Morderstwo na UW
Moderator: verysweetcherry-
appleblossom
- Tritonotti
Re: Morderstwo na UW
Dostał zarzut oprócz morderstwa i próby zabójstwa ochroniarza też dotyczący znieważenia zwłok. Są dodatkowo zdjęcia jak go doprowadzali do prokuratury- straszne.
Ostatnio zmieniony czw maja 08, 2025 5:46 pm przez appleblossom, łącznie zmieniany 1 raz.
-
unhealthyplan
- BlondDoczep
Na tvp info było 30 sekund materiału (ale przyznam że nie wiem czy to nie było stare nagranie) zakończone że grozi mu dożywocie
-
Klaudia1737
Szczerze to sama nie wiem co bym czuła gdyby to była moja mama, myślę że byłabym w psychiatryku i widząc takie zdjęcia czy filmy sprawiałoby mi to niesamowity bol. Podcasty ok. Można posłuchać, ale oglądać filmy tak brutalne zbrodni to jest po prostu horror, niewyobrażalna tragedia. Naprawdę. Bardzo mi zależy rodziny tej kobiety.Psycho.xo pisze: ↑czw maja 08, 2025 5:44 pm Idąc tym tokiem rozumowania wsłuchując się w podcasty o morderstwach, torturach, kanibalizmie i innych wynaturzeniach, okraszonych często zdjęciami, też przekraczamy te granice. To też były czyjeś corki/synowie, matki/ojcowie i odgrzebywanie, spisywanie z akt najbrutalniejszych szczegolow i słuchanie tego typu treści jest nieetyczne i niesmaczne. Oczywiście między sluchaniem, a oglądaniem jest różnica, ale uważam, że pobudki są takie same. Ty tez widocznie przychodzisz tutaj, żeby wyłapać "smaczki", bo nie wystarczają Ci ogólnikowe informacje z mediów, a tutaj możesz dowiedzieć się brutalnych szczegółów ataku poruszających mozliwa dekapitacje, spekulacje na temat kanibalizmu, pytanie po co? Bo po prostu jesteś tego ciekawa/y.
-
Klaudia1737
Jego profil chyba od początku nic nie miał a nie ze ktos go czyścił. Jak tylko na x podali to go znalazłam i był pustywiederhoeft pisze: ↑czw maja 08, 2025 1:05 pm Z drugiej strony jak to się dzieje, że jego profil na fb jest na bieżąco czyszczony z postów? Bo to, że ludzie go usuwają ze znajomych to raczej normalne, ale liczba postów od rana się zmniejszyła.
-
Klaudia1737
Oczywiście miało być ŻAL nie ZALEŻY. Telefon mi ciagle zmieniaKlaudia1737 pisze: ↑czw maja 08, 2025 6:31 pm Szczerze to sama nie wiem co bym czuła gdyby to była moja mama, myślę że byłabym w psychiatryku i widząc takie zdjęcia czy filmy sprawiałoby mi to niesamowity bol. Podcasty ok. Można posłuchać, ale oglądać filmy tak brutalne zbrodni to jest po prostu horror, niewyobrażalna tragedia. Naprawdę. Bardzo mi zależy rodziny tej kobiety.
- Babkaziemniaczana
- Samarka
To ponoć fejk, widziałam sprostowanie, że ten post został zamieszczony już po fakcie.Babkaziemniaczana pisze: ↑czw maja 08, 2025 6:53 pm
Dla mnie najgorsze jest to, że nikt nie zareagował, a internety pokazują, że był na to czas...
- Babkaziemniaczana
- Samarka
100%. Było to już po ataku, kiedy już wiedzieli że "coś się stało", ale jeszcze nie do konca bylo wiadomo co. Nie powielajcie tego fejkaKlaudia1737 pisze: ↑czw maja 08, 2025 7:03 pm Na pewno? Bo ja widzialam screen z tej godziny i że niby czas się pokrywał
Dokładnie tak, dla zaspokojenia ciekawości powinny wystarczyć informacje udostępniane do mediów. Szukanie filmów z tego wydarzenia dla sensacji żeby zobaczyć jak w okropnych męczarniach kona czyjaś matka/żona/córka jest zwyczajnie obrzydliwe i trzeba mieć jakieś skłonności socjopatyczne żeby takim czymś zaspakajać swoją "ciekawość".
-
Klaudia1737
Faktem jest to że nikt nie zadzwonił na policję.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
wiederhoeft
- Migocząca Świeczka
Jeszcze rano było tam więcej postów i więcej informacji w bio.Klaudia1737 pisze: ↑czw maja 08, 2025 6:47 pm Jego profil chyba od początku nic nie miał a nie ze ktos go czyścił. Jak tylko na x podali to go znalazłam i był pusty
Przecież to nie był film z morderstwa na żywo, tylko zwłoki kobiety były widoczne z daleka, chyba nawet zamazane i zatrzymanie psychopaty.xylocat pisze: ↑czw maja 08, 2025 7:16 pm Dokładnie tak, dla zaspokojenia ciekawości powinny wystarczyć informacje udostępniane do mediów. Szukanie filmów z tego wydarzenia dla sensacji żeby zobaczyć jak w okropnych męczarniach kona czyjaś matka/żona/córka jest zwyczajnie obrzydliwe i trzeba mieć jakieś skłonności socjopatyczne żeby takim czymś zaspakajać swoją "ciekawość".
No chyba że widziałam jakąś ocenzurowaną wersję a gdzieś krążyły nagranie morderstwa i na to jest ten bulwers.
-
Klaudia1737
-
Klaudia1737
Ja jego profil obczajałam już wczoraj i był dokładnie taki jak dzisiaj czyli prawie pustywiederhoeft pisze: ↑czw maja 08, 2025 7:22 pm Jeszcze rano było tam więcej postów i więcej informacji w bio.
-
Klaudia1737
No to chyba widziałaś ocenzurowana wersję. Jest kilka filmów niestety.
Teraz czytam komentarze że są też jakieś filmy gdzie kadra dydaktyczna nagrywała i komentowała
Wychodzi na to że większość zamiast dzwonić po pomoc to nagrywała filmy, to dopiero znieczulica
- bloodbloox
- BlondDoczep
Jprdl… Nie dość że na mieście nikt nie zareagował to jeszcze na kampusie nikt nie raczył zadzwonić. Jestem w szoku
-
Klaudia1737
No właśnie... noszą telefony zeby nagrywać albo scrollowac tt. Chore czasybloodbloox pisze: ↑czw maja 08, 2025 7:32 pm Jprdl… Nie dość że na mieście nikt nie zareagował to jeszcze na kampusie nikt nie raczył zadzwonić. Jestem w szokuNikt nie wymagał bohaterstwa i rzucania się na gościa z siekierą ale żeby nie zadzwonić po policję widząc typa z siekierą?! W czasach gdzie każdy ma przy sobie telefon?
![]()
Jestem w stanie w to uwierzyć... niestety.Klaudia1737 pisze: ↑czw maja 08, 2025 7:32 pm No to chyba widziałaś ocenzurowana wersję. Jest kilka filmów niestety.
Teraz czytam komentarze że są też jakieś filmy gdzie kadra dydaktyczna nagrywała i komentowała
Wychodzi na to że większość zamiast dzwonić po pomoc to nagrywała filmy, to dopiero znieczulica
Najbardziej mnie dziwi ten post, który brzmi jak "stoi typ z siekierą, jak coś to pukajcie do sali, pozdrawiam" xD
Ktoś wyżej pisał, że to był fejk i też się prędzej ku temu skłaniam, bo ciężko mi sobie wyobrazić tak lekkie podejście do "jegomościa z siekierą".
-
styllakcjaa
- Szpilson
No to jest chyba oczywiste, że jak wybrali papieża to pokazują to wydarzenie 
-
plotki3030
- Currently:Rio
Masz rację, że film, jeśli już nagrany powinien być udostępniony tylko właściwym organom jako dowód w sprawie, nigdy nie powinien być udostępniony.unhealthyplan pisze: ↑czw maja 08, 2025 2:57 pm Jako społeczeństwo nie zdajemy egzaminu z etyki.
Nagranie filmu nie jest złym zachowaniem, może przydać się prokuraturze, ale już udostępnianie go w sieci ku uciesze gawiedzi i spragnionych sensacji ludzi jest moralnie złe. Oglądanie go - celowo - czy przeczesywanie neta w jego poszukiwaniu obrzydza mnie tak samo
Naprawdę nikt nie potrafi się postawić w sytuacji rodziny?
Mam nadzieję, że X i inne portale będą czyścić sieć, choć wiadomo, że jak już coś raz zostało udostępnione to z sieci nie zniknie nigdy![]()
I też mam nadzieję że wyczyszczą co się da i nie będzie można go znaleźć. Ja z duszą na ramieniu otwierałam artykuły bo obawiałam się że może coś wrzucili a mnie sam tekst przeraża wystarczająco aczkolwiek w związku z pojawieniem się tyłu plotek myślę że ludzie którzy prosili o linki po prostu chcieli samodzielnie wyrobić zdanie o wydarzeniu, bo jak czytamy każdy film był różnie odbierany. Tak jak mówię mam nadzieję że zostanie usunięty i zabezpieczony jako dowód.
Mnie sprawa szokuje tym bardziej że z tego co czytam typ zaniepokoił kilka osób zanim doszło do tragedii. Ta pani moim zdaniem była przypadkowa ofiarą i wielki żal że straciła życie bo nikt nie zareagował w porę.