Start
Mój profil

Morderstwo na UW

Moderator: verysweetcherry
Karlajn
Modna

Re: Morderstwo na UW

Post autor: Karlajn »

pieczonyziemniak. pisze: pt maja 09, 2025 11:07 am Warunki są tam tragiczne. Kiedyś na którymś wątku czytałam, że oni nawet piszą petycję o polepszenie warunków i jest grupa na fb. Weszłam - tragedia
W ogóle mi ich nie szkoda, życzę im wszystkim długiego, smutnego życia.
Marti37
Milion subskrypcji

Post autor: Marti37 »

Julia1234 pisze: pt maja 09, 2025 9:38 am Z tego co czytałam ojciec sprawcy jest prawnikiem.... Chociaż jest to dla mnie straszne to jestem prawie pewna że go wybronią....
Matka Kajetana Poznańskiego była wysoko postawionym prokuratorem generalnym a mimo to nie uchroniło go to przed więzieniem. To sa za grube sprawy aby tatuś-prawnik czy mama prokurator pomogli uniknąć kary
Kolezanki13
Currently:Top

Post autor: Kolezanki13 »

silene1310 pisze: pt maja 09, 2025 6:35 am A od środowisk lewicowych (w tym Gazeta Wyborcza), że morderca to członek Młodzieży Wszechpolskiej - co jest nieprawdą i wydano oficjalne sprostowanie na ten temat.
Teraz nie jest, ale był w liceum.
Klaudia1737

Post autor: Klaudia1737 »

plotki3030 pisze: pt maja 09, 2025 10:52 am Nie zawsze. Chorzy np na schizofrenie są wśród nas i żyją normalnie o ile są zdiagnozowani i biorą leki, tylko nikt nie chwali się taka choroba. Skoro są relacje że typ "miał głosy w glowie" to wiesz, już dobry prawnik możne coś "stworzyc" na tej bazie żeby wybronic klienta.
Chciałabym wierzyć że wyrok będzie sprawiedliwy ale czytając że typ jest z bogatej prawniczej rodziny i dostał najlepszych obrońców to wiesz.. Zobaczymy.

Boże, czemu wy mu ciagle przypinacie łatkę schizofrenii? Sami biegli lekarze psychiatrii na tej grupie.
A może byl nacpany? Bardzo denerwuje mnie te demonizowanie chorob psychicznych, czy zaburzen. Jakoby to sami kanibale mordercy i każdy miał schizofrenie.
Skąd wiesz, że to nie jego zagrywka ? Skąd wiesz,że skoro jest inteligentny może wiedzial co powiedzieć że jest wilkiem zeby uznali go za niepoczytalnego?
Ja widzę, że tu już każdy wydał wyrok a tak naprawdę nie wiadomo czy gościu się nie naćpał na przykład.

Wiadomo, że choroby psychiczne i niepoczytalność to będzie łagodziło wyrok, jednak jak widzę, że każdy pisze o tej schizofrenii to aż łeb pęka.
Karlajn
Modna

Post autor: Karlajn »

plotki3030 pisze: pt maja 09, 2025 11:11 am Czy ktoś może mi odpowiedzieć? Czy tego jeszcze nie ustalono?
Wczoraj w którymś z reportaży mignęła mi informacja, że miał tę siekierę w torbie do czasu konfrontacji z ofiarą, która poinformowała go, że zamyka budynek i go nie wpuści.
Awatar użytkownika
elobates
SushiRoll

Post autor: elobates »

Klaudia1737 pisze: czw maja 08, 2025 7:32 pm No to chyba widziałaś ocenzurowana wersję. Jest kilka filmów niestety.
Teraz czytam komentarze że są też jakieś filmy gdzie kadra dydaktyczna nagrywała i komentowała
Wychodzi na to że większość zamiast dzwonić po pomoc to nagrywała filmy, to dopiero znieczulica
Akurat na tym filmie gdzie kadra „komentuje” wyraźnie widać jak facet do kogoś dzwoni i z kontekstu można wyłapać, że relacjonuje komuś co się dzieje. Reszta osób które tam są rozmawiają między sobą. Możliwe, że ten mężczyzna dzwonił po pomoc.
Karla2137
Mokra Włoszka

Post autor: Karla2137 »

twojastara1234567 pisze: pt maja 09, 2025 10:00 am mnie przeraża, że od całej tragedii przybyło mu obserwujących na ig, czy ludziom już totalnie odbiło? i ktoś chyba na nim teraz urzęduje, bo liczba jego obserwacji też się zmniejsza:)
Jak ktoś ma prywatne konto to może się chyba usunąć z obserwowanych u kogoś, może ludzie nie chcą być z nim kojarzeni i sami się usuwają
Psycho.xo
Skarpeta Rakieta

Post autor: Psycho.xo »

Natalia3211 pisze: pt maja 09, 2025 10:56 am Taki ośrodek mieści się w Gostyninie i siedzi tam m.in. Trynkiewicz. Jeśli chłopak tam trafi, to naprawdę nie będzie mu lepiej niż w więzieniu.
Tam nie trafia się raczej za dokonanie jednego, nawet tak makabrycznego morderstwa. Większość pensjonariuszy to tez osoby, które wcześniej odbyły już karę więzienia, ale sąd zadecydował, że nadal stanowią zbyt duże zagrożenie, żeby żyć na wolności.
Awatar użytkownika
pieczonyziemniak.
Currently:revenge

Post autor: pieczonyziemniak. »

Karlajn pisze: pt maja 09, 2025 11:16 am W ogóle mi ich nie szkoda, życzę im wszystkim długiego, smutnego życia.
Mi tak samo. Przesada jest to , że oni zamordowali ludzi i mają jakieś roszczenia jeszcze
Psycho.xo
Skarpeta Rakieta

Post autor: Psycho.xo »

Marti37 pisze: pt maja 09, 2025 11:13 am Takie coś jest surowo zakazane, też jestem medykiem i nigdy nie opowiadam o moich pacjentach a tyn bardziej nie nagrywam zdjęć/filmów z ich udziałem
Może Ty tak, ale nie wiesz nawet ilu ratownikow/lekarzy to robi. Większość tego typu zdjęć i nagrań z tragicznych wypadków/zdarzeń ma właśnie takich autorów.
dama_w_krakowie
Koczkodan

Post autor: dama_w_krakowie »

pieczonyziemniak. pisze: pt maja 09, 2025 11:35 am Mi tak samo. Przesada jest to , że oni zamordowali ludzi i mają jakieś roszczenia jeszcze
Kara pozbawienia wolności nie jest karą pozbawienia godności, a tym bardziej tortur.
dama_w_krakowie
Koczkodan

Post autor: dama_w_krakowie »

Psycho.xo pisze: pt maja 09, 2025 11:38 am Może Ty tak, ale nie wiesz nawet ilu ratownikow/lekarzy to robi. Większość tego typu zdjęć i nagrań z tragicznych wypadków/zdarzeń ma właśnie takich autorów.
Potwierdzam.
Klaudia1737

Post autor: Klaudia1737 »

Psycho.xo pisze: pt maja 09, 2025 11:38 am Może Ty tak, ale nie wiesz nawet ilu ratownikow/lekarzy to robi. Większość tego typu zdjęć i nagrań z tragicznych wypadków/zdarzeń ma właśnie takich autorów.
Dokładnie. Policjanci tez to robia, robia zdjęcia i rozsyłają między znajomymi.
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

Post autor: PrzemoKondratowicz »

Psycho.xo pisze: pt maja 09, 2025 11:34 am Tam nie trafia się raczej za dokonanie jednego, nawet tak makabrycznego morderstwa. Większość pensjonariuszy to tez osoby, które wcześniej odbyły już karę więzienia, ale sąd zadecydował, że nadal stanowią zbyt duże zagrożenie, żeby żyć na wolności.
Kompletnie się nie zgadzam. To nie jest ośrodek tylko dla recydywistów i wielokrotnych morderców. Trafia się tam za różne rzeczy nawet za brak morderstwa. Są osoby które nikogo nie zamordowały i nie skrzywdziły a tam są. Są duże szanse że tam trafi. Poczytaj sobie artykuł np: https://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onec ... ra/hl7nc5c
Awatar użytkownika
pysia_s
GreckieWakacje

Post autor: pysia_s »

dama_w_krakowie pisze: pt maja 09, 2025 11:40 am Potwierdzam.
Ja nawet wiem ze jest specjalna osoba do wykonywania dokumentacji fotograficznej np podczas wypadku
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

dama_w_krakowie pisze: pt maja 09, 2025 11:40 am Kara pozbawienia wolności nie jest karą pozbawienia godności, a tym bardziej tortur.
Zgadzam się. Ludzie też zapominają że normalni ludzie pracują w tym miejscu, tylko, że jest ich mało i nikt nie chce tam pracować. Brakuje personelu medycznego na normalnych oddziałach a co dopiero w oddziale który niemalże torturuje ludzi a nie ma zaplecza w postaci atandy czy antyterroru który wspomoże sanitariusza. To miejsce nie działa jak powinno i to nie tylko ze względu na samopoczucie osób przebywających ale także ze względu na personel który jest obciążony psychicznie praca w takim miejscu i codziennie ryzykuje życiem.
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

OlenaOlenka pisze: pt maja 09, 2025 10:53 am A czy są takie ? Ośrodki dla niepoczytalnych bestii? Pytam o Polskę.
Tak, są więc takie:
1) Krajowy Ośrodek Zapobiegania Zachowaniom Dyssocjalnym (KOZZD) w Gostyninie - dla 10 osób ale jest w nim 90 🤡
2) jego filia - Oddział Zamiejscowy KOZZD w Czersku, chyba kilkadziesiąt osób w nim jest. W uproszczeniu: zamknięte ośrodki dla osób którym leczenie nie pomoże i muszą być odseparowani.
3) zakłady karne z oddziałami psychiatrii / psychiatrii sądowej - Kraków, Poznań, kilka większych miast. Z miejscami do obserwacji ale też odbywania kary w warunkach szpitalnych. Łącznie kilkaset miejsc. W uproszczeniu: psychiatryk w więzieniu/więzienny psychiatryk.
4) zakłady karne z oddziałami terapeutycznymi dla chorych psychicznie (zaburzenia niepsychotyczne) i upośledzonych.

Więc generalnie jest kilka miejsc do których można trafić. Nie wiem czy miejsca można liczyć w tysiącu ale około tysiąc miejsc plus minus 100 się znajdzie w kraju.
Awatar użytkownika
cbnhl
Gacie z oceanu

Post autor: cbnhl »

pieczonyziemniak. pisze: pt maja 09, 2025 11:07 am Warunki są tam tragiczne. Kiedyś na którymś wątku czytałam, że oni nawet piszą petycję o polepszenie warunków i jest grupa na fb. Weszłam - tragedia
Całe środowisko kryminalistyczne w Polsce jest bardzo przeciwne ustawie o bestiach, ale to długo by o tym opowiadać. To jest temat na osobny i bardzo długi wątek
~ mam papiery, żeby mądrzyć się tu za darmo ~
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

cbnhl pisze: pt maja 09, 2025 12:06 pm Całe środowisko kryminalistyczne w Polsce jest bardzo przeciwne ustawie o bestiach, ale to długo by o tym opowiadać. To jest temat na osobny i bardzo długi wątek
Wydaje mi się że widziałem taki wątek…? Jeśli nie można by założyć bo to temat rzeka.
Awatar użytkownika
cbnhl
Gacie z oceanu

Post autor: cbnhl »

PrzemoKondratowicz pisze: pt maja 09, 2025 12:07 pm Wydaje mi się że widziałem taki wątek…? Jeśli nie można by założyć bo to temat rzeka.
Poszukam, jak nie będzie to założę. Ciekawa jestem opinii osób postronnych, a fakt faktem, to bardzo długi i trudny temat.
~ mam papiery, żeby mądrzyć się tu za darmo ~
GOSIA1351
Channelka

Post autor: GOSIA1351 »

Wiecie co? Tak myślę o tym osieroconym dziecku, córka zamordowanej ma 13 lat. Jak się podnieść po takim zdarzeniu, jak żyć dalej. Mieć świadomość, że to nie choroba, nie wypadek zabrał jej mamę tylko jakiś psychol. Nie mogę przestać płakać, tak mi szkoda tego dziecka.
xcN90
Koczkodan

Post autor: xcN90 »

Na Uniwerku Warszawskim był teraz alarm bombowy….
Co oni się tak uczepili tego miejsca?!
OlenaOlenka
RoseGold

Post autor: OlenaOlenka »

tosia777 pisze: pt maja 09, 2025 12:12 pm współczuję rodzinie ofiary. biedna kobieta poszła do pracy, nieświadoma tego co przyniesie dzień już z niej nie wróciła, bo jakiemuś kolejnemu bogatemu palantowi co miły był, dzień dobry mówił i świadectwa z paskiem miał za chciało się morderstwa E szczególnym okrucieństwem. brak na to wszystko słów! powinna być kara śmierci. śmierć za śmierć! kolejny bachor. współczuję też rodzicom że tyle lat gnoja chowasz, urszymujesz a on ci później robi …
Mam takie samo zdanie.
Napisałam podobny post, ale został usunięty.
OlenaOlenka
RoseGold

Post autor: OlenaOlenka »

xcN90 pisze: pt maja 09, 2025 12:14 pm Na Uniwerku Warszawskim był teraz alarm bombowy….
Co oni się tak uczepili tego miejsca?!
Tak, były. Jestem zwiazana z tym miejscem, ewakuowano bibliotekę.
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

Kasandraa pisze: pt maja 09, 2025 12:23 pm Ludzie którzy to widzieli a nie zgłosili nigdzie są tak samo winni
Tak, ludzie którzy byli w głębokim szoku, którzy mieli pełne podstawy sądzić że ochrona budynku zgłosi to na policję bo do tego jest, którzy sami byli w szoku i nie chcieli przeciążać sieci i przerobów numeru alarmowego, są tak samo winni jak sprawca który z siekierą rzucił się na dwie osoby. To są dwie identyczne sprawy. Nom. Dokładnie to samo.