Start
Mój profil

Nieruchomości

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
pleasure
SushiRoll

Re: Nieruchomości

Post autor: pleasure »

kupiłam mieszkanie i na 12 mieszkań, zamieszane na stałe są tylko 3 reszta najem okazjonalny, czy macie podobną sytuacje, czy hałas jest większy niż jakby wynajmowali na dłuższy okres, bo jestem trochę przerażona
kurze_udko

Post autor: kurze_udko »

pleasure pisze: sob maja 24, 2025 12:30 am kupiłam mieszkanie i na 12 mieszkań, zamieszane na stałe są tylko 3 reszta najem okazjonalny, czy macie podobną sytuacje, czy hałas jest większy niż jakby wynajmowali na dłuższy okres, bo jestem trochę przerażona
Co to według ciebie najem okazjonalny? bo chyba mylisz termin z krótkoterminowym 😉
pleasure
SushiRoll

Post autor: pleasure »

kurze_udko pisze: sob maja 31, 2025 1:03 pm Co to według ciebie najem okazjonalny? bo chyba mylisz termin z krótkoterminowym 😉
masz racje krótkoterminowy,
Pewiwik
LouiBag

Post autor: Pewiwik »

Wszystko zależy co jako wspólnota jest określone w ustaleniach regulaminu. Przed zakupem czasem na spotkaniach są już nieruchomości takie, gdzie z góry jest przepis wewnętrzny, że zabrania się najmu krótkoterminowego.
Kwestia przegłosowania wtedy oraz dowiedzenia się jak to wygląda prawnie u dewelopera, wspólnocie mieszkaniowej, zarządcy budynku.
pleasure pisze: sob maja 24, 2025 12:30 am kupiłam mieszkanie i na 12 mieszkań, zamieszane na stałe są tylko 3 reszta najem okazjonalny, czy macie podobną sytuacje, czy hałas jest większy niż jakby wynajmowali na dłuższy okres, bo jestem trochę przerażona
Szanuj się.