Start
Mój profil

Zaginięcie Mai Kowalskiej

Moderator: verysweetcherry
Awatar użytkownika
sruspit
RoyalBaby
Instagram: bombarde

Re: Zaginięcie Mai Kowalskiej

Post autor: sruspit »

Anika114 pisze: śr maja 07, 2025 4:16 pm Pomyśl też ile nastolatków nawet nie mówi gdzie wychodzi. Jednak Maja mimo wszystko miała łeb na karku. Powiedziała dokładnie gdzie idzie mamie plus wysłała pinezkę koledze. Nie spotkała się też z obcym typem tylko z kimś komu mogła ufać
to było chyba stałe udostępnienie lokalizacji na iphone. Też mam takie ze znajomymi w razie wypadku, zgubienia telefonu. Czyli nie była nierozważna totalnie bo jednak komuś to udostępniła i chciała być bezpieczna
tralala
patrycja140103
RoyalBaby

Post autor: patrycja140103 »

Maja miała trzy postępowania karne, a Bartek 5 w tym jedno jest w toku...
https://www.onet.pl/informacje/onetwars ... 0,79cfc278
Lubiekwiatki
MisYoogi
SweetsGallery

Post autor: MisYoogi »

patrycja140103 pisze: śr maja 07, 2025 5:19 pm Maja miała trzy postępowania karne, a Bartek 5 w tym jedno jest w toku...
https://www.onet.pl/informacje/onetwars ... 0,79cfc278
Ludzie zacznijcie czytać wyżej 🤦🏼‍♀️
nahnah
Migocząca Świeczka

Post autor: nahnah »

MisYoogi pisze: śr maja 07, 2025 5:22 pm Ludzie zacznijcie czytać wyżej 🤦🏼‍♀️
jak już pisałam - oficjalne portale są tak mniej więcej 3 dni za Wandą. Przy braku fb i insta jesteście nieocenionym źródłem wiedzy - dzięki.
Radoska
Szpilson

Post autor: Radoska »

Anika114 pisze: śr maja 07, 2025 2:46 pm szkoda że wyjaśniono kwestię kuratorów po takim czasie. Matka idealnie wykorzystała sytuację sprawiając że wszystko skupiło się na Mai kiedy on wcale takim złotym dzieckiem nie był
Tak, ale jej to nie wyszło,, bo kłamstwo ma krótkie nogi. Na plus to, że pokazała jaką jest patologiczną krętaczką. I to, że jest współwinna, bo to jaki hejt wychodzi od niej to jest jakiś dramat. Nawet jak nie pod względem prawnym to moralnym na pewno jest winna. Ja wiem, że młodzież może wyprowadzić z równowagi, a Majka grzeczna nie była, ale w obliczu śmierci i tego, że jej syn miał kłopoty z prawem powinna spuścić z tonu i mieć bardziej wyważony pogląd na sprawę. Pokory i przyzwoitości jej brak.
Awatar użytkownika
elobates
SushiRoll

Post autor: elobates »

Przeczytałam kilka pierwszych stron z ciekawości i przeraża mnie bronienie Giżyniaka. On cpal razem z Majką, parę razy matce w papę przyjebal, sąsiedzi na policję zgłaszali. Jest taka sama patola jak reszta tej bandy, tylko z tą różnicą że ma kasę matki. I wcale nie był taki niewinny jak mamusia go opisuje, ten chlopak miewał napady agresji już nie raz. A mamuśka go wychwalała pod niebiosa i wstyd jej się teraz przyznać przed samą sobą że wychowała zwyrola. Lata i załatwia lewe papiery od psychiatrów żeby chronić swoją dupe, bo przez niektóre wpisy może mieć sama problemy. Na to są paragrafy. Siedzi na l4 a poleciała do synalka do Grecji. ZUS lubi to XD
nahnah
Migocząca Świeczka

elobates pisze: śr maja 07, 2025 5:57 pm Przeczytałam kilka pierwszych stron z ciekawości i przeraża mnie bronienie Giżyniaka. On cpal razem z Majką, parę razy matce w papę przyjebal, sąsiedzi na policję zgłaszali. Jest taka sama patola jak reszta tej bandy, tylko z tą różnicą że ma kasę matki. I wcale nie był taki niewinny jak mamusia go opisuje, ten chlopak miewał napady agresji już nie raz. A mamuśka go wychwalała pod niebiosa i wstyd jej się teraz przyznać przed samą sobą że wychowała zwyrola. Lata i załatwia lewe papiery od psychiatrów żeby chronić swoją dupe, bo przez niektóre wpisy może mieć sama problemy. Na to są paragrafy. Siedzi na l4 a poleciała do synalka do Grecji. ZUS lubi to XD
no ja nie wiem, czy te papiery od psychiatrów będą lewe, ona w ogóle wydaje się osobowością ... "w potrzebie", a chyba taka graniczna sytuacja to już dramatycznie pogorszyła jej stan (sądząc po jej publikacjach).
KrwawaMary
DamaZpowiśla

Post autor: KrwawaMary »

wisprzedaz pisze: śr maja 07, 2025 5:46 pm To nie fejk, prawdziwa Katarzyna 🙃
Tupet to ona ma 😳
Fela
MiamiBicz

Post autor: Fela »

elobates pisze: śr maja 07, 2025 5:57 pm Przeczytałam kilka pierwszych stron z ciekawości i przeraża mnie bronienie Giżyniaka. On cpal razem z Majką, parę razy matce w papę przyjebal, sąsiedzi na policję zgłaszali. Jest taka sama patola jak reszta tej bandy, tylko z tą różnicą że ma kasę matki. I wcale nie był taki niewinny jak mamusia go opisuje, ten chlopak miewał napady agresji już nie raz. A mamuśka go wychwalała pod niebiosa i wstyd jej się teraz przyznać przed samą sobą że wychowała zwyrola. Lata i załatwia lewe papiery od psychiatrów żeby chronić swoją dupe, bo przez niektóre wpisy może mieć sama problemy. Na to są paragrafy. Siedzi na l4 a poleciała do synalka do Grecji. ZUS lubi to XD
Na L4 na własnej działalności? 🤔
KrwawaMary
DamaZpowiśla

Pewnie ktoś się skusi i doniesie 😅
KrwawaMary
DamaZpowiśla

Jakoś nie pasuje mi ta teoria, że miałaby się komuś wysoko postawionemu podkładać i z tej okazji mieć plecy. To nie jest żadna piękna i młoda laska, tylko rozwódka koło 40 wyglądająca przeciętnie jak na swój wiek. Poza tym przecież już przed morderstwem było widać, że nie zawsze zachowuje się racjonalnie, zatem czy ktoś wysoko postawiony ryzykowałby romans z taką osobą?
tosia777
BagietkaZszarlott

Post autor: tosia777 »

KrwawaMary pisze: śr maja 07, 2025 6:22 pm Jakoś nie pasuje mi ta teoria, że miałaby się komuś wysoko postawionemu podkładać i z tej okazji mieć plecy. To nie jest żadna piękna i młoda laska, tylko rozwódka koło 40 wyglądająca przeciętnie jak na swój wiek. Poza tym przecież już przed morderstwem było widać, że nie zawsze zachowuje się racjonalnie, zatem czy ktoś wysoko postawiony ryzykowałby romans z taką osobą?

niezrównoważona psychicznie od urodzenia na to wygląda ale myślisz, że dlaczego jest taka odważna w obliczu tragedii? Ja rozumiem mamusia staje za swoim synkiem ale jeszcze się z tym nie spotkałam w życiu aby ktoś publicznie oczerniał tragicznie zmarłą osobę, naprawdę może mało widziałam… chore to jest dla mnie i nie pojęte
nahnah
Migocząca Świeczka

Fela pisze: śr maja 07, 2025 6:14 pm Na L4 na własnej działalności? 🤔
jak najbardziej można, w praktyce małoopłacalne, ale jak mus to mus... tylko przed musi być przynajmniej 90 dni opłacania składki chorobowej (tak w każdym razie było jeszcze jakiś czas temu, może się coś zmieniło).

Jej zdecydowanie by się przydało zwolnienie...
KrwawaMary
DamaZpowiśla

tosia777 pisze: śr maja 07, 2025 6:24 pm niezrównoważona psychicznie od urodzenia na to wygląda ale myślisz, że dlaczego jest taka odważna w obliczu tragedii? Ja rozumiem mamusia staje za swoim synkiem ale jeszcze się z tym nie spotkałam w życiu aby ktoś publicznie oczerniał tragicznie zmarłą osobę, naprawdę może mało widziałam… chore to jest dla mnie i nie pojęte
Myślę, że to co siedziało w niej już wcześniej teraz uaktywniło się w pełni. Ciekawa jestem tylko czy w Polsce ma już przygotowanego prawnika, który zajmuje się ich interesami, czy bazują tylko na tej kobiecie z Grecji, która być może nawet nie zdaje sobie sprawy z tego, co matka jej klienta wyprawia w sieci.
migdale897
Mokra Włoszka

Post autor: migdale897 »

Czy Instagram hejtujacy Bartka jest usunięty? Nie da się go odszukać
KrwawaMary
DamaZpowiśla

migdale897 pisze: śr maja 07, 2025 6:50 pm Czy Instagram hejtujacy Bartka jest usunięty? Nie da się go odszukać
Podobno tak
Awatar użytkownika
dior
RealDiamond

Post autor: dior »

nahnah pisze: śr maja 07, 2025 6:11 pm no ja nie wiem, czy te papiery od psychiatrów będą lewe, ona w ogóle wydaje się osobowością ... "w potrzebie", a chyba taka graniczna sytuacja to już dramatycznie pogorszyła jej stan (sądząc po jej publikacjach).
Nikt go tu nie bronił, tylko próbowaliśmy ustalić motyw, w dodatku przeraził nas ten hejt który wyszedł i mógłbyc powiązany ze sprawą, myślę że też już każdy z komentujących tutaj trochę ochłonął, historia przerażająca poprostu .. 😔
nahnah
Migocząca Świeczka

dior pisze: śr maja 07, 2025 7:46 pm Nikt go tu nie bronił, tylko próbowaliśmy ustalić motyw, w dodatku przeraził nas ten hejt który wyszedł i mógłbyc powiązany ze sprawą, myślę że też już każdy z komentujących tutaj trochę ochłonął, historia przerażająca poprostu .. 😔
to na pewno do mojego postu komentarz? bo ja się jak najbardziej z Tobą zgadzam... Ja raczej o kondycji mamy sprawcy pisałam - kiepsko jest...
Radoska
Szpilson

Post autor: Radoska »

dior pisze: śr maja 07, 2025 7:46 pm Nikt go tu nie bronił, tylko próbowaliśmy ustalić motyw, w dodatku przeraził nas ten hejt który wyszedł i mógłbyc powiązany ze sprawą, myślę że też już każdy z komentujących tutaj trochę ochłonął, historia przerażająca poprostu .. 😔
Nie tyle ochłonął co dowiedział się więcej. Przeraził hejt, bo osobiście nie spotkałam się wcześniej z hejtem w takiej skali, żeby tworzyć profil na insta i wrzucać tak patologiczne rzeczy. Dziwi mnie, że to tak długo wisiało. Druga rzecz, zaskoczyła mamusia. No żeby mieć taki tupet i tak kłamać...I żeby mieć tak pokręcony charakter...Osobiście nie znam takich ludzi...
Rzeka.chaosu
Currently:Vienna

Post autor: Rzeka.chaosu »

Myślę, że jeśli ten chłopak się wywinie / dostanie niski wyrok lub niepoczytalność, to będzie porażka wymiaru sprawiedliwości. O jednocześnie informacja dla innych tego typu gówniarzy, że mogą sobie robić co chcą. Rozumiem kwestię dania szansy jednostce, resocjalizację, itp., ale kary są też po to, żeby zniechęcać inne osoby do patologicznych zachowań. Póki co, po zachowaniu tych ludzi widać, że czują się bezkarni i na pewno znajdą równie bezczelnych naśladowców.

To tak jak z piratami drogowymi. Po 20 zakazów prowadzenia aut i dalej robią co chcą. No nie. Są granice. Żyją w społeczeństwie, jeśli nie pasują im zasady to na bezludną wyspę.
Dora_Diamant
Kciuk

Post autor: Dora_Diamant »

Rzeka.chaosu pisze: śr maja 07, 2025 8:12 pm Myślę, że jeśli ten chłopak się wywinie / dostanie niski wyrok lub niepoczytalność, to będzie porażka wymiaru sprawiedliwości. O jednocześnie informacja dla innych tego typu gówniarzy, że mogą sobie robić co chcą. Rozumiem kwestię dania szansy jednostce, resocjalizację, itp., ale kary są też po to, żeby zniechęcać inne osoby do patologicznych zachowań. Póki co, po zachowaniu tych ludzi widać, że czują się bezkarni i na pewno znajdą równie bezczelnych naśladowców.

To tak jak z piratami drogowymi. Po 20 zakazów prowadzenia aut i dalej robią co chcą. No nie. Są granice. Żyją w społeczeństwie, jeśli nie pasują im zasady to na bezludną wyspę.
w takich sytuacjach myślę też o kajetanie, który również nieźle się wywinął.
Kaijlo
RóżowePolo

Post autor: Kaijlo »

Na kanale nadawczym który wcześniej podsyłałam jest filmik w którym ktoś pokazuje że od drugiej strony te miejsce porzucenia zwłok nie jest tak trudne do przejścia. Trzeba się pomęczyć ale jeśli ktoś mu w tym pomagał jak najbardziej da się.
morulka
Ciastko

Post autor: morulka »

I właśnie dlatego dobrze, że powstała zbiórka dla rodziny Mai na prawnika. Za to co pisze ta kobieta powinni jej zrobić oddzielną sprawę i wielka bogaczka, swoje jak ona to pisze „zapracowane pieniądze” oddawałaby za swoją głupotę. Niestety widać po kim syn odziedziczył psychopatię…
Dora_Diamant
Kciuk

Post autor: Dora_Diamant »

morulka pisze: śr maja 07, 2025 8:28 pm I właśnie dlatego dobrze, że powstała zbiórka dla rodziny Mai na prawnika. Za to co pisze ta kobieta powinni jej zrobić oddzielną sprawę i wielka bogaczka, swoje jak ona to pisze „zapracowane pieniądze” oddawałaby za swoją głupotę. Niestety widać po kim syn odziedziczył psychopatię…
zgadzam się, przydałby się pozew cywilny.
Nikola3_1
Siatkarka

Post autor: Nikola3_1 »

Trudne_Sprawy pisze: śr maja 07, 2025 2:41 pm Jezusie nazarejski, ona jest odklejona. Jeszcze wyskoczy na rozprawie do sędzi 🙃
Już coś takiego miało miejsce na rozprawie z jej udziałem