Start
Mój profil

Zaginięcie Mai Kowalskiej

Moderator: verysweetcherry
ania_nw
Mokra Włoszka

Re: Zaginięcie Mai Kowalskiej

Post autor: ania_nw »

kvsiv17 pisze: pn maja 05, 2025 11:15 am Wierze z calego serca, ze wszyscy, ktorzy tu komentujecie byliscie dziecmi aniolami, bez nastoletniego buntu. Dzis gimnazjow juz nie ma, ale za moich czasow byly i to, co sie robilo w tym wieku to tragedia.
No ok, ale co sie takiego robilo ?
Lotka
PsychoFanka

Post autor: Lotka »

Pokolenie młodych faszoli jest co raz bardziej brutalne. Dzieciaki teraz zamiast interesować się muzyką, kulturą, bawią się w chodzenie na zloty neofaszystów i mamy pogardę wobec kobiet, brutalność i nienawiść w rozkwicie.
stromek.bart
KlasaBiznes

Post autor: stromek.bart »

Łukasza, sprawcę wypadku z trasy łazienkowskiej, sprowadzili do Polski w 2 miesiące. I Bartek też wróci do Polski. To jest gra na czas. Mam nadzieję, że dostanie 30 lat bo jeśli prawdą jest, że się nad nią znęcał a potem zabił to jest to zwykły denegerat
Awatar użytkownika
miev
Skarpeta Rakieta

Post autor: miev »

Ktoś tutaj pisał, że zdjęcie wrzucone na Insta Bartka mogło być zrobione w Grecji, rzekomo w zakładzie poprawczym, w którym teraz siedzi. Szczerze? Bardzo w to wątpię. Kostka brukowa widoczna na zdjęciu zupełnie nie pasuje do greckich realiów – tam raczej używa się tańszych, prostszych materiałów, zwłaszcza w takich miejscach jak ośrodki zamknięte. To wygląda jak coś bardziej „naszego” niż greckiego. Może ktoś jest w stanie to zweryfikować i wskazać, gdzie dokładnie mogło być zrobione to zdjęcie?
Felczi
ZdalnaFanka

Post autor: Felczi »

Lotka pisze: pn maja 05, 2025 5:32 pm Pokolenie młodych faszoli jest co raz bardziej brutalne. Dzieciaki teraz zamiast interesować się muzyką, kulturą, bawią się w chodzenie na zloty neofaszystów i mamy pogardę wobec kobiet, brutalność i nienawiść w rozkwicie.
Tacy faceci wychowują swoich synów, wszystko z komentarzy pod artykułem...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Felczi
ZdalnaFanka

Post autor: Felczi »

Felczi pisze: pn maja 05, 2025 5:38 pm Tacy faceci wychowują swoich synów, wszystko z komentarzy pod artykułem...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Trudne_Sprawy
LemonkowaCola

Post autor: Trudne_Sprawy »

miev pisze: pn maja 05, 2025 3:50 pm Fizycznie niemożliwe, żeby matka Bartka była wczoraj na marszu. Marsz był o 18:30, a z Polski nie było żadnych lotów do Salonik, które pozwoliłyby jej dotrzeć tam na czas przesłuchania dzisiaj rano. W okolicy Salonik nie ma też żadnego dużego lotniska, z którego dałoby się dojechać na rano. Ktoś więc celowo puścił fejka o jej obecności na marszu – pytanie po co i komu to na rękę.

To komentarz kogoś ze Spotted:
Anonimowy uczestnik 595 słuchaj pracuje w dziale IT. Nie wiem czy wiesz czym zajmuje się ten dział. Włamać się na cudze fb nie jest trudne. Ktoś was prowokuje co może się to skończyć kolejną śmiercią. Nawet adres zamieszkania kobiety ujawniony. Była dziś na marszu. Kompletnie mi tu to wszystko nie pasuje. Jej podejście do marszu vs teksty. Ktoś jak już daje kropkę czy przecinek bez spacji to to już jest odruch. U mnie przecinek nie działa dlatego go nie mam ale mam wyrobiony odruch zaraz po zdaniu. Tu wyżej w tym komentarzu też jest zaraz po. Nie będzie ta kobieta inaczej pisać. Ktoś się jej włamał na konto i podsyca sprawę by się na nią ludzie rzucili. Doprowadzicie do tragedii i ja wam to mówię. Krew na rękach każdego z was kto wylewał hejt na tę kobietę.
Żadnej matki na marszu nie było, to wymysły gówniarzy.
liliona12
LouiBag

Post autor: liliona12 »

miev pisze: pn maja 05, 2025 5:37 pm Ktoś tutaj pisał, że zdjęcie wrzucone na Insta Bartka mogło być zrobione w Grecji, rzekomo w zakładzie poprawczym, w którym teraz siedzi. Szczerze? Bardzo w to wątpię. Kostka brukowa widoczna na zdjęciu zupełnie nie pasuje do greckich realiów – tam raczej używa się tańszych, prostszych materiałów, zwłaszcza w takich miejscach jak ośrodki zamknięte. To wygląda jak coś bardziej „naszego” niż greckiego. Może ktoś jest w stanie to zweryfikować i wskazać, gdzie dokładnie mogło być zrobione to zdjęcie?
taka kostka normalnie jest spotykana w Grecji, to nie 3. świat czy miasteczka wyglądające jak Santorini.
Dora_Diamant
Kciuk

Post autor: Dora_Diamant »

liliona12 pisze: pn maja 05, 2025 5:44 pm taka kostka normalnie jest spotykana w Grecji, to nie 3. świat czy miasteczka wyglądające jak Santorini.
nawet są zdjęcia z tego wyjazdu, gdzie chłopcy uczą się układania zwykłej kostki, jak u nas.
Awatar użytkownika
NN29
LouiBag

Post autor: NN29 »

miev pisze: pn maja 05, 2025 4:32 pm Ta sprawa to totalna paranoja. W necie wszystko hula – imiona, nazwiska, adresy, a prokuratura jakby zapadła się pod ziemię. Dzisiaj podobno sekcja zwłok, ale oczywiście żadnych konkretów, żadnych terminów. I jeszcze greckie media wiedzą więcej niż nasze, jakbyśmy żyli w jakimś informacyjnym średniowieczu. Nic dziwnego, że ludzie sami dopowiadają sobie historię.
Od kiedy to maja obowiązek informować o wszystkich działaniach operacyjnych? Was już naprawdę wszystkich pogięło. Szukasz sensacji? Włącz sobie dokument na Netflix. To są ludzkie dramaty. I wbrew pozorom obu rodzin. Ciszej nad tą trumną.
Awatar użytkownika
miev
Skarpeta Rakieta

NN29 pisze: pn maja 05, 2025 5:56 pm Od kiedy to maja obowiązek informować o wszystkich działaniach operacyjnych? Was już naprawdę wszystkich pogięło. Szukasz sensacji? Włącz sobie dokument na Netflix. To są ludzkie dramaty. I wbrew pozorom obu rodzin. Ciszej nad tą trumną.
To nie jest szukanie sensacji, tylko zwracanie uwagi na to, że prokuratura w podobnych sprawach potrafiła być znacznie bardziej transparentna informacyjnie – i nikt nie mówi, że mają obowiązek zdradzać działania operacyjne. Ale skoro sprawa stała się medialna przez samych ludzi, to rzecznicy powinni dostosować komunikację do sytuacji, żeby ukrócić falę hejtu – zarówno wobec jednej, jak i drugiej strony. Bo brak rzetelnych informacji to właśnie paliwo dla plotek, przekłamań i oskarżeń. Szacunek dla tragedii nie wyklucza domagania się przejrzystości.
Larix
Srebrna Kropeczka

Post autor: Larix »

xnalinovska pisze: pn maja 05, 2025 3:56 pm Ależ on ma morderczy wzrok. Paskudny wyraz twarzy 🤢

Wstawiłby tu ktoś fotkę? Obrazek mi się nie ładuje
Awatar użytkownika
miev
Skarpeta Rakieta

Larix pisze: pn maja 05, 2025 6:05 pm Wstawiłby tu ktoś fotkę? Obrazek mi się nie ładuje
Chyba go zbanowali
Awatar użytkownika
joalla
Currently: planning drama

Post autor: joalla »

Larix pisze: pn maja 05, 2025 6:05 pm Wstawiłby tu ktoś fotkę? Obrazek mi się nie ładuje
Inne zdjęcie, ale takie mam na dysku, pobierzecie sobie, bo zniknie za tydzień.
https://www.szybkiplik.pl/a27QVLTKVm

Bawi mnie usuwanie postów z jego twarzą, skoro pan Bartosz posiada nawet własny list gończy ze zdjęciem i miejscem zamieszkania na stronie policji.
https://poszukiwani.policja.gov.pl/pos/ ... RTOSZ.html
Ostatnio zmieniony pn maja 05, 2025 6:21 pm przez joalla, łącznie zmieniany 2 razy.
Lotka
PsychoFanka

Post autor: Lotka »

miev pisze: pn maja 05, 2025 3:08 pm Bartek to absolutny ***** i chyba nikt o zdrowych zmysłach nie ma co do tego wątpliwości. To, co zrobił, jest niewybaczalne i wszyscy czekamy, aż poniesie za to pełną odpowiedzialność. Ale nie łudźmy się, że jego pełnomocnik robi coś „dziwnego” – to typowa zagrywka obrony, żeby grać na czas i wykorzystać każdą możliwą lukę prawną. To, że złożyli zażalenie i nie wyrazili zgody na ekstradycję, to nie znaczy, że jej uniknie.

Prawnie Grecja i tak raczej go wyda – chyba że doszłoby do jakiegoś naprawdę mocnego argumentu, np. zagrożenia sprawiedliwego procesu w Polsce. Ale wtedy mielibyśmy poważny konflikt wewnątrz Unii Europejskiej, bo kraje członkowskie mają obowiązek sobie ufać w takich sprawach. I
naprawdę – to nie jest ani Stuu, ani Sebastian M. – zupełnie inny kaliber i inne procedury.

Na razie trzeba uzbroić się w cierpliwość. Ale prędzej czy później Bartek stanie przed polskim sądem, także opanujmy emocje.

Debili nie brakuje, już incele atakują i wyzywaja dziewczynę. Oczywscie większość popiera partie na K. Co z chore społeczeństwo
Anika114
Migocząca Świeczka

Post autor: Anika114 »

NN29 pisze: pn maja 05, 2025 5:56 pm Od kiedy to maja obowiązek informować o wszystkich działaniach operacyjnych? Was już naprawdę wszystkich pogięło. Szukasz sensacji? Włącz sobie dokument na Netflix. To są ludzkie dramaty. I wbrew pozorom obu rodzin. Ciszej nad tą trumną.
I właśnie dlatego powinni ukrócić część spekulacji bez informowania o wszystkich działaniach operacyjnych. Pisanie "ciszej nad tą trumną" gdy w tym samym czasie matka sprawcy robi nawalankę w komentarzach z gówniakami i wyśmiewa ofiarę jest wręcz śmieszna
dejwor
Srebrna Kropeczka

Post autor: dejwor »

hej, streści mi ktoś o co teraz chodzi w tym śledztwie? nie jestem bardzo mocno przeświadoczny o tej sprawie, może wiem z 40% tej sprawy. Wiem tyle że ta dziewczyna niby robiła jakieś profile na tego chlopaka co ja zabił a teraz nagle każdy go broni a jego matka tez go broni to ja nie wiem co sie dzieje, stresci ktos co pominąłem?
Polinia
Currently:Top

Post autor: Polinia »

PrzemoKondratowicz pisze: pn maja 05, 2025 2:50 pm Według chatu gpt maksymalna kara w Grecji dla 17 latka to 20 lat więc by mu się opłacało sądzić się w Grecji
Pewnie dlatego tam chce. Czy ktoś z rzetelną wiedzą prawniczą może potwierdzić, ile mu grozi?
Ja tylko nie rozumiem, jak on może cokolwiek żądać.. a gdyby wyjechał po morderstwie w USA to by zażądał zostania tam? Zabił w Polsce, nie obowiązuje polskie prawo?
Każdy morderca może powiedzieć, że dostaje groźby, heloł
Kocieoczy
SushiAddict

Post autor: Kocieoczy »

dejwor pisze: pn maja 05, 2025 6:30 pm hej, streści mi ktoś o co teraz chodzi w tym śledztwie? nie jestem bardzo mocno przeświadoczny o tej sprawie, może wiem z 40% tej sprawy. Wiem tyle że ta dziewczyna niby robiła jakieś profile na tego chlopaka co ja zabił a teraz nagle każdy go broni a jego matka tez go broni to ja nie wiem co sie dzieje, stresci ktos co pominąłem?
Niby kto go broni?!
Awatar użytkownika
pieczonyziemniak.
Currently:revenge

Post autor: pieczonyziemniak. »

dejwor pisze: pn maja 05, 2025 6:30 pm hej, streści mi ktoś o co teraz chodzi w tym śledztwie? nie jestem bardzo mocno przeświadoczny o tej sprawie, może wiem z 40% tej sprawy. Wiem tyle że ta dziewczyna niby robiła jakieś profile na tego chlopaka co ja zabił a teraz nagle każdy go broni a jego matka tez go broni to ja nie wiem co sie dzieje, stresci ktos co pominąłem?
Masz 54 strony. Wystarczająco dużo informacji
Kocieoczy
SushiAddict

Post autor: Kocieoczy »

Polinia pisze: pn maja 05, 2025 6:30 pm Pewnie dlatego tam chce. Czy ktoś z rzetelną wiedzą prawniczą może potwierdzić, ile mu grozi?
Ja tylko nie rozumiem, jak on może cokolwiek żądać.. a gdyby wyjechał po morderstwie w USA to by zażądał zostania tam? Zabił w Polsce, nie obowiązuje polskie prawo?
Trump by go odesłał 😆
Paulina1992
Licówka

Post autor: Paulina1992 »

Anika114 pisze: pn maja 05, 2025 4:22 pm Nie odpuścił, szukał na kolanach. Obok nawet wykopali dól bo zobaczyli że ziemia była zruszona. Po prostu w te krzaki nie dało się dostać
Więc jak tam wrzucili ciało skoro nie dało rady się tam dostać ?
Awatar użytkownika
joalla
Currently: planning drama

Post autor: joalla »

Polinia pisze: pn maja 05, 2025 6:30 pm Pewnie dlatego tam chce. Czy ktoś z rzetelną wiedzą prawniczą może potwierdzić, ile mu grozi?
On (a raczej jego prawniczka) po prostu gra na zwłokę, żeby chłopak miał więcej czasu na przygotowanie się do procesu. Wróci do Polski na 99%.
Awatar użytkownika
miev
Skarpeta Rakieta

Ona nie założyła o nim żadnego profilu. Nie wiem kogo masz na myśli piszac, ze „każdy” go broni. Zapewne stwierdzasz to po komentarzach na spotted Mława - cóż mogę powiedzieć… niezle bagno się tam dzieje.
A co do matki, zawzięcie twierdzi że jest dumna ze swojego syna. Aktywnie wstawiała posty oraz kłóciła się z ludźmi w prywatnych wiadomościach. Dziś jednak zainicjowała, że te wpisy są nadawane przez włamywaczy (miała na myśli funkcjonariuszy). Nikt nie wie co ta kobieta ma na celu
Anika114
Migocząca Świeczka

Post autor: Anika114 »

Paulina1992 pisze: pn maja 05, 2025 6:32 pm Więc jak tam wrzucili ciało skoro nie dało rady się tam dostać ?
Ktoś musiał sobie zadać sporo trudu. Na materiałach widać jak wycięte są te krzaczory przez policję