Ja nie wiem czy Ty mi odpowiadasz, czy komuś innemu. Na konferencji padło pytanie o sprawcę i w taki sposób prokurator odpowiedzial. Że miał plecak czy torbę i co tam w niej niósł. Studenci-grupa spoleczna Jak każda inna, zdarzy się geniusz, zdarzy się idiota. Chyba nie o tym jest ten wątek.SmokAnalog pisze: ↑pt maja 09, 2025 1:44 pm Te Dialogi są bardzo istotne w tej sprawie. xd
A student od dawna nie jest z automatu synonimem kogoś o wysokiej inteligencji i kulturze. Studentka to już w ogóle dorobiła się kilku znaczeń.Naiwnym jest oczekiwanie, że w sytuacji próby student zachowa się, jak należy, bo jest studentem. W tym przypadku widać, że nie wiedzą, do czego służy telefon.
Morderstwo na UW
Moderator: verysweetcherryRe: Morderstwo na UW
Ostatnio zmieniony pt maja 09, 2025 1:50 pm przez Grubababa, łącznie zmieniany 1 raz.
Jak się dobrze wczytasz to znajdziesz i Nietzschego i Gosie z żabki
- SmokAnalog
- 120mkw
Nie wiem, komu, ten wątek się tak szybko rozwija, że już nie wiem, kto wspominał o płatkach śniegu (ironicznie). Tobie odpowiadam odnośnie Dialogów.Grubababa pisze: ↑pt maja 09, 2025 1:49 pm Ja nie wiem czy Ty mi odpowiadasz, czy komuś innemu. Na konferencji padło pytanie o sprawcę i w taki sposób prokurator odpowiedzial. Że miał plecak czy torbę i co tam w niej niósł. Studenci-grupa spoleczna Jak każda inna, zdąży się geniusz, zdarzy się idiota. Chyba nie o tym jest ten wątek.
Studia są masowe, więc wiadomo, że w całości o elicie nie może być mowy, czego dostaliśmy kolejny dowód.
Ostatnio zmieniony pt maja 09, 2025 1:54 pm przez SmokAnalog, łącznie zmieniany 1 raz.
Hmm... a czy ktoś wziął pod uwagę w jakimś procencie,że może to był aspekt miłosny?
Oczywiście wykreowany w jego głowie!
Jakaś platoniczna milosc?
Chłopak może skryty,ale kochliwy i podkochiwał się w portierce?
Może nie odwzajemniała co jest czynem oczywistym a on jej wtedy powiedzial,ze ją kocha i się zaczęła kłotnia??
Może nie odwzajemniała co jest czynem oczywistym a on jej wtedy powiedzial,ze ją kocha i się zaczęła kłotnia??
-
Kasandraa
Akurat młody szczyl by się zakochał w 50 latce i dlatego zabił, ta akurat, już nie wymyślaj takich bzdur, napatoczyła się ona, gdyby go ktoś inny wkurzył to by zabił kogoś innegoLizaczek pisze: ↑pt maja 09, 2025 1:51 pm Hmm... a czy ktoś wziął pod uwagę w jakimś procencie,że może to był aspekt miłosny?
- SmokAnalog
- 120mkw
Młodo wyglądała, więc teoretycznie to możliwe, ale ona była już po 50. Jeśli się w niej kochał, to raczej o tym wiedział. Więc nie wiem, no. Jeśli chcesz komuś wyznać miłość, nawet, kiedy spodziewasz się raczej kosza, to chyba nie bierzesz ze sobą siekiery i bagnetu?Lizaczek pisze: ↑pt maja 09, 2025 1:51 pm Hmm... a czy ktoś wziął pod uwagę w jakimś procencie,że może to był aspekt miłosny?
A potem odleciał na smoku. Serio? Ustalanie motywów zbrodni to nie zajęcie dla randomów z internetu. Wymyślacie jakieś pierdoły, potem to lata po sieci i jeszcze ktoś coś do tego doda od siebie i gramy w głuchy telefon. Po paru godzinach takie gdybanie zamienia się w powielaną plotkę o nieistniejących powiązaniach.Lizaczek pisze: ↑pt maja 09, 2025 1:51 pm Hmm... a czy ktoś wziął pod uwagę w jakimś procencie,że może to był aspekt miłosny?
- damascenka
- Administrator
Drodzy Użytkownicy,
rozumiemy, jak silne emocje budzi ta sprawa — poruszyła ona całe społeczeństwo, w tym wielu z nas osobiście. Na Forum dopuszczamy i wspieramy otwartą wymianę poglądów, również w tematach trudnych i bolesnych. Niemniej jednak, coraz częściej obserwujemy, że niektóre wypowiedzi przekraczają granice rzeczowej debaty.
Prosimy, by unikać:
— personalnych ataków i wzajemnych oskarżeń,
— pomówień, domysłów czy przypisywania intencji bez podstaw,
— formułowania diagnoz psychiatrycznych lub psychologicznych wobec sprawcy lub innych osób,
— rozpowszechniania niesprawdzonych informacji czy daleko idących teorii, szczególnie w kontekście politycznym,
— odnoszenie się do Mieszka R. jako "podejrzany" a nie "sprawca" ze względu na brak prawomocnego wyroku,
— rozpowszechniania danych personalnych ofiary czy jej rodziny.
Dyskusja powinna pozostać merytoryczna i oparta na faktach. Nadmierna emocjonalność i konflikty między użytkownikami nie tylko obniżają jakość rozmowy, ale także zaciemniają to, co w tej sprawie najważniejsze.
Zachęcamy do dzielenia się przemyśleniami z szacunkiem wobec innych uczestników Forum, ofiar tragedii oraz osób, które ją przeżywają.
Dziękuję za zrozumienie.
Wasza damascenka
rozumiemy, jak silne emocje budzi ta sprawa — poruszyła ona całe społeczeństwo, w tym wielu z nas osobiście. Na Forum dopuszczamy i wspieramy otwartą wymianę poglądów, również w tematach trudnych i bolesnych. Niemniej jednak, coraz częściej obserwujemy, że niektóre wypowiedzi przekraczają granice rzeczowej debaty.
Prosimy, by unikać:
— personalnych ataków i wzajemnych oskarżeń,
— pomówień, domysłów czy przypisywania intencji bez podstaw,
— formułowania diagnoz psychiatrycznych lub psychologicznych wobec sprawcy lub innych osób,
— rozpowszechniania niesprawdzonych informacji czy daleko idących teorii, szczególnie w kontekście politycznym,
— odnoszenie się do Mieszka R. jako "podejrzany" a nie "sprawca" ze względu na brak prawomocnego wyroku,
— rozpowszechniania danych personalnych ofiary czy jej rodziny.
Dyskusja powinna pozostać merytoryczna i oparta na faktach. Nadmierna emocjonalność i konflikty między użytkownikami nie tylko obniżają jakość rozmowy, ale także zaciemniają to, co w tej sprawie najważniejsze.
Zachęcamy do dzielenia się przemyśleniami z szacunkiem wobec innych uczestników Forum, ofiar tragedii oraz osób, które ją przeżywają.
Dziękuję za zrozumienie.
Wasza damascenka
-
twojastara1234567
profil jest publiczny od całej sytuacji doszło mu mnóstwo obserwujących + jego obserwacje się zmniejszyły tak jakby ktoś ciągle na tym koncie figurował i odgrywał jakiś spektakl odobserwujac inne konta, żeby ludzie tworzyli nowe spekulacje a co najważniejsze chyba nie miał przy sobie telefonu w torbie przynajmniej nigdzie nie o nim nie wspomniano czyli ktoś jeszcze jest w to zamieszany xd
-
dlugopis11
- RoyalBaby
Historia zna przypadki, że rodziny ofiar które wnosiły o wyłączenie jawności po czasie tego żałowały. Nie jestem w stanie sobie wyobrazić jakie to musi być emocjonalne piekło ale nie zawsze proces wygląda tak jak oczekuje tego społeczeństwo - wbrew pozorom obecność mediów na sali rozpraw daje jakakolwiek możliwość oceny tego procesu. Jestem ciekawa jak to się potoczy.Krytykujebolubie pisze: ↑pt maja 09, 2025 1:29 pm Ech ma super adwokata, z powodu drastycznosci czynu i z szacunku dla rodziny ofiary proces będzie niejawny, na 100% uznany będzie za niepoczytalnego i umieszczony w specjalnym zakładzie, mam tylko nadzieję, że za dobre sprawowanie nie wyjdzie po 10-15 latach, bo ja nie wierzę w wyleczenie takich osób, wypuscisz na wolnosc i w końcu nie wytrzyma i zrobi to znowu.
W radiu własnie mówili, że "podejrzany", jak sam zeznał, kierował się przekonaniem, że "na świecie są drapieżnicy i ofiary i on chciał się stać drapieżnikiem a mógł nim zostać dopiero po odebraniu komuś życia". Zbrodnia nie była zaplanowana.
Ostatnio zmieniony pt maja 09, 2025 2:04 pm przez dosixxx, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Andoloszka
- Migocząca Świeczka
Natkęlam sie wlasnie na wpis na platformie x, gdzie jest pokazane, że w dniu zabójstwa o 5 rano, czyli kilka godzin przed morderstwem ktoś z polski kilkadzisiąt razy googlował imie podejrzanego w sprawie moderstwa tj Mieszko R. Co myślicie? Troche dziwne, że ktoś w dniu zabójstwa goglowal imie przypadkowego studenta?
-
Klaudia1737
Co ?jasminedamatt pisze: ↑pt maja 09, 2025 1:06 pm Uważam że z szacunku do sprawy ten wątek powinien zostać zamknięty
To prokuratura z szacunku do sprawy ma też nie informować w mediach? Co to za głupoty;p
Tak to prawda więc wygląda jakby komuś się może wcześniej pochwalił pomysłem.Andoloszka pisze: ↑pt maja 09, 2025 2:03 pm Natkęlam sie wlasnie na wpis na platformie x, gdzie jest pokazane, że w dniu zabójstwa o 5 rano, czyli kilka godzin przed morderstwem ktoś z polski kilkadzisiąt razy googlował imie podejrzanego w sprawie moderstwa tj Mieszko R. Co myślicie? Troche dziwne, że ktoś w dniu zabójstwa goglowal imie przypadkowego studenta?
-
czarodziejska86
- Channelka
Kask rozumiem, ale ciekawi mnie dlaczego często są doprowadzani do prokuratury w klapkach, czy to też względy bezpieczeństwa? Czy nie dał sobie ubrać normalnych butów? Pamiętam też jakiegoś mordercę, którego doprowadzono na bosaka.
Ostatnio zmieniony pt maja 09, 2025 2:08 pm przez czarodziejska86, łącznie zmieniany 1 raz.
sam siebie może sprawdzałAndoloszka pisze: ↑pt maja 09, 2025 2:03 pm Natkęlam sie wlasnie na wpis na platformie x, gdzie jest pokazane, że w dniu zabójstwa o 5 rano, czyli kilka godzin przed morderstwem ktoś z polski kilkadzisiąt razy googlował imie podejrzanego w sprawie moderstwa tj Mieszko R. Co myślicie? Troche dziwne, że ktoś w dniu zabójstwa goglowal imie przypadkowego studenta?
Ale prokurator powiedział że wyciągnął siekierę bezpośrednio przed atakiem.Agatyszcze pisze: ↑pt maja 09, 2025 1:54 pm A moim zdaniem jesli morderca juz wczesniej wyciagnal ta siekiere, a ludzie zamiast zareagowac pisali sobie na grupkach i siebie ostrzegali - to nie jest wyraz znieczulicy, ale raczej tego, ze zyjemy w (dotad) bezpiecznym kraju i ludzie jak widza cos takiego to nie zakladają pierwsze co ze to morderca, ale moze jakis dziwak, moze to jakis prank, albo nie wiedzą co myslec… co jest bledem, bo jak widac trzeba reagowac natychmiastowo i wzywac policje jak jestesmy swiadkami takiej sytuacji. Pisanie na grupkach to skrajna naiwnosc i stracilismy czujnosc jako spoleczenstwo.
Jak dla mnie w przypadku tak brutalnego morderstwa, kiedy sprawca zostal zlapany na goracym uczynku, powinna byc kara smierci. Niewazne czy byl pod wplywem srodkow czy byl niepoczytalny - kara smierci i tyle. Wiele razy sytuacje mogą nie byc czarno biale, ale to nie jest jedna z nich.
-
Distinguished
- RoyalBaby
Aż mnie w gardle ścisnęło. Niewyobrażalna tragedia stracić życie przez p0j3ba... Skoro ma takie myślenie powinien być odizolowany od społeczeństwa, nie widzę szans na resocjalizację takiej jednostki. Szkoda tylko, że będzie utrzymywany z naszych pieniędzy.
Butów ze sznurówkami mu by nie dali ze względu na bezpieczeństwo. Ewentualnie mogli dać mu buty jakieś takie wsuwane albo na rzepy, ale z drugiej strony też nie wiem, czy on się sam przebierał w te ubrania po zatrzymaniu czy musieli mu "pomóc". Cholera wie.czarodziejska86 pisze: ↑pt maja 09, 2025 2:06 pm Kask rozumiem, ale ciekawi mnie dlaczego często są doprowadzani do prokuratury w klapkach, czy to też względy bezpieczeństwa? Czy nie dał sobie ubrać normalnych butów? Pamiętam też jakiegoś mordercę, którego doprowadzono na bosaka.
-
Agatyszcze
- SushiRoll
Ok, tyle jest tych informacji, ze juz sie gubie.
A jeszcze odnosnie srodkow psychoaktywnych (nie wiem czy byl pod wplywem ale czesto sie pojawia takie hipotetyczne tlumaczenie) - dla mnie to zadne wytlumacznie. Przeciez masa ludzi bierze narkotyki, sa uzaleznieni, biorą nawet codziennie i nie zabijają innych.
Jesli pod wplywem narkotykow bierzesz siekiere i idziesz kogos zabic to znaczy ze jestes bestią i narkotyki tylko to ulatwily wyciagnac na wierzch
- SmokAnalog
- 120mkw
Czyli podobnie (...) jak kajtuś poznański?
-
dlugopis11
- RoyalBaby
To z pewnością kwestia bezpieczeństwa, jego pozbawia się już zapewne ubrań w tym i butów które pewnie były splamione krwią i stają się dowodem. Za małe klapki pewnie udaremniają próbę ucieczki, chociaż nie wiem czy ktokolwiek uciekłby z kajdanek zespolonych. Zresztą zadaniem policji jest doprowadzenie go bez szwanku, więc pozbawią go każdego przedmiotu, który mógłby spowodować jego lub innych skaleczenie.czarodziejska86 pisze: ↑pt maja 09, 2025 2:06 pm Kask rozumiem, ale ciekawi mnie dlaczego często są doprowadzani do prokuratury w klapkach, czy to też względy bezpieczeństwa? Czy nie dał sobie ubrać normalnych butów? Pamiętam też jakiegoś mordercę, którego doprowadzono na bosaka.
- damascenka
- Administrator
Też jeśli ktoś został doprowadzony bez swoich rzeczy osobistych (np. z domu do aresztu tymczasowego), może dostać standardowe ubrania i obuwie wydawane przez areszt. Czasem są to klapki, bo są łatwe do kontrolowania i neutralizują ryzyko. A on chyba był zgarnięty "z ulicy", co nie?dlugopis11 pisze: ↑pt maja 09, 2025 2:17 pm To z pewnością kwestia bezpieczeństwa, jego pozbawia się już zapewne ubrań w tym i butów które pewnie były splamione krwią i stają się dowodem. Za małe klapki pewnie udaremniają próbę ucieczki, chociaż nie wiem czy ktokolwiek uciekłby z kajdanek zespolonych. Zresztą zadaniem policji jest doprowadzenie go bez szwanku, więc pozbawią go każdego przedmiotu, który mógłby spowodować jego lub innych skaleczenie.
Ale co mu się upiecze Twoim zdaniem? Jeśli się okaże, że jest chory psychicznie to w ramach środka zabezpieczającego spędzi resztę życia w psychiatryku.OlenaOlenka pisze: ↑pt maja 09, 2025 8:46 am Wlaśnke doczytuje wątek. Czyli zwyrolowi może się upiec, jak zawsze nepotyzm, uprzywilejowany gnojek.
Ja pier**le. Będzie narracja że biedny, niepoczytalny, oj oj. A prawda jest taka, że to bestia.