Start
Mój profil

Daszek / przyłbica UV - hit czy kit?

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Testtesttest111
Koczkodan

Daszek / przyłbica UV - hit czy kit?

Post autor: Testtesttest111 »

Cześć
Jestem w trakcie leczenia dermatologicznego i zastanawiam się nad tym, czy nie kupić sobie przyłbicy UV z Dermomedica. Czy ktoś ją ma/miał i może napisać, czy gra jest warta świeczki?
Eneduelickefucke
Mokra Włoszka

Post autor: Eneduelickefucke »

Testtesttest111 pisze: pt kwie 25, 2025 10:26 am Cześć
Jestem w trakcie leczenia dermatologicznego i zastanawiam się nad tym, czy nie kupić sobie przyłbicy UV z Dermomedica. Czy ktoś ją ma/miał i może napisać, czy gra jest warta świeczki?
Najlepsza ochrona jest unikanie slonca, potem ubrania, okulary kapelusz i na koniec spf

Przylbica moze byc dodatkiem do spfa ale nie zastapi
Bubusio
Siatkarka

Post autor: Bubusio »

W Azji popularne plus noszenie parasolek nie jest niczym dziwnym. U nas? To zależy jak ty się czujesz. Filtr nakładany regularnie w zależności od spf daje radę , ale trzeba nakładać tak jak zaleca producent.
Załączniki
fw_1745902012454.jpg
fw_1745902012454.jpg (53.62 KiB) Przejrzano 746 razy
gdziejestBellaCwir
Ciastko

Post autor: gdziejestBellaCwir »

Ogólnie to nie zaszkodzi więc myślę że jak nie będziesz się wstydzić w tym wychodzić to jak najbardziej warto bo da dodatkową ochronę, ja zamówiłam ale ostatecznie zwróciłam bo wyglądałam w tym jak kosmita i wiem że pewnie leżałoby nieruszone a tania ta przyłbica nie jest. Co do daszka to nie mam pewności, napewno wygląda “normalniej” ale czy wtedy nie wystarczyłaby czapka z daszkiem? skóre głowy też trzeba chronić a przy tym daszku raczej się nie założy kapelusza ani czapki dodatkowo
Tak sobie mysle ze jakbym jechała na wakacje gdzieś gdzie jest gorący klimat to bym kupiła ale w naszej szerokosci geograficznej wystarczy krem spf + czapka z daszkiem i przesuniecie mocnych zabiegów na jesień
Berry.samba
SweetsGallery

Post autor: Berry.samba »

Nie mam daszka, ale od kilku lat užywam parasola UV. Siedzę pod nim na plaży (zakrywa mi połowę ciała jak leżę), spaceruję. Jest dosyć ciężki jak na parasolkę do torebki, ale działa świetnie - nie dosyć, że chroni przed słońcem, to daje chłód. Jeśli można tu wrzuciç link do allegor, to wrzucę konkretny model.
PEONIA
Licówka

Post autor: PEONIA »

Berry.samba pisze: pn maja 05, 2025 9:09 pm Nie mam daszka, ale od kilku lat užywam parasola UV. Siedzę pod nim na plaży (zakrywa mi połowę ciała jak leżę), spaceruję. Jest dosyć ciężki jak na parasolkę do torebki, ale działa świetnie - nie dosyć, że chroni przed słońcem, to daje chłód. Jeśli można tu wrzuciç link do allegor, to wrzucę konkretny model.
dawaj
Testtesttest111
Koczkodan

Berry.samba pisze: pn maja 05, 2025 9:09 pm Nie mam daszka, ale od kilku lat užywam parasola UV. Siedzę pod nim na plaży (zakrywa mi połowę ciała jak leżę), spaceruję. Jest dosyć ciężki jak na parasolkę do torebki, ale działa świetnie - nie dosyć, że chroni przed słońcem, to daje chłód. Jeśli można tu wrzuciç link do allegor, to wrzucę konkretny model.
Chętnie przygarnę polecajkę 😊
Berry.samba
SweetsGallery

Testtesttest111 pisze: śr maja 07, 2025 7:23 am Chętnie przygarnę polecajkę 😊
Mam ten. Jest śliczny (był też taki w chmury):

https://allegro.pl/oferta/parasolka-skl ... 057f80cf42#
Testtesttest111
Koczkodan

Berry.samba pisze: śr maja 07, 2025 7:40 am Mam ten. Jest śliczny (był też taki w chmury):

https://allegro.pl/oferta/parasolka-skl ... 057f80cf42#
Dziękuję 💙 super jest ten nadruk od spodu
Berry.samba
SweetsGallery

Testtesttest111 pisze: śr maja 07, 2025 7:45 am Dziękuję 💙 super jest ten nadruk od spodu
Tak 😀
Na początku szukałam takiego małego, rozkładanego pół-namiociku, w którym można się schronić na plaży (rodzice takie miewają dla małych dzieci), ale doszłam do wniosku, że to upierdliwe. Ten parasol kładę na ziemi, przywiązuję do kamienia czy piaskiem i pod niego wchodzę. Jak nie ma dużego wiatru, nie sprawia żadnych problemów. Świetnie chłodzi. Duża ulga dla skóry.