Morderstwo na UW
Moderator: verysweetcherryRe: Morderstwo na UW
czy jesteście pewni, że na tym okropnym nagraniu jest sprawca?
~ mam papiery, żeby mądrzyć się tu za darmo ~
masakra...
też nie rozumiem co jest z ludźmi, którzy chcą linki do filmików. Przecież to zakrawa o jakieś zaburzenia psychiczne jeśli chce się coś takiego oglądać. Chyba już nam wszystkim to wieczne scrollowanie od góry do dołu w nieskończoność mózgi wyżarło...
też nie rozumiem co jest z ludźmi, którzy chcą linki do filmików. Przecież to zakrawa o jakieś zaburzenia psychiczne jeśli chce się coś takiego oglądać. Chyba już nam wszystkim to wieczne scrollowanie od góry do dołu w nieskończoność mózgi wyżarło...
- damascenka
- Administrator
Nie ma prawomocnego wyroku, podawanie takich informacji jest niezgodne z prawem. Proszę o zaprzestanie takich pytań i stosowanie się do obowiązujących przepisów.
Podobnie każda osoba udostępniająca linki z filmami dostanie dożywotniego bana na Forum. Proszę, zachowajcie szacunek do ofiary.
-
silene1310
- MiamiBicz
A wystarczyłoby, żeby ochroniarz miał broń.
Znajac nasze realia,prokurator dojebałby mu przekroczenie uprawnień czy cos.
Z drugiej strony,gdybysmy mieli w Polsce łatwiejszy dostęp do broni,to jestem pewna ze mielibysmy to samo co w USA
-
brandontayth
- Siatkarka
Co trzeba mieć w głowie, żeby nagrywać TAKI filmik i wrzucać go do sieci? Szaleniec mordował kobietę i bezcześcił jej zwłoki, a ludzie sobie stali i to nagrywali… Nie mogę uwierzyć!
Tego filmu raczej nikt nie nagrywał dla zabawy... nagrywanie, fotografowanie takich wydarzeń może dać policji dodatkowe informacje. To wrzucanie tego do sieci jest złe...brandontayth pisze: ↑czw maja 08, 2025 7:06 am Co trzeba mieć w głowie, żeby nagrywać TAKI filmik i wrzucać go do sieci? Szaleniec mordował kobietę i bezcześcił jej zwłoki, a ludzie sobie stali i to nagrywali… Nie mogę uwierzyć!
-
Aniaal
Przypomnę, że w Olkuszu nożownik to też cichy student, który dobrze się uczył, z dobrej rodziny 
-
MalaCzarna
- Milion subskrypcji
To raczej nie była zemsta na tej pani bo co mogłaby mu zawinić około 53 letnia, portierka? Są pogłoski że celem był ktoś inny ale pani dostała "cynk" że po kampusie kręci się gosc z siekiera i kazano jej zamknąć drzwi. Polował na kogoś innego albo chciał zrobić manifest przy okazji wizyty Bodnara.
Generalnie to prawa strona sceny politycznej już wykorzystuje sytuacje w celach politycznych, w tym poseł K.B. z K. Oni nie będą mogli przeżyć tego, że sprawcą jest bualy mężczyzna, Polak, pewnie katolik i do tego powiązany z ich środowiskiem, więc będą szukać winy w rządzie, władzach Warszawy i uniwersytetu.Clarion pisze: ↑czw maja 08, 2025 9:26 am Jak w Poznaniu była strzelanina pod hotelem, gdzie facet zastrzelił bodajże narzeczonego swojej byłej a później siebie, to też się okazało, że sprawcą był mężczyzna powiązany z konfą. Według mnie to jasno pokazuje, jakie skutki niesie ze sobą polaryzacja społeczeństwa i budowanie polityki na nienawiści. Kazali nam się bać imigrantów, a ja jednak bardziej boję się obecnie skrajnie prawicowych chłopców.
cbnhl pisze: ↑czw maja 08, 2025 9:19 am Skąd wiemy, że czyścił profil?
Oczywiście sama nie chcę stawiać takich twierdzeń, ale czytając jak do tego doszło podejrzewałam, że chłopak dostał ostrej psychozy (narkotycznej?). Wyczyszczenie profilu natomiast brzmi już, jakby to planował…
Bardzo wstrząsnęła mną ta sprawa i cały czas myślę o sytuacjach sprzed lat, mam na myśli Kajetana Poznańskiego i Kamila P. z Politechniki Gdańskiej. Zastanawiam się, czy domniemany sprawca w jakiś sposób nie “zaczerpnął inspiracji” z tych historii. W przypadku PG również zaatakowano pracownika (wykładowcę) toporkiem.
Też uważam, że narkotyki mogły mieć tu jakiś udział jako „wspomagacz”, ale to tylko spekulacje – nie ma jeszcze żadnych oficjalnych wyników toksykologii. Natomiast faktem jest, że dużo osób, które są realnie zweryfikowane jako studenci z jego roku na UW, pisało, że jego profil został nagle wyczyszczony, a sporo osób po tragedii samo się z niego usunęło – więc coś ewidentnie było na rzeczy.
No i umówmy się – nikt normalnie nie trzyma siekiery w akademiku czy mieszkaniu w Warszawie. To oznacza, że musiał ją albo kupić, albo wcześniej zaplanować całą akcję. Ciężko mówić o impulsywnym działaniu, skoro trzeba było fizycznie zdobyć narzędzie zbrodni.
Dzisiaj w dzień dobry TVN mówili że ma być konferencja prasowa po 48 h od zdarzenia, czyli możliwe że jutro coś więcej powiedzą.
Zgadzam się. Przecież on mijał dziesiątki, setki ludzi na ulicy i na samym kampusie. Gdyby miał zaatakować kogokolwiek to by to zrobił.miev pisze: ↑czw maja 08, 2025 9:33 am Też uważam, że narkotyki mogły mieć tu jakiś udział jako „wspomagacz”, ale to tylko spekulacje – nie ma jeszcze żadnych oficjalnych wyników toksykologii. Natomiast faktem jest, że dużo osób, które są realnie zweryfikowane jako studenci z jego roku na UW, pisało, że jego profil został nagle wyczyszczony, a sporo osób po tragedii samo się z niego usunęło – więc coś ewidentnie było na rzeczy.
No i umówmy się – nikt normalnie nie trzyma siekiery w akademiku czy mieszkaniu w Warszawie. To oznacza, że musiał ją albo kupić, albo wcześniej zaplanować całą akcję. Ciężko mówić o impulsywnym działaniu, skoro trzeba było fizycznie zdobyć narzędzie zbrodni.
Jeśli naprawdę było tak, że ktoś się kręcił z siekierą i pani na czyjeś polecenie miała zamknąć drzwi i się tym "zająć", to cóż... Jakoś dotarły do mnie właśnie słowa, które cale życie mi powtarzała mama. Nie wtrącaj się, odejdź, nie twoja sprawa – jak tylko cos się działo. Ale ja zawsze byłam "mądrzejsza" i się pakowałam, bo tak trzeba, bo tak słusznie. Dziś myślę o tej pani i o tym, że czasem trzeba po prostu uciekać i mieć w dupie wszystko i wszystkich. Jeśli tak rzeczywiście było.MalaCzarna pisze: ↑czw maja 08, 2025 9:31 am To raczej nie była zemsta na tej pani bo co mogłaby mu zawinić około 53 letnia, portierka? Są pogłoski że celem był ktoś inny ale pani dostała "cynk" że po kampusie kręci się gosc z siekiera i kazano jej zamknąć drzwi. Polował na kogoś innego albo chciał zrobić manifest przy okazji wizyty Bodnara.
-
PrzemoKondratowicz
- Dieta 600 kcal
Jedynie pozostaje się pocieszać że nie mamy powszechnego dostępu do broni bo byłaby masakra jak na amerykańskich uniwersytetach.
A co to znaczy, że nikt normalnie nie trzyma w mieszkaniu w Warszawie siekiery? To ludzie z Warszawy nie robią ognisk albo nie wyjeżdżają na camping? Czy robienie takich rzeczy jest "nienormalne"? Dla mnie to że narzędziem była akurat siekiera wcale nie oznacza, że musiało to być zaplanowane z wyprzedzeniem.miev pisze: ↑czw maja 08, 2025 9:33 am Też uważam, że narkotyki mogły mieć tu jakiś udział jako „wspomagacz”, ale to tylko spekulacje – nie ma jeszcze żadnych oficjalnych wyników toksykologii. Natomiast faktem jest, że dużo osób, które są realnie zweryfikowane jako studenci z jego roku na UW, pisało, że jego profil został nagle wyczyszczony, a sporo osób po tragedii samo się z niego usunęło – więc coś ewidentnie było na rzeczy.
Matko co za bullshit. A jaki miał być mężczyzna, jak rzecz wydarzyła się w Polsce? Czarnoskóry? Strasznie nie podoba mi się, że te sprawę ubiera się w jakikolwiek sposób w politykę. Zginęła niewinna kobieta!!!iri1979 pisze: ↑czw maja 08, 2025 9:33 am Generalnie to prawa strona sceny politycznej już wykorzystuje sytuacje w celach politycznych, w tym poseł K.B. z K. Oni nie będą mogli przeżyć tego, że sprawcą jest bualy mężczyzna, Polak, pewnie katolik i do tego powiązany z ich środowiskiem, więc będą szukać winy w rządzie, władzach Warszawy i uniwersytetu.
Jak się dobrze wczytasz to znajdziesz i Nietzschego i Gosie z żabki
- laura_bunko
- Tritonotti
Naprawdę ktoś go widział wcześniej, chłopaka kurde z SIEKIERĄ, i zamiast wszcząć alarm, zawiadomić straż uniwersytecką, to napisał post na grupie?
Nie mam słów.
Ej no posiadanie w mieszkaniu siekiery jest normalne. Sama mam kilka w domu i nie planuje nikogo mordować. Nawet w mieszkaniu na stancji. Ludzie lubią ogniska robić, więc się przydaje. Bardziej tu mi śmierdzi to czyszczenie rodziny ze znajomych, bo to świadczy o tym, że planował coś i wiedział jakie będę tego konsekwencje. Pytanie co planował konkretnie i czemu?
Odnioslam się do wrzawy jaka ma miejsce wśród środowisk prawicowych, gdzie pierwszym pytaniem nie było "co się wydarzyło" tylko "jaka narodowość!111111??!!!11" jakby to miało jakiekolwiek znaczenie. Jak widać dla niektórych ma.
-
Rzeka.chaosu
- Currently:Vienna
Od bramy do Aumaxa można dojść w minutę. Pytanie czy zdążyli poinformować.laura_bunko pisze: ↑czw maja 08, 2025 10:15 am Naprawdę ktoś go widział wcześniej, chłopaka kurde z SIEKIERĄ, i zamiast wszcząć alarm, zawiadomić straż uniwersytecką, to napisał post na grupie?
Nie mam słów.
Możesz mi pokazać konkretnie gdzie i w jaki sposób trwa ta wrzawa?
Jak się dobrze wczytasz to znajdziesz i Nietzschego i Gosie z żabki