Start
Mój profil

Depilator ipl Phillips

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Asiasasia2709
Siatkarka

Depilator ipl Phillips

Post autor: Asiasasia2709 »

Hej. Pewnie głupie pytanie ale zanim wydam miliony monet wolę się upewnić.
Czy jest szansa że depilator laserowy poradzi sobie z włosami w uszach (męskie), zarówno siwymi jak i czarnymi? Czy są końcówki które dadzą sobie radę z tym obszarem?
Awatar użytkownika
Zosia22
Moderator

Post autor: Zosia22 »

Asiasasia2709 pisze: wt maja 20, 2025 9:08 pm Hej. Pewnie głupie pytanie ale zanim wydam miliony monet wolę się upewnić.
Czy jest szansa że depilator laserowy poradzi sobie z włosami w uszach (męskie), zarówno siwymi jak i czarnymi? Czy są końcówki które dadzą sobie radę z tym obszarem?
Depilator laserowy IPL Philips nie jest przeznaczony do usuwania włosów z tego obszaru.
Nie wiem czy w ogóle jakikolwiek laser można używać w tym miejscu.
Pewnie jedyne co to wosk.
Patrzcie JOM!
la3
Srebrna Kropeczka

Post autor: la3 »

Czy któraś używała i jest w stanie powiedzieć czy warto? Mam ciemne włosy, nawet mogę stwierdzić, że czarne i są dosyć grube. To kosztuje kupę kasy, więc nie chciałabym się zawieść. A może kupić na vinted za połowę ceny?
Awatar użytkownika
user729462849
Channelka

Post autor: user729462849 »

Dziewczyny, kupiłam depilator IPL Braun. Wybrałam Brauna, a nie Philipsa, bo dużo więcej miał polecajek. Żałuję bardzo, że kupiłam go tak późno. To totalnie odmieniło moje życie. Mam ogromny problem z owłosieniem, wydałam masę kasy na lekarzy i badania i mimo, że wszystko w normie to ja i tak wyglądałam jak kuzyn Coś. Podchodziłam do tego urządzenia bardzo sceptycznie, bo już kiedyś próbowałam z laserem u dermatologa, który u mnie się totalnie nie sprawdził. Dziś minął 6 tydzień po zakupie. Ja mam pojedyncze włosy pozostałe. Już się nie wstydzę wyjść z domu bez golenia i depilacji. Wiem, że osoby bez takiego problemu tego nie zrozumieją, ale dla mnie to naprawdę odmieniło moje życie.

Odpowiadając na pytania:
-Wg instrukcji z mojego Brauna można go używać poniżej kości policzkowych, więc z uszami może być średnio
-Myślę, że najmniejsza końcówka może być za duża na powierzchnię ucha. Moje urządzenie nie strzela dopóki nie jest dociśnięte do skóry.
-Na siwe włosy nie zadziała. Najlepsze efekty są przy ciemnych włosach i jasnej skórze.