Zaginięcie Mai Kowalskiej
Moderator: verysweetcherry-
Fulfilfulfil
- BagietkaZszarlott
Re: Zaginięcie Mai Kowalskiej
W ogóle to chyba naturalne i takie ludzkie, że do „telewizji” czy w dzisiejszych czasach na YouTube ludzie chcą się ubrać najlepiej, w najlepsze ciuchy jakie mają. Może to jedyny „super” ciuch kupiony w outlecie, zwłaszcza że w małych społecznościach epatowanie metkami jest inaczej postrzegane. Mają taką kurtkę to nie będą specjalnie się przebierać w jakieś stare ciuchy, żeby wyjść na biedaków.
"Dziennikarze Faktu dotarli do sąsiadki rodziny G., która nie kryje przerażenia. − Dzieciaki, które chodziły z nim do podstawówki, opowiadały, że on zawsze był niedobry. Gnębił młodsze dzieci, złośliwie spuszczał im powietrze z kół rowerów, był bardzo złośliwy – mówi kobieta. To jednak dopiero początek niepokojących informacji. − Jedna z babć opowiadała mi, że on dręczył koty, kiedy był jeszcze dzieciakiem. To jest przerażające − opowiada."
Macie biedną ofiarę hejtu. Przecież to psychopata czystej wody. Ha tfu! Co tym kotom robił nie napiszę. Jak ktoś ciekawy niech sobie artykuł w Fakcie odnajdzie.
Macie biedną ofiarę hejtu. Przecież to psychopata czystej wody. Ha tfu! Co tym kotom robił nie napiszę. Jak ktoś ciekawy niech sobie artykuł w Fakcie odnajdzie.
Zapytam z czystej ciekawości ale czy matce Bartka w ogóle coś grozi? Pisanie tych wysrywów na fb podchodzi moim zdaniem pod utrudnianie śledztwa. Czy raczej policja oleje to i weźmie za niepoczytalną albo, że jej psychika siadła? Btw dla mnie to jest dziwne, że ktokolwiek nie zabrał jej telefonu i ona dalej wypisuje różne rzeczy, które tylko pogarszają jej sytuację
-
Kobieteria
- BagietkaZszarlott
Ta kobieta powinna mieć bana na internet. To, że dalej wypisuje te farmazony świadczy tylko o tym, że nie ma przy sobie nikogo bliskiego, który otoczy ją ramieniem i wytłumaczy, że szkodzi sama sobie. Po tym co czytam w sumie nie dziwię się, że takiej osoby nie ma.patrz pisze: ↑ndz maja 11, 2025 9:50 pm Zapytam z czystej ciekawości ale czy matce Bartka w ogóle coś grozi? Pisanie tych wysrywów na fb podchodzi moim zdaniem pod utrudnianie śledztwa. Czy raczej policja oleje to i weźmie za niepoczytalną albo, że jej psychika siadła? Btw dla mnie to jest dziwne, że ktokolwiek nie zabrał jej telefonu i ona dalej wypisuje różne rzeczy, które tylko pogarszają jej sytuację
Wybaczcie, jeżeli ten temat był już poruszony na tym wątku, ale czy zostało ostatecznie potwierdzone/zaprzeczone, że ktoś mu pomagał?
Bardzo zastanawia mnie ten telefon na torach.
Bardzo zastanawia mnie ten telefon na torach.
~ mam papiery, żeby mądrzyć się tu za darmo ~
-
Kobieteria
- BagietkaZszarlott
Z tego co czytałam nie zostało oficjalnie potwierdzone, że ktoś mu pomagał. Były wzmianki o matce i dziadku ale póki co cisza. O tym, że nie działał sam może świadczyć ten telefon na torach i fakt, że zwłoki zostały ukryte w trudno dostępnym miejscu - jedna osoba mogłaby mieć problem z „transportem”. Sprawa jest medialna, presja społeczna rośnie, w takiej sytuacji łatwo o nadużycia, więc bardzo wierzę w to, że działają w ciszy, aby doprowadzić sprawę do końca ze sprawiedliwym finałem. Być może czekają na młodego z nadzieją, że jak wróci do Polski to go przycisną i pęknie?
-
Distinguished
- RoyalBaby
Gdzieś na facebooku mignął mi artykuł o jakimś "wstrząsającym wydarzeniu" na pogrzebie Mai, przypadkiem odświeżyłam i przepadło. Czy ktoś coś słyszał czy to bait?
-
bloodmenace
- Srebrna Kropeczka
Ileś stron temu ktoś pisał o tym, że polskie więzienia są ciężkie „psychicznie”. Tak, to prawda. Są bardzo ciężkie i praktycznie nigdy nie resocjalizują. Niszczą, odbierają nadzieję, uczą pokory. Dlatego mam nadzieję, że on tam zostanie na zawsze.
On nie ma szans na resocjalizację, nawet gdyby był w czystym, zadbanym zakładzie karnym pod okiem terapeuty. To chory człowiek, uchowany pod kloszem mamusi, która teraz daje popis swoim licznym chorobom psychicznym.
Ogromnie liczę na to, aż ona również za to odpowie. Za te potworne kłamstwa o Mai, na które nawet JA dałam się nabrać. Jest mi wstyd. Tyle ludzi uwierzyło w narrację Katarzyny aka Joanny Dobrzyńskiej, że z Mai zrobiono gangsterkę, przed którą drżała cała Mława. A okazuje się, że to była klasyczna projekcja jej synalka.
Cieszę się, że czytałam od początku do końca. Biedna dziewczyna, nie chcę sobie nawet wyobrażać co ona przeżywała w ostatnich chwilach. A teraz świrnięty babsztyl nie daje jej spokoju nawet po tragicznej śmierci.
On nie ma szans na resocjalizację, nawet gdyby był w czystym, zadbanym zakładzie karnym pod okiem terapeuty. To chory człowiek, uchowany pod kloszem mamusi, która teraz daje popis swoim licznym chorobom psychicznym.
Ogromnie liczę na to, aż ona również za to odpowie. Za te potworne kłamstwa o Mai, na które nawet JA dałam się nabrać. Jest mi wstyd. Tyle ludzi uwierzyło w narrację Katarzyny aka Joanny Dobrzyńskiej, że z Mai zrobiono gangsterkę, przed którą drżała cała Mława. A okazuje się, że to była klasyczna projekcja jej synalka.
Cieszę się, że czytałam od początku do końca. Biedna dziewczyna, nie chcę sobie nawet wyobrażać co ona przeżywała w ostatnich chwilach. A teraz świrnięty babsztyl nie daje jej spokoju nawet po tragicznej śmierci.
-
mirabelkaa
- BlondDoczep
Mam pytanie do osób bardziej zorientowanych w całej sprawie: czy służby potwierdziły, że do zbrodni doszło na terenie zakładu rodziny sprawcy? Czy jest oficjalne info na temat miejsca zbrodni, kiedy doszło do przeszukania itd? Bo o monitoringu o ile się nie myślę wiemy z informacji przekazanych przez rodzine i chyba prokurator w jednej z wypowiedzi o tym wspomniał.
-
Kobieteria
- BagietkaZszarlott
Monitoring zarejestrował moment zabójstwa ale o ile się nie mylę nie było potwierdzenia, że były to kamery z terenu zakładu rodzinnego. Słyszałam, że nagrania zostały usunięte, po czym przywrócone przez śledczych. Jeśli usunięte celowo, a nie nadpisane to z całą stanowczością można stwierdzić, że były to zakładowe kamery.mirabelkaa pisze: ↑ndz maja 11, 2025 11:50 pm Mam pytanie do osób bardziej zorientowanych w całej sprawie: czy służby potwierdziły, że do zbrodni doszło na terenie zakładu rodziny sprawcy?
-
Dupcyngier
- BlondDoczep
Póki co ma chyba bana na fbKobieteria pisze: ↑ndz maja 11, 2025 9:57 pm Ta kobieta powinna mieć bana na internet. To, że dalej wypisuje te farmazony świadczy tylko o tym, że nie ma przy sobie nikogo bliskiego, który otoczy ją ramieniem i wytłumaczy, że szkodzi sama sobie. Po tym co czytam w sumie nie dziwię się, że takiej osoby nie ma.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
PrzemoKondratowicz
- Dieta 600 kcal
-
Willmaster
- RóżowePolo
- nieuchwytny_uchwyt
- RoyalBaby
Szkoda, że przyjdzie nam tak długo czekać na rozwiązanie tej sprawy i na wyrok. Dla przykładu powinni działać ekspresowo.
Chociaż z drugiej strony areszt śledczy odbiera wiele przywilejów i jest krótko mówiąc ciężko być w nim osadzonym więc w sumie może nie tak źle że tam posiedzi do czasu zebrania materiałów dowodowych. Ciekawe jakie warunki ma w tej Grecji.
- pieczonyziemniak.
- Currently:revenge
A ktoś wie czy on dalej jest aktywny w internecie?
Maja zaginęła późnym wieczorem.
Zgon nastąpił niedługo po zaginięciu.
Ten człowiek torturował ją cztery godziny. W pobliżu domu.
Czy ja naprawdę mam wierzyć, że matka nic nie widziała, nic nie słyszała i nie jest wszystkiemu wspolwinna skoro była tuż obok przez cały czas?
Zgon nastąpił niedługo po zaginięciu.
Ten człowiek torturował ją cztery godziny. W pobliżu domu.
Czy ja naprawdę mam wierzyć, że matka nic nie widziała, nic nie słyszała i nie jest wszystkiemu wspolwinna skoro była tuż obok przez cały czas?
Ja mam tylko nadzieję, że ludzie nie dadzą sprawie ucichnąć, bo na to liczą grając na zwłokę.nieuchwytny_uchwyt pisze: ↑pn maja 12, 2025 4:54 pm Szkoda, że przyjdzie nam tak długo czekać na rozwiązanie tej sprawy i na wyrok. Dla przykładu powinni działać ekspresowo.
Chociaż z drugiej strony areszt śledczy odbiera wiele przywilejów i jest krótko mówiąc ciężko być w nim osadzonym więc w sumie może nie tak źle że tam posiedzi do czasu zebrania materiałów dowodowych. Ciekawe jakie warunki ma w tej Grecji.
-
thisguuurl
- LouiBag
Już nie. Chyba zabrali mu telefon dopiero jak przenieśli go do tego poprawczaka.pieczonyziemniak. pisze: ↑pn maja 12, 2025 5:03 pm A ktoś wie czy on dalej jest aktywny w internecie?
-
Natalia970808
- RóżowePolo
Ktoś dodał komentarze odnośnie rodziny Bartka oraz rodziny Mai. Ile w tym prawdy - niewiadomo, bo każdy może napisać co chce, jednak jeśli to prawda to ani u Bartka ani u Mai w domu nie było ciekawie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- pieczonyziemniak.
- Currently:revenge
Było jużNatalia970808 pisze: ↑pn maja 12, 2025 10:46 pm Ktoś dodał komentarze odnośnie rodziny Bartka oraz rodziny Mai. Ile w tym prawdy - niewiadomo, bo każdy może napisać co chce, jednak jeśli to prawda to ani u Bartka ani u Mai w domu nie było ciekawie.
- FaconSexe88
- Modna
Ja np nie jestem w stanie pojąć jednego . Dlaczego wszyscy tak chętnie na początku skoczyli do oczerniania Mai . Nawet gdyby te fake newsy o gnębieniu i hejcie z jej strony były prawdą . Czy to daje Nam prawo do zabicie drugiego człowieka
Matka Bartka ewidentnie robiła narracje pod serial "Dojrzewanie" ale tamten chłopiec też był niezłym gagatkiem. Pokazują to sceny z psycholog w zakładzie , gdy musi wystawić mu opinie. Wtedy już nie jest biednym chłopcem co płace i pyta o tatę.
Mam nadzieje ,że np śledczym udało się dotrzeć do komunikatorów i sprawdzenia jakie były relacje Mai i Bartka. Mam nadzieję ,że nas jako społeczeństwo tez o tym powiadomią . Sama mam dziecko +12 , rozmawiam .. sprawdzam komunikatory za zgodą . Chce wiedzieć co piszą między sobą .. dzięki temu wyłapałam gnębienie mojego dziecka . Było to gnębienie fizyczne i emocjonalne. Szkoła tradycyjnie mnie zlała , ale ponieważ doszło do przywłaszczenia rzeczy osobistej mojego dziecka powiadomiłam i policje .. oraz kuratorium , że szkoła sobie nie radzi i ignoruje problem. U nas tez agresor to dziecko "z czerwonym paskiem" tata firma budowlana , a mama nauczycielka. Też na początku chciano zrobić z mojego dziecka to gorsze bo niestety już bez "czerwonego paska" .
Mam nadzieje ,że np śledczym udało się dotrzeć do komunikatorów i sprawdzenia jakie były relacje Mai i Bartka. Mam nadzieję ,że nas jako społeczeństwo tez o tym powiadomią . Sama mam dziecko +12 , rozmawiam .. sprawdzam komunikatory za zgodą . Chce wiedzieć co piszą między sobą .. dzięki temu wyłapałam gnębienie mojego dziecka . Było to gnębienie fizyczne i emocjonalne. Szkoła tradycyjnie mnie zlała , ale ponieważ doszło do przywłaszczenia rzeczy osobistej mojego dziecka powiadomiłam i policje .. oraz kuratorium , że szkoła sobie nie radzi i ignoruje problem. U nas tez agresor to dziecko "z czerwonym paskiem" tata firma budowlana , a mama nauczycielka. Też na początku chciano zrobić z mojego dziecka to gorsze bo niestety już bez "czerwonego paska" .
siaka bum bum
FaconSexe88 pisze: ↑wt maja 13, 2025 8:37 am Czy to daje Nam prawo do zabicie drugiego człowieka![]()
Nic nam nie daje prawa
prawda, mamusiu?