Start
Mój profil

Vinted

Moderator: verysweetcherry
FikolMikol
Currently: planning drama

Re: Vinted

Post autor: FikolMikol »

Czy da się jakoś przefiltrować vinted żeby pokazywało tylko Skandynawię?
Rzeka.chaosu
Currently:Vienna

Post autor: Rzeka.chaosu »

ariana1422 pisze: wt kwie 29, 2025 5:57 pm Powiedzcie czy tylko ja tam mam czy was też to spotyka, że prawie nikt nie odpisuje na wiadomości. Ostatnio szukałam konkretnego modelu spodni z hm ale są dwa podobne i jedne są 100% bawełna, a drugie mają 1% elastan. Większość oczywiście nie podaje sama z siebie składu więc znalazłam 3 ogłoszenia z takimi spodniami i spytałam o skład i dosłownie żadna z tych osób nie odpisała. Tak samo jak była ta promocja na wysyłkę ostatnio i kupiłam chyba z 5 rzeczy to dwie z nich w ogóle nie zostały wysłane, przy jednej ktoś się logował kilka dni przed moim zakupem ale już po nim ani razu, a przy drugiej rzeczy babka normalnie się logowała, pobrała etykietę i cisza. To jest chyba najgłupsze jak coś się kupuje i sprzedający pobiera tą etykietę dosłownie w ciągu kilku minut, a potem w ogóle nie wysyła i nawet żadnej wiadomości nie napisze.
Tak często robią handlary, sklepy, ludzie którzy mają dużo towaru i dużo zamówień. Wiedzą, że i tak ktoś kupi. Część zwykłych sprzedających nie odpiwiada a pytanie, bo wiedzą, że mało kto kupuje nawet jak odpowiedź go satysfakcjonuje. Dziewczyny często się irytują, że są responsywne, tracą czas, a zakupu brak.

Odnośnie braku wysyłki - też mi się zdarzyło, że ktoś nie wysłał. Dziewczyna podobno zapomniała.
enjoy.the.silence
Mokra Włoszka

Post autor: enjoy.the.silence »

Jak to robicie, że wrzucacie te same ogłoszenia po jakimś czasie na nowo i one trafiają na górę katalogu?
Ja właśnie chciałam tak zrobić, i spadły mi w jakieś głębiny i czeluści katalogu Vinted, czyt. na sam dół 😅
Dodam, że próbowałam też wrzucać zdjęcia jako screen zdjęcia właściwego.
Jeszcze 2-3 miesiące temu działał mi ten sposób a teraz nic 😅
kwasta
Kciuk

Post autor: kwasta »

enjoy.the.silence pisze: pn maja 05, 2025 8:41 pm Jak to robicie, że wrzucacie te same ogłoszenia po jakimś czasie na nowo i one trafiają na górę katalogu?
Ja właśnie chciałam tak zrobić, i spadły mi w jakieś głębiny i czeluści katalogu Vinted, czyt. na sam dół 😅
Dodam, że próbowałam też wrzucać zdjęcia jako screen zdjęcia właściwego.
Jeszcze 2-3 miesiące temu działał mi ten sposób a teraz nic 😅
nie może być taki sam opis, bo traktuje to jak stare ogłoszenie i ląduje na jego miejscu. Vinted ma tez teraz awarie i ogłoszenia lądują w ukrytych
enjoy.the.silence
Mokra Włoszka

Post autor: enjoy.the.silence »

kwasta pisze: pn maja 05, 2025 8:48 pm nie może być taki sam opis, bo traktuje to jak stare ogłoszenie i ląduje na jego miejscu. Vinted ma tez teraz awarie i ogłoszenia lądują w ukrytych
Dzięki wielkie 🙂
Awarie? Nie miałam pojęcia, a wysyłali jakąś wiadomość w tym temacie?
kasiak34

Post autor: kasiak34 »

Hej chciałam zapytać czy macie może podobnie, 2 lata temu przez dlugi czas sprzedawałam ciuchy cały czas, tzn jak wykupywalam promowanie produktu to zawsze ciuch się sprzedał. Od mniej więcej roku, może mniej ten system totalnie nie działa. Zauważyłam że mam dużo mniej dodan do ulubionych, nawet przy promowaniu. Generalnie mniejsze zainteresowanie, mniej sprzedanych produktow. Zdjęcia mam podobne, hasztagi itp. Tak jakby od jakiegoś czasu vinted zmienił jakies algorytmy. Macie podobne odczucia czy tylko u mnie jest gorzej ?
Awatar użytkownika
Arzena
Dieta 600 kcal

Post autor: Arzena »

kasiak34 pisze: czw maja 08, 2025 4:16 pm Hej chciałam zapytać czy macie może podobnie, 2 lata temu przez dlugi czas sprzedawałam ciuchy cały czas, tzn jak wykupywalam promowanie produktu to zawsze ciuch się sprzedał. Od mniej więcej roku, może mniej ten system totalnie nie działa. Zauważyłam że mam dużo mniej dodan do ulubionych, nawet przy promowaniu. Generalnie mniejsze zainteresowanie, mniej sprzedanych produktow. Zdjęcia mam podobne, hasztagi itp. Tak jakby od jakiegoś czasu vinted zmienił jakies algorytmy. Macie podobne odczucia czy tylko u mnie jest gorzej ?
Mam takie same odczucia,zero polubien,nic. Jest dramat.
kasiak34

Post autor: kasiak34 »

Arzena pisze: czw maja 08, 2025 4:21 pm Mam takie same odczucia,zero polubien,nic. Jest dramat.
Kurcze szkoda .. może coś majstrowali właśnie przy algorytmach, nie wiem w sumie się nie znam na tym, ale coś się zmieniło. Natomiast nie wiem czemu ma to służyyc. Na moim przykładzie - jeżeli widziałam, że produkt się sprzedawał po promowaniu to od razu wykupywalam kolejne promowanie, vinted zarabiał na tym. Teraz mam bardziej obojętny stosunek i nie wykupuje tych pormowan, trochę olałam aplikacje.
Lillak
MoetGlass

Post autor: Lillak »

Ostatnio wykupiłam dwa razy na próbę i wyróżnienie nie przyniosło żadnych sprzedaży, trochę więcej polubień. Teraz, już bez wyróżnienia, lepiej się sprzedają mi rzeczy.
Rzeka.chaosu

kasiak34 pisze: czw maja 08, 2025 4:16 pm Hej chciałam zapytać czy macie może podobnie, 2 lata temu przez dlugi czas sprzedawałam ciuchy cały czas, tzn jak wykupywalam promowanie produktu to zawsze ciuch się sprzedał. Od mniej więcej roku, może mniej ten system totalnie nie działa. Zauważyłam że mam dużo mniej dodan do ulubionych, nawet przy promowaniu. Generalnie mniejsze zainteresowanie, mniej sprzedanych produktow. Zdjęcia mam podobne, hasztagi itp. Tak jakby od jakiegoś czasu vinted zmienił jakies algorytmy. Macie podobne odczucia czy tylko u mnie jest gorzej ?
Nigdy nie promowałam ogłoszeń, ale widzę, że sprzedają się seriami. Jeśli dużo dodam, to dużo się sprzeda (nawet ze starych ogłoszeń). Kiedyś sprawdzałam, że moje przedmioty nie były wcale widoczne, ani po dodaniu, ani następnego dnia. Ja je widziałam, ale nie było ich w wynikach.
ariana1422
Willa z basenem

Post autor: ariana1422 »

Myślę, że może to wynikać z tego, że przez te lata doszło dużo użytkowników. Między innymi wiele influ reklamowało vinted plus sprzedaż ciuchów mocno wzrosła po 2020 więc ludzie więcej kupują i potem chcą się tego pozbywać i ląduje na vinted. Konkurencja jest tak duża, że ciężko się przebić, jak wystawia się coś co nie jest modne to mam wrażenie, że sprzedaż tego w ogóle graniczy z cudem.
Slashdemol
Gacie z oceanu

Post autor: Slashdemol »

ariana1422 pisze: ndz maja 11, 2025 1:50 pm Myślę, że może to wynikać z tego, że przez te lata doszło dużo użytkowników. Między innymi wiele influ reklamowało vinted plus sprzedaż ciuchów mocno wzrosła po 2020 więc ludzie więcej kupują i potem chcą się tego pozbywać i ląduje na vinted. Konkurencja jest tak duża, że ciężko się przebić, jak wystawia się coś co nie jest modne to mam wrażenie, że sprzedaż tego w ogóle graniczy z cudem.
Dodajmy do tego wysyp handlar, których przybywa, bo nawet na insta roi się od profili o zarabianiu na Vinted na ubraniach z lumpa. Żeby mieć dobre zasięgi i Twoje ogłoszenia miały lepszą widoczność, trzeba wystawiać dużo i często, najlepiej codziennie, wtedy algorytm to lubi. Zwykli użytkownicy sprzedający zgodnie z pierwotną ideą Vinted, czyli swoje prywatne rzeczy, nie oszukujmy się, nie mają tyle towaru do wystawienia. Wystawiamy swoje nieużywane rzeczy raz na jakiś czas, przez co nie wbijamy się w algorytm i Vinted nie nagradza nas zasięgami. Handlary nakupują wory z lumpa i wystawiają codziennie. Zauważcie, że one nie mają absolutnie żadnego problemu ze sprzedażą. Wystarczy wejść w komentarze na ich profilach. Codziennie po kilka.

Na moim profilu nie mam rzeczy niemodnych, przestarzałych, zużytych szmat a mimo to - 2 polubienia danej rzeczy, słabe wyświetlenia, sprzedaż prawie zerowa. Nie mam czego wystawiać codziennie systematycznie. Pierwotna idea Vinted umarła w imię handlar i krętaczy 😕
Awatar użytkownika
Arzena
Dieta 600 kcal

Post autor: Arzena »

Dokładnie, mnie śmieszy,jak profile z promkami coś wrzucają,te kupują na potęgę i wstawiają drożej na vinted xD
Awatar użytkownika
FigGa
Licówka

Post autor: FigGa »

Ja mam na vinted wystawie parę rzeczy, które zrobiłam na szydełku. Po prostu nie mam ci z nimi już zrobić, a na lubię tworzyć.
Oczywiscie nic nie sprzedałam 🙈
Bo Wiśniewski to nie ja,
Bo to wszystko nie jest moje,
Bo to wszystko wielki pic,
A „Ich Troje” jest kradzione.
Carmelitto
RoyalBaby

Post autor: Carmelitto »

Dziewczyny, a co sądzicie o zdjęciach AI na vinted? Ostatnio coraz częściej je widzę.

Przykłady takich profili:
https://www.vinted.pl/member/91012415
https://www.vinted.pl/member/90963703
https://www.vinted.pl/member/91527673

Ja jestem na nie, bo AI potrafi każdy ciuch przedstawić jako coś super i osobiście mnie takie zdjęcia odrzucają. Mimo, że często sprzedające piszą, że pierwsze zdjęcie to AI, to zawsze w większym lub mniejszym stopniu różni się od oryginału.
Awatar użytkownika
FigGa
Licówka

Post autor: FigGa »

Carmelitto pisze: śr maja 14, 2025 9:54 am Dziewczyny, a co sądzicie o zdjęciach AI na vinted? Ostatnio coraz częściej je widzę.

Ja jestem na nie, bo AI potrafi każdy ciuch przedstawić jako coś super i osobiście mnie takie zdjęcia odrzucają. Mimo, że często sprzedające piszą, że pierwsze zdjęcie to AI, to zawsze w większym lub mniejszym stopniu różni się od oryginału.
Nawet bym nie wpadła, żeby coś takiego zrobić....
Dla mnie: nie
Bo Wiśniewski to nie ja,
Bo to wszystko nie jest moje,
Bo to wszystko wielki pic,
A „Ich Troje” jest kradzione.
Awatar użytkownika
nocotyniepowiesz
ToTylkoHermes

Post autor: nocotyniepowiesz »

Carmelitto pisze: śr maja 14, 2025 9:54 am Dziewczyny, a co sądzicie o zdjęciach AI na vinted? Ostatnio coraz częściej je widzę.

Ja w ogole nie lubię zdjęc na kimś. Na mnie dana rzecz będzie wygladac inaczej, bo ja mam inne cialo i nie wiem po co takie coś robić jak generowanie zdjęc przy uzyciu ai, podobnie jak po co robić zdjęcia na sobie.
Rzeka.chaosu

Nie kupuję wcale z takich profili. Ogólnie oczekiwania spore, a przychodzi szmatka. :) Ten sam problem mam w sklepach internetowych.
Oakoak
SkrzydełkaZhooters

Post autor: Oakoak »

Tak szczerze to mi się podoba, bo ja chociaż dbam o światło, ułożenie fajne tych ubrań to stety niestety po wrzuceniu zdjęcia do programu który obrabia zdjęcie nawet najgorsza szmata wygląda ładnie. Ma to duży wpływ na sprzedaż.
Osobiście na Vinted kupuję tylko książki, bo ceny w empiku zwalają z nóg, ubrania zwykle też sama łapałam się na ładnym zdjęciu a jak przyszedł kurier to emocje trochę opadły ….
Rzeka.chaosu

Oakoak pisze: śr maja 14, 2025 5:14 pm Tak szczerze to mi się podoba, bo ja chociaż dbam o światło, ułożenie fajne tych ubrań to stety niestety po wrzuceniu zdjęcia do programu który obrabia zdjęcie nawet najgorsza szmata wygląda ładnie. Ma to duży wpływ na sprzedaż.
Osobiście na Vinted kupuję tylko książki, bo ceny w empiku zwalają z nóg, ubrania zwykle też sama łapałam się na ładnym zdjęciu a jak przyszedł kurier to emocje trochę opadły ….
Oj u mnie podobnie z tym opadnięciem emocji. Na szczęście nie Vinted, tylko sklep internetowy i mogłam oddać za darmo. A tam same fotki wspomagane AI. W realu materiał nie miał szans się tak ułożyć. :( Szmatkowaty materiał, a pokazany jakby był grubszy.
Jagodzia1234
LouiBag

Post autor: Jagodzia1234 »

Te ogłoszenia że zdjęciami AI powinny być usuwane i niedozwolone... Jak to jest ze nie można dodać np screenu że strony internetowej na której się kupiło a AI można dodawać
kwasta
Kciuk

I znowu nie działa, dodawane ogłoszenia nie wyświetlają się w wyszukiwarce ani po sortowaniu od najnowszych, ani po wpisaniu tytułu w wyszukiwarkę. Od wczoraj masa ludzi ma po 0 wyświetleń, dziewczyny piszą na grupkach, ze straciły pieniądze na promowanie. To vinted to niezły żart ostatnio
owbt
Szarlotta

Post autor: owbt »

kwasta pisze: śr maja 21, 2025 9:20 am I znowu nie działa, dodawane ogłoszenia nie wyświetlają się w wyszukiwarce ani po sortowaniu od najnowszych, ani po wpisaniu tytułu w wyszukiwarkę. Od wczoraj masa ludzi ma po 0 wyświetleń, dziewczyny piszą na grupkach, ze straciły pieniądze na promowanie. To vinted to niezły żart ostatnio
Dopiero po 3 dniach od dodania 4 wyświetlenia, mega słabo.
kwasta
Kciuk

owbt pisze: śr maja 21, 2025 10:00 am Dopiero po 3 dniach od dodania 4 wyświetlenia, mega słabo.
Odechciewa się tam wystawiać. Mogliby chociaż informować, ze mogą pojawić się problemy. Teraz jest sezon na np letnie sukienki, na imprezy typu komunie, wesela, chodliwe są materiały jak len, bawełna itd ludzie byli świeżo po wypłatach, i co? i ujow sto. To co chodliwe i sprzedałoby się w maksymalnie 3 dni jest niewidoczne. Niby można dodać raz jeszcze, ale nie wiadomo czy jest sens się bawić w przycinanie teraz wszystkich zdjęć (albo co gorsza robić nowe), modyfikować opisy jeśli ogłoszenia znowu maja być niewidoczne.
Rzeka.chaosu

Ja teraz wystawiałam (weekend) i miałam sprzedaż i polubienia. Kilka to u mnie dużo. Ale rzeczy za parę złotych, idealny stan. Nie promowałam..