Więzienny oddział psychiatryczny.PrzemoKondratowicz pisze: ↑pt maja 09, 2025 5:05 pm Wiadomo w jakim? Czy po prostu w szpitalu czy na oddziale aresztu?
Morderstwo na UW
Moderator: verysweetcherryRe: Morderstwo na UW
-
PrzemoKondratowicz
- Dieta 600 kcal
- bloodbloox
- BlondDoczep
Jeżeli wyjdzie że nie był pod wpływem żadnych środków to raczej tutaj nie ma innej opcji niż niepoczytalność albo ograniczona poczytalność.
Studiuję w uczelni w innym województwie niż Mazowieckie, a moja mama pracuje w jeszcze innej. I u mnie i u niej na uczelni była dzisiaj policja i dopytywała, czy jakiś student nie zostawił jakiejś torby, pakunku i różnych podobnych rzeczy. Prawdopodobnie te maile od "studenta RZEZNIKA" i "studenta BESTII" poszły do każdej większej uczelni. Koleżanka koleżanki studiuje na jeszcze innej uczelni i tam za to dali rektorskie. Mam tylko nadzieję, że te "bombowe" żarty nie poszły od jakiegoś innego studenta, bo wstyd, że osoba dorosła robi takie rzeczy.
(...) kto swe kroki tam skieruje, temu jeno płacz, rozłąka
-
twojastara1234567
bloodbloox pisze: ↑pt maja 09, 2025 5:29 pm Jeżeli wyjdzie że nie był pod wpływem żadnych środków to raczej tutaj nie ma innej opcji niż niepoczytalność albo ograniczona poczytalność.
czyli osoba „niepoczytalna” wcześniej czyści swoje konto na fb, wyszukuje siebie w przeglądarce i normalnie przychodzi w ten dzień na zajęcia? a potem nagle nie pojawia się na kolejnych, tylko chodzi po uczelni z ukrytą siekierą i robi coś tak przerażającego? to wygląda jakby wszystko zaplanował
-
Klaudia1737
Ciekawe kiedy będzie wiadomo czy byl nacpanybloodbloox pisze: ↑pt maja 09, 2025 5:29 pm Jeżeli wyjdzie że nie był pod wpływem żadnych środków to raczej tutaj nie ma innej opcji niż niepoczytalność albo ograniczona poczytalność.
-
Mmmaaammmaaamia
- RóżowePolo
Na głównej WP jest podane, że są wyniki i nie był pod wpływem ani alkoholu ani narkotykow
-
KrwawaMary
- DamaZpowiśla
Wydaje mi się, że policja i prokuratura powinny już to wiedzieć.
- Czekoladazokienkiem
- SushiRoll
Możesz usunąć czyjas obserwację u siebie i na odwrót. Więc nikt nie musi mu tam teraz urzędowaćtwojastara1234567 pisze: ↑pt maja 09, 2025 10:00 am mnie przeraża, że od całej tragedii przybyło mu obserwujących na ig, czy ludziom już totalnie odbiło? i ktoś chyba na nim teraz urzęduje, bo liczba jego obserwacji też się zmniejsza:)
-
Mambablack
- SkrzydełkaZhooters
Chore czasy… a będzie tylko gorzej … mam
33 lata a zawsze się bałam wychodzić gdzieś na miasto i wracać samej z imprezy (bo koleżanki jeszcze zostawały) i jak miałam sama wracać bo już chciałam do domu to cała byłam osrana ze strachu mimo że mam ze starówki do domu 5 min i zadawałam sobie pytanie wracać taxi czy szybko biec i w 5 minut być w domu wybierałam gorsze zło tace przeważnie ale też im nie można ufać… a jak słyszę o takich akcjach różnego rodzaju to boję się wychodzić jeszcze bardziej
33 lata a zawsze się bałam wychodzić gdzieś na miasto i wracać samej z imprezy (bo koleżanki jeszcze zostawały) i jak miałam sama wracać bo już chciałam do domu to cała byłam osrana ze strachu mimo że mam ze starówki do domu 5 min i zadawałam sobie pytanie wracać taxi czy szybko biec i w 5 minut być w domu wybierałam gorsze zło tace przeważnie ale też im nie można ufać… a jak słyszę o takich akcjach różnego rodzaju to boję się wychodzić jeszcze bardziej
-
gravomantuliksor
- Currently:Vienna
A ja jeszcze gdzieś czytałam, że powywalał całą rodzinę ze znajomych na fb itp.Andoloszka pisze: ↑pt maja 09, 2025 2:03 pm Natkęlam sie wlasnie na wpis na platformie x, gdzie jest pokazane, że w dniu zabójstwa o 5 rano, czyli kilka godzin przed morderstwem ktoś z polski kilkadzisiąt razy googlował imie podejrzanego w sprawie moderstwa tj Mieszko R. Co myślicie? Troche dziwne, że ktoś w dniu zabójstwa goglowal imie przypadkowego studenta?
Sam pewnie googlal żeby obczaić na jakich stronach się o nim wyświetla i ewentualnie pousuwać konta czy coś.
To jest trudne do pojęcia, ale takie sytuacje działy się zawsze i jest bardzo dużo brutalnych morderców, którzy robili straszne rzeczy na trzeźwo i do tego mieli wysokie IQ… Nie jest to niczym nowym
~ mam papiery, żeby mądrzyć się tu za darmo ~
-
gravomantuliksor
Nie prawda, ludzie lubią idealizować przeszłość.Mambablack pisze: ↑pt maja 09, 2025 7:07 pm Chore czasy… a będzie tylko gorzej … mam
W 90 jak Mafia na ulicy w biały dzień rozwiązywała swoje porachunki to było bezpieczniej? Nie mogłaś spokojnie prowadzić biznesu, bo albo płacisz albo ci zrobią demolkę w lokalu.
Kiedyś co najwyżej internetu nie było i nie o każdej sprawie szło się dowiedzieć, ale świrów nie brakowało nigdy. Na wsi u babci nie raz się widziało pijaków z siekierą, a i różne historie się działy. W zasadzie to pewnie codziennie w Wwa ktoś jest mordowany. Jak się ma kogoś w służbach to się takich historii trochę słyszało i inaczej się na to patrzy.
Polecam nie myśleć w ten sposób, bo powariujecie ze strachu.
-
PrzemoKondratowicz
- Dieta 600 kcal
Też tak sądzę. Był inny sposób przekazu. Rano wychodziła gazeta papierowa i jak nie napisali o zbrodni to nie napisali. O 18 był express - ustrukturyzowany. Pięć minut na sprawy kryminalne i tyle. A teraz 24/7 są dziesiątki platform które nas tym bombarduja. Statystycznie zbrodni brutalnych jest dużo mniej. Najgorsze rzeczy wydarzyły się w latach 90 i na przełomie 90/00. Rurabomber chociażby, nie był dużo mniej brutalny czy mniej straszny. A już nikt o tym nie pamięta.fiodor pisze: ↑pt maja 09, 2025 7:28 pm Nie prawda, ludzie lubią idealizować przeszłość.
W 90 jak Mafia na ulicy w biały dzień rozwiązywała swoje porachunki to było bezpieczniej? Nie mogłaś spokojnie prowadzić biznesu, bo albo płacisz albo ci zrobią demolkę w lokalu.
Kiedyś co najwyżej internetu nie było i nie o każdej sprawie szło się dowiedzieć, ale świrów nie brakowało nigdy. Na wsi u babci nie raz się widziało pijaków z siekierą, a i różne historie się działy. W zasadzie to pewnie codziennie w Wwa ktoś jest mordowany. Jak się ma kogoś w służbach to się takich historii trochę słyszało i inaczej się na to patrzy.
-
appleblossom
- Tritonotti
Dokładnie. Dlatego tyle się trąbi żeby uświadamiać- to nie są żarty, to się serio dzieje. Dlatego warto zaopatrzyć się w podstawowe środki bezpieczeństwa i mieć je zawsze na wyciągnięcie ręki. Macie zegarki sportowe- ustawcie sobie „telefon bezpieczeństwa” o ile macie taką możliwość. Drobne rzeczy, ale jeśli jest coś, co poprawi poczucie bezpieczeństwa to warto.fiodor pisze: ↑pt maja 09, 2025 7:28 pm Nie prawda, ludzie lubią idealizować przeszłość.
Ano właśnie, każdy może i wychodzi, że to żaden fejk.teka pisze: ↑pt maja 09, 2025 3:54 pm To fejk. Każdy z nas może sprawdzić to sobie, jeżeli zna imię i nazwisko chłopaka. Z oczywistych względów tego pisać nie będę. Wyszukiwania jego nazwiska zaczęły się 7 maja ok 22, czyli już po tragedii. Jeżeli ktoś chce to sobie sprawdzić to można to zrobić w zakładce "Explore" na Google Trends.
https://zapodaj.net/plik-ebjkxjpCld
EDIT: Z jakiegoś powodu mi wyskoczyło to, co w linku, narzeczonemu zaś to samo, co Tobie. Google wariuje!
Ostatnio zmieniony pt maja 09, 2025 7:48 pm przez b4b, łącznie zmieniany 1 raz.
-
gravomantuliksor
Temat narkotyków nie w tej sprawie tak czy siak, bo wyszło, że typ czysty
-
napitekwyskokowy
- LouiBag
Według mnie sprawca jest jednostką po prostu spaczoną społecznie, która z premedytacją zaplanowała, że zrobi komuś krzywdę, a niestety trafiło na panią z administracji.
Podejrzewam, że nawet gdyby wziął jakieś substancje to tylko i wyłącznie w celu przyszłej linii obrony (jak pijaki za kierownicą, które zawsze trzymają na podorędziu małpkę, by zdążyć ją wypić przed dmuchaniem, a tym samym utrudnić pomiar alkoholu w wydychanym powietrzu). Analogicznie jak w przypadku Kajetana Poznańskiego, który zaatakował pracownika konwoju żeby dać sobie alibi "dzikiego i niespełna rozumu".
Bo zastanówmy się - kto w afekcie jedzie w inne miejsce z tak nieporęcznym narzędziem jak siekiera? Moim zdaniem nie zaatakował ekspedientki, bo na Krakowskim Przedmieściu często widać piesze patrole policji, a w przypadku kampusu ochroną jest straż uniwersytecka, o nieporównywalnie słabszych możliwościach. I patrząc na obrażenia zadane pracownikowi straży uniwersytetu sądzę, że w planach miał więcej ofiar
Podejrzewam, że nawet gdyby wziął jakieś substancje to tylko i wyłącznie w celu przyszłej linii obrony (jak pijaki za kierownicą, które zawsze trzymają na podorędziu małpkę, by zdążyć ją wypić przed dmuchaniem, a tym samym utrudnić pomiar alkoholu w wydychanym powietrzu). Analogicznie jak w przypadku Kajetana Poznańskiego, który zaatakował pracownika konwoju żeby dać sobie alibi "dzikiego i niespełna rozumu".
Bo zastanówmy się - kto w afekcie jedzie w inne miejsce z tak nieporęcznym narzędziem jak siekiera? Moim zdaniem nie zaatakował ekspedientki, bo na Krakowskim Przedmieściu często widać piesze patrole policji, a w przypadku kampusu ochroną jest straż uniwersytecka, o nieporównywalnie słabszych możliwościach. I patrząc na obrażenia zadane pracownikowi straży uniwersytetu sądzę, że w planach miał więcej ofiar
-
plotki3030
- Currently:Rio
Nie odbierz tego źle ale skoro masz tak wysoki lek to w ogóle nie powinnaś czytać tego wątku ani artykułów związanych z takim czy podobnie brutalnym wydarzeniem.Mambablack pisze: ↑pt maja 09, 2025 7:07 pm Chore czasy… a będzie tylko gorzej … mam
Ja też często kończę o 21 pracę, wracam sama pieszo 3 km i to przez przejścia podziemne i park
No i unikaj angażowania się w takie sprawy kryminalne bo to tylko nakręca panikę.
-
napitekwyskokowy
- LouiBag
Ba, z tego co czytałam w procesie Kajetana wniesiono o kasację ze względu na kwestie proceduralne, więc może być jeszcze jakaś zmiana. Co do diagnozy to ponoć były sprzeczne opinie, a pierwotna opinia, oparta na dłuższej obserwacji wskazała, że symulował zaburzenia psychiczne, natomiast sędziowie mogą wnieść o dodatkowe opinie biegłych i w razie rozbieżności to oni decydują, która jest wiążąca.b4b pisze: ↑pt maja 09, 2025 8:03 pm Myślisz, że prawnik będzie go bronił za wszelką cenę? Że wymyśli argumenty, że te filmiki to sfingowane, czy co? Nie, prawnicy są w takich sprawach po to, by dbać o sprawiedliwy proces. Pisało to tutaj już kilka osób, gdybyś tylko przeczytał/a kilka stron wcześniej... Przy Kajetanie też były różne opinie zespołów, tak tylko przypomnę.
Szkodliwy jest stereotyp, według którego tylko ktoś "chory psychicznie, wariat" może posunąć się do okropnych zbrodni i niestety wielu zwyrodnialców gra kartą "na czubka". Ludzie zupełnie wypierają świadomość, że istnieją po prostu ludzie źli, czyniący krzywdę dla celów przyziemnych jak korzyści majątkowe albo tylko i wyłącznie dla własnej rozrywki
-
Mambablack
- SkrzydełkaZhooters
Nieeeee ja się nie nakręcam tylko tak pomyślałam że człowiek bez podstawy nie ma z tyłu głowy takiego lekkiego strachu bo wiadomo dziewczyna ma gorzej facet jest zdecydowanie bardziej wygrany jeśli ktoś go zaatakuje bo wiadomoplotki3030 pisze: ↑pt maja 09, 2025 8:24 pm Nie odbierz tego źle ale skoro masz tak wysoki lek to w ogóle nie powinnaś czytać tego wątku ani artykułów związanych z takim czy podobnie brutalnym wydarzeniem.
Ja też często kończę o 21 pracę, wracam sama pieszo 3 km i to przez przejścia podziemne i parkTeż wczoraj miałam takie myśli po drodze że ja sobie beztrosko chodzę nocą a dzieją się takie straszne rzeczy nawet w biały dzień. Tylko ze ja mam takie podejście, że oczywiście staram się uważać, nie prowokować losu ale też nie nakręcać bo co ma być to będzie. Przecież z pracy nie zrezygnuje. Może powinnaś porozmawiać z jakimś specjalista bo czasy może i są chore trzeba uważać ale nie można aż tak bać się żyć zwyczajnie.
No i unikaj angażowania się w takie sprawy kryminalne bo to tylko nakręca panikę.
Ma więcej sily .. ma jakieś szanse obrony a dziewczyna no co jedynie gaz kopa między wydmuszki i w długą i drzeć mordę … nie jestem
Aż taka zastraszona spokojnie
-
Klaudia1737
Boże... do końca wierzyłam że to narkotyki.Mmmaaammmaaamia pisze: ↑pt maja 09, 2025 6:39 pm Na głównej WP jest podane, że są wyniki i nie był pod wpływem ani alkoholu ani narkotykow![]()
Nie wiem jak można być taka bestią.