Start
Mój profil

Zaginięcie Mai Kowalskiej

Moderator: verysweetcherry
MOTYL177
RoyalBaby

Re: Zaginięcie Mai Kowalskiej

Post autor: MOTYL177 »

Ktoś dobrze mamusi podpowiada i pomaga bo wątpię by sama wpadła na to wszystko czym mataczy.
71skwsny
RoyalBaby

Post autor: 71skwsny »

A to nie jest tak, że jeśli w chwili zab* był poczytalny to teraz kij z jego amnezją?
GapaGlapa
LouiBag

Post autor: GapaGlapa »

Ja tylko mam nadzieję, że wróci do niej to wszystko, co ona robi. Przerażająca baba
Awatar użytkownika
FaconSexe88
Modna

Post autor: FaconSexe88 »

jedyne co dał jej wywiad dla Uwagi to to ,że ludzie usłyszeli głośno co ta baba wypisywała w internecie od samego początku jaki miała i ma szacunek do zabitej dziewczyny.
siaka bum bum
MalaCzarna
Milion subskrypcji

Post autor: MalaCzarna »

A widzieliście zdjęcie na nowym profilu mamuski jak leży i opala się na greckiej plaży? Co za okropne plucie w twarz rodzinie zmarłej. Istnieją chyba paragrafy odnośnie zniesławiania, ona za co najmniej kilka komentarzy na temat zmarłej się spokojnie lapie pod to. I co najlepsze ona się w uwadze do tego przyznała i nawet nie próbuję tworzyć narracji ze to fejk konta czy coś. Ona jest z tych komentarzy dumna. Nie widziałam chyba nigdy bardziej chorej sprawy przynajmniej pod kątem zachowania mamusi w SM. Jeżeli ona nie poniesie odpowiedzialności za swoje słowa, a on dostanie jakiś śmieszny wyrok to ja naprawdę zwatpie w ten świat.
Awatar użytkownika
kvsiv17
Currently:Top

Post autor: kvsiv17 »

Obejrzalam ten artykul uwagi. Kobieta w jednym wywiadzie zamotala sie w zeznaniach. Najpierw twierzi, ze Bartek nie pamieta od poczatku co sie stalo i sie nie moze dowiedziec od niego, po czym na koniec twierdzi ze on po tej probie s* nie pamieta co sie stalo. To w koncu od kiedy nie pamieta? Czy moze nie pamietal a po probie nie pamieta, ze nie pamietal?
Freelancer
RoyalBaby

Post autor: Freelancer »

MalaCzarna pisze: wt cze 10, 2025 10:42 am A widzieliście zdjęcie na nowym profilu mamuski jak leży i opala się na greckiej plaży? Co za okropne plucie w twarz rodzinie zmarłej. Istnieją chyba paragrafy odnośnie zniesławiania, ona za co najmniej kilka komentarzy na temat zmarłej się spokojnie lapie pod to. I co najlepsze ona się w uwadze do tego przyznała i nawet nie próbuję tworzyć narracji ze to fejk konta czy coś. Ona jest z tych komentarzy dumna. Nie widziałam chyba nigdy bardziej chorej sprawy przynajmniej pod kątem zachowania mamusi w SM. Jeżeli ona nie poniesie odpowiedzialności za swoje słowa, a on dostanie jakiś śmieszny wyrok to ja naprawdę zwatpie w ten świat.
A ktoś ma namiary na jej konto na Facebooku albo insta? Mam tylko nadzieje ze karma do nich wróci. Ktoś ma jego insta?
Awatar użytkownika
perelka123
BlondDoczep

Post autor: perelka123 »

Freelancer pisze: wt cze 10, 2025 11:20 am A ktoś ma namiary na jej konto na Facebooku albo insta? Mam tylko nadzieje ze karma do nich wróci. Ktoś ma jego insta?
wystarczy cofnąć się stronę…
Awatar użytkownika
pieczonyziemniak.
Currently:revenge

Post autor: pieczonyziemniak. »

perelka123 pisze: wt cze 10, 2025 11:25 am wystarczy cofnąć się stronę…
Ona ma tyle kont, że ją śledząc sprawę od początku nie wiem na którym to i które jeszcze nie zostało zbanowane 😂
Freelancer
RoyalBaby

Post autor: Freelancer »

Obejrzałam właśnie filmik z jej pogrzebu na stronie faktu, wyłam jak bóbr...to pożegnanie jakie jej zrobili jej znajomi z racami i taka pustka w oczach rodziców. Ja bym czegoś takiego nie dźwignęła...czytam te artykuły i jej obrażeniach ile to musiało trwać i sam fakt że masz świadomość że nikt ci nie pomoże i nie usłyszy i że to już jest twój koniec...tego się nie da dźwignąć. Znalazłam też profile jego matki na fb wcale bym się nie zdziwiła gdyby ona jeszcze żyła a matka mu pomagała ją wywieźć albo coś. Ta kobieta jest chora psychicznie
Limonene
RealDiamond

Post autor: Limonene »

MalaCzarna pisze: wt cze 10, 2025 10:42 am A widzieliście zdjęcie na nowym profilu mamuski jak leży i opala się na greckiej plaży? Co za okropne plucie w twarz rodzinie zmarłej. Istnieją chyba paragrafy odnośnie zniesławiania, ona za co najmniej kilka komentarzy na temat zmarłej się spokojnie lapie pod to. I co najlepsze ona się w uwadze do tego przyznała i nawet nie próbuję tworzyć narracji ze to fejk konta czy coś. Ona jest z tych komentarzy dumna. Nie widziałam chyba nigdy bardziej chorej sprawy przynajmniej pod kątem zachowania mamusi w SM. Jeżeli ona nie poniesie odpowiedzialności za swoje słowa, a on dostanie jakiś śmieszny wyrok to ja naprawdę zwatpie w ten świat.
Nasz kodeks karny nie przewiduje przestępstwa zniesławienia osoby zmarłej
Karolina88820
ŚpioszkiKenzo

Post autor: Karolina88820 »

Ma ktoś może screena jak kilka dni po zaginięciu Mai, matka chciala sprzedać samochód? Ktoś wstawił post, ze kupi tanio auto a ona skomentowała "proszę dzwonić i numer telefonu", który widnieje na stronie zakładu. Bo za cholere nie moge teraz tego znaleźć a wiem ze to bylo na grupie Mławy 🥲
Psotkaplotka
TrampekLV

Post autor: Psotkaplotka »

Anka0999 pisze: pn cze 09, 2025 6:55 am Na spotted mława wypowiada się mąż byłej przyjaciółki matki Bartka. Podobno ich synowie się kolegowali, ale się pokłócili i pobili, a Giżyńska po tej akcji próbowała rozjechać autem tego chłopaka.
Widać życie ludzkie dla tej rodziny nic nie znaczy.
Są także wpisy o tym, jak Bartek nękał kolegów w klasie, jednemu wbił gwóźdź w rękę. Nie respektował innych ludzi i nauczycieli. Podobno kolejna sprawa z chłopcem nękanym przez Bartka ucichła, bo Giżyńscy wyremontowali salę w klasie.
Obłudna i obrzydliwa rodzina.
Wyobraźcie sobie mieć takich sąsiadów psychopatów za płotem...
Jeśli to prawda, to ta kobieta naprawdę ma problemy psychiczne i życie ludzkie nic dla niej nie znaczy. Być może syn byłby inny i nie dopuściłby się tej zbrodni, ale został wychowany na sadystę z poczuciem bezkarności za swoje czyny. Przeraziło mnie to
espumisan
Ciastko

Post autor: espumisan »

Karolina88820 pisze: wt cze 10, 2025 3:12 pm Ma ktoś może screena jak kilka dni po zaginięciu Mai, matka chciala sprzedać samochód? Ktoś wstawił post, ze kupi tanio auto a ona skomentowała "proszę dzwonić i numer telefonu", który widnieje na stronie zakładu. Bo za cholere nie moge teraz tego znaleźć a wiem ze to bylo na grupie Mławy 🥲
Konto którego wtedy używała jest już zbanowane, więc pewnie nie da się już tego odnaleźć :'(
Karolina88820
ŚpioszkiKenzo

Post autor: Karolina88820 »

espumisan pisze: wt cze 10, 2025 7:38 pm Konto którego wtedy używała jest już zbanowane, więc pewnie nie da się już tego odnaleźć :'(
Szkoda 😪 zawsze to jakiś trop by był
Awatar użytkownika
perelka123
BlondDoczep

Post autor: perelka123 »

pytanie czysto teoretyczne - co wam daje pisanie do matki wiadomości? czujecie się lepiej? macie gorszy dzień i wyładowujecie emocje? o co chodzi?
nie, nie popieram ich działania, tego wszystkiego, nie jestem za nimi, nie jestem kaśka ani nie bronię ich. jedyne co chce wiedzieć - po co?
czemu pytam? zostawiłam komentarz u emilki, która widać, że po próbie pociśnięcia mi ojca zablokowała mnie, nie dostałam odpowiedzi. co takie pisanie na priv daje ludziom? przecież ani nie odpisze na wasze pytanie tylko da swoją wersję wydarzeń, ani nie obchodzi jej to. po co to robić?
daje mi to vibe zbulwersowanej karyny, która musi dodać swoje 5gr.
Awatar użytkownika
Rukola1
ZdalnaFanka

Post autor: Rukola1 »

perelka123 pisze: wt cze 10, 2025 8:46 pm pytanie czysto teoretyczne - co wam daje pisanie do matki wiadomości? czujecie się lepiej? macie gorszy dzień i wyładowujecie emocje? o co chodzi?
nie, nie popieram ich działania, tego wszystkiego, nie jestem za nimi, nie jestem kaśka ani nie bronię ich. jedyne co chce wiedzieć - po co?
czemu pytam? zostawiłam komentarz u emilki, która widać, że po próbie pociśnięcia mi ojca zablokowała mnie, nie dostałam odpowiedzi. co takie pisanie na priv daje ludziom? przecież ani nie odpisze na wasze pytanie tylko da swoją wersję wydarzeń, ani nie obchodzi jej to. po co to robić?
daje mi to vibe zbulwersowanej karyny, która musi dodać swoje 5gr.
Zgadzam się
Od matki bardziej żenują mnie ci ludzie, którzy piszą ze swoich prywatnych kont do totalnie obcej dla siebie osoby i próbują sami wymierzać sprawiedliwość- chore.
Jak czytam komentarze pod postami dotyczącymi tej sprawy na zbrodnie ikara to mnie skręca jak Ci ludzie jeszcze z dumą pokazują screeny co pisali do tej baby…
ploty123
Gacie z oceanu

Post autor: ploty123 »

A ja jestem odmiennego zdania - społeczny ostracyzm to coś, co jest dla tej matki karą. Karą nie tylko za wychowanie mordercy, który nawet nie wkroczył w dorosłe życie, więc nie ma dla niej żadnego usprawiedliwienia, bo to jedna sprawa, ale także karą za to jak zachowuje się po morderstwie i nieudolnie oczernia ofiarę, próbuje ją poniżać publicznie. Ponadto widać, że próbuje walczyć z każdym negatywnym komentarzem na temat tego młodocianego mordercy, więc im więcej takich.. tym lepiej!

Jeszcze tego by brakowało, żeby wszyscy siedzieli cicho i czekali w milczeniu na wyrok. Niech lepiej dziękuje, że nikt im póki co nie wymierzył samosądu, bo oboje jak tchórze uciekli. No ale cóż, to co przeżywa teraz to prawdopodobnie najmilsze chwile po morderstwie, bo jak synka ściągną do Polski to będzie płacz i lament :)
Marti37
Milion subskrypcji

Post autor: Marti37 »

Nie rozumiem co im daje przeciąganie ekstradycji?
Przecież szybciej czy później i tak Bartka wyślą do Polski i będzie musiał stawić czoła procesowi.
Młody chłopak zniszczył życie nie tylko dziewczyny ale również swoje- mam córkę w jego wieku i nie wyobrażam sobie gdyby coś takiego zrobiła? Czułabym się że zawiodłam potężnie jako matka, próbowałabym zrozumieć tymczasem matka Bartka wydaje się uważać że on miał prawo ją zabić bo Maja go "nękała "🤦‍♀️
Chłopak widać typowy banan, wiedział że matka go zawsze wybroni, terroryzował ludzi, dziewczyny traktował przedmiotowo, problemy z agresja etc przykre że w porę matka nie wysłała go na terapię ale coz się spodziewać po kobiecie która.sama potrzebuje pomocy terapeuty
Awatar użytkownika
Karolyna12348
BlondDoczep

Post autor: Karolyna12348 »

ploty123 pisze: śr cze 11, 2025 12:52 am A ja jestem odmiennego zdania - społeczny ostracyzm to coś, co jest dla tej matki karą. Karą nie tylko za wychowanie mordercy, który nawet nie wkroczył w dorosłe życie, więc nie ma dla niej żadnego usprawiedliwienia, bo to jedna sprawa, ale także karą za to jak zachowuje się po morderstwie i nieudolnie oczernia ofiarę, próbuje ją poniżać publicznie. Ponadto widać, że próbuje walczyć z każdym negatywnym komentarzem na temat tego młodocianego mordercy, więc im więcej takich.. tym lepiej!

Jeszcze tego by brakowało, żeby wszyscy siedzieli cicho i czekali w milczeniu na wyrok. Niech lepiej dziękuje, że nikt im póki co nie wymierzył samosądu, bo oboje jak tchórze uciekli. No ale cóż, to co przeżywa teraz to prawdopodobnie najmilsze chwile po morderstwie, bo jak synka ściągną do Polski to będzie płacz i lament :)
Żyjemy w cywilizowanym kraju, od takich rozliczeń są sądy ( choć przyznaje, że mogłyby działać zdecydowanie lepiej). Takie pisanie do tej matki, publiczny lincz i rzucanie się na nią jak hieny to zniżanie się do niskiego poziomu człowieczeństwa, dodatkowo raczej nic nie wnosi. Ludzie niestety niezmiennie od zamierzchłych czasów pragną igrzysk i krwi - tylko forma się zmienia.
Tylko spokój nas uratuje
Marti37
Milion subskrypcji

Post autor: Marti37 »

Karolyna12348 pisze: śr cze 11, 2025 8:58 am Żyjemy w cywilizowanym kraju, od takich rozliczeń są sądy ( choć przyznaje, że mogłyby działać zdecydowanie lepiej). Takie pisanie do tej matki, publiczny lincz i rzucanie się na nią jak hieny to zniżanie się do niskiego poziomu człowieczeństwa, dodatkowo raczej nic nie wnosi. Ludzie niestety niezmiennie od zamierzchłych czasów pragną igrzysk i krwi - tylko forma się zmienia.
Typowy witch hunt, ci wszyscy ludzie którzy wypisują do matki Bartka z wyzwiskami niczym z rynsztoka tylko pokazują jaki poziom (a raczej jego brak) sobą reprezentują. Dodatkowo dają jego matce argument że jest hejt, prześladowanie a ona i jej syn są ofiarami
Rzeka.chaosu
Currently:Vienna

Post autor: Rzeka.chaosu »

Myślę, że niezgodę na jej zachowanie można pokazać w mniej wulgarny sposób. Z drugiej strony nie dziwię się, że nie każdy to potrafi. Pewnie i tak sporo ludzi na poziomie jest zbulwersowanych, ale milczy.
marley71
ToTylkoHermes

Post autor: marley71 »

Na co czekają? Aż sprawa ucichnie lub przycichnie na tyle, że powrót do kraju nie będzie aż tak przerażający.
Awatar użytkownika
EVITA_01
KlasaBiznes

Post autor: EVITA_01 »

Tacy są ludzie. Natura ludzka taka jest. Od zawsze. Przecież po co powstały instytucje sądownicze? Żeby ograniczyć samosądy i to wszystko trochę ucywilizować. Ludzie od zawsze próbowali zadośćuczynić sobie poczucie krzywdy. Po co piszą do niej? No właśnie dlatego, że to jest zakorzenione w naturze ludzkiej. Kodeksy Hammurabiego i inne. Tak jest. Tak samo czemu udziela się pomocy psychologicznej i psychiatrycznej natychmiast po jakiejś tragedii ( np. nie wiem sąsiad zabił sąsiadowi dziecko)- po to, żeby rodzina ofiary niepopełniła samosądu, tylko dała organom pracować. Nikt mi chyba nie powie, że w pierwszym odruchu po powyższym przykładzie nie miałby ochoty ,,ząb za ząb".
Awatar użytkownika
Karolyna12348
BlondDoczep

Post autor: Karolyna12348 »

EVITA_01 pisze: śr cze 11, 2025 3:15 pm Tacy są ludzie. Natura ludzka taka jest. Od zawsze. Przecież po co powstały instytucje sądownicze? Żeby ograniczyć samosądy i to wszystko trochę ucywilizować. Ludzie od zawsze próbowali zadośćuczynić sobie poczucie krzywdy. Po co piszą do niej? No właśnie dlatego, że to jest zakorzenione w naturze ludzkiej. Kodeksy Hammurabiego i inne. Tak jest. Tak samo czemu udziela się pomocy psychologicznej i psychiatrycznej natychmiast po jakiejś tragedii ( np. nie wiem sąsiad zabił sąsiadowi dziecko)- po to, żeby rodzina ofiary niepopełniła samosądu, tylko dała organom pracować. Nikt mi chyba nie powie, że w pierwszym odruchu po powyższym przykładzie nie miałby ochoty ,,ząb za ząb".
No w pierwszym odruchu na pewno są takie myśli, a nawet i gorsze, ale od tej myśli do wypisywania wiadomości do ludzi i wydawanie osądów jest kawałek drogi.
Tylko spokój nas uratuje