Hm, myślę, że z tego samego powodu, z którego słuchają podcastów True crime, w których niejednokrotnie bardzo obrazowo przedstawia się bestialstwa jeszcze gorsze niż to, które miało miejsce na UW. Również z powodów, którymi kierują się ludzie udzielający się na forach kryminalnych, np. na tym, na którym właśnie jesteś. I to tym bardziej dziwne, że osoby, które same zagłębiają się w treści kryminalne, tak bardzo dziwią się takim zachowaniom. Nie popieram, nie neguje. Taka ludzka natura i ciekawość.
Morderstwo na UW
Moderator: verysweetcherryRe: Morderstwo na UW
Hm, myślę, że z tego samego powodu, z którego słuchają podcastów True crime, w których niejednokrotnie bardzo obrazowo przedstawia się bestialstwa jeszcze gorsze niż to, które miało miejsce na UW. Również z powodów, którymi kierują się ludzie udzielający się na forach kryminalnych, np. na tym, na którym właśnie jesteś. I to tym bardziej dziwne, że osoby, które same zagłębiają się w treści kryminalne, tak bardzo dziwią się takim zachowaniom. Nie popieram, nie neguje. Taka ludzka natura i ciekawość.
Niestety film i zdjęcia latają wszędzie. Ja widziałam kilka sekund, na szczęście ujecie z daleka, bo po prostu scrollowałam Twittera. Jak ktoś nie chce zobaczyć, radze sobie w najbliższych dniach darować zbytnie przeglądanie internetu.
Może choruje na schizofrenię i jest w tzw psychozie. Słucham na TT dziewczyny, której były mąż ma tą chorobę - opowiadała, że w psychozie (stan bez brania leków) był święcie przekonany, że jest prezydentem całego świata a jego żoną Dominika Kulczyk, najbogatsza Polka. Zresztą ta dziewczyna wrzuciła swoją wypowiedź odnośnie tej tragedii - że pierwsze co przyszło jej na myśl, że to jej były mąż.
I najgorsze jest to, ze tacy ludzie nie ponoszą odpowiedzialności za to co zrobią - przez to, że to choroba i niepoczytalność.
Moim zdaniem powinny być jakieś granice.
Podbijam post od moderacji, bo chyba nie każdy rozumie.damascenka pisze: ↑czw maja 08, 2025 12:08 am Nie ma prawomocnego wyroku, podawanie takich informacji jest niezgodne z prawem. Proszę o zaprzestanie takich pytań i stosowanie się do obowiązujących przepisów.
Podobnie każda osoba udostępniająca linki z filmami dostanie dożywotniego bana na Forum. Proszę, zachowajcie szacunek do ofiary.
- damascenka
- Administrator
- babycowboy
- Koczkodan
Stan nietrzeźwości nie jest okolicznością łagodzącą w KK. Nikt mu nic do nosa siłą nie wepchnąłkocikocilapki pisze: ↑czw maja 08, 2025 10:47 am Jak dla mnie koleś to wszystko zaplanował, a jak wyjdzie że był pod wpływem substancji, to rękę dam sobie uciąć że zażył je specjalnie, żeby mieć argument łagodzący.
życie ze schizofrenikiem - taka nazwa. Tak mają córkę i też mówiła, że już niestety córce też przyszło to na myśl........PrzemoKondratowicz pisze: ↑czw maja 08, 2025 3:46 pm Żona schizofrenika konto? Dawno nie słuchałem, śledziłem ale potem zaczęła opowiadać o terapii ustawień co mnie dość mocno zniechęciło. W sumie trochę szczęście że to nie jej mąż bo mają córkę która już teraz jest obciążona psychicznie poczynaniami ojca…
straszne generalnie i bardzo jej współczuję. Tutaj gostek też może miał taki odpał, co nie zwalnia go moim zdaniem z odpowiedzialności.
-
PrzemoKondratowicz
- Dieta 600 kcal
A tak tak życie ze schizofrenikiem a nie żona schizofrenika. Jak ja im współczuję że przy każdej takiej ogromnej tragedii żyją w niewiedzy i stresie boją ci się że go jej ojciec i były mąż zrobił. Piekło przeszły i przechodzą dalej.
Jezusie, na fb krążą zdjęcia tego kolesia i wygląda jak z jakiegoś horroru, za chwilę ktoś to zestawia ze zdjęciem jakiegoś nerda w okularach na marszu niepodległości. Koleś wyglądał jak typowy nerd z końca sali nikomu nie rzucający się w oczy. Zresztą środowisko szkolne potwierdza - cichy, skryty, nierzucajacy się w oczy. Coraz częściej tak jest.
Szok szok.
Biedna kobieta musiała być przerażona podczas napaści, jakieś dzieci wczoraj straciły matkę, bo rodzice wysłali synka do Warszawy na studia. Podobno chodził do super liceum. Studiował prawo. Tak jak tata. Mama też nauczycielka akademicka.Modelowa rodzina.
Oby dostał dożywocie, bo jak go znowu wybronią to będzie wstyd dla państwa
Szok szok.
Biedna kobieta musiała być przerażona podczas napaści, jakieś dzieci wczoraj straciły matkę, bo rodzice wysłali synka do Warszawy na studia. Podobno chodził do super liceum. Studiował prawo. Tak jak tata. Mama też nauczycielka akademicka.Modelowa rodzina.
Ale masz świadomość, że większość największych zwyroli to właśnie tacy „cisi, skryci, nierzucający się w oczy”?Oakoak pisze: ↑czw maja 08, 2025 3:56 pm Jezusie, na fb krążą zdjęcia tego kolesia i wygląda jak z jakiegoś horroru, za chwilę ktoś to zestawia ze zdjęciem jakiegoś nerda w okularach na marszu niepodległości. Koleś wyglądał jak typowy nerd z końca sali nikomu nie rzucający się w oczy. Zresztą środowisko szkolne potwierdza - cichy, skryty, nierzucajacy się w oczy. Coraz częściej tak jest.
Szok szok.
I nie jest to „coraz częściej”, tylko od zawsze.
-
wiktoriab18
- BagietkaZszarlott
-
Tomorrowneverdies
- RoyalBaby
Gdzie jest ten profil? FB, insta?
- SmokAnalog
- 120mkw
A to jeszcze dziś każdy ma telefon, nosy wiecznie w ekranach, a kiedy trzeba użyć telefonu do tego, do czego służy to nie potrafią.joalla pisze: ↑czw maja 08, 2025 12:04 pm Zastanawiam się, czy ktokolwiek, wiedząc, że jest tam chłop latający z siekierą, zadzwonił na policję. Z informacji, które mam, wynika, że nie. Jedyne, co studenci zrobili, to zamknęli się w sali, podczas gdy jeden telefon na policję, która na pewno wiedziała, że jest tam Minster Sprawiedliwości, spowodowałby wysłanie pewnie z 10 patroli i do niczego by nie doszło!
W takich sytuacjach my, świadkowie, mamy obowiązek reagować jak najszybciej, bo reakcja może uratować potencjalne ofiary!
Zdarzyło mi się być w podobnej sytuacji i tak, zawiadomiłam o tym policję, a osoba została ujęta, bo to jest po prostu obowiązek w trosce o siebie, ale i innych.
Nie każdy wiedział, gdzie chowają sie studenci, ofiar mogło być jeszcze więcej, gdyby nie funkcjonariusze BOR, którzy towarzyszyli Ministrowi…
Studenci powinni przejść obowiązkowe szkolenia z reagowania w sytuacjach zagrożenia, bo nie do pomyślenia jest reakcja pod tytułem “schowajmy się i bądźmy cicho, może sobie pójdzie”. Oprócz schowania, zawsze trzeba zawiadomić służby!!
Nie, telefon nie służy do scrollowania insta i tiktoka.
Tylko są granice tej ciekawości i ludzkiej natury. Szukanie specjalnie filmu, z tak brutalnego morderstwa jest nieetyczne i zero myśli się o bliskich tej kobiety. To już nie ciekawość, a jakaś fascynacja, okropne.Psycho.xo pisze: ↑czw maja 08, 2025 2:58 pm Hm, myślę, że z tego samego powodu, z którego słuchają podcastów True crime, w których niejednokrotnie bardzo obrazowo przedstawia się bestialstwa jeszcze gorsze niż to, które miało miejsce na UW. Również z powodów, którymi kierują się ludzie udzielający się na forach kryminalnych, np. na tym, na którym właśnie jesteś. I to tym bardziej dziwne, że osoby, które same zagłębiają się w treści kryminalne, tak bardzo dziwią się takim zachowaniom. Nie popieram, nie neguje. Taka ludzka natura i ciekawość.
- SmokAnalog
- 120mkw
Oj, znałem ludzi, którzy specjalnie przeszukiwali strony typu liveleak, bestgore, sadistic itd. żeby sobie popatrzeć na przykład na egzekucje państwa islamskiego. To jest według mnie ciekawość granicząca już z fascynacją. Ja tego nie oceniam, bo mnie się zdarzało też zaglądać na tego typu strony, później jednak stwierdziłem, że nie wnosi to nic do mojego życia, a wręcz pogarsza samopoczucie. Filmu nie widziałem i obejrzeć nie zamierzam.
-
Fulfilfulfil
- BagietkaZszarlott
Była już ta konferencja czy teraz jest? Można gdzieś online obejrzeć?
Ja myślałam,że będzie na tvn 24,ale przeżywają wybory papieskieFulfilfulfil pisze: ↑czw maja 08, 2025 5:34 pm Była już ta konferencja czy teraz jest? Można gdzieś online obejrzeć?
Idąc tym tokiem rozumowania wsłuchując się w podcasty o morderstwach, torturach, kanibalizmie i innych wynaturzeniach, okraszonych często zdjęciami, też przekraczamy te granice. To też były czyjeś corki/synowie, matki/ojcowie i odgrzebywanie, spisywanie z akt najbrutalniejszych szczegolow i słuchanie tego typu treści jest nieetyczne i niesmaczne. Oczywiście między sluchaniem, a oglądaniem jest różnica, ale uważam, że pobudki są takie same. Ty tez widocznie przychodzisz tutaj, żeby wyłapać "smaczki", bo nie wystarczają Ci ogólnikowe informacje z mediów, a tutaj możesz dowiedzieć się brutalnych szczegółów ataku poruszających mozliwa dekapitacje, spekulacje na temat kanibalizmu, pytanie po co? Bo po prostu jesteś tego ciekawa/y.