Start
Mój profil

Najbardziej toksyczne społeczności w internecie

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Awatar użytkownika
Juliaturczyniak
PoranneKapuczino

Re: Najbardziej toksyczne społeczności w internecie

Post autor: Juliaturczyniak »

Propo grup na FB to kto pamięta Krystosiak? XD
hekate.asteria

Post autor: hekate.asteria »

Tak z przymrużeniem oka - Wandziary na wątku o Julii Żugaj.

Niewinną dziewczynę nazywają żmiją, bo śmiała pokazać rękaw na Ig. Rękaw według nich oczywiście przynależy do innego konta i nie ma prawa istnieć w innym uniwersum. Wszystko okraszone screenami i próbami stalkingu w miejscu zrobienia tejże relacji. Nie wyszło tylko dlatego, że jedyny informator obecny na miejscu nie mógł wyjść zza baru.

"Talerzyki" robią aferę pod tytułem - coś wiem, ale nie powiem dla dobra informatora, po czym robią logiczny fikołek z telemarkiem i wiemy kto, gdzie i czym (tak poważnie to już po podpowiedziach można było zgadnąć o co mniej więcej chodziło, godne zaufania niewiasty; zdjęcie pewnie też prędzej czy później wrzucą).

Sam fakt śledzenia życia chłopaka który się nie pchał na świecznik i informowania całego forum kiedy przylatuje do kraju jest niepokojący - aż się prosi o wewnętrzne śledztwo w tejże linii lotniczej, bo ktoś tu ewidentnie nadużywa swojej pozycji w pracy.

To, że ukrywają się na forum pod śmiesznymi pseudonimami, nie znaczy że nie można ich znaleźć po ludziach, których powyżej wymieniłam. I im też przy okazji mogą narobić problemów.

Ja rozumiem ideę forum - niech żyją ploteczki, heheszki i fanfiki co by było gdyby, ale ktoś tam powoli przesuwa granicę i zaczyna robić się dziwnie (zachęcanie do pójścia pod czyjś dom czy szukania samochodu też nie jest okej).

Ale co ja tam wiem... B)
Mishka0987
RoyalBaby

Post autor: Mishka0987 »

Forum Wizaż, szczególnie subfora typu intymnie czy s*ks. Mam wrażenie, że wiele użytkowniczek zachowuje się jakby pozjadały wszystkie rozumy, szczególnie te, które mają już tam konta od lat. Opisujesz swój problem, a dostajesz masę krytyki, wymądrzania się, uszczypliwości, a czasami nawet obelg. Oczywiście każda z nich jest najwspanialsza, najmądrzejsza, super niezależna i ogólnie oh i ah. Nigdy tam nie pisałam, ale czasami trafiałam na jakieś wątki i nóż się w kieszeni otwierał kiedy to było w większości naskakiwanie na autora lub autorkę typu; Masz fobię społeczną? No to jesteś nieudacznikiem życiowym, takie osoby są beznadziejne, nudne i gdybyś naprawdę się postarała to już w tej chwili mogłabyś być przebojowa jak większość 'wspaniałych' wizażanek.
whitechocolate
Skarpeta Rakieta

Post autor: whitechocolate »

Koty i psy - współczuję każdemu, kto w dobrej wierze wda się w dyskusję np. na temat rodzaju karmy.

Zdrowie, trądzik, dietetyka itp. - opanowane przez ludzi, których prześladują pasożyty.

Beauty, kosmetologia, pielęgnacja, włosing itd. - pomijając, że żal mi lasek, których świat kręci się tylko wokół kolejnego zabiegu, kremu i koloru na paznokciach, uciekłam stamtąd przez ilość reklam kosmetyków i zabiegów i przez natłok dziwnych i głupich teorii.

Gotowanie i pieczenie - nie wchodzę od dawna, ale pamiętam zalew niespełnionych szefów kuchni, którzy przyczepiali się do wszystkiego.
ment0siara
MoetGlass

Post autor: ment0siara »

zapiekanka1970 pisze: pn lis 11, 2024 8:16 pm Kto nie jest na grupie „porady prawne” która na zdjęciu w tle ma swoją nazwę, wagę i młotek, to nie ma pojęcia o toksyczności społeczności, SERIO. To co sieją tam admini, jakie ubliżanie i odzywki stosują, to aż szkoda patrzeć. Jestem zdziwiony że ludzie wciąż decydują się tam cokolwiek publikować bo praktycznie każdy autor posta jest zjechany przez wszystkowiedzącą administrację XD ich grupa mogą robić co chcą, ale bez przesady. Są tylko adminami grupy a robią z siebie niewiadomo kogo. Oczywiście nie można im się sprzeciwić bo ta obraza majestatu jest automatycznym banem😅
o jezu tak, wystarczy że jedno zdanie w poście źle napiszesz i już możesz zarobić bana xd
Awatar użytkownika
Juliaturczyniak
PoranneKapuczino

Post autor: Juliaturczyniak »

Ostatnio to ta większą biedawka się stacza. Admini nie chcą akceptować postów typu gdzie iść zjeść taniej, co zrobić taniej, tylko ciągle pytania o inwestycję i co zrobić z większą sumą hajsu xd Wszystko rozumiem, ale to chyba nie jest cel tej grupy, dodatkowo co chwila komentarze od bogatych osób, które szukają tylko momentu żeby splunąć biedakowi w twarz,, no nie wiem słabo to wygląda dla mnie
waniliaicynamon
Siatkarka

Post autor: waniliaicynamon »

Forum emama na forum Gazeta.pl. Koszmar, stado trolli, obłąkanych hejterek ściek. Rej wodzi bezrobotna grupa psychopatek, które obśmiewają i wyśmiewają wszystko i wszystkich. Zero fajnych, merytorycznych postów, trollice rozwalają wszystko. Co gorsza panie dociekają, kto jest kim w realu i probują niszczyć poza netem. Pewną osobę namierzyły i słały paszkwile do jej pracodawcy.
Awatar użytkownika
Kolorowanoc
Channelka

Post autor: Kolorowanoc »

waniliaicynamon pisze: śr mar 12, 2025 4:45 pm Forum emama na forum Gazeta.pl. Koszmar, stado trolli, obłąkanych hejterek ściek. Rej wodzi bezrobotna grupa psychopatek, które obśmiewają i wyśmiewają wszystko i wszystkich. Zero fajnych, merytorycznych postów, trollice rozwalają wszystko. Co gorsza panie dociekają, kto jest kim w realu i probują niszczyć poza netem. Pewną osobę namierzyły i słały paszkwile do jej pracodawcy.
Tacy ludzie powinni być Zamykani w ośrodkach psychiatrycznym. Straszna patologia.
Awatar użytkownika
Piegusek
SushiAddict

Post autor: Piegusek »

1. Byly (a moze nadal jest) kiedys grupy urodowo-bodypositive dla mlodych dziewczyn, oczywiście zalozenie niby takie, ze pokazujemy swoje niedoskonałości zeby pokazac, ze "kazda z nas jest piekna", uswiadomic i znormalizowac rozne rzeczy zwiazane z cialem i takie tam.
To byl dopiero gar toksyn i falszywych komplementów :D

Niektóre dziewczyny przełamywały swoje kompleksy i pokazywaly w tematach bez filtra naprawdę spore problemy, ktore mocno oddalaly je od kanonu i mogly byc powodem dokuczania w szkole - potężny ropny trądzik, zaawansowaną otylosc typu jablko i czerwone rozstępy, silne owłosienie, blizny na policzkach, różne problemy dermatologiczne, itd.. . Laski oczywiście dawaly ikonki "trzymaj sie" i pisaly komentarze ze "to jest piekne! Jestes cudowna! Jestes przepiekna! Jestes idealna!", blablabla, ale same wstawialy oczywiście swoje zdjęcia kanonowej urody, często w lekkim makijażu I z filtrem, starannie wypozowane, udające "spontaniczne selfie z rana" żeby na tle ewidentnych objawów chorobowych nastukać sobie najwięcej lajków 😆

Widzialam jak jakaś laska skomentowala czyjas fotkę "masz asymetryczne oczy? Wow, ale czad!". 😅 takie "zachwycanie się", hmmm, dosc mocno na siłę 😅

2. Grupy randkowe dla singli na Fejsie - jakiekolwiek, a już najbardziej dla emigrantów w Niemczech, UK, Irlandii i innej Holandii. Przerażające miejsca.
Proporcje to 95% napalonych samców nienadających się do niczego i te pozostałe 5% samotnych matek, rozwódek i bardzo nielicznych singielek.
Z mord na zdjęciach mnóstwo poszukiwanych recydywistów 45+ po wyrokach z wklejonym misiem na ramce zdjecia Facebooka, ktorych stac tylko na slinienie sie w komentarzach "mhmm, cycunie" albo "dobry wieczor piękna napisz do mnie, muj numer 773...".

3. Grupy "udostepnie dom za barter" i inne tego typu. Czasem nie mogę uwierzyc jakie "cudowne" oferty z kosmosu zamieszczają tam ludzie, w stylu:
"Oferuję schowek pod schodami w kurnej chacie na zadupskiej wsi, w zamian za opiekowanie się 24h/7 leżącą niechodzącą stuletnią babcią po wylewie, udarze i z Alzheimerem - w grę wchodzi karmienie, dźwiganie, przewijanie, mycie jej ciała oraz okolic intymnych, smarowanie pośladków przeciw odleżynom, podawanie leków, gotowanie i sprzątanie. Nie przewidujemy wynagrodzenia - nagrodą jest sama możliwość przebywania w schowku na miotły. Dom 140-letni, położony kilometr od utwardzonej drogi, 5 km od sąsiadów, 30km od najbliższego sklepu. Aha, trzeba też palić w piecu i odśnieżać. Koniecznie osoba z własnym samochodem. Czekam na oferty, ale zastrzegam ze skontaktujemy się tylko z wybranymi kandydatami".
PEONIA
Licówka

Post autor: PEONIA »

3. Grupy "udostepnie dom za barter" i inne tego typu. Czasem nie mogę uwierzyc jakie "cudowne" oferty z kosmosu zamieszczają tam ludzie, w stylu:
"Oferuję schowek pod schodami w kurnej chacie na zadupskiej wsi, w zamian za opiekowanie się 24h/7 leżącą niechodzącą stuletnią babcią po wylewie, udarze i z Alzheimerem - w grę wchodzi karmienie, dźwiganie, przewijanie, mycie jej ciała oraz okolic intymnych, smarowanie pośladków przeciw odleżynom, podawanie leków, gotowanie i sprzątanie. Nie przewidujemy wynagrodzenia - nagrodą jest sama możliwość przebywania w schowku na miotły. Dom 140-letni, położony kilometr od utwardzonej drogi, 5 km od sąsiadów, 30km od najbliższego sklepu. Aha, trzeba też palić w piecu i odśnieżać. Koniecznie osoba z własnym samochodem. Czekam na oferty, ale zastrzegam ze skontaktujemy się tylko z wybranymi kandydatami".
[/quote]

Trzecie to typowe - brakuje jeszcze "paliwo i wyżywienie we własnym zakresie"

W ogóle te wszystkie grupy z modelkami na zabiegi i sesjami zdjęciowymi....

Kiedyś jeszcze na studiach byłam zapisana do takich grup bo miałam ograniczone fundusze ale potem się pousuwałam. Laski tam nie szukają modelek a klientek. Ja rozumiem zwrot za materiały jeśli ktoś się uczy albo uczestniczy w szkoleniu ale one krzyczą ceny normalnie jak za wizytę, może 10-20 złotych mniej. Jak mam płaci np ć 100 za hybrydę co odleci na trzeci dzień to dopłacę te 20 i normalnie pójdę do salonu gdzie robi już babka z doświadczeniem, tak samo jak z zabiegami - to ja już dołożę te 20-30 złotych i nie będę ryzykować, ze coś się stanie bi się dziewczyna uczy.

Kiedyś pozowałam do zdjęć ale hobbystycznie. Już tego nie robię ale dalej jestem w grupach na fb o tfp. No i wchodzę dziś a tam na głównej post jakieś laski - "dziewczyny jestem początkująca i chciałabym popstrykać, sesja u mnie (chałupa gierek prl), która chętna na sesję w takiej scenerii? Wchodzę w komentarze a tam laska odpowiada zainteresowanym "ofertę wysłałam na priv" - bo faktycznie oferta życia XD -
Awatar użytkownika
Bruzda
Koczkodan

Post autor: Bruzda »

Kiedyś (8 lat temu?) funkcjonowało rozbudowane forum na vinted - świnty panie, co tam się działo... Oszustki i dramy związkowe na porządku dziennym.. To byli czasy! 🥺

Dodałabym jeszcze grupę Balkoning i Amatorzy dekoracji - na pierwszej kręcą się dramy o chów klatkowy (no bo po co ktoś aranżuje sobie balkon, kiedy powinien mieć ogród z basenem), a na drugiej kiedy mieszkania nie wyglądają jak z katalogu...
Rzeka.chaosu
Currently:Vienna

Post autor: Rzeka.chaosu »

Pamiętam forum na Vinted. Było jeszcze nie tak dawno temu. Laski faktycznie toksyczne. Jeśli ktoś im podpadł (np. taką zbrodnią jak ładna podłoga w domu i czelność robienia na niej zdjęć) to zgłaszały jego szafę do moderacji z byle powodu (sztuczne futra jako prawdziwe, itp).

Grupy tortowe - w mojej rodzinie była sytuacja, kiedy tort "artystyczny" za 1000 zł nie został prawie wcale zjedzony. Zamawiająca napisała o tym na grupie (nie podała autora tortu). Polecenie dostała z tej grupy więc uznała, że wypada wspomnieć im o problemie. Opisała problem kukturalnie i merytorycznie, że było za dużo tej zewnętrznej masy, kolorków i bajerów, a smak średni, mdły. Ciastem wieczoru był białkowy torcik serowy przystrojony owocami (robiła moja teściowa) jako dodatek na afterparty. Dla zamawiajacej tort skończyło się to totalnym banem i usunięciem wpisu, a ona tylko chciała zwrócić uwagę na to, że je się nie tylko oczami. Wcześniej długo obserwowała grupę i nią się inspirowała. Mega rozczarowanie taką postawą dziewczyn.

Dla mnie toksyczne są jeszcze wspomniane tu środowiska redpillowe. Odpalają się np. w komenatrzach pod podcastami, których słucham. Nie wierzę, że aż tak bardzo można nienawidzić i mieć przekonania niepoparte absolutnie niczym wiarygodnym.

I jeszcze grupy osiedlowe. Hejt na wszystko, co miasto robi - od remontów ulic po kosze na śmieci. Psiarze jeżdżą po niepsiarzach, niepsiarze po psiarzach, matki po niematkach, niematki po matkach, kierowcy po rowerzystach, itd. Kolorowo jest. :)
Awatar użytkownika
FigGa
Licówka

Post autor: FigGa »

Rzeka.chaosu pisze: sob maja 24, 2025 11:54 pm
I jeszcze grupy osiedlowe. Hejt na wszystko, co miasto robi - od remontów ulic po kosze na śmieci. Psiarze jeżdżą po niepsiarzach, niepsiarze po psiarzach, matki po niematkach, niematki po matkach, kierowcy po rowerzystach, itd. Kolorowo jest. :)
Robią co kolwiek w mieście? Źle! Źle robią!
Nic nie robią? Źle! O inne miasta się dba a o nas nie!
Bo Wiśniewski to nie ja,
Bo to wszystko nie jest moje,
Bo to wszystko wielki pic,
A „Ich Troje” jest kradzione.
Orchidea23
BlondDoczep

Post autor: Orchidea23 »

Wszelkie grupy na Fb dla kobiet w ciąży i matek
„Baby bez tabu” i tym podobne grupki dla „bab”
PEONIA
Licówka

Post autor: PEONIA »

Bruzda pisze: sob maja 24, 2025 11:02 pm Kiedyś (8 lat temu?) funkcjonowało rozbudowane forum na vinted - świnty panie, co tam się działo... Oszustki i dramy związkowe na porządku dziennym.. To byli czasy! 🥺

Dodałabym jeszcze grupę Balkoning i Amatorzy dekoracji - na pierwszej kręcą się dramy o chów klatkowy (no bo po co ktoś aranżuje sobie balkon, kiedy powinien mieć ogród z basenem), a na drugiej kiedy mieszkania nie wyglądają jak z katalogu...
Najlepsze były na forum Vinted dramy ślubne. Serio zawsze myślałam, ze ludzie, którzy się obrażają bo koperta za mała czy proszą kamerzystę o to by filmował kto co daje to legendy miejskie tam się przekonałam, ze nie XD i nabrałam generalnie niechęci do chodzenia na wesela jak pomyślę, ze ktoś na mnie by mógł patrzeć w ten sposób to mi się odechciewa
- laski potrafiły wyliczyć kto co miał za ile na sobie i ile makijaże kosztowały i miały pretensje, ze ktoś wydał na makijaż czy buty zamiast włożyć im to dodatkowo w kopertę albo że ktoś jest lekarzem/ prawnikiem/ w Szwajcarii mieszka ale w kopertę 1000 złotych włożyli od osoby (jakieś 8 lat temu to 1000 złotych od osoby w kopercie to była kupa szmalu) a "przecież dla nich to grosze"
ddcl55

Post autor: ddcl55 »

Grupki na messengerze dla rodziców dzieci z danej klasy. Z założenia miały służyć do informowania i przypominania o istotnych sprawach organizacyjnych, np. że danego dnia będzie wycieczka do teatru albo że na środę trzeba zapakować dziecku farby na konkurs plastyczny, w praktyce niektóre mamusie bombardują tam wiadomościami 24/7, niektóre potrafią wysłać ich kilkadziesiąt dziennie 🤦‍♀️ Do wszystkiego mają jakieś „ale”, nie wiem, skąd mają tyle czasu na te wszystkie rozkminy i dlaczego wydaje im się, że inni nie mają do roboty nic innego jak tylko to czytać i im odpisywać.
ZuzannaB27

Post autor: ZuzannaB27 »

StudentkaKozminski pisze: sob maja 18, 2024 5:12 pm Z jaką najbardziej toksyczną społecznością się spotkałyście? Np. grupy tematyczne, fandomy itd.

Ja na kocich grupach czasem boje się odezwać, bo tam wszystko jest od linijki i jedna mądrzejsza od drugiej. A na psiej za napisanie, że uważam że pies powinien w mieście chodzić na smyczy ban xD
Ja dawno temu postanowiłam dołączyć do grupy "Introwertycy" myślałam że kogoś znajdę na swoim poziomie. Niestety przyczepił się do mnie totalny przemocowiec. Ubzdurał sobie że będziemy razem a on mi się nie podobał. Grzecznie mu napisałam żeby dał sobie spokój.A on nie dawał za wygraną . Zaczął mnie oczerniać na grupie wypisywał o mnie totalne bzdury wyssane z palca. A jak napisałam do administratora to dostałam odpowiedź " Oboje jesteście siebie warci . A ty nie rób z siebie ofiary " I tak myślę WTH? Bo jestem ofiarą? Wtedy miałam syndrom grzecznej dziewczynki ale teraz teraz to bym tak zrobiła opinię o tej grupie żeby się nie pozbierali. Mało tego mieli swoich takich pupilków do głaskania ego.Wyszłam stamtąd bo nie mogłam patrzeć na ten cyrk.

A druga historia prowadziłam kiedyś grupę o RBD z taką jedną typiarą. Strasznie się wywyższała "to co nie ona" Poświęciłam czas na szukanie zdjęć członków RBD zrobiłam album a ta typiara wpadła na pomysł żeby usunąć ten album bez mojej wiedzy. Ja potem wchodzę i patrzę że tego albumu nie ma i pytam się jej gdzie jest mój album a ona "Bo Magda lepsze zdjęcia dodaje a ty takie i owakie" Jak ja się wkurzyłam i to jej napisałam co myślę a ona zarzuca mi że zachowuje się jak dziecko itp a sama taka była. Ona po prostu nie uszanowała mojego czasu i w ten sposób pokazała mi środkowy palec to jak wygląda "Spi..." ,"Nie szanuje Ciebie i Twojego wolne czasu,spier..." Tak się dosłownie czułam.Mogłam ten czas poświęcić na czytanie książki albo cokolwiek . To ta nie uszanowała mojego czasu i wysiłku. Od tamtej pory żadnych grup facebookowych ani wspólnych fandomów.
Także uważajcie i nie wierzcie nikomu każdemu w necie.
ZuzannaB27

PEONIA pisze: ndz maja 19, 2024 10:22 pm O tak, dla mnie zdecydowanie te wszystkie red pillowce. Oni są chorzy z nienawiści
Daj spokój..
Nie raz miałam nieprzyjemność z nimi pisać i uwierz mi oni nienawidzą kobiet!!!!!
Dla nich kobieta to gorszy sort.
ZuzannaB27

Aha bym dodała jeszcze :
Zszywka.pl (Już nie istnieje na szczęście i bardzo dobrze!) : Dołączyłam tam 2017 roku i uwierzcie mi wysypał się na mnie hejt. Tylko dlatego że nie miałam instagramowej urody. A te stare użytkowniczki to oczywiście już mogły i takie lizanie tyłka na wzajem. Oczywiście nigdy nie zapomnę jak jedna z nich do mnie napisała :
"Chętnie bym narzygała na Twój ryj bo jesteś brzydka"
Ja w życiu tam takiego hejtu jak tam!! I to były madki (nie zasługują na matki) ,czyjeś dziewczyny. Wyjątkowo zakompleksione. Tak mnie wyzywały że musiałam usunąć konto.

Vitalia.Pl - Tak samo toksyczne forum.
Alex11049
RóżowePolo

Post autor: Alex11049 »

Aktualnie co obserwuje z niemałym szokiem pseudofeministyczna grupa Dziewuchy dziewuchom.
Awatar użytkownika
Alpaka.kaka
Koczkodan

Post autor: Alpaka.kaka »

waniliaicynamon pisze: śr mar 12, 2025 4:45 pm Forum emama na forum Gazeta.pl. Koszmar, stado trolli, obłąkanych hejterek ściek. Rej wodzi bezrobotna grupa psychopatek, które obśmiewają i wyśmiewają wszystko i wszystkich. Zero fajnych, merytorycznych postów, trollice rozwalają wszystko. Co gorsza panie dociekają, kto jest kim w realu i probują niszczyć poza netem. Pewną osobę namierzyły i słały paszkwile do jej pracodawcy.
Jematki odkryły Wande i wątek o sobie😂
Komedia. Babska, które zaszczuwają się nawzajem, ktore stworzyły megadlugi wątek hejtujacy sześcioletnia córkę Nawrockiego - obrzydliwie i po chamsku, uważają Wandę za "hejterski ściek" jprdl🤣
Awatar użytkownika
lajtova
Siatkarka

Post autor: lajtova »

Alpaka.kaka pisze: śr cze 18, 2025 1:42 pm Jematki odkryły Wande i wątek o sobie😂
Komedia. Babska, które zaszczuwają się nawzajem, ktore stworzyły megadlugi wątek hejtujacy sześcioletnia córkę Nawrockiego - obrzydliwie i po chamsku, uważają Wandę za "hejterski ściek" jprdl🤣
Nie ruszajcie ematek bo nie będzie głaskania po główce. Będziemy się napierdalać.
Awatar użytkownika
chuda-jaszczurka
GreckieWakacje

Post autor: chuda-jaszczurka »

lajtova pisze: śr cze 18, 2025 9:16 pm Będziemy się napierdalać.
..z Bywalca?
Rzeka.chaosu
Currently:Vienna

Post autor: Rzeka.chaosu »

lajtova pisze: śr cze 18, 2025 9:16 pm Nie ruszajcie ematek bo nie będzie głaskania po główce. Będziemy się napierdalać.
Na tych gazetowych forach siedzą już tylko sekty i kółka wzajemnej adoracji, więc może być grubo. :)

Te fora były popularne, kiedy byłam w liceum (gimnazjum?). Teraz strach zaglądać. Nawet nie chodzi o tematykę, ale o sposób odpowiedzi / wypowiedzi. Kiedyś buk mnie opuścił i zadałam tam jakieś pytanie na wątku tematycznym. Szybko pożałowałam. Merytorycznie odpowiadają tylko swoim.
Awatar użytkownika
chuda-jaszczurka
GreckieWakacje

Post autor: chuda-jaszczurka »

Ematka to kilka normalnych, ciekawych, mądrych kobiet, masa niestabilnych idiotek, garść trolli, paru sprośnych oblechów i dwie tokujace w kolko z nimi kretynki.