Morderstwo na UW
Moderator: verysweetcherryRe: Morderstwo na UW
Przed chwilą wypowiadał się rzecznik prokuratury, dopiero popołudniu udzielą więcej informacji
~ mam papiery, żeby mądrzyć się tu za darmo ~
-
KrwawaMary
- DamaZpowiśla
-
KrwawaMary
- DamaZpowiśla
Chyba większości morderców w głodnych sprawach tak robią, ale nie wiem kto za tym stoiwiederhoeft pisze: ↑czw maja 08, 2025 1:05 pm Z drugiej strony jak to się dzieje, że jego profil na fb jest na bieżąco czyszczony z postów? Bo to, że ludzie go usuwają ze znajomych to raczej normalne, ale liczba postów od rana się zmniejszyła.
-
PrzemoKondratowicz
- Dieta 600 kcal
„ - Napastnik miał jeden cel. To była konkretna osoba, prawdopodobnie związana z nim emocjonalnie - komentował w TVN24 kryminolog dr Paweł Moczydłowski. - To była egzekucja wykonana demonstracyjnie. Przemyślana. Z zamiarem bycia widzianym - ocenił.
(…)
22-letni sprawca od środy przebywa w izbie zatrzymań w Warszawie. W czwartek prokuratura ma go przesłuchać. Na razie nie wiadomo, czy w chwili popełniania zbrodni był pod wpływem substancji psychoaktywnych. Lekarze psychiatrzy zbadają jego stan zdrowia psychicznego.”
https://www.salon24.pl/newsroom/1441578 ... jjLMMDnrYQ
Czyli na razie się więcej nie dowiemy
(…)
22-letni sprawca od środy przebywa w izbie zatrzymań w Warszawie. W czwartek prokuratura ma go przesłuchać. Na razie nie wiadomo, czy w chwili popełniania zbrodni był pod wpływem substancji psychoaktywnych. Lekarze psychiatrzy zbadają jego stan zdrowia psychicznego.”
Mysle ze ludzie "normalni", nie interesujacy sie narkotykami, nie maja nawet wiedzy o tym, jakie sa na rynku srodki, jakie jest ich dzialanie i jak wejsc w ich posiadanie.
Ja np nie mam o tym pojecia
Dlatego wiekszosc ludzi jest w kompletnym szoku widzac, jak te nowe "kosmiczne" dragi dzialaja na czlowieka.
Ja np nie mam o tym pojecia
Dlatego wiekszosc ludzi jest w kompletnym szoku widzac, jak te nowe "kosmiczne" dragi dzialaja na czlowieka.
- dzudidzetson
- LouiBag
Ewidentnie widać, że twoja wiedza na temat "Zbrodni i kary" kończy się na tym, że w książce koleś zabija niewinną panią siekierą. Bo gdybyś przeczytała te książkę ze zrozumieniem, to byś takich kretynizmów nie wypisywała.
-
KrwawaMary
- DamaZpowiśla
Szczerze mówiąc? Nic. Gadałam na kamerce przez dłuższy czas z rodzinką, więc byłam odcięta od mediów itp. przez ten czas i nawet nie zdawałam sobie sprawy co się wydarzyło. Po rozłączeniu się zauważyłam, że koleżanka wysłała mi tak bez słowa jakiś filmik. Odpaliłam, a tam to. Koniec historii.
-
sezamek
Pytanie raczej do osób, które celowo oglądająKrwawaMary pisze: ↑czw maja 08, 2025 1:41 pm Szczerze mówiąc? Nic. Gadałam na kamerce przez dłuższy czas z rodzinką, więc byłam odcięta od mediów itp. przez ten czas i nawet nie zdawałam sobie sprawy co się wydarzyło. Po rozłączeniu się zauważyłam, że koleżanka wysłała mi tak bez słowa jakiś filmik. Odpaliłam, a tam to. Koniec historii.
- bloodbloox
- BlondDoczep
Ciekawe czy Bartek też był nacpany, a jeżeli tak to co wziął. Pewnie się nie dowiemy, bo pojechał do Grecji. A morderca lekarza? Te wszystkie nowe substancje na rynku to jakiś koszmar, tak jakby ktoś brał dobrowolnie coś co może spowodować dosłownie wręcz jakieś opętania demoniczne. I te nowe dopalacze są tańsze i łatwiej dostępne na pewno a działają jak najtwardsze narkotyki albo i gorzej. Bardzo smutne. Chorzy psychicznie też mogą mieć takie psychotyczne i brutalne epizody ale mi się wydaje, że ten chłopak coś wziął, być może na odwagę.
-
KrwawaMary
- DamaZpowiśla
-
unhealthyplan
- BlondDoczep
W głowie mi się nie mieści, że możesz iść sobie spokojnie do pracy, planować co zjesz na kolację, co obejrzysz wieczorem, i nagle jakiś idiota to wszystko niszczy bo miał silną chęć pozbawienia kogoś życia i to jeszcze w taki bestialski sposób. Ta Pani miała rodzinę, była piękna, zapewne lubiana w towarzystwie i przez taki odrzut społeczeństwa to wszystko zostało jej zabrane. Nie ma żadnej sprawiedliwej kary dla takiego idioty. Ten świat jest chory.
-
unfaithfully
- Samarka
Ktorys portal newsowy napisal, ze zostaly mu postawione zarzuty morderstwa i kanibalizmu i bylo zdjecie jego (z zamazana twarza) w takim czyms ochronnym na glowie i twarzym moze zeby nikogo nie ugryzl, nie wiem...
-
Karolina995
- SushiRoll
Emocjonalne podejście do ofiary i to że chciał za**ć tą konkretną osobę, zostało zdementowane. Wypowiedź tego kryminologa była z wczoraj, świeżo po sprawie.PrzemoKondratowicz pisze: ↑czw maja 08, 2025 1:18 pm „ - Napastnik miał jeden cel. To była konkretna osoba, prawdopodobnie związana z nim emocjonalnie - komentował w TVN24 kryminolog dr Paweł Moczydłowski. - To była egzekucja wykonana demonstracyjnie. Przemyślana. Z zamiarem bycia widzianym - ocenił.
(…)
Faktem jest ze to przypadkowa ofiara, która nie chciała go wpuścić na teren kampusu. Dostała informacje ze ma zamknąć wejście.
Dodali dziś, że nie chciał do**ć ochroniarza. Czekał na zatrzymanie. Był spokojny w momencie jak go zatrzymywali.
-
Karolina995
- SushiRoll
Dobrze ze ten filmik spadł. Jeśli już musiał go ktoś nagrać to trudno. Ale po co wszystko publikować. Szczególnie takie okrucieństwo.
Odpowiadając na jakiś post że siekiera- otóż to jest nadal najczęściej używane narzędzie zbrodni w Polsce. Ja widziałam filmik i jego wzrok na tym filmiku jest przerażający, totalnie szalony. Imo albo wleciały jakieś ostre narkotyki albo coś mu się psychicznie odkleiło
No nie wiesz.unfaithfully pisze: ↑czw maja 08, 2025 2:04 pm Ktorys portal newsowy napisal, ze zostaly mu postawione zarzuty morderstwa i kanibalizmu i bylo zdjecie jego (z zamazana twarza) w takim czyms ochronnym na glowie i twarzym moze zeby nikogo nie ugryzl, nie wiem...
To nie kaganiec, tylko kask, żeby głowy sobie nie rozwalił.
-
unfaithfully
- Samarka
Jedno mnie zastanawia, czy to był szał i zginęła przypadkowa osoba, czy sprawca działał metodycznie i zaplanował wszystko.
Wygląda to wszystko na to 1…
Generalnie powinni go na miejscu odstrzelić, tak jak to dzieje się w USA. Teraz będzie hodowany w izolacji.
Wygląda to wszystko na to 1…
Generalnie powinni go na miejscu odstrzelić, tak jak to dzieje się w USA. Teraz będzie hodowany w izolacji.
~dwa razy duże frytki i jakiegoś burgera tam panu weźmiesz~
-
unhealthyplan
- BlondDoczep
Jako społeczeństwo nie zdajemy egzaminu z etyki.
Nagranie filmu nie jest złym zachowaniem, może przydać się prokuraturze, ale już udostępnianie go w sieci ku uciesze gawiedzi i spragnionych sensacji ludzi jest moralnie złe. Oglądanie go - celowo - czy przeczesywanie neta w jego poszukiwaniu obrzydza mnie tak samo
Naprawdę nikt nie potrafi się postawić w sytuacji rodziny?
Mam nadzieję, że X i inne portale będą czyścić sieć, choć wiadomo, że jak już coś raz zostało udostępnione to z sieci nie zniknie nigdy
Nagranie filmu nie jest złym zachowaniem, może przydać się prokuraturze, ale już udostępnianie go w sieci ku uciesze gawiedzi i spragnionych sensacji ludzi jest moralnie złe. Oglądanie go - celowo - czy przeczesywanie neta w jego poszukiwaniu obrzydza mnie tak samo
Naprawdę nikt nie potrafi się postawić w sytuacji rodziny?
Mam nadzieję, że X i inne portale będą czyścić sieć, choć wiadomo, że jak już coś raz zostało udostępnione to z sieci nie zniknie nigdy
Ostatnio zmieniony czw maja 08, 2025 2:57 pm przez unhealthyplan, łącznie zmieniany 1 raz.