Start
Mój profil

Child alert

Moderator: verysweetcherry
Rowerlover
ŚpioszkiKenzo

Child alert

Post autor: Rowerlover »

Policja ogłosiła child alert. Zaginęła 11letnia dziewczynka. Wrzucam tu dla zasięgu:

https://tvn24.pl/opole/dziewkowice-zagi ... -st8460782
Awatar użytkownika
amarenka
Migocząca Świeczka

Post autor: amarenka »

Mam ogromną nadzieję, że Patrycja się znajdzie, patrząc na to co się dzieje ostatnimi czasy - to jest straszne. Co się dzieje z tym światem:(
prawda, mamusiu? :angel:
Awatar użytkownika
Smb911
TrampekLV

Post autor: Smb911 »

Masakra. Mam syna w jej wieku. Nie wyobrażam sobie co czują rodzice. Oby jak najszybciej się znalazła cała i zdrowa. Ten maj 2025 to jakiś pechowy. Tyle tragicznych wydarzeń. Codziennie coś się dzieje…
Awatar użytkownika
marysue
PsychoFanka

Post autor: marysue »

Jeszcze nie wiadomo czy to ona.
Obrazek
iri1979
Drama Maker

Post autor: iri1979 »

marysue pisze: śr maja 14, 2025 9:08 pm Jeszcze nie wiadomo czy to ona.
Obrazek
Mi to wygląda na mój dworzec w Gliwicach.
Praca.gosia
ŚpioszkiKenzo

Post autor: Praca.gosia »

Ta teoria mnie przeraża
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
oliixii
Collagen z chlorellą

Post autor: oliixii »

Praca.gosia pisze: śr maja 14, 2025 9:37 pm Ta teoria mnie przeraża
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
oliixii
Collagen z chlorellą

Ale nie zmienia to faktu, że Cyklop jest ogromnym zagrożeniem. Jest na wolności i z dostępnych informacji wynika, że rozpoczął polowanie na ofiarę... końcem kwietnia widziano go pod przedszkolem i pod szkołą w Czeladzi.
Tu można poczytać: https://www.fakt.pl/wydarzenia/polska/s ... tvchyZutTQ
On się przemieszcza.
Awatar użytkownika
Grubababa
Willa z basenem

Post autor: Grubababa »

oliixii pisze: śr maja 14, 2025 9:56 pm Ale nie zmienia to faktu, że Cyklop jest ogromnym zagrożeniem. Jest na wolności i z dostępnych informacji wynika, że rozpoczął polowanie na ofiarę... końcem kwietnia widziano go pod przedszkolem i pod szkołą w Czeladzi.
Tu można poczytać: https://www.fakt.pl/wydarzenia/polska/s ... tvchyZutTQ
On się przemieszcza.
Ja pier*ole CO JEST
CZY JA DOBRZE ROZUMIEM, CHLOP SKAZANY ZA gw**t SIEDMIORGA DZIECI JEST NA WOLNOSCI?
Jak się dobrze wczytasz to znajdziesz i Nietzschego i Gosie z żabki
Shivalith
Drama Maker

Post autor: Shivalith »

Tak działa prawo :) szpitale, niepoczytalności, śluby podczas kary, skracane wyroki, wszystko dla psycholi w tych czasach
~dwa razy duże frytki i jakiegoś burgera tam panu weźmiesz~
Awatar użytkownika
oliixii
Collagen z chlorellą

Grubababa pisze: śr maja 14, 2025 10:06 pm Ja pier*ole CO JEST
CZY JA DOBRZE ROZUMIEM, CHLOP SKAZANY ZA gw**t SIEDMIORGA DZIECI JEST NA WOLNOSCI?
Tak dokładnie.
On dostał maksymalny wymiar kary za przestępstwo jakim jest gw**t na dziecku - 15 lat... i nie ma znaczenia, czy zgwałcił 1 czy 7 dzieci, takie mamy chore prawo. Maksymalnie mógł dostać tylko 15 lat... niezależnie od tego ile dzieci skrzywdził. Dostał wyrok, odsiedział i jest wolnym człowiekiem.
Gdyby za każde z dzieci dostał po 15 lat (uważam, że tak powinno być) to 7* 15 =105 lat czyli de facto dożywocie ale niestety taki mamy wymiar niesprawiedliwości.
On powinien być zamknięty w Gostyninie ale jeśli dobrze pamiętam, dyrektor więzienia spóźnił się z należytym wnioskiem.
Awatar użytkownika
Grubababa
Willa z basenem

Post autor: Grubababa »

oliixii pisze: śr maja 14, 2025 10:14 pm Tak dokładnie.
On dostał maksymalny wymiar kary za przestępstwo jakim jest gw**t na dziecku - 15 lat... i nie ma znaczenia, czy zgwałcił 1 czy 7 dzieci, takie mamy chore prawo. Mógł maksymalnie dostać 15 lat niezależnie od tego ile dzieci skrzywdził. Dostał wyrok, odsiedział i jest wolnym człowiekiem.
Gdyby za każde z dzieci dostał po 15 lat (uważam, że tak powinno być) to 7* 15 =105 lat czyli de facto dożywocie ale niestety taki mamy wymiar niesprawiedliwości.
On powinien być zamknięty w Gostyninie ale jeśli dobrze pamiętam, dyrektor więzienia spóźnił się z należytym wnioskiem.
Też uważam, że powinien dostać 15x7.
Szczerze, rozjebało mi to mózg, ta sprawa.
Jak się dobrze wczytasz to znajdziesz i Nietzschego i Gosie z żabki
Awatar użytkownika
Czekoladazokienkiem
SushiRoll

Post autor: Czekoladazokienkiem »

Niestety Gostynin to wcale nie jest też wybitne rozwiązanie. Pojawił się na Wandzie temat odnośnie tego ośrodka i już nie jeden użytkownik wyjaśnił jak to naprawdę wygląda :/
Awatar użytkownika
SmokAnalog
120mkw

Post autor: SmokAnalog »

Grubababa pisze: śr maja 14, 2025 10:06 pm Ja pier*ole CO JEST
Dobrze rozumiesz.
Został skazany na 15 lat, wyszedł, a czy jakikolwiek dozór ma - nikt nie wie. Karę odbył. Tak że tak, jest na wolności. Mnie się to też nie mieści w głowie, ale po prostu tak jest.

Gostynin to złe rozwiązanie, ale mniejsze zło od wypuszczania takich kreatur na wolność. Może istnieją jakieś pośrednie rozwiązania, np. dozór elektroniczny, ale czy są implementowane, na jaką skalę i czy działają - nie wiem.
Ostatnio zmieniony śr maja 14, 2025 10:22 pm przez SmokAnalog, łącznie zmieniany 2 razy.
mvrtusivvxxx
RoyalBaby

Post autor: mvrtusivvxxx »

Czekoladazokienkiem pisze: śr maja 14, 2025 10:19 pm Niestety Gostynin to wcale nie jest też wybitne rozwiązanie. Pojawił się na Wandzie temat odnośnie tego ośrodka i już nie jeden użytkownik wyjaśnił jak to naprawdę wygląda :/
Tzn jak? Przytoczysz może jak to naprawdę wygląda?
Awatar użytkownika
Czekoladazokienkiem
SushiRoll

Post autor: Czekoladazokienkiem »

mvrtusivvxxx pisze: śr maja 14, 2025 10:21 pm Tzn jak? Przytoczysz może jak to naprawdę wygląda?
viewtopic.php?t=8028
Awatar użytkownika
oliixii
Collagen z chlorellą

Grubababa pisze: śr maja 14, 2025 10:16 pm Też uważam, że powinien dostać 15x7.
Szczerze, rozjebało mi to mózg, ta sprawa.
Mi też... tego zwyrola nie ma nawet w rejestrze przestępców seksualnych :(
Jedyny dozór jaki ma, to bransoletka elektroniczna ale ona podobno daje sygnał tylko w jednym mieście w całej PL, tam gdzie jest komisariat, który odbiera z niej sygnał.
Tu można posłuchać jak działał: https://youtu.be/tleo4eq-trQ?si=H2UTUeH-dV7ezSb2
Dlatego jest teoretycznie możliwe, że upolował gdzieś tę dziewczynkę.
A jeśli nie ją, to i tak czekamy na tego rodzaju tragedię... on już rozpoczął polowanie.
MalaCzarna
Milion subskrypcji

Post autor: MalaCzarna »

Ciekawi mnie bardzo ten wątek Gliwicki
Awatar użytkownika
oliixii
Collagen z chlorellą

Czekoladazokienkiem pisze: śr maja 14, 2025 10:19 pm Niestety Gostynin to wcale nie jest też wybitne rozwiązanie. Pojawił się na Wandzie temat odnośnie tego ośrodka i już nie jeden użytkownik wyjaśnił jak to naprawdę wygląda :/
Nie jest wybitne ale jest to jedyne miejsce, gdzie może obecnie trafić ktoś, kto zagraża społeczeństwu mimo odbycia kary więzienia. I umówmy się, że nie interesują nas jego uczucia, potrzeby i prawa. Byle by został odizolowany.
Awatar użytkownika
SmokAnalog
120mkw

Post autor: SmokAnalog »

oliixii pisze: śr maja 14, 2025 10:28 pm Nie jest wybitne ale jest to jedyne miejsce, gdzie może obecnie trafić ktoś, kto zagraża społeczeństwu mimo odbycia kary więzienia. I umówmy się, że nie interesują nas jego uczucia, potrzeby i prawa. Byle by został odizolowany.
No tak, lepszy taki Gostynin niż nic i wypuszczanie zwyroli na wolność bez żadnego dozoru, tutaj zgoda, natomiast głównym problemem jest tutaj to, że takie rozwiązanie łamie podstawowe zasady prawa, czyli: prawo nie działa wstecz i nie można odbyć dwa razy kary za to samo przewinienie. Wiem, że to jest proteza mająca za zadanie chronić społeczeństwo przed zwyrolami, którym się upiekło przy zniesieniu kary śmierci, ale nie załapali się na dożywocie (Trynkiewicz) i jako tymczasowe rozwiązanie, zanim wymyśli się jakiś lepszy sposób kontrolowania zwyroli po wyjściu na wolność i to jest główny problem z tą instytucją.
Awatar użytkownika
cbnhl
Gacie z oceanu

Post autor: cbnhl »

Ośrodek w Gostyninie jest na ten moment wygaszany, więc raczej nikt już tam nie trafi
~ mam papiery, żeby mądrzyć się tu za darmo ~
teodora55
LouiBag

Post autor: teodora55 »

Jak działa ten Child alert? Jestem z Małopolskiego i nie dostałam alertu, koleżanka mieszka 20 km dalej a dostała
Awatar użytkownika
oliixii
Collagen z chlorellą

Tu można jeszcze poczytać o Cyklopie:
https://www.fakt.pl/wydarzenia/polska/s ... L3DA3tAbHA

On jest zamykany jedynie z okazji złamania zakazu zbliżania do siostry (był już 2 krotnie skazany za to od wyjścia na wolność w 2023r.) ostatnio siedział od grudnia do kwietnia.
Miejmy nadzieję, że zaginiona Patrycja nie trafiła na niego :(
rukola.nat
Modna

Post autor: rukola.nat »

teodora55 pisze: śr maja 14, 2025 11:00 pm Jak działa ten Child alert? Jestem z Małopolskiego i nie dostałam alertu, koleżanka mieszka 20 km dalej a dostała
Wlansie też się zastanawiam, bo mąż dostał, a ja nie. Mamy tą sama sieć 🫣 Uważam, że taki alert powinien dostać każdy
Rowerlover
ŚpioszkiKenzo

Post autor: Rowerlover »

rukola.nat pisze: śr maja 14, 2025 11:13 pm Wlansie też się zastanawiam, bo mąż dostał, a ja nie. Mamy tą sama sieć 🫣 Uważam, że taki alert powinien dostać każdy
To chyba kwestia przeciążenia sieci. #amatorskaopinia
Ja dostałam dopiero teraz