Zaginięcie Mai Kowalskiej
Moderator: verysweetcherry-
PrzemoKondratowicz
- Dieta 600 kcal
Re: Zaginięcie Mai Kowalskiej
Jeszcze uwagi nie dodali na playera i nie mogę obejrzeć. Ale
Można zobaczyć live z kanału kryminalnego. Jakie jeszcze filmiki wyszły nowe ?
Oby jak już ukarają mordercę, wzięli się za tych odważnych anonimowych kłamców. Chociaż ludzie, którzy oglądali reportaż chyba mają już mniej więcej pojęcie, jak działa mławska policja.
- malinowepola2013
- LouiBag
Nie powinny być zatwierdzane posty z Anonima powiązane z tą sprawą.
Osoby piszące te rzeczy powinny byc jawne.
Live kanały kryminalnego, nie wniósł nic nowego. A nie, chłopaki mieli możliwość zareklamować swoje instagramyPrzemoKondratowicz pisze: ↑pn maja 05, 2025 9:24 pm Jeszcze uwagi nie dodali na playera i nie mogę obejrzeć. Ale
- babycowboy
- Koczkodan
Czyli dręczyła całą Mławę, multum osób się przez nią zabiło, a jeszcze więcej próbowało, miała kuratora za narkotyki, potem przez to, że dziecku nożem groziła, ale później jednak przez to, że jakaś dziewczyna się przez nią zabiła, ale teraz to w sumie dlatego, że uciekała z domu xD Jeszcze w między czasie siedziała na odwyku, ale w sumie to chyba jednak coś się nie styka więc nie siedziała. Pershing byłby dumny.
To jakie głupoty się zaczęły szerzyć na tę dziewczynę przez mamę Bartka i jakieś fejk konta, które udają, że ją znały albo szemranych znajomych, którzy cieszą się z tego ile wyświetleń im przybywa to jakiś hit. Kryształowa nie była - tak samo jak on, ale to ile jakiś bzdur bez potwierdzenia tutaj przeszło przez 50 stron to jakiś kawał. Dorosłe baby wierzą i dodają screeny z facebooka gdzie anonimowy użytkownik pisze, że jej syn się przez nią zabił i ma nadzieję, że go przeprosi w niebie. No błagam was bądźcie mądrzejsi co poniektórzy.
- BlackSwan@1
- Modna
Wpisz w google ,,uwaga zaginięcie mai" pierwszy link i jest cały program za darmo i bez reklam. Właśnie obejrzałamPrzemoKondratowicz pisze: ↑pn maja 05, 2025 9:24 pm Jeszcze uwagi nie dodali na playera i nie mogę obejrzeć. Ale
-
PrzemoKondratowicz
- Dieta 600 kcal
Dziękuję! ObejrzęBlackSwan@1 pisze: ↑pn maja 05, 2025 9:30 pm Wpisz w google ,,uwaga zaginięcie mai" pierwszy link i jest cały program za darmo i bez reklam. Właśnie obejrzałam
Na kanale zero rozmowa z grecką dziennikarka że niby on się nie przyznaje do zarzutów a dzisiaj ktoś wrzucał transkrypcję rozmowy z adwokatką która niby mówiła że się przyznał. Czy ja coś źle czytam czy te informacje są sprzeczne?
-
PrzemoKondratowicz
- Dieta 600 kcal
Cytuję co mówi grecka dziennikarka na kanale zero:
Podejrzany stawił się dzisiaj w sądzie w Salonikach gdzie zdecydowano że pozostanie w areszcie. Poprosił aby proces odbył się w Grecji. Nie przyznał się do winy ani nie zaprzeczył zarzutom. Był spokojny. Jego matka twierdzi że otrzymują groźby i że ich życiu grozi niebezpieczeństwo jeśli wrócą do Polski. Wspiera syna i twierdzi że nastolatkowie znają się od 2019 roku. Jak mówi matka przez ostatnie pięć lat mają chciała żeby chłopak był
Obecny w jej życiu podczas gdy Bartosz nie odwzajemniał tych uczuć. Z tego powodu jak twierdzi był był dręczony. Jego matka uważa że między nastolatkami było romantyczne napięcie. Prawniczka Bartosza nie zdecydowała jeszcze czy będzie go nadal reprezentować jeśli proces odbędzie się w Grecji. Najprawdopodobniej rozprawa nie odbędzie się w Grecji. Ostateczna decyzja zostanie podjęta w ciągu najbliższych dni. Do tego czasu chłopiec pozostanie w areszcie dla nieletnich. W tym momencie młody mężczyzna przebywa w areszcie w Katerini. Prokurator wyda rekomendację a specjalna rada podejmie decyzję czy chłopak będzie sądzony w Grecji czy nie. Hotel w którym doszło do zatrzymania znajduje się w okolicy Platamonas i jest hotelem trzygwiazdkowym. Chłopak został w nim zatrzymany pierwszego maja o godzinie dwudziestej. Nie stawiał oporu policjantom a cała procedura przebiegła dyskretnie. Policyjny wysłannik podszedł do nastolatka pod pretekstem sprawdzenia jego zdrowia. Sprawa jest obszernie relacjonowana przez greckie media. Szczególnie interesuje się nią młodzież.
Podejrzany stawił się dzisiaj w sądzie w Salonikach gdzie zdecydowano że pozostanie w areszcie. Poprosił aby proces odbył się w Grecji. Nie przyznał się do winy ani nie zaprzeczył zarzutom. Był spokojny. Jego matka twierdzi że otrzymują groźby i że ich życiu grozi niebezpieczeństwo jeśli wrócą do Polski. Wspiera syna i twierdzi że nastolatkowie znają się od 2019 roku. Jak mówi matka przez ostatnie pięć lat mają chciała żeby chłopak był
Obecny w jej życiu podczas gdy Bartosz nie odwzajemniał tych uczuć. Z tego powodu jak twierdzi był był dręczony. Jego matka uważa że między nastolatkami było romantyczne napięcie. Prawniczka Bartosza nie zdecydowała jeszcze czy będzie go nadal reprezentować jeśli proces odbędzie się w Grecji. Najprawdopodobniej rozprawa nie odbędzie się w Grecji. Ostateczna decyzja zostanie podjęta w ciągu najbliższych dni. Do tego czasu chłopiec pozostanie w areszcie dla nieletnich. W tym momencie młody mężczyzna przebywa w areszcie w Katerini. Prokurator wyda rekomendację a specjalna rada podejmie decyzję czy chłopak będzie sądzony w Grecji czy nie. Hotel w którym doszło do zatrzymania znajduje się w okolicy Platamonas i jest hotelem trzygwiazdkowym. Chłopak został w nim zatrzymany pierwszego maja o godzinie dwudziestej. Nie stawiał oporu policjantom a cała procedura przebiegła dyskretnie. Policyjny wysłannik podszedł do nastolatka pod pretekstem sprawdzenia jego zdrowia. Sprawa jest obszernie relacjonowana przez greckie media. Szczególnie interesuje się nią młodzież.
-
PrzemoKondratowicz
- Dieta 600 kcal
-
PrzemoKondratowicz
- Dieta 600 kcal
Oni to są straszne gwiazdy, oglądam teraz nagranie z live. Nikt nie wie jak zginęła a oni już wyrokują o nadzabijaniu. Równie dobrze mogła zginąć od ciosu tępym narzędziem w głowę jak mówiła prokuratura a oni już bajdurzą że morderstwo było pełne pasji i że to było nadzabijanie. Nie wiadomo na razie nic, które obrażenie były próba pozbycia się zwłok, jaki był ciąg wydarzeń, czy to były tortury, czy to było świadome zbeszczeszczenke zwłok ale oni już wiedzą że to był brutalny overkill morderstwo z pasją… kolejni podsycają temat niczym fakt
obejrzałam Uwagę i mam pytanie, bo tam rodzina wypowiadając się, miała duże zastrzeżenia do działań policji - opieszałość itd. Ale kiedy jeszcze w fazie zaginięcia dziewczyny czytałam info o sprawie, to znalazłam informację, że policja od razu chciała wszcząć ChildAlert, ale nie zgodziła się na to przez długi czas właśnie rodzina (nie chcieli publikacji wizerunku). Orientujecie się może, jak faktycznie było?
-
nimfabizzle
- Siatkarka
Nie wiem czy ktoś tutaj o tym pisał ale podobno to konto na IG założyły dziewczyny które były dręczone przez Bartka w ramach odwetu i miały wtedy po 13 lat
-
PrzemoKondratowicz
- Dieta 600 kcal
Tak było. Jak zobaczysz stare posty z grup zaginieni itp to ludzie się bulwersowali czemu nie ma zdjęcia i czemu tak długo to trwało. Od pierwszego dnia nagłośnienia zaginięcia śledzę i pamiętam tonahnah pisze: ↑pn maja 05, 2025 9:53 pm obejrzałam Uwagę i mam pytanie, bo tam rodzina wypowiadając się, miała duże zastrzeżenia do działań policji - opieszałość itd. Ale kiedy jeszcze w fazie zaginięcia dziewczyny czytałam info o sprawie, to znalazłam informację, że policja od razu chciała wszcząć ChildAlert, ale nie zgodziła się na to przez długi czas właśnie rodzina (nie chcieli publikacji wizerunku). Orientujecie się może, jak faktycznie było?
Dzięki! bo właśnie bardzo mnie uderzyło, jak oni mają żal do policji (i takie odezwy, żeby bardziej się przykładała w przypadku zaginięć). Zdaję sobie sprawę, że nasza policja działa jak działa, raz lepiej raz gorzej, ale te pretensje mnie zaskoczyły, bo z tego wynika jakby to sama rodzina na początku w pewien sposób działania blokowała.PrzemoKondratowicz pisze: ↑pn maja 05, 2025 10:02 pm Tak było. Jak zobaczysz stare posty z grup zaginieni itp to ludzie się bulwersowali czemu nie ma zdjęcia i czemu tak długo to trwało. Od pierwszego dnia nagłośnienia zaginięcia śledzę i pamiętam to
-
stromek.bart
- Szpilson
ChildAlert jest aktywowane jak jest realne zagrożenie a policja zgłoszenie opatrzyła najniższym stopniem bo mieli to w dupienahnah pisze: ↑pn maja 05, 2025 9:53 pm obejrzałam Uwagę i mam pytanie, bo tam rodzina wypowiadając się, miała duże zastrzeżenia do działań policji - opieszałość itd. Ale kiedy jeszcze w fazie zaginięcia dziewczyny czytałam info o sprawie, to znalazłam informację, że policja od razu chciała wszcząć ChildAlert, ale nie zgodziła się na to przez długi czas właśnie rodzina (nie chcieli publikacji wizerunku). Orientujecie się może, jak faktycznie było?
-
rozemocjonowana
- 120mkw
Wardęga właśnie na swoim live na YT ogląda program o Mai. Sam pochodzi z okolic Mławy, mówi, że dojrzewanie w tej miejscowości jest ciężkie
zaraz ma rozwinąć
-
PrzemoKondratowicz
- Dieta 600 kcal
No raczej nie dlatego że mieli to w dupie. Jest ogromna różnica między porwaniem dziecka przez psychopatę a 16 latka która już nie raz uciekła. Po to są klasyfikacje zaginięć żeby nie ładować tych samych sil policyjnych w każde możliwe zaginięcie, bo policja nic innego by nie robiła tylko szukała nastolatków którzy oddalili się z miejsca zamieszkania.stromek.bart pisze: ↑pn maja 05, 2025 10:09 pm ChildAlert jest aktywowane jak jest realne zagrożenie a policja zgłoszenie opatrzyła najniższym stopniem bo mieli to w dupie
Po coś to stworzono. Tu wklejam opisy.
Poziom I – dotyczący osoby, której zaginięcie związane jest z realnym, bezpośrednim występowaniem zagrożenia dla jej życia, zdrowia lub wolności, dla którego ratowania wymagane jest bezpośrednie i natychmiastowe podjęcie czynności poszukiwawczych z zaangażowaniem znacznych sił i środków ze strony Policji, na przykład dotyczące osoby:
- małoletniej w wieku do 10 lat,
- małoletniej w wieku od 11 do 13 lat, zaginionej po raz pierwszy,
- niezdolnej do samodzielnej egzystencji,
- wymagającej stałego przyjmowania leków, których brak przyjęcia w odpowiednim czasie stanowi zagrożenie jej życia,
- zaginionej w związku z realnym podejrzeniem popełnienia na jej szkodę przestępstwa przeciwko życiu lub wolności,
- której zachowanie w realny sposób wskazywało na bezpośredni zamiar popełnienia samob*, a natychmiastowe podjęcie czynności poszukiwawczych oraz zaangażowanie znacznych sił i środków z dużym prawdopodobieństwem przyczyni się do zapobieżenia zamachu samob*,
- zaginionej w warunkach atmosferycznych zagrażających jej życiu w przypadku niezwłocznego nieodnalezienia.
Poziom II – dotyczący osoby, której zaginięcie związane jest z uzasadnionym podejrzeniem wystąpienia ryzyka zagrożenia dla jej życia, zdrowia lub wolności, na przykład dotyczące osoby:
- deklarującej po raz kolejny zamiar popełnienia samob*, albo której deklaracja zamiaru popełnienia samob* nie stanowiła realnych przesłanek jej spełnienia,
- małoletniej w wieku od 14 do 18 lat zaginionej po raz pierwszy,
- zdolnej do samodzielnej egzystencji, ale wymagającej opieki i stałego przyjmowania leków, których nie przyjęcie może spowodować zagrożenie jej zdrowia,
- zaginionej za granicą Rzeczypospolitej Polskiej, wobec której istnieje uzasadniona potrzeba udzielenia pomocy w celu ochrony jej życia, zdrowia lub wolności.
Poziom III – dotyczący osoby, której zaginięcie nie jest związane z bezpośrednim oraz uzasadnionym zagrożeniem dla jej życia, zdrowia lub wolności, na przykład dotyczące osoby:
- wyrażającej wolę zerwania kontaktów z rodziną, osobami najbliższymi lub środowiskiem, w którym ostatnio przebywała,
- która oddaliła się z miejsca zamieszkania w wyniku nieporozumień rodzinnych,
- co do której nie jest możliwe ustalenie przyczyn lub okoliczności zaginięcia,- z którą brak jest kontaktu, a która deklarowała chęć wyjazdu lub jej zaginięcie związane jest z wyjazdem albo pobytem za granicą Rzeczypospolitej Polskiej,
- niewymagającej stałej opieki medycznej lub stałego przyjmowania leków, która samowolnie oddaliła się z placówki opiekuńczej, leczniczej lub innej placówki,
- małoletniej w wieku od 11 do 13 lat zaginionej po raz kolejny.
Ostatnio zmieniony pn maja 05, 2025 10:14 pm przez PrzemoKondratowicz, łącznie zmieniany 1 raz.
-
stromek.bart
- Szpilson
Z tą różnicą, że tu istniało zagrożenie, że coś sie stało. Policja zareagowała dopiero po 4 dniach jak rodzina znalazła jakąś część ubioru i wtedy zaczęli szukaćPrzemoKondratowicz pisze: ↑pn maja 05, 2025 10:12 pm No raczej nie dlatego że mieli to w dupie. Jest ogromna różnica między porwaniem dziecka przez psychopatę a 16 latka która już nie raz uciekła. Po to są klasyfikacje zaginięć żeby nie ładować tych samych sil policyjnych w każde możliwe zaginięcie, bo policja nic innego by nie robiła tylko szukała nastolatków którzy oddalili się z miejsca zamieszkania.
- pieczonyziemniak.
- Currently:revenge
Mnie bardzo ciekawi jedno - skoro tyle dzieci popełniło przez nią samob* to dlaczego tego nie nagłośnili? Bo wszyscy teraz przedstawiają ją jako potwora
-
PrzemoKondratowicz
- Dieta 600 kcal
W pierwszej dobie zagrożenie było dużo mniejsze niż w czwartej. Już serio przesadzacie lekko i myślicie że policja będzie naginać prawo. Jakby każdego szukali tak jak porwanych dzieci to nic innego by nie robili w zasadzie.stromek.bart pisze: ↑pn maja 05, 2025 10:13 pm Z tą różnicą, że tu istniało zagrożenie, że coś sie stało. Policja zareagowała dopiero po 4 dniach jak rodzina znalazła jakąś część ubioru i wtedy zaczęli szukać
Daj znać proszę później co mówi, bo dziś akurat nie mam jak obejrzeć watahyrozemocjonowana pisze: ↑pn maja 05, 2025 10:11 pm Wardęga właśnie na swoim live na YT ogląda program o Mai. Sam pochodzi z okolic Mławy, mówi, że dojrzewanie w tej miejscowości jest ciężkiezaraz ma rozwinąć