Start
Mój profil

Zaginięcie Mai Kowalskiej

Moderator: verysweetcherry
Anika114
Migocząca Świeczka

Re: Zaginięcie Mai Kowalskiej

Post autor: Anika114 »

Uxxxa pisze: pn maja 05, 2025 8:28 pm Super prześmiewcza odpowiedź 🤡 Nie pierwszy raz są informacje, że była katem dla innych dzieciaków. Skoro wychodzi kolejna informacja, że po jej poczynaniach było z nimi źle psychicznie to jestem ciekawa czy to prawdziwe informacje.
gdzie wyszły takie informacje?
hiacyntabukiet
PsychoFanka

Post autor: hiacyntabukiet »

Społeczeństwo jest strasznie bezlitosne wobec młodych kobiet :/ Maję ludzie w internecie kreują na Christiane F./kobietę mafii, a w zasadzie nadal nie ma żadnej oficjalnej informacji na czym polegały jej problemy 2 lata temu. Wiadomo tylko, że uciekła wtedy z domu. Nie mówię, że była aniołkiem, ale człowiek w wieku 13 - 16 lat zazwyczaj ma w głowie trociny i najdurniejsze pomysły jakie tylko mogą wpaść do głowy.

Tak samo było 10 lat temu jak Anaid Tutgushyan, 14-latka, rzuciła się pod pociąg po tym, jak została zgwałcona przez starego oblecha. Też ludzie wymyślali, że była galerianka, lolitką, patologią... Do dziś żadna z tych informacji się nie potwierdziła, oprócz tego, że rzeczywiście została zgwałcona przez seryjnego gwałciciela...
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

Post autor: PrzemoKondratowicz »

AgaR pisze: pn maja 05, 2025 10:15 pm Ja mam następujące zastrzeżenie do policji - jakim cudem pozwolili opuścić kraj osobie, która jako ostatnia miała kontakt z zaginioną? Dla mnie to jest absurd.
Przecież on wyjechał dwa dni po jej zaginięciu i nikt nie wiedział że był ostatnią osobą bo żadne śledztwo nie istniało. Wy macie naprawdę wyobrażenie o policji z filmów o FBI. Małoletnia po raz kolejny oddala się z miejsca zamieszkania a wy myślicie że dobę po zdarzeniu Polska zamyka granicę i nakłada zakaz wyjazdu z kraju dla osób z którymi rozmawiała przez ostatnią dobę.
Anika114
Migocząca Świeczka

Post autor: Anika114 »

PrzemoKondratowicz pisze: pn maja 05, 2025 9:32 pm Dziękuję! Obejrzę

Na kanale zero rozmowa z grecką dziennikarka że niby on się nie przyznaje do zarzutów a dzisiaj ktoś wrzucał transkrypcję rozmowy z adwokatką która niby mówiła że się przyznał. Czy ja coś źle czytam czy te informacje są sprzeczne?
To było źle przetłumaczone z tego co czytałam
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

Ale tak, niech policja zniesie klasyfikację zaginięć i rzuca wszystkie możliwe środki do każdego możliwego zaginięcia. Wtedy jak was ktoś napadnie to będziecie miesiąc czekać aż ktoś od was spisze zeznania.
AgaR
MolieraDress

Post autor: AgaR »

PrzemoKondratowicz pisze: pn maja 05, 2025 10:18 pm Przecież on wyjechał dwa dni po jej zaginięciu i nikt nie wiedział że był ostatnią osobą bo żadne śledztwo nie istniało. Wy macie naprawdę wyobrażenie o policji z filmów o FBI. Małoletnia po raz kolejny oddala się z miejsca zamieszkania a wy myślicie że dobę po zdarzeniu Polska zamyka granicę i nakłada zakaz wyjazdu z kraju dla osób z którymi rozmawiała przez ostatnią dobę.
Nie dwa, pięć. Przemo, wybacz, ale czytając Twoje komentarze, mam wrażenie, że sympatyzujesz z Bartkiem. Cytujesz mnie kolejny raz i za każdym razem komentarz jest w tonie pro-sprawca.
rozemocjonowana
120mkw

Post autor: rozemocjonowana »

hiacyntabukiet pisze: pn maja 05, 2025 10:17 pm Społeczeństwo jest strasznie bezlitosne wobec młodych kobiet :/ Maję ludzie w internecie kreują na Christiane F./kobietę mafii, a w zasadzie nadal nie ma żadnej oficjalnej informacji na czym polegały jej problemy 2 lata temu. Wiadomo tylko, że uciekła wtedy z domu. Nie mówię, że była aniołkiem, ale człowiek w wieku 13 - 16 lat zazwyczaj ma w głowie trociny i najdurniejsze pomysły jakie tylko mogą wpaść do głowy.

Tak samo było 10 lat temu jak Anaid Tutgushyan, 14-latka, rzuciła się pod pociąg po tym, jak została zgwałcona przez starego oblecha. Też ludzie wymyślali, że była galerianka, lolitką, patologią... Do dziś żadna z tych informacji się nie potwierdziła, oprócz tego, że rzeczywiście została zgwałcona przez seryjnego gwałciciela...
Ojj to prawda…
Kojarzysz sprawę zgwałconej dziewczyny w Belgii, a gwalciciel nie został ukarany, bo się dobrze uczył i niedługo zostanie lekarzem (ginekologiem- o zgrozo!)? Na wykopie twierdzą, że żadnego gw**t nie było, bo była pijana, a w ogóle to ona go zgwałciła.
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

AgaR pisze: pn maja 05, 2025 10:21 pm Nie dwa, pięć. Przemo, wybacz, ale czytając Twoje komentarze, mam wrażenie, że sympatyzujesz z Bartkiem. Cytujesz mnie kolejny raz i za każdym razem komentarz jest w tonie pro-sprawca.
A Ty się po raz kolejny odklejasz i myślisz hollywoodzkie filmy o csi z rzeczywistością. Wszystkie media pisały o dwóch dniach, i nie masz racji.

https://www.se.pl/warszawa/zabil-16-let ... -Vdem.html

Pierwszy artykuł jaki mi wpadł w ręce. Jeśli media nie mówiły prawdy to zostałem wprowadzony w błąd po prostu ale od początku takie były doniesienia.
AgaR
MolieraDress

Dlatego to smutne, ale w dobie popularności ruchu red pill, komentarze na temat Mai w ogóle mnie nie dziwią. Zaraz przypiszą jej 15 samob*, handlowanie narkotykami, prześladowanie 17-latka, który był tak niewinny i bezbronny, że aż ją zabił w wyjątkowo okrutny sposób, a Bartka okrzykną bohaterem narodowym.
Trudne_Sprawy
LemonkowaCola

Post autor: Trudne_Sprawy »

PrzemoKondratowicz pisze: pn maja 05, 2025 9:49 pm Oni to są straszne gwiazdy, oglądam teraz nagranie z live. Nikt nie wie jak zginęła a oni już wyrokują o nadzabijaniu. Równie dobrze mogła zginąć od ciosu tępym narzędziem w głowę jak mówiła prokuratura a oni już bajdurzą że morderstwo było pełne pasji i że to było nadzabijanie. Nie wiadomo na razie nic, które obrażenie były próba pozbycia się zwłok, jaki był ciąg wydarzeń, czy to były tortury, czy to było świadome zbeszczeszczenke zwłok ale oni już wiedzą że to był brutalny overkill morderstwo z pasją… kolejni podsycają temat niczym fakt

Ja dostałam takie tłumaczenie, gdzie jest ze się nie przyznaje 🫠
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

AgaR pisze: pn maja 05, 2025 10:26 pm Dlatego to smutne, ale w dobie popularności ruchu red pill, komentarze na temat Mai w ogóle mnie nie dziwią. Zaraz przypiszą jej 15 samob*, handlowanie narkotykami, prześladowanie 17-latka, który był tak niewinny i bezbronny, że aż ją zabił w wyjątkowo okrutny sposób, a Bartka okrzykną bohaterem narodowym.
Dlatego najmądrzejszy post w tym całym wątku był taki że powinien być zakaz publikacji postów w sprawie Mai z anonimowych kont. Kto wie ile z tych postów pisali znajomi sprawcy.
Trudne_Sprawy
LemonkowaCola

.
stromek.bart
KlasaBiznes

Post autor: stromek.bart »

PrzemoKondratowicz pisze: pn maja 05, 2025 10:15 pm W pierwszej dobie zagrożenie było dużo mniejsze niż w czwartej. Już serio przesadzacie lekko i myślicie że policja będzie naginać prawo. Jakby każdego szukali tak jak porwanych dzieci to nic innego by nie robili w zasadzie.
Pisze co mów rodzina Mai. Oni jej sami szukali do 27 kwietnia i jest nawet nagranie rozmowy z policją w uwadzę. Widac jak traktowano rodzinę
MisYoogi
SweetsGallery

Post autor: MisYoogi »

Trudne_Sprawy pisze: pn maja 05, 2025 10:29 pm.
To są te z tego kanału nadawczego?
AgaR
MolieraDress

PrzemoKondratowicz pisze: pn maja 05, 2025 10:24 pm A Ty się po raz kolejny odklejasz i myślisz hollywoodzkie filmy o csi z rzeczywistością. Wszystkie media pisały o dwóch dniach, i nie masz racji.

https://www.se.pl/warszawa/zabil-16-let ... -Vdem.html

Pierwszy artykuł jaki mi wpadł w ręce. Jeśli media nie mówiły prawdy to zostałem wprowadzony w błąd po prostu ale od początku takie były doniesienia.
Ja z kolei widziałam informacje, że wyjechał 28 kwietnia, a do zaginięcia doszło 23 kwietnia, co daje 5 dni.
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

stromek.bart pisze: pn maja 05, 2025 10:30 pm Pisze co mów rodzina Mai. Oni jej sami szukali do 27 kwietnia i jest nawet nagranie rozmowy z policją w uwadzę. Widac jak traktowano rodzinę
Ja o tym wiem - wspominali to zanim znaleziono ciało w kanale kryminalnym ekstra. Ale ja tylko tłumaczę że policja naprawdę nie mogła zaklasyfikować tego inaczej. M ma m
MisYoogi
SweetsGallery

Post autor: MisYoogi »

MisYoogi pisze: pn maja 05, 2025 10:31 pm To są te z tego kanału nadawczego?
Dobra już wiem 😅
xlea5
Channelka

Post autor: xlea5 »

ciekawe, ja doczytałam że mama mordercy z kimś dobrze ustawionym miała jakieś swoje interesy - romans nie wiem tak czy siak coś tam było i niby ona tego kogoś teraz szantażuje, że jak nie pomoże w sprawie to wyjdzie to na jaw 😏 pisała też że ktoś jej siedzi na kontach🤔🤔 telenowela na maksa
Trudne_Sprawy
LemonkowaCola

MisYoogi pisze: pn maja 05, 2025 10:31 pm To są te z tego kanału nadawczego?
Kurcze nie wiem, bo znajoma mi to wysłała.
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

AgaR pisze: pn maja 05, 2025 10:31 pm Ja z kolei widziałam informacje, że wyjechał 28 kwietnia, a do zaginięcia doszło 23 kwietnia, co daje 5 dni.
No to jestem ofiarą mediów bo od początku słuchałem o dwóch dniach. Ktoś puścił w eter nie policzył i wszyscy to powielili.
AgaR
MolieraDress

PrzemoKondratowicz pisze: pn maja 05, 2025 10:38 pm No to jestem ofiarą mediów bo od początku słuchałem o dwóch dniach. Ktoś puścił w eter nie policzył i wszyscy to powielili.
Dwa dni zawsze brzmi dramatyczniej niż 5. Typowe media.
szaredresy
Modna

Post autor: szaredresy »

Mnie dziwi, że matka Bartka nie została zatrzymana.

Telefon i chyba ciało pojawiło się już po wyjezdzie Bartka z Polski. Więc ktoś musiał to jakoś tam dostarczyć.
nahnah
Migocząca Świeczka

Post autor: nahnah »

Dzięki za wszystkie informacje. Nie mogłam znaleźć tego artykułu, o którym wspominałam, ale już mam - cytuję fragment:

Dlaczego nie było child alert? Mimo że nastolatka zaginęła już prawie tydzień temu, policja nie ogłosiła systemu child alert. Zapytaliśmy, co było tego przyczyną. Jak się okazało, rodzina długo nie zgadzała się na publikację wizerunku dziecka. Anna Pawłowska powiedziała nam, że zgodę policja otrzymała dopiero 28 kwietnia i dodała, że child alert to szczególny system alarmowy — Uruchamiane przez policję w przypadku zaginięcia dziecka, którego życie może być zagrożone, gdy mamy do czynienia z przestępstwem. Do publikacji komunikatu konieczna jest zgoda rodzica, opiekuna prawnego lub sądu. Maja wyszła z domu 23 kwietnia. Zaginięcie zgłoszono następnego dnia. Zgodę na wysłanie komunikatu do mediów dostaliśmy dopiero 28 kwietnia.
Więcej na RDC: https://www.rdc.pl/public/aktualnosci/m ... qKLFMXLETL

stąd mi się wzięło to, że rodzina ma żal do policji, a policja jako powód podała zachowanie rodziny...
Trudne_Sprawy
LemonkowaCola

Jak jeszcze starałam się zrozumieć w miarę motyw chłopaka hejtowanego tak teraz jestem wręcz oburzona jego zachowaniem. Niech bierze na bary to co odwalił, a nie odebrał życie młodej osobie, jaką by nie była miała szanse na fajne życie, ale widać że to zasrany dzieciak co na bank więcej płakał niż zenawał. Jak można zamordować, a potem uciekać od odpowiedzialności bo mu grożą w Polsce. To jego się trzeba bać. Mały psychol.
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

szaredresy pisze: pn maja 05, 2025 10:44 pm Mnie dziwi, że matka Bartka nie została zatrzymana.

Telefon i chyba ciało pojawiło się już po wyjezdzie Bartka z Polski. Więc ktoś musiał to jakoś tam dostarczyć.
Też mnie to dziwi. Im dłużej czytam tę kobietę w mediach społecznościowych tym bardziej powinni ją zatrzymać chociażby dlatego że utrudnia śledztwo w tym momencie.