Dokładnie. To jak red pill wyżarł polskim mężczyznom mózgi to jest dramat.Lotka pisze: ↑wt maja 06, 2025 1:08 am Nie no te polskie chłopy to mają tak nasrane od konfiarstwa z tym, że jakieś dziecko jest ich, ze aborcja nawet zagrażającą życiu matki to największa zbrodnia w dziejach, że to się w palę nie mieściKobiety naprawdę źle się dzieje, pogarda wobec nas się nasila, a może być naprawdę tylko gorzej jak dojdą Katotalibowie do władzy. Wystarczy poczytać sobie jak kuce racjonalizują tą zbrodnie na stronie kanału zero. Dramat
Zaginięcie Mai Kowalskiej
Moderator: verysweetcherryRe: Zaginięcie Mai Kowalskiej
- Paulajna94
- RoyalBaby
Ktoś wcześniej pisał że policja celowo powiedziała o tym że mają nagrania… ludzie, to nie jest amerykański serial. Prokuratura nie wydałaby takiego oświadczenia to raz a dwa nie wydaliby za nim europejskiego nakazu aresztowania gdyby nie mieli twardych dowodów.
On tylko patrzeć będzie sprowadzony do Polski bo nasza prokuratura nie pozwoli na jego osadzenie w Grecji.
To co robi linia obrony to bardzo dobrze przemyślane działania i można było się ich spodziewać patrząc na zachowania matki.
Matka siedzi na wolności bo najwidoczniej to nie ona pomagała mu w tej zbrodni tylko ktoś inny, a to że o tym wiedziała to pewnie udowodnią w toku postępowania.
Może już kogoś zatrzymali ale dla dobra śledztwa nie mogą tego ujawniać.
On tylko patrzeć będzie sprowadzony do Polski bo nasza prokuratura nie pozwoli na jego osadzenie w Grecji.
To co robi linia obrony to bardzo dobrze przemyślane działania i można było się ich spodziewać patrząc na zachowania matki.
Matka siedzi na wolności bo najwidoczniej to nie ona pomagała mu w tej zbrodni tylko ktoś inny, a to że o tym wiedziała to pewnie udowodnią w toku postępowania.
Może już kogoś zatrzymali ale dla dobra śledztwa nie mogą tego ujawniać.
Matka Bartka dodała post na Fb, o poniższej treści:
Szanowni Hejterzy
Nie mam już siły i czasu czytać tych waszych komentarzy. Jednakże odniosę się do kwestii . Młodzież powinna mieć pasje , do prawidłowego rozwoju. Nie niszczcie pasji mojego syna. Co w tym złego że pomagał w firmie? Co w tym złego że jeździł na hulajnodze? Co w tym złego że ma talent plastyczny i muzyczny? Co w tym złego że uczęszczał na sporty walki? Itd To są zalety w tworzeniu osobowości młodego człowieka który ma pasje i obowiązki .
Proszę zostawić sprawę służbom, krąży tyle przykrych komentarzy , spekulacji, oszczerstw i pomówień że już mi również jest bardzo ciężko . Poza tym w Mławie nie żyją kolejne osoby, proszę zatym zadbać o własne bezpieczeństwo !
----> Wiadomo coś o kolejnych morderstwach w Mławie?
Szanowni Hejterzy
Nie mam już siły i czasu czytać tych waszych komentarzy. Jednakże odniosę się do kwestii . Młodzież powinna mieć pasje , do prawidłowego rozwoju. Nie niszczcie pasji mojego syna. Co w tym złego że pomagał w firmie? Co w tym złego że jeździł na hulajnodze? Co w tym złego że ma talent plastyczny i muzyczny? Co w tym złego że uczęszczał na sporty walki? Itd To są zalety w tworzeniu osobowości młodego człowieka który ma pasje i obowiązki .
Proszę zostawić sprawę służbom, krąży tyle przykrych komentarzy , spekulacji, oszczerstw i pomówień że już mi również jest bardzo ciężko . Poza tym w Mławie nie żyją kolejne osoby, proszę zatym zadbać o własne bezpieczeństwo !
Coraz bardziej wygląda na to, że matka Bartka może celowo budować narrację pod niepoczytalność – treść tych wiadomości na jej profilu zaczyna iść właśnie w tym kierunku. Nie mamy pewności, że to faktycznie ona je publikuje, ale komentarze z jej konta pojawiały się jeszcze przed odnalezieniem ciała, więc mam mocne przeczucie, że to jednak może być ona. Z każdym kolejnym wpisem ten obraz się tylko wzmacnia.
Co do adwokata – wiele osób pisało, że rodzina mu go zorganizowała. Ale to żadna sensacja – jest niepełnoletni, a europejskie prawo jasno mówi, że w przypadku zatrzymania małoletniego w innym kraju UE, musi mieć prawnika. Tak samo rodzic ma prawo być obecny przy przesłuchaniu, chyba że oskarżony zdecyduje inaczej. Takie są przepisy, nie fanaberia. Rzeczywiście możemy się dziwić, że kobieta została wypuszczona z Polski, ale z drugiej strony czy organizacje działające w zakresie ochrony praw i wolności człowieka oraz dzieci nie uruchomiłyby narracji, iż Bartkowi zostało odebrane jego prawo? Myślę, że to trochę się klei.
Co do adwokata – wiele osób pisało, że rodzina mu go zorganizowała. Ale to żadna sensacja – jest niepełnoletni, a europejskie prawo jasno mówi, że w przypadku zatrzymania małoletniego w innym kraju UE, musi mieć prawnika. Tak samo rodzic ma prawo być obecny przy przesłuchaniu, chyba że oskarżony zdecyduje inaczej. Takie są przepisy, nie fanaberia. Rzeczywiście możemy się dziwić, że kobieta została wypuszczona z Polski, ale z drugiej strony czy organizacje działające w zakresie ochrony praw i wolności człowieka oraz dzieci nie uruchomiłyby narracji, iż Bartkowi zostało odebrane jego prawo? Myślę, że to trochę się klei.
-
KasiaBasia56
- Modna
Bo nikt przez nią nie popełnił s..! Ludzie czy wy jesteście tacy głupi że wierzycie tej matce mordercy? Przecież ona kłamie żeby oczernić Majke, a widzę że bezmyślni ludzie to powtarzająpieczonyziemniak. pisze: ↑pn maja 05, 2025 10:14 pm Mnie bardzo ciekawi jedno - skoro tyle dzieci popełniło przez nią samob* to dlaczego tego nie nagłośnili? Bo wszyscy teraz przedstawiają ją jako potwora
-
Trudne_Sprawy
- LemonkowaCola
Nie wiem, gdzie pisali o adwokacie bo na pewno nie tutaj. Nie wiem co tu trzeba tłumaczyć skoro to jest logicznemiev pisze: ↑wt maja 06, 2025 10:05 am Coraz bardziej wygląda na to, że matka Bartka może celowo budować narrację pod niepoczytalność – treść tych wiadomości na jej profilu zaczyna iść właśnie w tym kierunku. Nie mamy pewności, że to faktycznie ona je publikuje, ale komentarze z jej konta pojawiały się jeszcze przed odnalezieniem ciała, więc mam mocne przeczucie, że to jednak może być ona. Z każdym kolejnym wpisem ten obraz się tylko wzmacnia.
-
Trudne_Sprawy
- LemonkowaCola
Dokładnie, byłoby o tym głośno i nie wierzę, że nikt z ludzi robiących reportaże by o tym nie wspomniał.KasiaBasia56 pisze: ↑wt maja 06, 2025 10:14 am Bo nikt przez nią nie popełnił s..! Ludzie czy wy jesteście tacy głupi że wierzycie tej matce mordercy? Przecież ona kłamie żeby oczernić Majke, a widzę że bezmyślni ludzie to powtarzają
Prośba o czytanie ze zrozumieniem - każdy ma PRAWO do adwokata, ale w przypadku, w którym aresztowany jest nieletni oskarżony to ma on OBOWIĄZEK posiadania profesjonalnego pełnomocnika. To zasadnicza różnica, a pow. kwestia była wspominana zarówno tutaj na forum, jak i na Spotted Mława. Uważam, że jest dużo osób, które czytają oby dwa ww. kanały, także warto uświadamiać hejterów jednej i drugiej strony.Trudne_Sprawy pisze: ↑wt maja 06, 2025 10:16 am Nie wiem, gdzie pisali o adwokacie bo na pewno nie tutaj. Nie wiem co tu trzeba tłumaczyć skoro to jest logicznekażdy ma prawo do adwokata czy to w swoim kraju czy poza Nim i to chyba każdy wie.
Ktoś na spotted Mława z anonima napissl post. Osoba ta podawała się za matkę dziecka, które popełniło samob* właśnie przez Maje. Ludzie zaczęli aktywnie komentować z pytaniem czy może to jakoś potwierdzić - jedyne co odpisywała to że zaprasza na pv. Kilka osób skomentowało też, że kobieta ta wcale nic nie wysyła. Także nie ma jednoznacznych dowodów. To co ludzie teraz wypisują to w większości brednieTrudne_Sprawy pisze: ↑wt maja 06, 2025 10:17 am Dokładnie, byłoby o tym głośno i nie wierzę, że nikt z ludzi robiących reportaże by o tym nie wspomniał.
W więzieniu też można mieć pasje. Just sayinmiev pisze: ↑wt maja 06, 2025 9:44 am Matka Bartka dodała post na Fb, o poniższej treści:
Szanowni Hejterzy
-
Trudne_Sprawy
- LemonkowaCola
Tak, widziałam ten post. Połowa historii jest wyssanych z palca. Piszą, że Bartek z matką żył jak mąż z żoną i są na to dowodymiev pisze: ↑wt maja 06, 2025 10:22 am Ktoś na spotted Mława z anonima napissl post. Osoba ta podawała się za matkę dziecka, które popełniło samob* właśnie przez Maje. Ludzie zaczęli aktywnie komentować z pytaniem czy może to jakoś potwierdzić - jedyne co odpisywała to że zaprasza na pv. Kilka osób skomentowało też, że kobieta ta wcale nic nie wysyła. Także nie ma jednoznacznych dowodów. To co ludzie teraz wypisują to w większości brednie
Swoją drogą, jak już jesteśmy przy temacie – Spotted Mława to idealny przykład, jak nisko może upaść poziom dyskusji społecznej. Jeden admin, działający pod fikcyjnym nazwiskiem „Karolinka Karolinka”, a ciekawe kto tak naprawdę za tym stoi i czy faktycznie robi to sam. Ludzie wrzucają tam obrzydliwe rzeczy z anonima, myśląc chyba, że są totalnie niewidoczni – a przecież administrator widzi dane osób, które piszą. Mława to mała społeczność, to wszystko może się jeszcze wielu osobom odbić mocną czkawką. Anonimowość w internecie to mit – szczególnie w tak ciasnym środowisku.
-
Trudne_Sprawy
- LemonkowaCola
Prowadze grupę na fejsie, jeśli nie ma zatwierdzanych postów to nie widziałam kto dawał z anonima. Jak zmieniłam na zatwierdzanie to dopiero jest widoczne kto wstawia ten post. Na Mławie wątpię, żeby było, bo co minute pojawiają się kilka wpisów. No chyba, że coś się zmieniło od kilku miesięcy i są widoczne dane anonima niezatwierdzonego wpisu.miev pisze: ↑wt maja 06, 2025 10:29 am Swoją drogą, jak już jesteśmy przy temacie – Spotted Mława to idealny przykład, jak nisko może upaść poziom dyskusji społecznej. Jeden admin, działający pod fikcyjnym nazwiskiem „Karolinka Karolinka”, a ciekawe kto tak naprawdę za tym stoi i czy faktycznie robi to sam. Ludzie wrzucają tam obrzydliwe rzeczy z anonima, myśląc chyba, że są totalnie niewidoczni – a przecież administrator widzi dane osób, które piszą. Mława to mała społeczność, to wszystko może się jeszcze wielu osobom odbić mocną czkawką. Anonimowość w internecie to mit – szczególnie w tak ciasnym środowisku.
Mamusia bardzo idealizuje synka. Może myślała że Maja nie jest wystarczająco dobra partnerką dla jej idealnego synka. Nie zdziwię się jak to ona za wszystko odpowiada,a sam jej syn nie ma nic wspólnego z morderstwem. Przecież widać że ona ma jakieś problemy psychiczne.
- pieczonyziemniak.
- Currently:revenge
Przecież to było ironicznie napisane, nie rzucaj sięKasiaBasia56 pisze: ↑wt maja 06, 2025 10:14 am Bo nikt przez nią nie popełnił s..! Ludzie czy wy jesteście tacy głupi że wierzycie tej matce mordercy? Przecież ona kłamie żeby oczernić Majke, a widzę że bezmyślni ludzie to powtarzają
No właśnie podejrzenia są, że matka kreuje się na osobę z problemami psychicznymi, a nie że je posiada. Raczej na obecną chwilę podejrzana nie jest. No chyba, że policja nie dysponuje odpowiednimi dowodami. Dziś sekcja zwłok, to rozchwieje wszelkie wątpliwości.Berry777 pisze: ↑wt maja 06, 2025 10:39 am Mamusia bardzo idealizuje synka. Może myślała że Maja nie jest wystarczająco dobra partnerką dla jej idealnego synka. Nie zdziwię się jak to ona za wszystko odpowiada,a sam jej syn nie ma nic wspólnego z morderstwem. Przecież widać że ona ma jakieś problemy psychiczne.
Pani Mariuszowi nie dano dojść do głosu, a opowiadał o ciekawych rzeczach bo okazuje się że ten kosz na śmieci już był w krzakach gdy tato przeszukiwał teren. Nie rozumiem dlaczego policja tam nie zaglądnęła. Mogła wyjść z tego ciekawa rozmowa gdyby nie ten drugi który koniecznie musi zaprosić na swojego Instagrama
- Pierre_Doletz
- Skarpeta Rakieta
Może myśleli, że tata Mai tam zajrzał, skoro już tam szukał. Albo może porucznik kazał im się za bardzo nie przykładać bo się za dobrze zna z mamą BartkaAnika114 pisze: ↑wt maja 06, 2025 10:46 am Pani Mariuszowi nie dano dojść do głosu, a opowiadał o ciekawych rzeczach bo okazuje się że ten kosz na śmieci już był w krzakach gdy tato przeszukiwał teren. Nie rozumiem dlaczego policja tam nie zaglądnęła. Mogła wyjść z tego ciekawa rozmowa gdyby nie ten drugi który koniecznie musi zaprosić na swojego Instagrama
-
Kasandraa
Ale skąd wiesz że nikt przez nią nie popełnił samob...? Wiele głosów młodych osób na Fejsie było że jednak tak, ona też miała za uszami więc nie wiem czemu jej tak usilnie bronisz, została zabita i to jest złe ale sama też nie była krystalicznaKasiaBasia56 pisze: ↑wt maja 06, 2025 10:14 am Bo nikt przez nią nie popełnił s..! Ludzie czy wy jesteście tacy głupi że wierzycie tej matce mordercy? Przecież ona kłamie żeby oczernić Majke, a widzę że bezmyślni ludzie to powtarzają
- laura_bunko
- Tritonotti
A skąd wiadomo, że ktoś popełnił? Nikt nie podał nawet imienia osoby, która potencjalnie miałaby to zrobić, nie mówiąc już o artykułach w internecie ( a brukowce na pewno by o tym pisali, bo te tematy się klikają)
Myślę, że Maja nie była krystaliczna, możliwe że gnębiła młodsze osoby ale moim zdaniem nikt przez nią s@mob#jstwa nie popełnił.
- Pierre_Doletz
- Skarpeta Rakieta
Wiedząc jak działają polskie służby nie mam wątpliwości że tak mogło być.antyrefleks100 pisze: ↑wt maja 06, 2025 11:10 am No wątpię żeby policja zrezygnowała z szukania w miejscu bo jakiś "cywil" deklaruje, że już tam poszukał xd
stawiam na to że im się po prostu nie chciało. Te krzaki trzeba było wycinać, więc pewnie myśleli że zbyt dużo trudu sprawca musiałby sobie zadać żeby tam ulokować ciało. Ale mimo to, widząc kosz w środku gęstych krzaków w okolicy miejsca zaginięcia warto byłoby to sprawdzićPierre_Doletz pisze: ↑wt maja 06, 2025 11:03 am Może myśleli, że tata Mai tam zajrzał, skoro już tam szukał. Albo może porucznik kazał im się za bardzo nie przykładać bo się za dobrze zna z mamą Bartka![]()
Dziewczynka Oliwia twierdzi że ona sama chciała popełnić samob* przez Maję bo była przez nią nękana aż do takiego stopnia że nie chciała żyć, podobno szkoła oraz psycholog byli poinformowani o sytuacji i to nie jest tak że sprawa była cicha, komentarze usunięte ze względu na to że ludzie zaczęli do niej wypisywać a ona nie chce w tym uczestniczyć, napisała to pod wpływem emocji bo sadzila że skoro sprawa byla dość głośna nikt nie będzie teraz wymagał od niej dowodów. Taki zamieściła komentarz, nie będę wklejać screena z jej profilem bo jeśli faktycznie tak jest i teraz ma jeszcze jakiś spory stres z tego powodu to lepiej żeby jej profil nie śmigał po necie, komentarze na ten temat też zostały usunięte, może jej rodzice jej tak zaradzili bo na trolla internetowego to ona nie wygląda, ale patrząc na to co dzieciaki wypisują to ciężko stwierdzić kto mówi prawdę a kto nie. Pewnie stąd się wzięła plotka o samob* przez Maję, a wydaje mi się że chodziło dokładnie o te komentarze. Chciała ale nic sobie nie zrobiła, ludzie przeczytali i poprzekręcali