie te akcję typu botox party... rozcieńczanie botox czy tzw botox z " lewego" źrodła( ukraiński i inny ... ) - trzyma słabo, krótko a jeśli dodać do tego brak umiejętności bo nie wystarczy po prostu sobie ostrzyknąc.... to wszystko daje rade może w młodym wieku ...Ale z czasem kiedy starzenie postępuje rozwodniony botox nie daje rady, efekty słabną i nie ma tego wow. Trzeba uśrednić sobie kwotę( średnio 1200 za 3 okolice ) i nie szukać okazji .Znaleźć dobrego specjalistę i się Go trzymać- bo w przypadku większych potrzeb w wieku dojrzałym zwykle ostrzykiwanie nie daje takich rezultatów. Ja już mam opadające powieki i asymetryczną brew- moja dr potrafi tak botox podać że mam podniesione brwi z powiekami ( ale NIE jak joker oczywiście) I jakby odświerzoną twarz ... Jestem bardzo zadowolona. Wcześniej korzystałam z innego gabinetu- pomimo robionej korekty po 2 - 3 tyg za każdym razem słaby efekt .Myślałam że to wina wieku - może mięśnie silniej pracują albo coś... okazało się chodziły plotki że sprowadzają tani botox bez atestu czy coś stąd te ciągłe botox party i inne promki .. efekt na młodych bużkach był bo one nie wiele potrzebują - i tylko to wstawiali na ig ...
A i kiedyś lip flip też robiłam w " tamtym" gabinecie- bez efektu .Byłam przekonana że to wina moich trudnych ust ( bo takie mam niestety) . Zaprzestałam. Później trafiłam do docelowego gabinetu - i Lip flip robiony 2 razy - za każdym razem oczekiwany efekt - górna warga się wywija tak jak powinna ..z tym , że faktycznie lip lift trzyma krócej od innych ostrzykniętych miejsc - pewnie przez to że jednak nie idzie wyłączyć ust ... czołem można przestać ruszać ale usta się jednak używa na codzień.....
Nie wiem, nie znam się...
Pulinek
Siatkarka

Post autor: Pulinek »

Ja się wzbraniałam przed botoksem, zakładając że takie rzeczy dopiero po 40tce. Ogólnie czoło miałam gładziutkie do 35 roku życia a potem miałam gorszy czas, pojawiły się i zostały :) teraz mam 38 lat i wyglądam naprawdę młodo jak na swój wiek, ale to czoło mnie drażni :D zimą robiłam dwa razy stymulatory - dolną część twarzy + lekko powiększyłam usta, ale tak turbo naturalnie że w sumie mało kto się zorientował :)
mam za sobą dwie sesje dermapena który super odżywił mi buzię, robiłam w maju i czerwcu i już efekty majowego zabiegu są widoczne.
Nieskromnie powiem że stan mojej twarzy jak na te moje 38 mnie zachwyca, obstawiam że botoks będzie wisienką na torcie :he:
dutchbaby
ZdalnaFanka

Pulinek pisze: sob cze 14, 2025 7:54 pm Ja się wzbraniałam przed botoksem, zakładając że takie rzeczy dopiero po 40tce. Ogólnie czoło miałam gładziutkie do 35 roku życia a potem miałam gorszy czas, pojawiły się i zostały :) teraz mam 38 lat i wyglądam naprawdę młodo jak na swój wiek, ale to czoło mnie drażni :D zimą robiłam dwa razy stymulatory - dolną część twarzy + lekko powiększyłam usta, ale tak turbo naturalnie że w sumie mało kto się zorientował :)
mam za sobą dwie sesje dermapena który super odżywił mi buzię, robiłam w maju i czerwcu i już efekty majowego zabiegu są widoczne.
Nieskromnie powiem że stan mojej twarzy jak na te moje 38 mnie zachwyca, obstawiam że botoks będzie wisienką na torcie :he:
Botox sie robi przede wszystkim prewencyjnie, wiec po 40tce jak juz ma sie glebokie zmarszczki, to juz troche musztarda po obiedzie ;)
Pulinek
Siatkarka

Post autor: Pulinek »

dutchbaby pisze: wt cze 17, 2025 1:54 pm Botox sie robi przede wszystkim prewencyjnie, wiec po 40tce jak juz ma sie glebokie zmarszczki, to juz troche musztarda po obiedzie ;)
Tym bardziej się utwierdziłam że to odpowiedni czas 😁
owbt
Szarlotta

Post autor: owbt »

A co z zasadą, że nieużywany mięsień zanika? Trochę bym się tego obawiała w kontekście "unieruchamiania" konkretnych partii mojej twarzy.
dutchbaby
ZdalnaFanka

owbt pisze: ndz cze 22, 2025 3:26 pm A co z zasadą, że nieużywany mięsień zanika? Trochę bym się tego obawiała w kontekście "unieruchamiania" konkretnych partii mojej twarzy.
Dlatego nie powinno sie robic botoxu czesciej niz co pol roku. Miesien nie moze byc unieruchomiony non stop.
jolantajolanta
DramaQueen

Post autor: jolantajolanta »

dutchbaby pisze: wt cze 17, 2025 1:54 pm Botox sie robi przede wszystkim prewencyjnie, wiec po 40tce jak juz ma sie glebokie zmarszczki, to juz troche musztarda po obiedzie ;)
Nie do końca. Miałam utrwalona lwia zmarszczke i zniknęła 😁
Berry777
Skarpeta Rakieta

Post autor: Berry777 »

Hej dziewczyny. Kosmetyczka doradziła mi botoks. Mam twarz okrągłą tzw baby face, i cofnięta szczękę do tylu. Chciałabym aby twarz nabrała bardziej kobiecych kształtów, typowo jak literka V.
Poleciła botoks w brodę i żuchwę. Mam namiary na dobrego lekarza. Ale zacząłam się zastanawiać czy botoks da mi oczekiwany rezultat. Czy nie lepiej wybrać kwas?
dutchbaby
ZdalnaFanka

Berry777 pisze: pt lip 04, 2025 2:19 pm Hej dziewczyny. Kosmetyczka doradziła mi botoks. Mam twarz okrągłą tzw baby face, i cofnięta szczękę do tylu. Chciałabym aby twarz nabrała bardziej kobiecych kształtów, typowo jak literka V.
Poleciła botoks w brodę i żuchwę. Mam namiary na dobrego lekarza. Ale zacząłam się zastanawiać czy botoks da mi oczekiwany rezultat. Czy nie lepiej wybrać kwas?
Botox i kwas to dwie zupelnie inne rzeczy o roznym dzialaniu. Pierwsze slysze o botoksie w brode, w jakim celu? Botox podaje sie w zwacze dla ich rozluznienia, a w brode wypelnienie kwasem jak juz. Przede wszystkim pamietaj, ze botox utrzymuje sie tylko 3-4 miesiace, wiec nawet jesli bedzie efekt, to bardzo krotkotrwaly.
meowmeow123
Ciastko

Post autor: meowmeow123 »

Ja mam 24 lata i od 1,5 roku robie na bruksizm w żwacze. Planuję w przyszłości wyrobić sobie też szynę ochronną na zęby ale póki co wspomagam się botokem bo mam aparat ortodontyczny. Przerobiłam kilku zabiegowców i no niestety bywa różnie, raz nawet zawiódł mnie lekarz który podał botoks tak że nic praktycznie nie złapało i miałam pół twarzy w siniakach... Trzeba napewno dobrze weryfikować do kogo się idzie, poczytać opinie. Ja osobiście mogę polecić dr Marcinkiewicz z kliniki Projekt Skóra w Warszawie. Jest drogo ale jest bardzo dobrze, super kobieta i super specjalistka, jak na 1 raz to tylko do niej. Dodatkowo jest to osoba która nie wciska zbyt wielu zabiegów mlodym dziewczynom ktore tego nie potrzebują więc jak najbardziej na plus.
Lilimolly
Ciastko

Post autor: Lilimolly »

W jakim wieku zaczęłyście robić botoks?
Takede
Channelka

Post autor: Takede »

Macie jakieś sprawdzone sposoby na zmarszczki mimiczne po 40-tce, ale bez operacji?