Start
Mój profil

Morderstwo na UW

Moderator: verysweetcherry
KrwawaMary
DamaZpowiśla

Re: Morderstwo na UW

Post autor: KrwawaMary »

Ktoś nieźle się bawi tą tragedią :(
b4b
Skarpeta Rakieta

Post autor: b4b »

Andoloszka pisze: pt maja 09, 2025 2:03 pm Natkęlam sie wlasnie na wpis na platformie x, gdzie jest pokazane, że w dniu zabójstwa o 5 rano, czyli kilka godzin przed morderstwem ktoś z polski kilkadzisiąt razy googlował imie podejrzanego w sprawie moderstwa tj Mieszko R. Co myślicie? Troche dziwne, że ktoś w dniu zabójstwa goglowal imie przypadkowego studenta?
Przypuszczam, że chciał upewnić się, co widać, gdy googluje się jego dane. Jeśli to prawda, że przed tym usunął swoją rodzinę z kont społecznościowych, to tym bardziej ta opcja się zgadza.
b4b
Skarpeta Rakieta

Co najmniej ciekawe teorie, jak na takiego młodego chłopaka https://zapodaj.net/plik-H4ONuxRmuB
riina27
Migocząca Świeczka

Post autor: riina27 »

czarodziejska86 pisze: pt maja 09, 2025 2:06 pm Kask rozumiem, ale ciekawi mnie dlaczego często są doprowadzani do prokuratury w klapkach, czy to też względy bezpieczeństwa? Czy nie dał sobie ubrać normalnych butów? Pamiętam też jakiegoś mordercę, którego doprowadzono na bosaka.
Bo może powiesić się na sznurówkach
Awatar użytkownika
SmokAnalog
120mkw

Post autor: SmokAnalog »

b4b pisze: pt maja 09, 2025 2:55 pm Co najmniej ciekawe teorie, jak na takiego młodego chłopaka https://zapodaj.net/plik-H4ONuxRmuB
szur szur...
Awatar użytkownika
cbnhl
Gacie z oceanu

Post autor: cbnhl »

Nowa informacja od mediów jest taka, że Mieszko R. interesował się filmami gore.

https://miejskireporter.pl/zabojca-z-uw ... -sie-maci/
~ mam papiery, żeby mądrzyć się tu za darmo ~
Awatar użytkownika
babycowboy
Koczkodan

Post autor: babycowboy »

Anik pisze: pt maja 09, 2025 2:41 pm Ale co mu się upiecze Twoim zdaniem? Jeśli się okaże, że jest chory psychicznie to w ramach środka zabezpieczającego spędzi resztę życia w psychiatryku.
Mam wrażenie, że niektórzy tutaj myślą, że jak trafi do psychiatryka to będą go tam głaskać po główce, urządzać maratony filmów disneya i kupować mu happy meale z Mcdonalda. Na początku wątku głosy, że na 1000% jest chory psychicznie, a teraz oburzenie, że mu się upiecze. No nie, nie upiecze mu się xD Myślę, że każdy kto zna realia takich zakładów wolałby trafić do więzienia niż do takiego Gostynina.
Awatar użytkownika
SmokAnalog
120mkw

Post autor: SmokAnalog »

babycowboy pisze: pt maja 09, 2025 3:09 pm Mam wrażenie, że niektórzy tutaj myślą, że jak trafi do psychiatryka to będą go tam głaskać po główce, urządzać maratony filmów disneya i kupować mu happy meale z Mcdonalda. Na początku wątku głosy, że na 1000% jest chory psychicznie, a teraz oburzenie, że mu się upiecze. No nie, nie upiecze mu się xD Myślę, że każdy kto zna realia takich zakładów wolałby trafić do więzienia niż do takiego Gostynina.
Niektórzy chyba myślą, że psychiatryk dla takich jak on to jest jakaś Leśna Góra. xD

Teraz media będą wałkować te filmy gore do usrania z sugestią, że kto ogląda takie filmy ma na pewno nierówno pod sufitem.
Awatar użytkownika
cbnhl
Gacie z oceanu

Post autor: cbnhl »

Po necie lata dziś jeszcze mail, prawdopodobnie ten odnośnie “studenta rzeźnika” rozsyłany po uczelniach. Nie będę go wstawiać, bo nie ma potwierdzenia, że to ten prawdziwy, ale informuję.
~ mam papiery, żeby mądrzyć się tu za darmo ~
b4b
Skarpeta Rakieta

SmokAnalog pisze: pt maja 09, 2025 3:13 pm
Teraz media będą wałkować te filmy gore do usrania z sugestią, że kto ogląda takie filmy ma na pewno nierówno pod sufitem.
Najlepsze jest to, że to powiedział jeden znajomy. Szkoda tylko, że jak coś się wydarzy, to na grupkach facebookowych odezwie się ktoś, kto pisze, że znał kogoś tam z widzenia dziesięć lat temu, a szybko odpalają się dziennikarze prosząc o kontakt. Więc tak, można kiedyś zobaczyć sprawcę/osobę podejrzaną i nawymyślać głupot, by zaistnieć, a portale dziennikarskie nakręcą już dalej spiralę dezinformacji.
Grettabordeux
Mokra Włoszka

Post autor: Grettabordeux »

Możecie pomyśleć, że jestem przewrażliwiona, ale ta sprawa tak mnie ruszyła, zezłościła i przeraziła, że momentami zastanawiam się czy powinnam wychodzić z domu. Dopadają mnie jakieś nielogiczne lęki, że przecież takie rzeczy to mogą się wszędzie wydarzyć i że jakie jest prawdopodobieństwo, że to mi się nie trafi na drodze jakiś nienormalny facet z siekierą.

Racjonalizuję sobie to, ale dawno - pomimo zainteresowania kryminologią i sprawami tego typu - żadna sprawa nie ruszyła i nie wpłynęła na moje myślenie tak mocno. Jestem zła i czuję taką bezbronność wobec świata, biedna kobieta.
dama_w_krakowie
Koczkodan

Post autor: dama_w_krakowie »

iri1979 pisze: pt maja 09, 2025 1:15 pm Ewakuowano BUW (i podobno kilka innych uczelni w Warszawie) bo przyszedł mail od "studenta rzeźnika", który napisał, że zmontował bombę i zostawił ją w sali wykładowej i ma wybuchnąć w czasie wykładu i kupił siekierę, by wszystkich pozabijać... ja pier*ole, co się z niektórymi ludźmi dzieje....
Czyli jest dokładnie tak jak pisałam. Już są naśladowcy.
dama_w_krakowie
Koczkodan

b4b pisze: pt maja 09, 2025 2:55 pm Co najmniej ciekawe teorie, jak na takiego młodego chłopaka https://zapodaj.net/plik-H4ONuxRmuB
Przecież to są oczywiste kpiny i nasz Mieszko jawnie robił sobie jaja z tego typu poglądów :P
Bananowakrolowa1
Channelka

Post autor: Bananowakrolowa1 »

czarodziejska86 pisze: pt maja 09, 2025 2:06 pm Kask rozumiem, ale ciekawi mnie dlaczego często są doprowadzani do prokuratury w klapkach, czy to też względy bezpieczeństwa? Czy nie dał sobie ubrać normalnych butów? Pamiętam też jakiegoś mordercę, którego doprowadzono na bosaka.
Żeby się na sznurówkach w celi nie powiesił 🙂
Awatar użytkownika
mezalians_urodowy
GrzaneWino

Post autor: mezalians_urodowy »

Przecież w 2016 to on miał 13 lat, pewnie darł łacha i tyle.
teka
Gacie z oceanu

Post autor: teka »

b4b pisze: pt maja 09, 2025 2:48 pm Przypuszczam, że chciał upewnić się, co widać, gdy googluje się jego dane. Jeśli to prawda, że przed tym usunął swoją rodzinę z kont społecznościowych, to tym bardziej ta opcja się zgadza.
To fejk. Każdy z nas może sprawdzić to sobie, jeżeli zna imię i nazwisko chłopaka. Z oczywistych względów tego pisać nie będę. Wyszukiwania jego nazwiska zaczęły się 7 maja ok 22, czyli już po tragedii. Jeżeli ktoś chce to sobie sprawdzić to można to zrobić w zakładce "Explore" na Google Trends.
serduszko664
Ciastko

Post autor: serduszko664 »

Sprawa medialna - nie będzie żadnych wspolwiezniow. Monitorowana cela 24/7.
dama_w_krakowie
Koczkodan

Andoloszka pisze: pt maja 09, 2025 2:03 pm Natkęlam sie wlasnie na wpis na platformie x, gdzie jest pokazane, że w dniu zabójstwa o 5 rano, czyli kilka godzin przed morderstwem ktoś z polski kilkadzisiąt razy googlował imie podejrzanego w sprawie moderstwa tj Mieszko R. Co myślicie? Troche dziwne, że ktoś w dniu zabójstwa goglowal imie przypadkowego studenta?
1. Różnica czasu. Google nie dostosowuje się do polskiej strefy czasowej.
2. Google Trends nie pokazuje wyszukiwań w "razach".
teka
Gacie z oceanu

Post autor: teka »

dama_w_krakowie pisze: pt maja 09, 2025 3:58 pm 1. Różnica czasu. Google nie dostosowuje się do polskiej strefy czasowej.
2. Google Trends nie pokazuje wyszukiwań w "razach".
Dostosowuje się i pokazuje, tylko w odpowiednim miejscu trzeba sprawdzić. Odpowiedziałam na zły komentarz, ale masz ode mnie info kilka postów wyżej z wyjaśnieniem tego.
EDIT: z rozpędu nie doprecyzowałam. Nie pokazuje w razach, chodziło mi o to, że pokazuje w odpowiednim czasie. W "razach" faktycznie nie pokazuje.
dama_w_krakowie
Koczkodan

teka pisze: pt maja 09, 2025 4:03 pm Dostosowuje się i pokazuje, tylko w odpowiednim miejscu trzeba sprawdzić. Odpowiedziałam na zły komentarz, ale masz ode mnie info kilka postów wyżej z wyjaśnieniem tego.
Taaa, na tej samej zasadzie była afera z katastrofą smoleńska gdzie internetowi śledzczy "udowadniali", że media wiedziały o zdarzeniu przed jego wystąpieniem i jeszcze mieli naszykowane newsy na zaś i powoływali się dokładnie na to samo - kilka godzin wcześniej strony już były na googlach.
Pieknykazik
RoyalBaby

Post autor: Pieknykazik »

Chodzi o sznurówki, większość butów ma sznurówki i osadzony mógłby się na nich np. powiesić w celi. Dlatego wygodniej klapki
Pewiwik
LouiBag

Post autor: Pewiwik »

cbnhl pisze: pt maja 09, 2025 3:07 pm Nowa informacja od mediów jest taka, że Mieszko R. interesował się filmami gore.

https://miejskireporter.pl/zabojca-z-uw ... -sie-maci/
Zerknęłam co to jest. Niewyobrażalnie ciężko patrzeć na jeden obrazek. Pytanie jakie się nasuwa jeśli to prawda, że oglądał to jak to przyczyniło się do zaburzeń jakie wystąpiły ewidentnie w jego głowie.
Ewidentny kryzys zdrowia psychicznego.
Okropna tragedia. :(
Szanuj się.
Pewiwik
LouiBag

Post autor: Pewiwik »

Grettabordeux pisze: pt maja 09, 2025 3:25 pm Możecie pomyśleć, że jestem przewrażliwiona, ale ta sprawa tak mnie ruszyła, zezłościła i przeraziła, że momentami zastanawiam się czy powinnam wychodzić z domu. Dopadają mnie jakieś nielogiczne lęki, że przecież takie rzeczy to mogą się wszędzie wydarzyć i że jakie jest prawdopodobieństwo, że to mi się nie trafi na drodze jakiś nienormalny facet z siekierą.

Racjonalizuję sobie to, ale dawno - pomimo zainteresowania kryminologią i sprawami tego typu - żadna sprawa nie ruszyła i nie wpłynęła na moje myślenie tak mocno. Jestem zła i czuję taką bezbronność wobec świata, biedna kobieta.
Hej rozumiem Twoje emocje polecam ci odciąć się od czytania o tym jeśli negatywnie to na ciebie wpływa dla własnej głowy odciąć się bądź wrócić gdy emocje opadną w tobie.
Jedyne co możemy robić jako dorośli to zakupować przedmioty samoobrony własnej, alarmy. Nie warto żyć strachem, ale warto mieć odpowiedzialność za własne bezpieczeństwo z tyłu głowy.
Przykre jest, że ten film krążył w sieci. Na szczęście nigdzie mi nie wyskoczył i nie chce go widzieć.
Szanuj się.
Awatar użytkownika
Jabba
Mokra Włoszka

Post autor: Jabba »

Z newsów odnośnie sprawy, sąd zadecydował że najbliższe 3 miesiące Mieszko spędzi w zakładzie psychiatrycznym w Radomiu.
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

Post autor: PrzemoKondratowicz »

Jabba pisze: pt maja 09, 2025 5:03 pm Z newsów odnośnie sprawy, sąd zadecydował że najbliższe 3 miesiące Mieszko spędzi w zakładzie psychiatrycznym w Radomiu.
Wiadomo w jakim? Czy po prostu w szpitalu czy na oddziale aresztu?