Nietypowe przypadki samob*
Moderator: verysweetcherry- gunernialne
- Szpilson
Nietypowe przypadki samob*
Znacie jakieś naprawdę nietypowe przypadki pozbawienia siebie życia? Nietypowe pod względem wykorzystanej metody, miejsca, okoliczności, czegokolwiek. Chodzi mi o przypadki publicznie znane jak i takie, które może kojarzycie ze swojego otoczenia.
Oczywiście temat ten nie ma do niczego inspirować. Chce, żeby była to wymiana informacji i omówienie ciekawych z punktu widzenia kryminologii i kryminalistyki przypadków.
Poniżej zamieszczam kilka numerów dla osób, które mogą ich potrzebować. Nie bójcie się szukać pomocy.
- 116 111 - bezpłatny Telefon Zaufania dla Dzieci i Młodzieży
- 116 123 - bezpłatny Kryzysowy Telefon Zaufania dla Dorosłych
- 22 484 88 01 - Antydepresyjny Telefon Zaufania
- 22 230 22 07 - linia wsparcia psychologicznego prowadzona przez Polski Czerwony Krzyż
- 800 100 100 - telefon dla rodziców i nauczycieli w sprawie bezpieczeństwa dzieci.
Oczywiście temat ten nie ma do niczego inspirować. Chce, żeby była to wymiana informacji i omówienie ciekawych z punktu widzenia kryminologii i kryminalistyki przypadków.
Poniżej zamieszczam kilka numerów dla osób, które mogą ich potrzebować. Nie bójcie się szukać pomocy.
- 22 230 22 07 - linia wsparcia psychologicznego prowadzona przez Polski Czerwony Krzyż
- 800 100 100 - telefon dla rodziców i nauczycieli w sprawie bezpieczeństwa dzieci.
- polkakibolka
- GreckieWakacje
Nietypowych nie znam. Mam w otoczeniu najbliższym 4 , z czego 3 spowodowane były depresja a 1 ciężka choroba która już tak bardzo postępowała że najzwyczajniej w świecie chciała ukrócić sobie cierpienie.gunernialne pisze: ↑czw cze 19, 2025 3:09 pm Znacie jakieś naprawdę nietypowe przypadki pozbawienia siebie życia? Nietypowe pod względem wykorzystanej metody, miejsca, okoliczności, czegokolwiek. Chodzi mi o przypadki publicznie znane jak i takie, które może kojarzycie ze swojego otoczenia.
Mocne słowa jak na nastolatkę.
- gunernialne
- Szpilson
Od siebie mogę dodać przypadek powieszenia z wykorzystaniem pasów bezpieczeństwa w samochodzie. Zdarzenie miało miejsce w Polsce w 2015 roku. W tym przypadku mężczyzna posłużył się ogólnie dwoma pętlami. Opis całości można znaleźć w internecie
- SmokAnalog
- 120mkw
Barbara Blida - o ile w ogóle tam miało miejsce s*.
Nie bardzo rozumiem, o czym jest ten wątek. Czy chodzi o samob* szczególnie spektakularne, niecodzienne, z użyciem nietypowych narzędzi czy po prostu podejrzane? Bo jeśli nie chodzi o te ostatnie, to chyba dział kryminalne nie jest odpowiedni.
Nie bardzo rozumiem, o czym jest ten wątek. Czy chodzi o samob* szczególnie spektakularne, niecodzienne, z użyciem nietypowych narzędzi czy po prostu podejrzane? Bo jeśli nie chodzi o te ostatnie, to chyba dział kryminalne nie jest odpowiedni.
Zdecydowanie Patryk Pałczyński, który zdaniem śledczych popełnił samobostwo przez związanie rąk za plecami, umieszczenie u pasa płyt betonowych, wskoczenie do wody, przepłynięcie 7km, a następnie utonięcie. Ironia wręcz bajeczna.
Fakt znalezienia ciała parę km od brzegu można wytłumaczyć prądem morskim, ale reszta jest totalnie niewiarygodna.
Fakt znalezienia ciała parę km od brzegu można wytłumaczyć prądem morskim, ale reszta jest totalnie niewiarygodna.
- dzudidzetson
- LouiBag
U mnie w mieście był przypadek, chłopak przywiązał linkę do drzewa, wsiadł do auta, założył drugi koniec linki dookoła szyi i dał gazu do dechy. Odciął sobie głowę.
Wcześniej poinformował policję co planuje za chwilę zrobić.
Wcześniej poinformował policję co planuje za chwilę zrobić.
W moim mieście jakieś 15 lat temu powiesiła się dziewczyna. Na osiedlowym placu zabaw, na belce od ścianki wspinaczkowej, dokładnie naprzeciwko mojego okna. Jak rano, koło 7, wyjrzałam przez okno to leżała na jakimś kocu, a nad nią pochylalo się dwóch mężczyzn, na belce była resztka sznura. Pamiętam że była ubrana elegancko, jakby na galowo. Ciekawa jestem dlaczego wybrała właśnie plac zabaw. Do tej pory też nie rozumiem dlaczego nie otoczyli jej parawanami, ponoć ktoś ją po 4 rano znalazł i wezwał służby.
-
Exrvuninyvtvuni
- Gacie z oceanu
W naszym sąsiedztwie były dwa nietypowe przypadki, obie kobiety - jedna położyła głowę na piłę stołową, druga wskoczyła do szamba.
- berry blast
- Kciuk
David Carradine, amerykański aktor, powiesił się w szafie, prawdopodobnie w wyniku autoerotycznej zabawy gdyż wokół szyi i genitaliów miał zawiązane liny https://pl.wikipedia.org/wiki/Asfiksja_autoerotyczna
-
julianka97
- Ciastko
U mnie w mieście lata temu facet podpalił się w samochodzie. Zaparkował auto koło ulicy, przywiązał się i podpalił, do dzisiaj pamiętam ten widok. List pożegnalny napisał na prześcieradle i powiesił na płocie obok.
-
Villagegirl
- Mokra Włoszka
Lata temu w mojej okolicy, chłopak nie umiał poradzić sobie ze śmiercią matki więc wszedł do zamrażarki z butlą gazową 
Słyszałam też historię o wypiciu oprysku
Całkiem świeża historia z tego roku w moim powiecie chłopak 18 letni po zerwaniu z dziewczyną napisał koledze "szykuj się na mój pogrzeb" nim kolega zdążył powiadomić służby, tamten roztrzaskał się na drzewie i to tak że dosłownie rozerwało go na kawałki.
Całkiem świeża historia z tego roku w moim powiecie chłopak 18 letni po zerwaniu z dziewczyną napisał koledze "szykuj się na mój pogrzeb" nim kolega zdążył powiadomić służby, tamten roztrzaskał się na drzewie i to tak że dosłownie rozerwało go na kawałki.
Jakie to smutne, że młody człowiek tak bardzo nie potrafi sobie poradzić z rozstaniem przecież te pierwsze miłostki to takie zazwyczaj na chwilęVillagegirl pisze: ↑pn cze 23, 2025 10:05 am Lata temu w mojej okolicy, chłopak nie umiał poradzić sobie ze śmiercią matki więc wszedł do zamrażarki z butlą gazową
tez nie rozumiem celu tego wątku-rozkminianie w jaki sposob ktos sie zabił jest delikatnie mowiac dziwne i pachnie jakas niezdrowa fascynacja-co innego sprawy ktore sa zakwalifikowane jako samob* a raczej nimi nie sa (patrz watek o Patryku ) ale tutaj wyglada to dziwacznieSmokAnalog pisze: ↑czw cze 19, 2025 9:21 pm Barbara Blida - o ile w ogóle tam miało miejsce s*.
- mezalians_urodowy
- GrzaneWino
Dziewczyna z mojej miejscowości, nastolatka, najadła się owoców cisu.
Jej mama mi opowiadła, że na pewno wiedziała, że są trujace, bo bardzo się interesowała przyrodą.
Jej mama mi opowiadła, że na pewno wiedziała, że są trujace, bo bardzo się interesowała przyrodą.
-
Villagegirl
- Mokra Włoszka
Przypomniał mi się jeszcze bardzo stary artykuł z gazety wyborczej z 1995 roku, można go znaleźć w ich archiwum o dwóch nastolatkach które wypiły kefir z arszenikiem.
- berry blast
- Kciuk
- laura_bunko
- Tritonotti
Nie wiem, czy na temat ale "samob*" Karoliny Kaczorowskiej w Karpaczu. Tam się nic nie spina, sprawa mocno śmierdząca. Szkic Kryminalny zrobiła świetny podcast o tej sprawie.
- berry blast
- Kciuk
bardzo ciekawa sprawa, Karolina pochodziła z Wrocławia, podobno znała się z chłopakiem Magdaleny Żuk https://www.plotek.pl/plotek/7,154063,2 ... prawa.htmllaura_bunko pisze: ↑czw cze 26, 2025 12:26 pm Nie wiem, czy na temat ale "samob*" Karoliny Kaczorowskiej w Karpaczu. Tam się nic nie spina, sprawa mocno śmierdząca. Szkic Kryminalny zrobiła świetny podcast o tej sprawie.
-
MariaDolotes
- Channelka
U nas w mieście kobieta popełniła samob* w toalecie znajdującej się w galerii handlowej
W mojej okolicy chłopak sobie odciął głowę piłą spalinową, nie był to wypadek, zrobił to specjalnie.
Mojej mamy mąż powiesił się na leżąco, jak znalazła go na strychu to w pierwszej chwili nawet nie zauważyła liny i zaczęła do niego mówić.
Mojej mamy mąż powiesił się na leżąco, jak znalazła go na strychu to w pierwszej chwili nawet nie zauważyła liny i zaczęła do niego mówić.