Start
Mój profil

Zaginięcie Mai Kowalskiej

Moderator: verysweetcherry
xlea5
Channelka

Re: Zaginięcie Mai Kowalskiej

Post autor: xlea5 »

PrzemoKondratowicz pisze: pn maja 05, 2025 10:49 pm Też mnie to dziwi. Im dłużej czytam tę kobietę w mediach społecznościowych tym bardziej powinni ją zatrzymać chociażby dlatego że utrudnia śledztwo w tym momencie.
Strasznie to pokręcone 😵‍💫
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Anika114
Migocząca Świeczka

Post autor: Anika114 »

szaredresy pisze: pn maja 05, 2025 10:44 pm Mnie dziwi, że matka Bartka nie została zatrzymana.

Telefon i chyba ciało pojawiło się już po wyjezdzie Bartka z Polski. Więc ktoś musiał to jakoś tam dostarczyć.
Też tego nie rozumiem. Nawet ze względu na bycie świadkiem powinna pozostać w Polsce, a ona jak gdyby nigdy nic leci sobie do Grecji i jeszcze odwala durnoty w internecie. Rozumiem, że psycha siada, ale jej wiadomości powinny już dawno zaalarmować policję bo ona ma ogromny stosunek emocjonalny do ofiary i to od początku jej zaginięcia. Jest to wręcz podejrzane
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

Post autor: PrzemoKondratowicz »

xlea5 pisze: pn maja 05, 2025 10:56 pm Strasznie to pokręcone 😵‍💫
Ta kobieta jest chyba non stop w sieci i nie nadąża z zakładaniem kont… przecież to ona pisze… ona wie co było z monitoringiem najlepiej skoro sama go usuwała i policja musiała go odzyskiwać… nie wiem ta sprawa sprawia że przestaje wierzyć w człowieczeństwo. Dwa czy trzy dni temu sam pisałem że może jakaś matka nastolatki w podobnym wieku mogłaby napisać do matki Bartka może skłonić ją do wyjścia z sieci i podzielenia się telefonami z fachową pomocą ale teraz myślę że jeszcze na tę osobę nasłałaby policję i oskarżyła o współudział…
Awatar użytkownika
Pierre_Doletz
Skarpeta Rakieta

Post autor: Pierre_Doletz »

PrzemoKondratowicz pisze: pn maja 05, 2025 10:29 pm Dlatego najmądrzejszy post w tym całym wątku był taki że powinien być zakaz publikacji postów w sprawie Mai z anonimowych kont. Kto wie ile z tych postów pisali znajomi sprawcy.
Policja i prokuratura może wiedzieć, ponieważ administratorzy grup na fb mają wgląd w to, kto zamieszcza te posty. Potem już tylko wystarczy ustalić do kogo należą te profile na fb.
tosia777
BagietkaZszarlott

Post autor: tosia777 »

Anika114 pisze: pn maja 05, 2025 10:58 pm Też tego nie rozumiem. Nawet ze względu na bycie świadkiem powinna pozostać w Polsce, a ona jak gdyby nigdy nic leci sobie do Grecji i jeszcze odwala durnoty w internecie. Rozumiem, że psycha siada, ale jej wiadomości powinny już dawno zaalarmować policję bo ona ma ogromny stosunek emocjonalny do ofiary i to od początku jej zaginięcia. Jest to wręcz podejrzane

każdy zdrowo myślący jak widzi jej zachowanie, nienawiść do zamordowanej i sposób w jaki o niej się wypowiada i to jeszcze publicznie weźmie ją pod lupę, że mogła maczać palce.
może faktycznie jak u góry zostało napisane, mamusia ma znajomości i komuś posmarowała… w tym kraju jest wszystko możliwe za pieniądze można zdziałać cuda.
a z tego co już cała Polska to bananowiec pochodził z domu gdzie raczej przelewało się.
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

Post autor: PrzemoKondratowicz »

Pierre_Doletz pisze: pn maja 05, 2025 11:03 pm Policja i prokuratura może wiedzieć, ponieważ administratorzy grup na fb mają wgląd w to, kto zamieszcza te posty. Potem już tylko wystarczy ustalić do kogo należą te profile na fb.
To mam podejrzenia że jedna osoba dokłada pracy policyjnym informatykom. Mam tylko nadzieję że to nie pójdzie w las i ktoś dostanie jeszcze zarzuty za mataczenie.
tosia777
BagietkaZszarlott

Pierre_Doletz pisze: pn maja 05, 2025 11:03 pm Policja i prokuratura może wiedzieć, ponieważ administratorzy grup na fb mają wgląd w to, kto zamieszcza te posty. Potem już tylko wystarczy ustalić do kogo należą te profile na fb.
nie ma co się nad nią litować, wychowała mordercę i też powinna ponieść konsekwencje za oszczerstwa na temat Mai.
Awatar użytkownika
Pierre_Doletz
Skarpeta Rakieta

Post autor: Pierre_Doletz »

tosia777 pisze: pn maja 05, 2025 11:05 pm nie ma co się nad nią litować, wychowała mordercę i też powinna ponieść konsekwencje za oszczerstwa na temat Mai.
Chyba odniosłaś się nie do tego komentarza, co chciałaś.
tosia777
BagietkaZszarlott

Pierre_Doletz pisze: pn maja 05, 2025 11:08 pm Chyba odniosłaś się nie do tego komentarza, co chciałaś.

wybacz!
Anika114
Migocząca Świeczka

tosia777 pisze: pn maja 05, 2025 11:03 pm każdy zdrowo myślący jak widzi jej zachowanie, nienawiść do zamordowanej i sposób w jaki o niej się wypowiada i to jeszcze publicznie weźmie ją pod lupę, że mogła maczać palce.
może faktycznie jak u góry zostało napisane, mamusia ma znajomości i komuś posmarowała… w tym kraju jest wszystko możliwe za pieniądze można zdziałać cuda.
a z tego co już cała Polska to bananowiec pochodził z domu gdzie raczej przelewało się.
Ja się bardzo cieszę że ta sprawa nabrała rozgłosu. Gdyby nie rozgłos (do czego matka Bartka dość mocno się przyczyniła) to mogłoby być różnie. Chciałabym wierzyć w prawo, ale znam małe miejscowości i ich drabinki społeczne
Awatar użytkownika
blue.pixy
Tritonotti

Post autor: blue.pixy »

PrzemoKondratowicz pisze: pn maja 05, 2025 11:00 pm Ta kobieta jest chyba non stop w sieci i nie nadąża z zakładaniem kont… przecież to ona pisze… ona wie co było z monitoringiem najlepiej skoro sama go usuwała i policja musiała go odzyskiwać… nie wiem ta sprawa sprawia że przestaje wierzyć w człowieczeństwo. Dwa czy trzy dni temu sam pisałem że może jakaś matka nastolatki w podobnym wieku mogłaby napisać do matki Bartka może skłonić ją do wyjścia z sieci i podzielenia się telefonami z fachową pomocą ale teraz myślę że jeszcze na tę osobę nasłałaby policję i oskarżyła o współudział…
Jeśli są ogromne niezgodności w sprawie to policja może w chuja robić wszystkich i faktycznie żadnych nagrań nie ma, ale ma coś co może w ten sposób im pomóc bo faktycznie to dziwne, że Matka sobie poleciała za synalkiem jak gdyby nigdy nic, a rzekomo działo to się u nich w firmie, policja również może rozsiewać plotki dla dobra sprawy ;) a kolejna sprawa to przestańcie wszyscy już zganiać każdy komentarz na matkę, pełno trolli dodaje bzdury celowo żeby każdy właśnie tak myślał jak Ty.
Dora_Diamant
Kciuk

Post autor: Dora_Diamant »

przy okazji, chcę poruszyć inny temat.

zauważyliście, jak niebezpieczny może być gpt? ile fikcyjnych rzeczy stworzono za jego pomocą w tej sprawie? jakieś artykuły, przesłuchania, same bzdury, ale nawet ja się czasem nabrałam. zatrważające.
mirabelkaa
BlondDoczep

Post autor: mirabelkaa »

PrzemoKondratowicz pisze: ndz maja 04, 2025 12:39 am A jakich potwierdzeń oczekujesz? Nie ma nie istnieją tak jak 99% rzeczy tutaj
Wypowiedzi rodziny, potwierdzenia przez służby, ustalenia dziennikarzy. Cokolwiek co będzie bardziej legitne niż posty anonimów czy komentarze troli.
Awatar użytkownika
dior
RealDiamond

Post autor: dior »

blue.pixy pisze: pn maja 05, 2025 11:23 pm Jeśli są ogromne niezgodności w sprawie to policja może w chuja robić wszystkich i faktycznie żadnych nagrań nie ma, ale ma coś co może w ten sposób im pomóc bo faktycznie to dziwne, że Matka sobie poleciała za synalkiem jak gdyby nigdy nic, a rzekomo działo to się u nich w firmie, policja również może rozsiewać plotki dla dobra sprawy ;) a kolejna sprawa to przestańcie wszyscy już zganiać każdy komentarz na matkę, pełno trolli dodaje bzdury celowo żeby każdy właśnie tak myślał jak Ty.
Rutkowski tak robił że mylił trop,ale on o ile dobrze pamiętam dawał podsłuch 🔎🕵️‍♂️ a co do komentarzy to naprawdę nie da się tego czytać, ludzie specjalnie już piszą z anonima „na sposób” jego matki a ludzie aż się trzęsą w komentarzach 😩 kogo to śmieszy po tej drugiej stronie? Masakra jakaś
Awatar użytkownika
babycowboy
BlondDoczep

Post autor: babycowboy »

Trudne_Sprawy pisze: pn maja 05, 2025 10:28 pm Ja dostałam takie tłumaczenie, gdzie jest ze się nie przyznaje 🫠
W Niemczech też był prześladowany czy po prostu źle to przetłumaczyli? Zaraz się okaże, że cały świat uwziął się na jej aniołka :(
Anika114
Migocząca Świeczka

blue.pixy pisze: pn maja 05, 2025 11:23 pm Jeśli są ogromne niezgodności w sprawie to policja może w chuja robić wszystkich i faktycznie żadnych nagrań nie ma, ale ma coś co może w ten sposób im pomóc bo faktycznie to dziwne, że Matka sobie poleciała za synalkiem jak gdyby nigdy nic, a rzekomo działo to się u nich w firmie, policja również może rozsiewać plotki dla dobra sprawy ;) a kolejna sprawa to przestańcie wszyscy już zganiać każdy komentarz na matkę, pełno trolli dodaje bzdury celowo żeby każdy właśnie tak myślał jak Ty.

Trolli multum ale to nie zmienia faktu że sporo komentarzy było jej. Zabawnym potem było jej tłumaczenie że ona nie może tego pisać bo wszystkie urządzenia zabrała jej policja..pisząc to na Facebooku. Mławski mastermind
Anika114
Migocząca Świeczka

Dora_Diamant pisze: pn maja 05, 2025 11:31 pm przy okazji, chcę poruszyć inny temat.

zauważyliście, jak niebezpieczny może być gpt? ile fikcyjnych rzeczy stworzono za jego pomocą w tej sprawie? jakieś artykuły, przesłuchania, same bzdury, ale nawet ja się czasem nabrałam. zatrważające.
Skoro na zwykłej Wandzie z wątkiem o Mai są osoby które uwielbiają używać chata gpt to boje się pomyśleć ile tego poszło w eter w miejscach które coś znaczą dla zmylenia tropu
nuages
Channelka

Post autor: nuages »

Dobra, a co do tematu podrzucenia zwłok. Sama matka B raczej nie byłaby w stanie przenieść ich w gęste krzaki, nawet z jej poziomem adrenaliny buzującym obecnie w organizmie, co widać po szurniętych postach. Ojciec się do rodziny raczej nie przyznaje, więc kogo obstawiacie? Ciekawe ile naprawdę osób jest w to uwikłanych.
Awatar użytkownika
sruspit
RoyalBaby
Instagram: bombarde

Post autor: sruspit »

nuages pisze: wt maja 06, 2025 12:49 am Dobra, a co do tematu podrzucenia zwłok. Sama matka B raczej nie byłaby w stanie przenieść ich w gęste krzaki, nawet z jej poziomem adrenaliny buzującym obecnie w organizmie, co widać po szurniętych postach. Ojciec się do rodziny raczej nie przyznaje, więc kogo obstawiacie? Ciekawe ile naprawdę osób jest w to uwikłanych.
były podejrzenia o dziadku. Z fb mozna wywnioskowac ze to glowny wlasciciel firmy. Jeszcze cos wspomniano o wujku bo z tego co rozumiem to ojciec kontaktu z rodzina bliskiego nie ma no i samo to, ze nie przyjechal wspierac syna do Grecji. Dziadek wstawia duzo filmikow pokazujacych jak obchodzic sie z drewnem i nawet szukalam cos o chemikaliach uzywanych w firmie, ale juz mi chat podpowiedzial ze wiele żrących kwasów jest uzywanych przy tworzeniu paneli itp
tralala
salceson
Koczkodan

Post autor: salceson »

Anika114 pisze: wt maja 06, 2025 12:45 am Trolli multum ale to nie zmienia faktu że sporo komentarzy było jej. Zabawnym potem było jej tłumaczenie że ona nie może tego pisać bo wszystkie urządzenia zabrała jej policja..pisząc to na Facebooku. Mławski mastermind
Tam cos jest nie tak, wszyscy jacyś nawiedzeni🤡🤡🤡🤡
Snufkin
Mokra Włoszka

Post autor: Snufkin »

Awatar użytkownika
NN29
LouiBag

Post autor: NN29 »

rozemocjonowana pisze: pn maja 05, 2025 10:11 pm Wardęga właśnie na swoim live na YT ogląda program o Mai. Sam pochodzi z okolic Mławy, mówi, że dojrzewanie w tej miejscowości jest ciężkie :) zaraz ma rozwinąć
Tak, bo w każdej innej jest lżejsze.
Awatar użytkownika
NN29
LouiBag

stromek.bart pisze: pn maja 05, 2025 10:13 pm Z tą różnicą, że tu istniało zagrożenie, że coś sie stało. Policja zareagowała dopiero po 4 dniach jak rodzina znalazła jakąś część ubioru i wtedy zaczęli szukać
Jakie istniało zagrożenie? Znika nastolatka, z którą były problemy wychowawcze, która brała narkotyki i ma już ucieczki z domu na koncie. Uważasz, że powinno się ją szukać jak 4-latka, który bawił się na podwórku przed domem, 10-łatki, która jechała sama przez las i został po niej tylko rower albo osoby chorej na zaburzenia psychiczne, która chce się z*bić albo komuś zagraża? To tak nie działa.
Awatar użytkownika
NN29
LouiBag

AgaR pisze: pn maja 05, 2025 10:21 pm Nie dwa, pięć. Przemo, wybacz, ale czytając Twoje komentarze, mam wrażenie, że sympatyzujesz z Bartkiem. Cytujesz mnie kolejny raz i za każdym razem komentarz jest w tonie pro-sprawca.
Nie, to Ty piszesz irracjonalne głupoty.
LauraBacha3
BlondDoczep

Post autor: LauraBacha3 »

ania_nw pisze: pn maja 05, 2025 5:27 pm No ok, ale co sie takiego robilo ?
To samo co teraz tylko bez internetu