Start
Mój profil

Morderstwo na UW

Moderator: verysweetcherry
Awatar użytkownika
cbnhl
Gacie z oceanu

Re: Morderstwo na UW

Post autor: cbnhl »

Przed chwilą wypowiadał się rzecznik prokuratury, dopiero popołudniu udzielą więcej informacji
~ mam papiery, żeby mądrzyć się tu za darmo ~
KrwawaMary
DamaZpowiśla

Post autor: KrwawaMary »

emiia98 pisze: czw maja 08, 2025 1:03 pm A co to za grupa? Coś jeszcze pisała?
Odłam CSI Hydeparku o zbrodniach. Już raczej nic nie było.
KrwawaMary
DamaZpowiśla

wiederhoeft pisze: czw maja 08, 2025 1:05 pm Z drugiej strony jak to się dzieje, że jego profil na fb jest na bieżąco czyszczony z postów? Bo to, że ludzie go usuwają ze znajomych to raczej normalne, ale liczba postów od rana się zmniejszyła.
Chyba większości morderców w głodnych sprawach tak robią, ale nie wiem kto za tym stoi
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

Post autor: PrzemoKondratowicz »

„ - Napastnik miał jeden cel. To była konkretna osoba, prawdopodobnie związana z nim emocjonalnie - komentował w TVN24 kryminolog dr Paweł Moczydłowski. - To była egzekucja wykonana demonstracyjnie. Przemyślana. Z zamiarem bycia widzianym - ocenił.
(…)

22-letni sprawca od środy przebywa w izbie zatrzymań w Warszawie. W czwartek prokuratura ma go przesłuchać. Na razie nie wiadomo, czy w chwili popełniania zbrodni był pod wpływem substancji psychoaktywnych. Lekarze psychiatrzy zbadają jego stan zdrowia psychicznego.”

https://www.salon24.pl/newsroom/1441578 ... jjLMMDnrYQ

Czyli na razie się więcej nie dowiemy
Awatar użytkownika
hanak2
Mokra Włoszka

Post autor: hanak2 »

Pytanie do osób, które widziały film tego morderstwa. Co wami kierowało, by go obejrzeć?
marley71
ToTylkoHermes

Post autor: marley71 »

Mysle ze ludzie "normalni", nie interesujacy sie narkotykami, nie maja nawet wiedzy o tym, jakie sa na rynku srodki, jakie jest ich dzialanie i jak wejsc w ich posiadanie.

Ja np nie mam o tym pojecia 😳

Dlatego wiekszosc ludzi jest w kompletnym szoku widzac, jak te nowe "kosmiczne" dragi dzialaja na czlowieka.
Awatar użytkownika
dzudidzetson
LouiBag

Post autor: dzudidzetson »

elka62622 pisze: czw maja 08, 2025 11:09 am To prawda, od razu nasuwa się takie skojarzenie. I jest to potwierdzenie, że ta lektura jest szkodliwa, bo stała się inspiracją. Nie jestem fanką takich powieści, filmów i innych wytworów kultury.
Ewidentnie widać, że twoja wiedza na temat "Zbrodni i kary" kończy się na tym, że w książce koleś zabija niewinną panią siekierą. Bo gdybyś przeczytała te książkę ze zrozumieniem, to byś takich kretynizmów nie wypisywała.
KrwawaMary
DamaZpowiśla

hanak2 pisze: czw maja 08, 2025 1:35 pm Pytanie do osób, które widziały film tego morderstwa. Co wami kierowało, by go obejrzeć?
Szczerze mówiąc? Nic. Gadałam na kamerce przez dłuższy czas z rodzinką, więc byłam odcięta od mediów itp. przez ten czas i nawet nie zdawałam sobie sprawy co się wydarzyło. Po rozłączeniu się zauważyłam, że koleżanka wysłała mi tak bez słowa jakiś filmik. Odpaliłam, a tam to. Koniec historii.
oldziaxx
Drama Maker

Post autor: oldziaxx »

hanak2 pisze: czw maja 08, 2025 1:35 pm Pytanie do osób, które widziały film tego morderstwa. Co wami kierowało, by go obejrzeć?
No niestety nie każdy chciał to widzieć, a zobaczył. Wystarczyło wczoraj scrollować X i z bomby filmik leciał
sezamek

Post autor: sezamek »

KrwawaMary pisze: czw maja 08, 2025 1:41 pm Szczerze mówiąc? Nic. Gadałam na kamerce przez dłuższy czas z rodzinką, więc byłam odcięta od mediów itp. przez ten czas i nawet nie zdawałam sobie sprawy co się wydarzyło. Po rozłączeniu się zauważyłam, że koleżanka wysłała mi tak bez słowa jakiś filmik. Odpaliłam, a tam to. Koniec historii.
Pytanie raczej do osób, które celowo oglądają
Awatar użytkownika
bloodbloox
BlondDoczep

Post autor: bloodbloox »

Ciekawe czy Bartek też był nacpany, a jeżeli tak to co wziął. Pewnie się nie dowiemy, bo pojechał do Grecji. A morderca lekarza? Te wszystkie nowe substancje na rynku to jakiś koszmar, tak jakby ktoś brał dobrowolnie coś co może spowodować dosłownie wręcz jakieś opętania demoniczne. I te nowe dopalacze są tańsze i łatwiej dostępne na pewno a działają jak najtwardsze narkotyki albo i gorzej. Bardzo smutne. Chorzy psychicznie też mogą mieć takie psychotyczne i brutalne epizody ale mi się wydaje, że ten chłopak coś wziął, być może na odwagę.
KrwawaMary
DamaZpowiśla

sezamek pisze: czw maja 08, 2025 1:46 pm Pytanie raczej do osób, które celowo oglądają
Ale jest sporo osób, które lekko mówiąc źle postrzegają osoby, które film czy filmy widziały, więc wolałam mimo wszystko na nie odpowiedzieć.
unhealthyplan
BlondDoczep

Post autor: unhealthyplan »

sezamek pisze: czw maja 08, 2025 1:46 pm Pytanie raczej do osób, które celowo oglądają
Obawiam się, że nic się nie zmieniło. Lud chce chleba i igrzysk :( Z kanapy łatwo uprzedmiotowić ofiarę.
Filmik dalej jest dość łatwy do znalezienia niestety...
andzeloro
Siatkarka

Post autor: andzeloro »

W głowie mi się nie mieści, że możesz iść sobie spokojnie do pracy, planować co zjesz na kolację, co obejrzysz wieczorem, i nagle jakiś idiota to wszystko niszczy bo miał silną chęć pozbawienia kogoś życia i to jeszcze w taki bestialski sposób. Ta Pani miała rodzinę, była piękna, zapewne lubiana w towarzystwie i przez taki odrzut społeczeństwa to wszystko zostało jej zabrane. Nie ma żadnej sprawiedliwej kary dla takiego idioty. Ten świat jest chory.
Hav
Samarka

Post autor: Hav »

Morda cała zakrwawiona, zęby wyszczerzone, teksty o predatorze... Psychoza od hardych dragow jak nic.
unfaithfully
Samarka

Post autor: unfaithfully »

niten ka pisze: czw maja 08, 2025 12:44 pm A wątek kanibalizmu został już potwierdzony czy to tylko wpisy noname’ow z internetu?
Ktorys portal newsowy napisal, ze zostaly mu postawione zarzuty morderstwa i kanibalizmu i bylo zdjecie jego (z zamazana twarza) w takim czyms ochronnym na glowie i twarzym moze zeby nikogo nie ugryzl, nie wiem...
Karolina995
SushiRoll

Post autor: Karolina995 »

PrzemoKondratowicz pisze: czw maja 08, 2025 1:18 pm „ - Napastnik miał jeden cel. To była konkretna osoba, prawdopodobnie związana z nim emocjonalnie - komentował w TVN24 kryminolog dr Paweł Moczydłowski. - To była egzekucja wykonana demonstracyjnie. Przemyślana. Z zamiarem bycia widzianym - ocenił.
(…)

22-letni sprawca od środy przebywa w izbie zatrzymań w Warszawie. W czwartek prokuratura ma go przesłuchać. Na razie nie wiadomo, czy w chwili popełniania zbrodni był pod wpływem substancji psychoaktywnych. Lekarze psychiatrzy zbadają jego stan zdrowia psychicznego.”

https://www.salon24.pl/newsroom/1441578 ... jjLMMDnrYQ

Czyli na razie się więcej nie dowiemy
Emocjonalne podejście do ofiary i to że chciał za**ć tą konkretną osobę, zostało zdementowane. Wypowiedź tego kryminologa była z wczoraj, świeżo po sprawie.
Faktem jest ze to przypadkowa ofiara, która nie chciała go wpuścić na teren kampusu. Dostała informacje ze ma zamknąć wejście.
Dodali dziś, że nie chciał do**ć ochroniarza. Czekał na zatrzymanie. Był spokojny w momencie jak go zatrzymywali.
Karolina995
SushiRoll

Post autor: Karolina995 »

Dobrze ze ten filmik spadł. Jeśli już musiał go ktoś nagrać to trudno. Ale po co wszystko publikować. Szczególnie takie okrucieństwo.
Awatar użytkownika
ZoHaHa
Bransoletka50k

Post autor: ZoHaHa »

Odpowiadając na jakiś post że siekiera- otóż to jest nadal najczęściej używane narzędzie zbrodni w Polsce. Ja widziałam filmik i jego wzrok na tym filmiku jest przerażający, totalnie szalony. Imo albo wleciały jakieś ostre narkotyki albo coś mu się psychicznie odkleiło
BlueLace
LouiBag

Post autor: BlueLace »

unfaithfully pisze: czw maja 08, 2025 2:04 pm Ktorys portal newsowy napisal, ze zostaly mu postawione zarzuty morderstwa i kanibalizmu i bylo zdjecie jego (z zamazana twarza) w takim czyms ochronnym na glowie i twarzym moze zeby nikogo nie ugryzl, nie wiem...
No nie wiesz.
To nie kaganiec, tylko kask, żeby głowy sobie nie rozwalił.
unfaithfully
Samarka

Post autor: unfaithfully »

BlueLace pisze: czw maja 08, 2025 2:25 pm No nie wiesz.
No dlatego napisalam, ze nie wiem, a opisalam co widzialam.
oldziaxx
Drama Maker

Post autor: oldziaxx »

BlueLace pisze: czw maja 08, 2025 2:25 pm No nie wiesz.
Dokładnie, dlatego też jest w kaftanie bo obowiązek policji to dostarczenie go do prokuratury bez szwanku, a szkoda.
Lillak
MoetGlass

Post autor: Lillak »

Morderca z Gdyni, mojego miasta. Gorzej, bo wydaje mi się, że był w tym samym liceum, ale ileś lat po mnie. To wszystko jest przerażające.
Shivalith
Drama Maker

Post autor: Shivalith »

Jedno mnie zastanawia, czy to był szał i zginęła przypadkowa osoba, czy sprawca działał metodycznie i zaplanował wszystko.
Wygląda to wszystko na to 1…
Generalnie powinni go na miejscu odstrzelić, tak jak to dzieje się w USA. Teraz będzie hodowany w izolacji.
~dwa razy duże frytki i jakiegoś burgera tam panu weźmiesz~
unhealthyplan
BlondDoczep

Post autor: unhealthyplan »

Jako społeczeństwo nie zdajemy egzaminu z etyki.
Nagranie filmu nie jest złym zachowaniem, może przydać się prokuraturze, ale już udostępnianie go w sieci ku uciesze gawiedzi i spragnionych sensacji ludzi jest moralnie złe. Oglądanie go - celowo - czy przeczesywanie neta w jego poszukiwaniu obrzydza mnie tak samo
Naprawdę nikt nie potrafi się postawić w sytuacji rodziny?

Mam nadzieję, że X i inne portale będą czyścić sieć, choć wiadomo, że jak już coś raz zostało udostępnione to z sieci nie zniknie nigdy :(
Ostatnio zmieniony czw maja 08, 2025 2:57 pm przez unhealthyplan, łącznie zmieniany 1 raz.