Włosomaniactwo
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherryRe: Włosomaniactwo
A używałyście może odżywek do włosów z Rituals?
Mejbi bejbi, ale sama nie odczułam zmianyMelaniaBella pisze: ↑pn cze 09, 2025 10:55 am Tych odżywek Gliss używam od lat, ale ostatnio mam wrażenie, że ich skład się zmienił na niekorzyść?
-
MelaniaBella
- Koczkodan
Super, daj znać jak wrażeniaMelaniaBella pisze: ↑czw cze 19, 2025 8:25 pm Jeszcze nie, ale obecnie trwają promocje u nich na stronie wiec zamówiłam właśnie odżywkę![]()
-
Gdymniesenzmorzy
- FejkTiffany
-
MelaniaBella
- Koczkodan
Dzięki za info, no piękny zapach zawsze robi wrażenie, ale samo działanie jednak ważniejszeMelaniaBella pisze: ↑śr cze 25, 2025 5:01 pm Zapach pięęęknyale efekty raczej średnio.
Jak po innych tańszych odżywkach.
Moim zdaniem za dużo influ to reklamuje, żeby to było dobre. Prawdopodobnie przeciętne produkty z nachalnym marketingiem, jak większość tych cudownych kosmetyków, które były na fali i przeminęły.
-
MelaniaBella
- Koczkodan
Dokładnie tak. Nachalny marketing wątpliwej jakości produktów. Sam fakt, że reklamuje je Kubicka, dużo o nich mówi...
Mam odżywkę Mudii i coś tam robi ale nic wow. Był niedawno w super-pharm zestaw różnych kosmetyków do włosów i była tam właśnie ta odżywka więc jeśli jest jeszcze dostępny to warto kupić i wypróbować
-
JoannaMarianna
- RóżowePolo
Cześć. Skuszona reklamami w sieci kupiłam próbki na stronie mudii. Cóż za rozczarowanie....nie czułam żadnej różnicy pomiędzy szamponami, odżywkami z rosmanna, a tak bardzo promowanym mudii. Jednak warto przetestować na swoich włosach, może akurat....natomiast od siebie mogę polecić kerastase. Również zamawiałam próbki, testowałam, szukałam i dla mnie genialny efekt. Kupiłam pełnowymiarowe produkty i jestem bardzo zadowolona. Pozdrawiam
Dziękuję za wrażeniaJoannaMarianna pisze: ↑czw lip 10, 2025 12:44 pm Cześć. Skuszona reklamami w sieci kupiłam próbki na stronie mudii. Cóż za rozczarowanie....nie czułam żadnej różnicy pomiędzy szamponami, odżywkami z rosmanna, a tak bardzo promowanym mudii. Jednak warto przetestować na swoich włosach, może akurat....natomiast od siebie mogę polecić kerastase. Również zamawiałam próbki, testowałam, szukałam i dla mnie genialny efekt. Kupiłam pełnowymiarowe produkty i jestem bardzo zadowolona. Pozdrawiam
-
MelaniaBella
- Koczkodan
Macie jakieś polecajki na ochronę włosów przez wylotem w na prawdę wysokie temperatury?? Spędzę tam aż 4tyg 
-
MelaniaBella
- Koczkodan
Aaaa i najlepiej jeśli byłby to produkt łatwy i szybki w użyciu
Testowałam ostatnio odżywkę bez spłukiwania Cosmic hyaluron, ale raz, że ma dziwną konsystencję i ciężko się rozprowadza to jeszcze powoduje, ze moje włosy stają sie tępe w dotyku. Nie jest to przyjemne doświadczenie. Próbowałam na mokrych, na wilgotnych i nawet na suchych włosach. Efekt niestety za każdym razem ten sam.
Testowałam ostatnio odżywkę bez spłukiwania Cosmic hyaluron, ale raz, że ma dziwną konsystencję i ciężko się rozprowadza to jeszcze powoduje, ze moje włosy stają sie tępe w dotyku. Nie jest to przyjemne doświadczenie. Próbowałam na mokrych, na wilgotnych i nawet na suchych włosach. Efekt niestety za każdym razem ten sam.
- manifestacja
- Samarka
Jest chyba spray UV Anwen, nie wiem jak dokładnie się nazywa, ale wpisz w Google spray z filtrem UV Anwen i Ci wyskoczy. Powinien być w Hebe czy Ross.MelaniaBella pisze: ↑sob lip 26, 2025 2:30 pm Macie jakieś polecajki na ochronę włosów przez wylotem w na prawdę wysokie temperatury?? Spędzę tam aż 4tyg![]()
pamiętaj że to działa tak, że przetłuszcza włosy - no coś za coś.
Jest sporo linii dedykowanych ochronie włosów przed słońcem, ale ciężko powiedzieć, czy one coś dająMelaniaBella pisze: ↑sob lip 26, 2025 2:30 pm Macie jakieś polecajki na ochronę włosów przez wylotem w na prawdę wysokie temperatury?? Spędzę tam aż 4tyg![]()
Bardzo lubię szampon Kerastase Soleil Bain, Goldwell Sun Reflects, do tego koniecznie jakaś bogata maska i olejek do włosów. Ja wzięłabym też jakiś szampon oczyszczający, jednak skóra będzie się przetłuszczać i pocić pod nakryciami głowy.
Możesz kupić 1-2x jedwabne apaszki i robić jakieś fantazyjne wiązania na głowie, kapelusz z dużym rondem i jakieś delikatne upięcia włosów, żeby schować włosy i chronić skórę głowy.
-
MelaniaBella
- Koczkodan
Zamówiłam apaszki... że też sama na to nie wpadłamXyz79 pisze: ↑ndz lip 27, 2025 10:17 am Jest sporo linii dedykowanych ochronie włosów przed słońcem, ale ciężko powiedzieć, czy one coś dają
Bardzo lubię szampon Kerastase Soleil Bain, Goldwell Sun Reflects, do tego koniecznie jakaś bogata maska i olejek do włosów. Ja wzięłabym też jakiś szampon oczyszczający, jednak skóra będzie się przetłuszczać i pocić pod nakryciami głowy.
Możesz kupić 1-2x jedwabne apaszki i robić jakieś fantazyjne wiązania na głowie, kapelusz z dużym rondem i jakieś delikatne upięcia włosów, żeby schować włosy i chronić skórę głowy.
-
MelaniaBella
- Koczkodan
Czytam właśnie opinie o tym sprayu i jest sporo pozytywnych. Powinien być łatwy w użyciu więc super. Jeśli przetłuszcza włosy to trudno, a ma chociaż ładny zapach?manifestacja pisze: ↑sob lip 26, 2025 3:19 pm Jest chyba spray UV Anwen, nie wiem jak dokładnie się nazywa, ale wpisz w Google spray z filtrem UV Anwen i Ci wyskoczy. Powinien być w Hebe czy Ross.
pamiętaj że to działa tak, że przetłuszcza włosy - no coś za coś.![]()
- manifestacja
- Samarka
Oj nie wiem, wiem tylko że taki istnieje, dlatego o nim napisałam. Ale nie używam takich produktów.MelaniaBella pisze: ↑ndz lip 27, 2025 4:33 pm Czytam właśnie opinie o tym sprayu i jest sporo pozytywnych. Powinien być łatwy w użyciu więc super. Jeśli przetłuszcza włosy to trudno, a ma chociaż ładny zapach?
-
marcefelicja
- Siatkarka
Dziewczyny, a macie może do polecenia jakąś szczotkę wygładzającą? Wpadła mi w oko ta polecana przez jestem_kasia z Base Camp Beauty [https://basecampbeauty.com/collections/ ... hing-brush], ale nie ukrywam, że szukam czegoś tańszego. Będę wdzięczna za polecajki!
- manifestacja
- Samarka
Może zwykła paddle brush? Nie musi być koniecznie droga, ja mam zwykłą z Sinsay i daje radę wygładzanie na nią przy suszeniu.marcefelicja pisze: ↑pn lip 28, 2025 8:04 pm Dziewczyny, a macie może do polecenia jakąś szczotkę wygładzającą? Wpadła mi w oko ta polecana przez jestem_kasia z Base Camp Beauty [https://basecampbeauty.com/collections/ ... hing-brush], ale nie ukrywam, że szukam czegoś tańszego. Będę wdzięczna za polecajki!
-
fiusiusiusiu
- Bransoletka50k
Hej
Może jakaś włosomaniaczka chciałaby się ze mną podzielić sprawdzoną i dobrą pielęgnacją do włosów mocno rozjaśnionych chłodny blond i wysoko porów?
)) Byłabym wdzięczna bo próbowałam dużo polecajek, jak narazie bez skutku.
- manifestacja
- Samarka
Przestudiuj cały Instagram lulapeksafiusiusiusiu pisze: ↑pn sie 04, 2025 10:21 am HejMoże jakaś włosomaniaczka chciałaby się ze mną podzielić sprawdzoną i dobrą pielęgnacją do włosów mocno rozjaśnionych chłodny blond i wysoko porów?
wg mnie ma ładne włosy wśród włosomaniaczek jak na rozjaśniane. Ma tam dużo polecajek.
Ja polecam zieloną serię Wellness Premium, wystarczy odżywka i szampon. Wg opinii w necie czarna seria też jest dobra. Dosłownie uratowały mi te kosmetyki włosy, a mam blond z tendencją do zniszczeń od słońca.fiusiusiusiu pisze: ↑pn sie 04, 2025 10:21 am HejMoże jakaś włosomaniaczka chciałaby się ze mną podzielić sprawdzoną i dobrą pielęgnacją do włosów mocno rozjaśnionych chłodny blond i wysoko porów?
Ludzie też chwalą serię Oi Davines, ale jakoś mnie nie zachwycił szampon i odżywka.