Start
Mój profil

Zaginięcie Mai Kowalskiej

Moderator: verysweetcherry
salceson
Koczkodan

Re: Zaginięcie Mai Kowalskiej

Post autor: salceson »

miliony domyśleń, zero reakcji ludzi którzy coś wiedzą w tym temacie.. jest tu ktoś z Mławy albo okolic i może potwierdzić że to miasteczko jest skorumpowane i od lat tam trwają różne dziwne rzeczy? Jak to musiało wyglądać.. rozmawiali i nagle przywalił jej lopata? Chyba jednak nie skoro jeszcze miała chwile żeby próbować kontaktować się z przyjaciółką .. może chciała wyjść pogadać na papierosa , powiedział że jest na tym warsztacie i heja
rzeppsiegoogona
LouiBag

Post autor: rzeppsiegoogona »

kvsiv17 pisze: pn maja 05, 2025 11:15 am Ja tak tylko napomkne. Wierze z calego serca, ze wszyscy, ktorzy tu komentujecie byliscie dziecmi aniolami, bez nastoletniego buntu. Dzis gimnazjow juz nie ma, ale za moich czasow byly i to, co sie robilo w tym wieku to tragedia. Sama wpadlam wtedy w towarzystwoC pierwsze papieroski, pierwszy alkohol. Jak na to patrze z perspektywy czasu i widze na ulicy 13 letnie dzieci to mam ciarki zenady jak sobie pomysle co sie wtedy robilo. I tez majac 16 lat nie zawsze moja mama wiedziala dokladnie gdzie jestem i co robie. Zawsze szlam z przyjaciolka i o tym wiedziala, ale nie mowilam jej np ze beda tez koledzy czy cos bo nie chcialo mi sie tkumaczyc co to za koledzy, skad ich znam, jak maja na imie, kim sa ich rodzice wiec dla swietego spokoju mowilam, ze ide z przyjaciolka. Szlysmy we dwie to fakt a towarzystwo bylo wieksze. Serio jak czytam niektore komentarze to sie zastanawiam, czy bylam takim tragicznym dzieckiem i Wy wszyscy tacy swieci czy jednak to calkiem normalne w takim glupim nastoletnim wieku bo u mnie bardzo duzo osob tak robilo.
Wiesz ja też przechodziłam nastoletni bunt, w gimnazjum jak się miało te 14/15 lat gdzieś romansowalo się z piwkiem i pierwszymi papierosami czy imprezkami, ale autentycznie przeraża mnie to, że teraz już nawet 11/12 letnie dzieci bez cienia żenady śmigają z elektrykami, klną na cały regulator i nawet nie próbują jakoś ukryć takich zachowań. To, co to towarzystwo do którego należała zamordowana robilo to nie jest palenie jednego szluga na ośmiu gdzieś za zakrętem szkoły żeby nikt nie widział tylko chociażby wrzucanie na IG ujęcia gdzie wciąga się koks...
Felczi
ZdalnaFanka

Post autor: Felczi »

salceson pisze: pn maja 05, 2025 1:01 pm miliony domyśleń, zero reakcji ludzi którzy coś wiedzą w tym temacie.. jest tu ktoś z Mławy albo okolic i może potwierdzić że to miasteczko jest skorumpowane i od lat tam trwają różne dziwne rzeczy? Jak to musiało wyglądać.. rozmawiali i nagle przywalił jej lopata? Chyba jednak nie skoro jeszcze miała chwile żeby próbować kontaktować się z przyjaciółką .. może chciała wyjść pogadać na papierosa , powiedział że jest na tym warsztacie i heja
Napisałam priv
Anika114
Migocząca Świeczka

Post autor: Anika114 »

mezalians_urodowy pisze: pn maja 05, 2025 12:01 pm W TV mówili, że jeśli on się zgodzi to decyzja o wydaniu go do Polski powinna nastąpić w max 10 dni, a jeśli się nie zgodzi to max 60
-zgadza się pan na ekstradycję do Polski gdzie będzie pan miał postawiony zarzut morderstwa?
-nie, nie zgadzam się
-a to przepraszamy, do widzenia
Awatar użytkownika
nattxo
Ciastko

Post autor: nattxo »

salceson pisze: pn maja 05, 2025 1:01 pm miliony domyśleń, zero reakcji ludzi którzy coś wiedzą w tym temacie.. jest tu ktoś z Mławy albo okolic i może potwierdzić że to miasteczko jest skorumpowane i od lat tam trwają różne dziwne rzeczy? Jak to musiało wyglądać.. rozmawiali i nagle przywalił jej lopata? Chyba jednak nie skoro jeszcze miała chwile żeby próbować kontaktować się z przyjaciółką .. może chciała wyjść pogadać na papierosa , powiedział że jest na tym warsztacie i heja
Jeszcze jedną realną opcją jest to, że bezpośrednio przed spotkaniem dzwoniła do koleżanki, by omówić co mu powie, doradzić się, wygadać. Niekoniecznie w jego trakcie.
Awatar użytkownika
feezvx
RiczAsFak

Post autor: feezvx »

d0mci4 pisze: pn maja 05, 2025 12:43 pm lecimy dalej 🫡
Aha, czyli policja według niej nie może przejrzeć jej telefonu, gdy jej syn jest podejrzewany o zabójstwo. Niezbyt inteligentna kobieta.
MisYoogi
SweetsGallery

Post autor: MisYoogi »

Anika114 pisze: pn maja 05, 2025 1:25 pm -zgadza się pan na ekstradycję do Polski gdzie będzie pan miał postawiony zarzut morderstwa?
-nie, nie zgadzam się
-a to przepraszamy, do widzenia
🙃
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Anika114
Migocząca Świeczka

nattxo pisze: pn maja 05, 2025 1:41 pm Jeszcze jedną realną opcją jest to, że bezpośrednio przed spotkaniem dzwoniła do koleżanki, by omówić co mu powie, doradzić się, wygadać. Niekoniecznie w jego trakcie.
Tak też mogło być. Gdyby czuła zagrożenie to myślę że prędzej wybrałaby numer mamy
Kaijlo
RóżowePolo

Post autor: Kaijlo »

Jestem z okolic, nie wiem nic o skorumpowaniach, ale narkotyki są tam na porządku dziennym, patologia i te miasto rządzi się innymi prawami
Kocieoczy
SushiAddict

Post autor: Kocieoczy »

No to tak
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
rzeppsiegoogona
LouiBag

Post autor: rzeppsiegoogona »

Czy to na pewno jest legitne? Wątpliwości co do rzetelnego procesu? Wygląda jak cos, co mamuśka mogłaby wymyśleć...
szaredresy
Modna

Post autor: szaredresy »

Chcecie mi powiedzieć, że ktoś może kogoś zabić, wyjechać z kraju i tam chodzić na wolności? Przecież to absurd :D
tosia777
BagietkaZszarlott

Post autor: tosia777 »

Kocieoczy pisze: pn maja 05, 2025 2:09 pm No to tak
okej musiałam edytować swój komentarz, to co znalazłam na jednym z portali.

Jeśli podejrzany dobrowolnie zgodzi się na oddanie w ręce polskiego polskich służb, wówczas Grecy będą mieli 10 dni na wydanie decyzji o ekstradycji, licząc od momentu zatrzymania. W praktyce oznacza to, że taka decyzja mogłaby zapaść jeszcze w tym tygodniu.
Jeśli jednak 17-latek nie złoży takiej deklaracji, wówczas procedura będzie nieco bardziej skomplikowana i potrwa do 60 dni. Ostatecznie nastolatek ma zostać przetransportowany do Prokuratury Rejonowej w Mławie, gdzie usłyszy zarzut zabójstwa ze szczególnym okrucieństwem
Ostatnio zmieniony pn maja 05, 2025 2:18 pm przez tosia777, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Interpretatorka
HottStripper

Post autor: Interpretatorka »

Napisane z fake konta bez żadnego rzetelnego źródła. Po wypocinach jego matki w nic nie uwierzę bez konkretnych źródeł 😅
Kocieoczy
SushiAddict

Post autor: Kocieoczy »

Niestety to może być czat gpt;)
Anika114
Migocząca Świeczka

Ja teraz mogę stworzyć konto i napisać na spotted Mława co Bartek jadł dzisiaj na śniadanie. Poczekajmy na oficjalne informacje
Radoska
Szpilson

Post autor: Radoska »

d0mci4 pisze: pn maja 05, 2025 12:24 pm Patrząc na to, jak szybko zmienia wersję w komentarzach, brałabym z dystansem to, że nie widziała tego nagrania. Jestem mocno przekonana, że ona zaczęła budować jakąś otoczkę w okół siebie. Na początku myślałam, że w mocnym stresie, niecodziennej sytuacji ma tryb przetrwania włączony i byłoby to zrozumiałe, dlatego tak się jej odkleja i broni syna jak lwica, ale to już zachodzi za daleko. Dlatego jestem ciekawa, czy ona faktycznie jest tym psychologiem. Jeśli tak, może to byc jej jakaś psychologiczna zagrywka. Czytałam też, że ona niby widziała te nagrania i je usunęła, a policja je przywróciła - ile w tym prawdy to tylko ona wie.
Jaki tam z niej psycholog. Chyba, że taki co jak ten szewc bez butów chodzi. Przez jej posty przebija toksyczność. Nie mówię o tych aktualnych nawet, ale o tym jak odpowiedziała niezadowolonej klientce. Wcale bym się nie dziwiła jakby dla tego chłopaka Majka była jej odzwierciedleniem. Skumulowało mu się. A dodatkowo matka pewnie podsycała nienawiść do prześladowców. Tak to widzę. Zauważcie, że ten chłopak na zdjęciach się nie uśmiecha. Tam musiało w domu też dziać się coś niedobrego. Niemniej jednak uważam, że jakby wiedziała, to by przeglądnęła monitoring i go wyczyściła.
Awatar użytkownika
Interpretatorka
HottStripper

Post autor: Interpretatorka »

Anika114 pisze: pn maja 05, 2025 2:20 pm Ja teraz mogę stworzyć konto i napisać na spotted Mława co Bartek jadł dzisiaj na śniadanie. Poczekajmy na oficjalne informacje
Jakiś anonim pod tym postem zamieszka wideo po grecku niby jego adwokat jako dowód ale tego nie przetłumaczę xd
Radoska
Szpilson

Kocieoczy pisze: pn maja 05, 2025 12:50 pm A mnie tak samo dziwi, że ktoś popełnia mord pod obiektywem kamer na znanym sobie terenie
Tu są dwa wytłumaczenia. Albo nie planował, albo czerwone paski na nic, bo zbyt bystry nie jest. Osobiście uważam, że nie planował.
KasiaBasia56
Modna

Post autor: KasiaBasia56 »

Radoska pisze: pn maja 05, 2025 2:28 pm Tu są dwa wytłumaczenia. Albo nie planował, albo czerwone paski na nic, bo zbyt bystry nie jest. Osobiście uważam, że nie planował.
A ja uważam że planował
liliona12
LouiBag

Post autor: liliona12 »

Bzdura. W Greckich mediach cisza na temat jego rzekomego wypuszczenia. Poza tym jesteśmy w UE, wydanie decyzji o deportacji to tylko formalność dla strony greckiej (chyba, że oskarżony będzie stosował to, co mu prawnie przysługuje, ale to tylko wydłuży czas. Grecy nie mogą go uznać za niewinnego i puścić wolno).

Poza tym, on nie jest w Atenach, tylko w Salonikach - o ten szczegół nie zadbał twórca fake newsa.
Ostatnio zmieniony pn maja 05, 2025 2:36 pm przez liliona12, łącznie zmieniany 1 raz.
Radoska
Szpilson

KasiaBasia56 pisze: pn maja 05, 2025 2:30 pm A ja uważam że planował
No to słabo mu to wyszło. Monitoring, ciało słabo schowane, jakieś próby jego rozpuszczenia. Może planował, że da jej nauczkę, ale to się wymknęło spod kontroli.
Toascik
Gacie z oceanu

Post autor: Toascik »

Na WP z kolei piszą, że matka przyleciała do Grecji, chłopak odmawia ekstradycji, w związku z czym startuje ta wydłużona procedura, a on będzie do czasu decyzji greckiego sądu (czy zgadzają się na wniosek polskiej strony o ekstradycję) w zakładzie poprawczym.
thisguuurl
LouiBag

Post autor: thisguuurl »

liliona12 pisze: pn maja 05, 2025 2:33 pm Bzdura. W Greckich mediach cisza na temat jego rzekomego wypuszczenia. Poza tym jesteśmy w UE, wydanie decyzji o deportacji to tylko formalność dla strony greckiej (chyba, że oskarżony będzie stosował to, co mu prawnie przysługuje, ale to tylko wydłuży czas. Grecy nie mogą go uznać za niewinnego i puścić wolno).

Poza tym, on nie jest w Atenach, tylko w Salonikach - o ten szczegół nie zadbał twórca fake newsa.
Na yt jest filmik jak jego pani adwokat się wypowiada. Niestety po grecku.
liliona12
LouiBag

Post autor: liliona12 »

Nieletni oświadczył przed prokuratorem apelacyjnym, że nie chce zostać wydany do Polski, argumentując, że otrzymuje groźby ze strony swojego otoczenia rodzinnego. W związku z tym zdecydowano o jego tymczasowym aresztowaniu do czasu zwołania właściwej Rady Sądowej, która w jawnej rozprawie zdecyduje, czy zaakceptować wniosek polskiego wymiaru sprawiedliwości (o ekstradycję) - informuje real.gr.

Do tego czasu Bartłomiej G będzie przebywał w specjalnym zakładzie poprawczym dla nieletnich w Kassavetii w Wolos.

Chce, żeby go osądzono w Grecji - powiedział prawnik 17-latka.