Start
Mój profil

Czy Wasz partner płaci za Wasze zachcianki?

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Awatar użytkownika
farba
RoyalBaby

Czy Wasz partner płaci za Wasze zachcianki?

Post autor: farba »

W sumie jak w tytule.
Jak to u Was wygląda? Czy Wasz facet płaci np. za botoks, usta, rzęsy, paznokcie? Czy płaci za wakacje? Jak u Was wygląda z pieniędzmi?
iri1979
Drama Maker

Post autor: iri1979 »

farba pisze: śr maja 21, 2025 10:28 am W sumie jak w tytule.
Jak to u Was wygląda? Czy Wasz facet płaci np. za botoks, usta, rzęsy, paznokcie? Czy płaci za wakacje? Jak u Was wygląda z pieniędzmi?
Płacę sama.
Fromka95
Koczkodan

Post autor: Fromka95 »

W sumie to nie robie zadnej z wymienionych rzeczy 😅 ale w zwiazku (15 lat razem) mamy podzial na pieniadze wspolne (rachunki itp) oraz wlasne czyli wlasnie na jakies pierdoly i inne zachcianki i kazde z nas oplaca te rzeczy samemu. Taki uklad mamy wlasciwie od kiedy zamieszkalismy razem. Pieniadze wspolne dokladamy proporcjonalnie do zarobkow, kiedys on wiecej a od kilku lat juz ja.
Wakacje oplacamy rowniez ze wspolnej puli. No, chyba ze ja jade na solo trip to wtedy wiadomo place sama :)
Awatar użytkownika
montekarbon
RoyalBaby

Post autor: montekarbon »

Jak powyżej. My mamy wspólne konto na rachunki i większe domowe wydatki, a resztę opłacamy sami. Nie kupuje mi ciuchów, kosmetyków i nie sponsoruje wakacji. :D

Oczywiście dajemy sobie prezenty, zapraszamy się wzajemnie do restauracji itp., ale zachcianki sponsorujemy sobie sami. :angel:
Rzeka.chaosu
Currently:Vienna

Post autor: Rzeka.chaosu »

Nie robię botoksu i rzęs, itp. Za kosmetyczkę, fryzjera, itp. płacę sama. On inne rzeczy kupuje, raczej takie związane z pasjami, elektronikę, restauracje.
Awatar użytkownika
ZimnyKaloryfer
JaZapier***

Post autor: ZimnyKaloryfer »

Mamy totalnie wspólne pieniądze. Każde z nas ma swoje osobiste konto i co miesiąc on płaci za a,b,c a ja za x,y,z. Oprócz tego każdy ma swoje pieniądze ale jak któremuś się skończą to po prostu sobie wysyłamy. Każdy ma swoje oszczędnościowe konto i sam sobie decyduje czy chce mieć tam jakieś pieniądze czy nie. Żadne z nas nie ma jakiś specjalnych fanaberii ale zarówno jestem w stanie zapłacić staremu za fryzjera jak on mi za dentystę 😜
Sylaaa06
Tritonotti

Post autor: Sylaaa06 »

Za kosmetyczkę itp. płacę sama, za wakacje pół na pół płacimy, tak samo inne wyjazdy. Zarabiamy podobnie, poza tym nawet jakbym zarabiała mniej to mój parter a nie sponsor a rzęsy czy paznokcie nie są pierwszą potrzebą. Wydaje na to, na co mnie stać.