Start
Mój profil

Zaginięcie Barbary Sosnowskiej

Moderator: verysweetcherry
Psycho.xo
Skarpeta Rakieta

Zaginięcie Barbary Sosnowskiej

Post autor: Psycho.xo »

Od wczoraj wszędzie pojawiają się pogłoski o możliwym odnalezieniu Pani Barbary Sosnowskiej, która zaginęła w 1991 roku. W miejscowości Węgliniec na Dolnym Śląsku przebywa osoba bezdomna, jak twierdzi od ponad 20 lat idzie tam, gdzie prowadzą Ją gwiazdy. Podobno miała w tych latach przebywać w różnych miejscach, także za granica. Pewna rodzina udzieliła Pani pomocy, z tego, co piszą internauci została również powiadomiona policja, że względu na uderzające podobienstwo do zaginionej przed wielu laty Pani Barbary. W komentarzach oczywiście analiza podobieństwa, jedni twierdzą, że to na pewno Ona, są też komentarze, że odnalezniono ją niedługo po zaginięciu na terenie jakiejś budowy. Co myślicie? Może ktoś bliżej zna tą sprawę, bo było to już dość dawno temu i raczej nie jest to szeroko omawiany przypadek zaginięcia.
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

Post autor: PrzemoKondratowicz »

Też widziałem czytałem komentarze które są obiecujące że to właśnie ta zaginiona. No są podobne. Ludzie pisali że bezdomna tułała się po Belgii po Niemczech i wędrowała przez lata. Nie wiem co sądzić
Mooniaa
FlafLover

Post autor: Mooniaa »

Podobna, ale ciekawe w jakim wieku, bo zaginiona byłaby po 70 już, a tu mimo bezdomności i zaniedbania wydaje się że to młodsza kobieta.
Kathy21
Migocząca Świeczka

Post autor: Kathy21 »

Ja myślę że to nie ona. Wydaje się być młodsza.
Psycho.xo
Skarpeta Rakieta

Jednak bardziej intrygują mnie komentarze osób, które twierdzą, że były bliżej związane z tą sprawą i radzą jej nie analizować po raz kolejny. Piszą, że rozwiązanie przyszło niedługo, odnalezniono ciało, ślady w miejscu zamieszkania, ale przez powiązania męża w owczesna władza i niechęć organów do Jej rozwiązania figuruje nadal jako zaginiona.
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

Post autor: PrzemoKondratowicz »

Psycho.xo pisze: ndz maja 25, 2025 12:12 pm Jednak bardziej intrygują mnie komentarze osób, które twierdzą, że były bliżej związane z tą sprawą i radzą jej nie analizować po raz kolejny. Piszą, że rozwiązanie przyszło niedługo, odnalezniono ciało, ślady w miejscu zamieszkania, ale przez powiązania męża w owczesna władza i niechęć organów do Jej rozwiązania figuruje nadal jako zaginiona.
Też czytałem że odnaleziono ciało na budowie i czytałem wypowiedzi jak wyglądał tamten dzień gdy zniknęła i to wszystko jest strasznie dziwne
lifeislifenana
Mokra Włoszka

Post autor: lifeislifenana »

Kurczę, a ja byłam przekonana że to ona!
Czy to w ogóle możliwe, żeby ukrywać fakt odnalezienia zwłok?
Psycho.xo
Skarpeta Rakieta

lifeislifenana pisze: ndz maja 25, 2025 6:21 pm Kurczę, a ja byłam przekonana że to ona!
Czy to w ogóle możliwe, żeby ukrywać fakt odnalezienia zwłok?
Z tego co wyczytałam sprawa nie była medialna i nagłośniona. Znalezione zwłoki nie zostały chyba zidentyfikowane. To były lata 90, nie było pewnie takich możliwości jak teraz jeśli chodzi o badania DNA itp. bądź były bardzo kosztowne.
Mooniaa
FlafLover

Ale może okaże się, że to inna pani zaginiona, i może też ja ktoś szukał, poczekamy, może będzie w tym coś pozytywnego jeśli okaże się, że znaleźli kogoś kogo ktoś szukał.
Tutaj wydaje się, że zaginiona może mieć z 50-60 lat.
Mooniaa
FlafLover

To na pewno nie p.Barbara, a zaginiona też została rozpoznana przez rodzinę. No cóż szkoda, że tak się skończyła ta historia.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Psycho.xo
Skarpeta Rakieta

Ciekawe, co w takim razie stało się z Panią Basia. Mam nadzieję, że ta sprawa dotrze teraz do szerszego grona i może jest cień szansy, żeby nawet po tylu latach znalazła rozwiązanie. Nawet jeśli potencjalny sprawca, wskazywany w komentarzach, już nie odpowie za swój czyn.