Start
Mój profil

Zaginięcie Mai Kowalskiej

Moderator: verysweetcherry
Awatar użytkownika
dior
RealDiamond

Re: Zaginięcie Mai Kowalskiej

Post autor: dior »

jakie to jest straszne.. najpierw makabrycznie odebrał jej życie, a teraz sam walczy o swoje.. czy mi się tylko wydaje, że to jakaś chora/niespełniona miłość ? Mi się wydaje że zabił ją żeby „juz mu nie uciekła” .. w sensie nie wyjechała z Mławy, chciał ją mieć już na zawsze, a jak dotarło co odjebał to nie udźwignął.. poza tym powrót wiąże się z flashbackiem tego wszystkiego.. dramat…
Awatar użytkownika
nieuchwytny_uchwyt
RoyalBaby

Post autor: nieuchwytny_uchwyt »

dior pisze: pt maja 30, 2025 11:55 pm jakie to jest straszne.. najpierw makabrycznie odebrał jej życie, a teraz sam walczy o swoje.. czy mi się tylko wydaje, że to jakaś chora/niespełniona miłość ? Mi się wydaje że zabił ją żeby „juz mu nie uciekła” .. w sensie nie wyjechała z Mławy, chciał ją mieć już na zawsze, a jak dotarło co odjebał to nie udźwignął.. poza tym powrót wiąże się z flashbackiem tego wszystkiego.. dramat…
Jedyna chora, niespełniona miłość tutaj to miłość matki do syna.
lola20031
BagietkaZszarlott

Post autor: lola20031 »

dior pisze: pt maja 30, 2025 11:55 pm jakie to jest straszne.. najpierw makabrycznie odebrał jej życie, a teraz sam walczy o swoje.. czy mi się tylko wydaje, że to jakaś chora/niespełniona miłość ? Mi się wydaje że zabił ją żeby „juz mu nie uciekła” .. w sensie nie wyjechała z Mławy, chciał ją mieć już na zawsze, a jak dotarło co odjebał to nie udźwignął.. poza tym powrót wiąże się z flashbackiem tego wszystkiego.. dramat…
Chciał się zabić albo dlatego że jednak wydali decyzję o eksteadycje i wiedział co czeka go w Polsce albo miała to być zwykła szopka żeby wszystko przeciągnąć lub żeby sie zlitowali nad nim, a nie żadna miłość
Hydroxkauan
PsychoFanka

Post autor: Hydroxkauan »

lola20031 pisze: sob maja 31, 2025 7:07 am Chciał się zabić albo dlatego że jednak wydali decyzję o eksteadycje i wiedział co czeka go w Polsce albo miała to być zwykła szopka żeby wszystko przeciągnąć lub żeby sie zlitowali nad nim, a nie żadna miłość
Dokładnie, tu nie ma miłości do niej, raczej jakby chciał ją zatrzymać na zawsze i dotarło do niego co zrobił to raczej stało by się tak chwilę po tym jak ją zabił, a nie torturował ją, pojechał do Grecji, repostowal sobie tik toki i nagle stwierdził że tak ją kochał że się zabije. Poprostu wie, że już po nim. Wyrok największy, reszta życia w więzieniu, z każdej strony groźby, życzenie śmierci, wyzwiska, on już nigdzie w Polsce nie miałby spokoju, nie byłby bezpieczny. Pewnie padła decyzja o powrocie, stąd wolał się zabić, sama bym chyba wolała tak skończyć. To jedna opcja albo druga, że tak jak wyżej, miała być szopka ale poszła za daleko
Limonene
RealDiamond

Post autor: Limonene »

lola20031 pisze: sob maja 31, 2025 7:07 am Chciał się zabić albo dlatego że jednak wydali decyzję o eksteadycje i wiedział co czeka go w Polsce albo miała to być zwykła szopka żeby wszystko przeciągnąć lub żeby sie zlitowali nad nim, a nie żadna miłość
Też mi się wydaje że to miała być szopka żeby dłużej w Grecji został
marley71
ToTylkoHermes

Post autor: marley71 »

Internety piszą, że w tej sprawie zatrzymano więcej, niż jedną osobę (Bartka) - a co jeśli chłopak tylko brał udział w zbrodni i teraz podniesie tego największe konsekwencje?

(luźne dywagacje)
Limonene
RealDiamond

marley71 pisze: sob maja 31, 2025 9:24 am Internety piszą, że w tej sprawie zatrzymano więcej, niż jedną osobę (Bartka) - a co jeśli chłopak tylko brał udział w zbrodni i teraz podniesie tego największe konsekwencje?

(luźne dywagacje)
A gdzie to piszą? Bo takie były ploty na początku na fejsie, ale nigdzie oficjalnego potwierdzenia
Felczi
ZdalnaFanka

Post autor: Felczi »

marley71 pisze: sob maja 31, 2025 9:24 am Internety piszą, że w tej sprawie zatrzymano więcej, niż jedną osobę (Bartka) - a co jeśli chłopak tylko brał udział w zbrodni i teraz podniesie tego największe konsekwencje?

(luźne dywagacje)
Jeśli osoby trzecie, to jedynie w tuszowaniu zbrodni. Na nagraniach jest on katujący dziewczynę przez długi czas.
linkagg
RoyalBaby

Post autor: linkagg »

Czyli dobrze rozumiem że ta cała zbrodnia została nagrana na kamerach??
Limonene
RealDiamond

linkagg pisze: sob maja 31, 2025 11:24 am Czyli dobrze rozumiem że ta cała zbrodnia została nagrana na kamerach??
Tak, prokuratura ma monitoring. Ale nieujawniony, więc ten post powyżej opisujący co niby widać na nagraniu to tylko domysły
marley71
ToTylkoHermes

Noo i właśnie dlatego dodałam, że to luźne dywagacje, bo informacje są bardzo różne w sieci.

Ech, no nic, czekamy spokojnie na dalszy rozwój wydarzeń.
Życia dziewczynie nic nie wróci, a i jemu sytuacji pośpiech nie odmieni.
Gamora
BlondDoczep

Post autor: Gamora »

Jak siedzi pod respiratorem to prawdopodobnie ma bardzo źle pod czaszką. Za oddychanie odpowiada pień mózgu, najbardziej prymitywna część mózgowia. Inna możliwość to ostry obrzęk płuc.
Awatar użytkownika
SmokAnalog
120mkw

Post autor: SmokAnalog »

Felczi pisze: sob maja 31, 2025 10:45 am Jeśli osoby trzecie, to jedynie w tuszowaniu zbrodni. Na nagraniach jest on katujący dziewczynę przez długi czas.
Na jakich nagraniach?
GapaGlapa
LouiBag

Post autor: GapaGlapa »

Mnie zastanawia, czy ta baba nie ma jednej! Słownie JEDNEJ osoby w otoczeniu, która by ją odcięła od internetu, wytłumaczyła jej, co ona najlepszego wyprawia? Bo jeśli naprawdę nie ma, to też dużo o niej mówi
liliona12
LouiBag

Post autor: liliona12 »

Po tym co matka wypisywała wszystko brzmi jak misterny plan. Szkoda, że nie pomyślała, że dzieciak może do końca życia być niepełnosprawny. Chyba że o to chodzi - teraz może go w pełni bronić przed całym złem tego świata, bo on sam nie będzie w stanie nawet nic koło siebie zrobić.
marley71
ToTylkoHermes

Jeżeli ten typ przeżyje i jakimś cudem wyliże się z tego i zostanie skazany, to obawiam się, że mamusia nie skończy uprawiać swojej batalii dopóki jej samej nie zamkną xD
Felczi
ZdalnaFanka

Post autor: Felczi »

Limonene pisze: sob maja 31, 2025 12:19 pm Tak, prokuratura ma monitoring. Ale nieujawniony, więc ten post powyżej opisujący co niby widać na nagraniu to tylko domysły
Mimo, że nie jest ujawniony to nie są domysły.
Kasandraa

Post autor: Kasandraa »

Felczi pisze: sob maja 31, 2025 9:10 pm No, ale to takie dziwne, że stwierdzę, że nie musisz mi wierzyć? Przecież naprawdę nie musisz.
Ale ty nic nie wiesz, bo co wiesz na ten temat? Nic, monitoringu nie oglądałaś
plotki3030
Currently:Rio

Post autor: plotki3030 »

Wiecie dziewczyny zaczynam się łapać na tym, że bardziej szokuje mnie to co dzieje się po zbrodni niż sama zbrodnia.
Wyglda na to, że każdy może okrutnie kogoś zamordować, wyjechać za granicę i nic mu nie zrobią. Do tego można mataczyc, wyzywać innych ludzi, szkalować ofiarę publicznie w internecie i też ci nic nie zrobią.
Co jest?

Do osób które się znają na prawie - serio od miesiąca nie można chłopaka ściągnąć do Polski? Ile to będzie jeszcze trwało? Ta szopka z próba to już szczyt i granie na czas, nie mogą go leczyć w Polsce? Dlaczego tak długo tam siedział? Zabił dziewczynę i po prostu NIE CHCIAŁ wracać? Kajetana raz dwa przywieźli, czym to się różni?

Co do matki typa, to ja serio nie mam słów i zastanawia mnie czy prawnie nie można zamknąć jej ust? Tyle się mówi o hejcie w internecie i co? Nic, baba mataczyc, obraża, wyzywa, szkaluje. Wyobrażacie sobie żeby tak matka tego podejrzanego na UW pisała w necie?

Czy wymiar sprawiedliwości serio jest tak bezradny?
plotki3030
Currently:Rio

Post autor: plotki3030 »

aanhedoniaa pisze: pt maja 30, 2025 11:17 am To jest aż przykre jaka ona jest ślepa i ograniczona umysłowo. Syn zabił brutalnie dziewczynę ale wdł niej jest dobrym człowiekiem. Synek sam wymierzył samosąd ale gdy inni chcą tego samego wobec jej syna to już tak nie można. To jest taka hipokryzja że aż mnie trzęsie
Dokładnie i jeszcze jak pisze "zmarla" a ona nie jest zmarła tylko brutalnie zamordowana. I jej syn jest prawie dorosły, nawet jeśli był hejtowany to są inne sposoby odcięcia się niż zabijanie drugiego człowieka. Mi się to w głowie nie mieści że ta baba nawet nie zaprzecza tylko pisze wprost że on ja zabił i jeszcze uważa że dobrze zrobił.
Awatar użytkownika
Alexa2344
LouiBag

Post autor: Alexa2344 »

plotki3030 pisze: ndz cze 01, 2025 8:17 am Dokładnie i jeszcze jak pisze "zmarla" a ona nie jest zmarła tylko brutalnie zamordowana. I jej syn jest prawie dorosły, nawet jeśli był hejtowany to są inne sposoby odcięcia się niż zabijanie drugiego człowieka. Mi się to w głowie nie mieści że ta baba nawet nie zaprzecza tylko pisze wprost że on ja zabił i jeszcze uważa że dobrze zrobił.
Z jednej strony odcięcie od hejtu jawi się jako proste ale w praktyce jak ma wyglądać?,sprzedajesz mieszkanie ,rzucasz szkole i pracę,zmieniasz nazwisko,wyjezdzasz na Antypody?
Bo w dobie neta można cię znaleźć raz dwa.a do końca nie da się nie być w necie więc jak miałoby to wyglądać?

Oczywiście mordowanie kogoś jest absurdem i jak widać nie przynosi niczego oprócz zła ale kurde tak serio to co ma robić ofiarą (abstrahując od przypadku z Mławy )?
Sądy niewydolne ,szkoła niewydolna czyli każdy przyzwyczaił się ze ofiarą rzuca się na linę i sprawa rozwiązana.
Alla89
Ciastko

Post autor: Alla89 »

Skoro Matka podejrzanego twierdziła , że nie wrócą do PL, że syn grozi , że popełni " S" , to dlaczego w sytuacji takich przypuszczeń nie był lepiej pilnowany / monitorowany....skoro dzwonił do Matki, "żeby się pożegnać " to nie narobiła jakiegoś alarmu ? Pilny kontakt z aresztem , że sytuacja zagrożenia życia i prosi o nie spuszczanie go z oczu....jeśli było wiadomo, że ma takie zamiary , to powinien chyba być pod szczególnym nadzorem
Awatar użytkownika
cbnhl
Gacie z oceanu

Post autor: cbnhl »

plotki3030 pisze: ndz cze 01, 2025 8:04 am Wiecie dziewczyny zaczynam się łapać na tym, że bardziej szokuje mnie to co dzieje się po zbrodni niż sama zbrodnia.
Wyglda na to, że każdy może okrutnie kogoś zamordować, wyjechać za granicę i nic mu nie zrobią. Do tego można mataczyc, wyzywać innych ludzi, szkalować ofiarę publicznie w internecie i też ci nic nie zrobią.
Co jest?

Do osób które się znają na prawie - serio od miesiąca nie można chłopaka ściągnąć do Polski? Ile to będzie jeszcze trwało? Ta szopka z próba to już szczyt i granie na czas, nie mogą go leczyć w Polsce? Dlaczego tak długo tam siedział? Zabił dziewczynę i po prostu NIE CHCIAŁ wracać? Kajetana raz dwa przywieźli, czym to się różni?

Co do matki typa, to ja serio nie mam słów i zastanawia mnie czy prawnie nie można zamknąć jej ust? Tyle się mówi o hejcie w internecie i co? Nic, baba mataczyc, obraża, wyzywa, szkaluje. Wyobrażacie sobie żeby tak matka tego podejrzanego na UW pisała w necie?

Czy wymiar sprawiedliwości serio jest tak bezradny?
Niestety, ale prawo wygląda tak, że sprawca zawsze ma możliwość odmówić powrotu do kraju. Wtedy cały proces mocno się przedłuża, nie wiem do końca, jakie wtedy są dokładnie procedury. Z Kajetanem było inaczej, bo on od razu zgodził się na ekstradycję
~ mam papiery, żeby mądrzyć się tu za darmo ~
kulturalnyrozmowca
GreckieWakacje

Post autor: kulturalnyrozmowca »

Fakt dziś pisał, że być może będzie odłączany od aparatury.
Więc zwłokom procesu nie wytoczą.
Pakoo
Ciastko

Post autor: Pakoo »

Matka dziś napisała taki komentarz. Nie powtórzę teraz słówo w słowo ale brzmiał mniej więcej tak.
"Kto jak woli. A biegać z gołą dupą po czyjeś firmie."
Brzmi to jak by widziała na nagraniu?
Może złapała ich na igraszkach miłosnych ?
Może kazała B ja zlikwidować i Ona wtedy mu wybaczy ?