Aniavania pisze: ↑śr maja 07, 2025 1:07 pm
Witam ,jestem raczkująca w dziedzinie dbania świadomie o włosy .mam z nimi problem od prawie dwóch lat .po omacku próbuje ,lecz z marnym skutkiem .włosy od wielu lat rozjaśniane ,zawsze były gęste grube ,długie mimo prostownicy.
Zaczęłam zmagać się że skrajną anemia .moje włosy oraz cera były w stanie oplakanym .łudziłam się ,że jak ureguluje żelazo ,włosy wrócą do pierwotnego stanu.
Zaczęłam je olejowac ,odstawiłam prostownice ,początkowo wyglądały dużo lepiej (choć nadal mam tysiąc długości po wykruszaniu). Teraz wciąż są obciążone ,nie wyglądają ładnie .mam wrażenie że za dużo humektantow zrobiło robotę .
Czy mogę prosić o rady od osób które mają pojęcie ,jak powinnam o nie dbać by zachować równowagę. Oraz o polecajki (ewentualnie) drogeryjnych kosmetyków

będę wdzięczna .
Leczę anemię od kilku miesięcy z lekarzem. Z jedzenia wchłania się tylko 10% żelaza, także myślę że również leczysz ją lekiem.
Najlepiej żebyś przestała niszczyć włosy rozjaśnianiem.
Równowaga PEH z odżywek polecę ci
Odżywkę Ceramidową wygładzającą Onlybio [Hebe] lub droższa Resibo Hair Recharger, ale ona jest bez silikonów, więc dodaję do porcji na dłoni kroplę olejku silikonowego.
I oczywiście olejuj, to piękne i zbawienne dla włosów.
Zabezpieczaj je termoochronnie, sprayem do tego przeznaczonym lub cokolwiek co ma silikony. Np, olejek silikonowy na mokre włosy lub odżywka w sprayu.
Z Instagramowych kont włosów rozjaśnianych polecę ci lulapeksa
Oczywiście z rozwagą, nie kupuj naraz pierdyliard odżywek/masek.