Start
Mój profil

Vinted

Moderator: verysweetcherry
Jagodzia1234
LouiBag

Re: Vinted

Post autor: Jagodzia1234 »

Jak działają te grupy podbijające, o co chodzi? Jestem na fb na paru grupach właśnie związanych z Vinted i sprzedażą ubrań i co jakiś czas widzę posty że szukają zaangażowanych osób do grup podbijających i zastanawiam się o co kaman
Awatar użytkownika
nocotyniepowiesz
ToTylkoHermes

Post autor: nocotyniepowiesz »

Zakupy na vinted to droga przez mękę. Brak podstawowych informacji, typiary myślą, że jedno zdjęcie im załatwi sprawę. To,co one wystawiają za 5 zł, mnie kosztuje 15 zł.
Oakoak
SkrzydełkaZhooters

Post autor: Oakoak »

Jagodzia1234 pisze: czw maja 22, 2025 2:25 pm Jak działają te grupy podbijające, o co chodzi? Jestem na fb na paru grupach właśnie związanych z Vinted i sprzedażą ubrań i co jakiś czas widzę posty że szukają zaangażowanych osób do grup podbijających i zastanawiam się o co kaman
Ja nie jestem w żadnej grupie podbijającej, bo vinted to dla mnie nieodkryta zagadka. Wiem że są takie godziny, który warto wystawiać, bo dużo osób ogląda ogłoszenia, ale to co się ostatnio dzieje jest dla mnie niezrozumiałe.
Usuwam starsze ogłoszenia sprzed kilku miesięcy i wystawiam je ponownie. Gdy ogłoszenie wstrzeli się w algorytm ma 150 wyświetleń w ciągu 10-15-20 minut, oczywiście się sprzedaje natychmiastowo, gdzie wcześniej nikt go nie oglądał i suma wyświetleń z kilku miesięcy wynosiła 2-3 xD
Grupy polegają chyba na robieniu sztucznego ruchu na profilu, bo algorytm vinted w jakiś dziwny sposób pozycjonuje te ogłoszenia.
Jest to trochę dziwne, bo gdyby rozstrzał był nieduży to ok, ale u mnie jest tak jakby nikt tego ogłoszenia nie ogladal, wrzucam na nowo i 150 wyświetleń …
Oakoak
SkrzydełkaZhooters

Post autor: Oakoak »

nocotyniepowiesz pisze: pn maja 26, 2025 2:25 pm Zakupy na vinted to droga przez mękę. Brak podstawowych informacji, typiary myślą, że jedno zdjęcie im załatwi sprawę. To,co one wystawiają za 5 zł, mnie kosztuje 15 zł.
Dobra a ja Ci powiem z drugiej perspektywy.
Sprzedaje, raczej rzadko kupuje na vinted.
Dodaje świetne rzeczy za grosze.
Dbam o opis.
Podaje wymiary.
Pytania które otrzymuje “dzień dobry, proszę podać wymiary” <sa w opisie> “dzień dobry a czy sukienka się naciąga” <w opisie klasyczne 36> , <dodaje zdjęcie na osobie> “dzień dobry a czy można zrobić na wieszaku”.
Kiedy sprzedając sukienkę na wesele Pani zapytała czy mogę jej zrobić zdjęcie w biustonoszu 85C, bo ona nie wie jak będzie jak na niej będzie leżeć…
Pytania są idiotyczne, a dodatkowo Ci którzy zadają pytania zwykle nic nie kupią. 90% sprzedaży którą mam to sprzedaż bez pytań.
Rzeka.chaosu
Currently:Vienna

Post autor: Rzeka.chaosu »

Oakoak pisze: pn cze 09, 2025 8:28 am Dobra a ja Ci powiem z drugiej perspektywy.
Sprzedaje, raczej rzadko kupuje na vinted.
Dodaje świetne rzeczy za grosze.
Dbam o opis.
Podaje wymiary.
Pytania które otrzymuje “dzień dobry, proszę podać wymiary” <sa w opisie> “dzień dobry a czy sukienka się naciąga” <w opisie klasyczne 36> , <dodaje zdjęcie na osobie> “dzień dobry a czy można zrobić na wieszaku”.
Kiedy sprzedając sukienkę na wesele Pani zapytała czy mogę jej zrobić zdjęcie w biustonoszu 85C, bo ona nie wie jak będzie jak na niej będzie leżeć…
Pytania są idiotyczne, a dodatkowo Ci którzy zadają pytania zwykle nic nie kupią. 90% sprzedaży którą mam to sprzedaż bez pytań.
Taaak, 2h gadania, ciuch za 5 zł i sprzedaży brak.
Ja wystawiam bardzo tanio, zdarza się, że ktoś pyta, nie kupuje i kupi ktoś inny. Ostatnio tak było z kurtką. Rozmiar dla dziecka, hm, standardowe parametry stan idealny. Tylko brać w ciemno. Pani prosiła mnie o mierzenie. Zmierzyłam. Potem o zdjęcia guzików, suwaka (dodałam max detale, choć już były widoczne na innych fotkach). Potem licytacja z 12 zł na 10 (nowa w sklepie na promo około 80 zł) . :) Zignorowałam. Za chwilę ktoś inny kupił tę kurtkę bez zbędnych pytań. A ja dostałam elaborat o tym jak to nie fair, bo skoro z nią pisałam, to ona miała pierwszeństwo (nie prosiła o rezerwację). I to już któraś taka sytuacja.
owbt
Szarlotta

Post autor: owbt »

grazyna_vinted pisze: śr cze 11, 2025 9:03 pm Dziewczyny, ten ebook to jest hit, mowie serio, laska zęby zjadła na vinted, poczytajcie
https://www.naffy.io/grazyna-82tXO/3-ty ... vinted-QY7
Fajna ta autoreklama xd
annakozak123
RealDiamond

Post autor: annakozak123 »

grazyna_vinted pisze: śr cze 11, 2025 9:03 pm Dziewczyny, ten ebook to jest hit, mowie serio, laska zęby zjadła na vinted, poczytajcie
Nie mamy zamiaru czytać;)
Awatar użytkownika
lolek1997
ŚpioszkiKenzo

Post autor: lolek1997 »

Raczej wątpię by istniała możliwość zhackowania algorytmu.
Sama próbowałam różnych rzeczy, ale jeśli nie kupisz promowania Vinted to jest słabo…
Lillak
MoetGlass

Post autor: Lillak »

Według mnie najlepiej działa regularne wrzucanie po ileś rzeczy. Ostatnio wykupiłam promowanie i dosłownie nic się nie sprzedało. Później wrzucałam po kilka rzeczy codziennie i zaczęło się sprzedawać. U mnie też specyficznie, bo sprzedaję i kupuję głównie książki, trochę ubrań.
Rzeka.chaosu

Tak regularne wrzucanie, korzystne ceny, dobre zdjęcia (dużo, kolorowo, w świetle dziennym, ale niezbyt stylizowane i układane jak z katalogu). Teraz pawie wszystko, co wrzucam zaraz się sprzedaje. Trzeba dopasować ofertę do sezonu. W lato dobrze schodzą też książki.

Elektronika lepiej schodzi na olx. Panowie nawet niedziałające rzeczy biorą do majsterkowania i dziękują, że nie wywaliłam.
Olakar
RoyalBaby

Post autor: Olakar »

Jak to jest z promocja na tańsze przesyłki? Kiedyś były promki na przesyłkę zza granicy i trochę czekam na taką rzecz, bo mam upatrzonych kilka ciuchów z Danii za grosze, ale ponad 30 zł za przesyłkę to już się nie opłaca.
owbt
Szarlotta

Olakar pisze: ndz cze 22, 2025 10:36 am Jak to jest z promocja na tańsze przesyłki? Kiedyś były promki na przesyłkę zza granicy i trochę czekam na taką rzecz, bo mam upatrzonych kilka ciuchów z Danii za grosze, ale ponad 30 zł za przesyłkę to już się nie opłaca.
Ostatnio wręcz podnieśli ceny wysyłki zza granicy :(
Gilka
RoyalBaby

Post autor: Gilka »

Ostatnio zamówiłam koszulkę na vinted. Było tam tylko jedno zdjęcie, ale mi się spodobała to kupiłam od razu. Tylko jak odebrałam paczkę to przyszedł mi rozmiar XL a na ogłoszeniu było że to S. Czy ktoś się kiedyś z Was spotkał z taką sytuacją? Jeszcze powiem, że patrzyłam na to zdjęcie, ale tam jest odwrócona metka i nie widać rozmiaru.
owbt
Szarlotta

Gilka pisze: ndz cze 22, 2025 4:51 pm Ostatnio zamówiłam koszulkę na vinted. Było tam tylko jedno zdjęcie, ale mi się spodobała to kupiłam od razu. Tylko jak odebrałam paczkę to przyszedł mi rozmiar XL a na ogłoszeniu było że to S. Czy ktoś się kiedyś z Was spotkał z taką sytuacją? Jeszcze powiem, że patrzyłam na to zdjęcie, ale tam jest odwrócona metka i nie widać rozmiaru.
Ale na metce XL czy wymiarowo XL? Ja się spotkałam z pretensjami, że podałam wymiar z metki + wymiary, ale nie napisałam "wygląda na M/L/cokolwiek", także wolę dopytać.
Gilka
RoyalBaby

Post autor: Gilka »

owbt pisze: ndz cze 22, 2025 4:58 pm Ale na metce XL czy wymiarowo XL? Ja się spotkałam z pretensjami, że podałam wymiar z metki + wymiary, ale nie napisałam "wygląda na M/L/cokolwiek", także wolę dopytać.
Tak na metce jest XL. No i od razu widać że to nie jest S.
zjs65481
RoyalBaby

Post autor: zjs65481 »

Carmelitto pisze: śr maja 14, 2025 9:54 am Dziewczyny, a co sądzicie o zdjęciach AI na vinted? Ostatnio coraz częściej je widzę.

Ja jestem na nie, bo AI potrafi każdy ciuch przedstawić jako coś super i osobiście mnie takie zdjęcia odrzucają. Mimo, że często sprzedające piszą, że pierwsze zdjęcie to AI, to zawsze w większym lub mniejszym stopniu różni się od oryginału.
Również jestem na nie i jak widzę takie zdjęcia, to je zgłaszam. Pal sześć, jak sprzedająca doda jakieś normalne zdjęcia, ale niektóre łaski mają tylko wygenerowane.
valevska
BlondDoczep

Post autor: valevska »

Mam pytanko dot. Wyglądu aplikacji bo oni chyba zrobili jakąś aktualizację. Czy wy teZ tak macie że na głównej stronie macie tylko te aukcje typu 'wybralismy dla ciebie' i nic więcej na dole ? Wcześniej przed tym były takie jakby kategorie np. ostatnio oglądane, jakąś konkretna Marka, ulubione itp.
Teraz otworze aukcje nie dodam do ulubionych i później ni cholery do tego nie wrócę bo nie mam tego nigdzie zapisanego jak mnie to wnerwia🤬 odechciewa mi się już tam zaglądać bo te aukcje się nie kończą
Rzeka.chaosu

Juliett.g pisze: wt cze 24, 2025 12:35 am Mam pytanko dot. Wyglądu aplikacji bo oni chyba zrobili jakąś aktualizację. Czy wy teZ tak macie że na głównej stronie macie tylko te aukcje typu 'wybralismy dla ciebie' i nic więcej na dole ? Wcześniej przed tym były takie jakby kategorie np. ostatnio oglądane, jakąś konkretna Marka, ulubione itp.
Teraz otworze aukcje nie dodam do ulubionych i później ni cholery do tego nie wrócę bo nie mam tego nigdzie zapisanego jak mnie to wnerwia🤬 odechciewa mi się już tam zaglądać bo te aukcje się nie kończą
Teżtak mam. Plus kolorki inne. Rozumiem frustrację. Sama przestałam korzystać z apki H&M po rewolucji.
zjs65481
RoyalBaby

Post autor: zjs65481 »

Rzeka.chaosu pisze: wt cze 24, 2025 8:30 am Teżtak mam. Plus kolorki inne. Rozumiem frustrację. Sama przestałam korzystać z apki H&M po rewolucji.
H&M ma apkę do sprzedaży używanych ubrań? Czy mówisz o kupowaniu tylko?
Rzeka.chaosu

zjs65481 pisze: czw cze 26, 2025 3:33 pm H&M ma apkę do sprzedaży używanych ubrań? Czy mówisz o kupowaniu tylko?
Kupowanie tam. Wolałam starą wersję. A użtwki ma Zalando.
Awatar użytkownika
nocotyniepowiesz
ToTylkoHermes

Post autor: nocotyniepowiesz »

czy wam też od kilku dni nie działa vinted w przeglądarce? nie korzystam z aplikacji, a nie mogę się zalogować
Dziergalia
Channelka

Post autor: Dziergalia »

nocotyniepowiesz pisze: pt cze 27, 2025 10:29 am czy wam też od kilku dni nie działa vinted w przeglądarce? nie korzystam z aplikacji, a nie mogę się zalogować
Hej, też mam ten problem od wczoraj 😔wyświetla mi się komunikat że wystąpił błąd, żeby spróbować za kilka godzin a później żeby sprawdzić pliki cookie
ariana1422
Willa z basenem

Post autor: ariana1422 »

Kocham to jak odpisuje komuś na wszystkie pytania, dostałam prośbę o ekspresową wysyłkę to wysyłam tego samego dnia, a potem ta osoba logując się ciągle nawet nie zatwierdzi tego zamówienia.
evonla
RealDiamond

Post autor: evonla »

ariana1422 pisze: śr lip 02, 2025 10:45 am Kocham to jak odpisuje komuś na wszystkie pytania, dostałam prośbę o ekspresową wysyłkę to wysyłam tego samego dnia, a potem ta osoba logując się ciągle nawet nie zatwierdzi tego zamówienia.
Albo prosi o szybką wysyłkę, a potem nie pali się do odebrania paczki z paczkomatu ❤️
Michas750
Siatkarka

Post autor: Michas750 »

Witam, mam bluzę o której chce się coś dowiedzieć, ale nigdzie nie mogę znaleźć żadnych informacji, jest ktoś może w stanie mi powiedzieć ile taka bluza może kosztować i może jakieś informacje o niej? Poniżej dodaje zdjęcia Dzięki i pozdrawiam :)

https://ibb.co/WvHc3kSZ
https://ibb.co/mFcPr15v
https://ibb.co/1GwvrVb1