Annabelle Tour
Moderator: verysweetcherryAnnabelle Tour
Co sądzicie? W skrócie wzięli dobrze znaną lalkę Annabelle w trasę po różnych miastach w USA. W których następnie zaczęły działać się "dziwne" rzeczy, np. zapłonął budynek który po ugaszeniu przez strażaków, ponownie zapłonął, a w okolicznym więzieniu uciekło 10 osadzonych za morderstwa. Oczywiście wszystko może być kwestią przypadku, jednak Warrenowie mówili aby pod żadnym pozorem jej nie ruszać ani nie przemieszczać.
- mezalians_urodowy
- GrzaneWino
Nie wierze w takie rzeczy. Zwykłe przypadki.
-
Kitku90690
- Gacie z oceanu
Jestem w stanie w to uwierzyc ale zastanawia mnie fakt ze nikt nie robil nad nia egzorcyzmow albo ja za malo o niej wiem
Kim są Warrenowie? I czy ta lalka to rekwizyt z filmu,czy istNieje jakaś sprzed filmu? Widziałam już kilka ton toków o takiej treści jak twój post ale nie za bardzo rozumiem czy jest mowa o filmie czy już o prawdziwej rzeczywistości:D rzn rozumiem te wypadki są na serio, ale sama lalka, to że jest przeklęta itp to myślałam że to wszystko tylko było w filmiexnat13 pisze: ↑wt maja 20, 2025 8:38 am Co sądzicie? W skrócie wzięli dobrze znaną lalkę Annabelle w trasę po różnych miastach w USA. W których następnie zaczęły działać się "dziwne" rzeczy, np. zapłonął budynek który po ugaszeniu przez strażaków, ponownie zapłonął, a w okolicznym więzieniu uciekło 10 osadzonych za morderstwa. Oczywiście wszystko może być kwestią przypadku, jednak Warrenowie mówili aby pod żadnym pozorem jej nie ruszać ani nie przemieszczać.
Akurat z tym popżarem nie widzę nic nadzwyczajnego. Nie raz i nie dwa zdarzały się takie przypadki. Nie wiem jak jest w Ameryce, ale u nas (chociaż też nie wiem czy to nie kwestia indywidualna jednostek) strażacy albo rozbierają budynki po pożarach - właśnie żeby uniknąć ponownego zapłonu, lub 'pilnują' pogorzeliska. Kiedyś był nawet taki przypadek, że "glupia" trawa zapaliła się 2x. Wystarczy 1 iskra i podmuch wiatru.xnat13 pisze: ↑wt maja 20, 2025 8:38 am Co sądzicie? W skrócie wzięli dobrze znaną lalkę Annabelle w trasę po różnych miastach w USA. W których następnie zaczęły działać się "dziwne" rzeczy, np. zapłonął budynek który po ugaszeniu przez strażaków, ponownie zapłonął, a w okolicznym więzieniu uciekło 10 osadzonych za morderstwa. Oczywiście wszystko może być kwestią przypadku, jednak Warrenowie mówili aby pod żadnym pozorem jej nie ruszać ani nie przemieszczać.
Nie wiem czy wierzyć w takie rzeczy czy nie, ale dla świętego spokoju i na wszelki wypadek, nie ruszała bym jej 
Że oni nie boją się jej w ogóle przewozić....
Że oni nie boją się jej w ogóle przewozić....
Bo Wiśniewski to nie ja,
Bo to wszystko nie jest moje,
Bo to wszystko wielki pic,
A „Ich Troje” jest kradzione.
Bo to wszystko nie jest moje,
Bo to wszystko wielki pic,
A „Ich Troje” jest kradzione.
Warrenowie byli małżeństwem które badało i pomagało ludziom którzy doświadczali zjawisk paranormalnych. Byli oni inspiracją do filmu "obecność". Co do samej lalki Annabelle, to mówimy tu o rzeczywistości - prawdziwa Annabelle wygląda zupełnie inaczej niż ta pokazywana w filmach.Nikax94 pisze: ↑śr maja 21, 2025 6:08 am Kim są Warrenowie? I czy ta lalka to rekwizyt z filmu,czy istNieje jakaś sprzed filmu? Widziałam już kilka ton toków o takiej treści jak twój post ale nie za bardzo rozumiem czy jest mowa o filmie czy już o prawdziwej rzeczywistości:D rzn rozumiem te wypadki są na serio, ale sama lalka, to że jest przeklęta itp to myślałam że to wszystko tylko było w filmie
Dzięki za odpxnat13 pisze: ↑śr maja 21, 2025 12:00 pm Warrenowie byli małżeństwem które badało i pomagało ludziom którzy doświadczali zjawisk paranormalnych. Byli oni inspiracją do filmu "obecność". Co do samej lalki Annabelle, to mówimy tu o rzeczywistości - prawdziwa Annabelle wygląda zupełnie inaczej niż ta pokazywana w filmach.
Tu masz całą historię - https://facet.onet.pl/strefa-tajemnic/a ... ki/dbwr5eeNikax94 pisze: ↑śr maja 21, 2025 6:08 am Kim są Warrenowie? I czy ta lalka to rekwizyt z filmu,czy istNieje jakaś sprzed filmu? Widziałam już kilka ton toków o takiej treści jak twój post ale nie za bardzo rozumiem czy jest mowa o filmie czy już o prawdziwej rzeczywistości:D rzn rozumiem te wypadki są na serio, ale sama lalka, to że jest przeklęta itp to myślałam że to wszystko tylko było w filmie
Sama lalka wygląda inaczej niż w filmie - bardzo sympatycznie i swojsko. Jest szmaciana
Swoją drogą, czapki z głów przed producentami, ponieważ stworzyli jedno z największych filmowych uniwersów w tym gatunku, na bazie steku bzdur małżeństwa Warrenów. Bo powiedzieć, że ich historia jest jednym, wielkim chwytem marketingowym, to nic nie powiedzieć - oni zamyślili dosłownie kilka tysięcy różnych przypadków "opętań", z których literalnie każde okazywało się być podkolorowane i wzbogacone o wydarzenia, które nigdy się nie wydarzyły, a których uczestnicy pełnili rolę aktorów. Całe to ich przerażające muzeum nawiedzonych przedmiotów z Annabelle na czele to również okrutna farsa, ale tak zmyślnie przygotowana, że pozwoliła im żyć na bardzo wysokim poziomie przez całe dekady - a to również pewnego rodzaju nadzwyczajne zjawisko, chyba najbardziej nadzwyczajne w całej ich przygodzie z demonologią