Aneks kryminalny Aga Rojek
Moderator: verysweetcherryAneks kryminalny Aga Rojek
Jak w temacie, tworzę wątek do dyskusji na temat spraw prezentowanych w aneksie kryminalnym przez Agę Rojek. Osobiście jest to mój ulubiony podcast true crime. Doceniam spokojny sposób w jaki Aga prezentuje sprawy i to, że wyszukuje sprawy nie omawiane w innych podcastach.
-
Guiltypleaser99
- RóżowePolo
Aga ma vibe takiej dziewczyny z sąsiedztwa, z którą chciałoby się wyjść na piwo
Muszę nadrobić najnowszy odcinek
-
msshy
Chyba jedyny aktywny podcast tc, którego jestem w stanie słuchać. Spokój, szacunek do wszystkich bohaterów historii, logika, nieznane sprawy. Sama Aga wydaje się fajną osobą.
Aga jest zdecydowanie moja ulubiona autorka podcastów tc. Na początku ciężko mi się jej słuchało przez to jak wymawia “r”, ale poziom i merytoryka szybko mnie do niej przekonały i teraz nie zwracam na to uwagi. Zawsze wypowiada się z pełną kulturą, jakieś ironiczne uwagi są zawsze w trafnych momentach, nie brzmi przez to jak przekupka z targu opowiadająca jakąś historię, a jak prawdziwa profesjonalistka z własnym stylem. Życzę jej jak najwięcej subskrybentów.
- helenapazdzioch
- Mokra Włoszka
Ja bardzo lubię Agę i doceniam w niej to, że ani razu nie miała żadnej dramy ani nie zachowała się w durny sposób, czego nie można powiedzieć o większości twórców TC.
Z umiarem udziela się na social mediach, nie robi z siebie gwiazdy na storiskach na ig, bardzo swojska.
Wypowiada się z szacunkiem do ofiar, nie koloryzuje, nie gra na emocjach. No i nie nagrywa piecsetnego odcinka na ten sam walkowany przez wszystkich temat, tylko faktycznie poświęca czas i zasoby na sprawy, które raczej nie są podnoszone na polskim yt.
Z umiarem udziela się na social mediach, nie robi z siebie gwiazdy na storiskach na ig, bardzo swojska.
Wypowiada się z szacunkiem do ofiar, nie koloryzuje, nie gra na emocjach. No i nie nagrywa piecsetnego odcinka na ten sam walkowany przez wszystkich temat, tylko faktycznie poświęca czas i zasoby na sprawy, które raczej nie są podnoszone na polskim yt.
-
AnalogowySmok
- Tritonotti
Widzę to trochę inaczej. Aga urządziła typową dla twórców zbiórkę na sprzęt do nagrywania, a jakość nagrań jak jest marna tak jest, wygląda to raczej na pretekst na wyciągnięcie pieniędzy (nie mam nic przeciwko wpłatom na twórców, ale niech powiedzą to wprost).helenapazdzioch pisze: ↑wt maja 13, 2025 9:45 am Ja bardzo lubię Agę i doceniam w niej to, że ani razu nie miała żadnej dramy ani nie zachowała się w durny sposób, czego nie można powiedzieć o większości twórców TC.
Nie zgodzę się, że udziela się z umiarem, ona wręcz dzieli się całym swoim życiem. A to wszelkimi szczegółami z domu, a to że była na spacerze, a to że jadła lody, a to milion zdjęć z wakacji. Moim zdaniem ona też swoimi dziwnymi minami do aparatu kreuje się na taką bardziej swojską.
Sprawy z USA to bardziej wynik unikania polskich spraw żeby nikt się jej nie czepiał i tego, że może sobie ułożyć scenariusz odcinka z jednego amerykańskiego forum czego nie chce się robić innym.
Ja kiedyś też wierzyłem w ten swojski wizerunek, ale z czasem przestałem.
- helenapazdzioch
- Mokra Włoszka
Do zbiórki na sprzęt się nie odniosę, bo nie wiem. Słucham jej tylko na Spotify - jak się nie rozliczyła z tego i nie kupiła sprzętu to faktycznie słabo.AnalogowySmok pisze: ↑wt maja 13, 2025 9:51 am Widzę to trochę inaczej. Aga urządziła typową dla twórców zbiórkę na sprzęt do nagrywania, a jakość nagrań jak jest marna tak jest, wygląda to raczej na pretekst na wyciągnięcie pieniędzy (nie mam nic przeciwko wpłatom na twórców, ale niech powiedzą to wprost).
Nie zgodzę się, że udziela się z umiarem, ona wręcz dzieli się całym swoim życiem. A to wszelkimi szczegółami z domu, a to że była na spacerze, a to że jadła lody, a to milion zdjęć z wakacji. Moim zdaniem ona też swoimi dziwnymi minami do aparatu kreuje się na taką bardziej swojską.
Sprawy z USA to bardziej wynik unikania polskich spraw żeby nikt się jej nie czepiał i tego, że może sobie ułożyć scenariusz odcinka z jednego amerykańskiego forum czego nie chce się robić innym.
Ja kiedyś też wierzyłem w ten swojski wizerunek, ale z czasem przestałem.
Co do tego, że mowi o lodach czy spacerach to akurat chyba co druga osoba tak robi. Natomiast chodzilo mi o to, ze jej dzielenie się życiem nie wpływa na prowadzenie kanału ani na jej wizerunek w necie. Meanwhile Justyna Mazur opowiadała o tym, że zjadła własne rzygi/wywleka mega prywatę, Śledziowa ma wykopgate, etc. U Agi tego nie ma i to doceniam. Wiadomo, że nigdy nie poznasz internetowego twórcy w 100% i widzi się jedynie jego wykreowana persone.
-
AnalogowySmok
- Tritonotti
Ona jest asekuracyjna po prostu bardzo i ma taki słodko pierdzący wizerunek, bo unika wszelkich możliwych kontrowersji.helenapazdzioch pisze: ↑wt maja 13, 2025 10:01 am Do zbiórki na sprzęt się nie odniosę, bo nie wiem. Słucham jej tylko na Spotify - jak się nie rozliczyła z tego i nie kupiła sprzętu to faktycznie słabo.
Co do tego, że mowi o lodach czy spacerach to akurat chyba co druga osoba tak robi. Natomiast chodzilo min o to, ze jej dzielenie się życiem nie wpływa na prowadzenie kanału ani na jej wizerunek w necie. Meanwhile Justyna Mazur opowiadała o tym, że zjadła własne rzygi/wywleka mega prywatę, Śledziowa ma wykopgate, etc. U Agi tego nie ma i to doceniam.