Zaginięcie Mai Kowalskiej
Moderator: verysweetcherry- Paulajna94
- RoyalBaby
Re: Zaginięcie Mai Kowalskiej
Z góry wiadomo że młody za to beknie tylko kwestia czasu. A jaką linie obrony przyjmie rodzina to juz można się nieco domyślać.
Pewnie w ciągu dwóch tygodni przyleci, że Stu to jest też inna bajka.
Mnie jedynie teraz ciekawi co to za dwie dodatkowe osoby zatrzymano i który z nich pękł, bo za dużo plotek jest na ten temat.
Mnie jedynie teraz ciekawi co to za dwie dodatkowe osoby zatrzymano i który z nich pękł, bo za dużo plotek jest na ten temat.
-
stromek.bart
- KlasaBiznes
Greckie media przekazują więcej informacji i bardziej szczegółowych. Ciekawe czy pokażą tą rozprawę ekstradycyjną tzn wizerunek Bartka 
-
secretkitty
Matka wstawiła Tik Toka.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
stromek.bart
- KlasaBiznes
Nasza policja to nie wiem skąd wzięła zdjęcie do listu gończego 

on tu ma z 10 lat? 

https://poszukiwani.policja.gov.pl/pos/ ... RTOSZ.html
- mezalians_urodowy
- GrzaneWino
W TV mówili, że jeśli on się zgodzi to decyzja o wydaniu go do Polski powinna nastąpić w max 10 dni, a jeśli się nie zgodzi to max 60
Jak nazywa się jej profil?
No to ładnie …stromek.bart pisze: ↑pn maja 05, 2025 11:42 am No i tu będzie tam samo jak rodzina będzie walczyć żeby nie było ekstradycji. Zresztą w Grecji musi się zebrać sąd a oni nie działają od razu bo to nie jest dla nich priorytet
Mnie dziwi, że ona tego nagrania nie widziała. Chyba faktycznie nie wierzyła, że to jej syn w tym maczał palce, bo w przeciwnym razie by je usunęła. W końcu to jej firma.d0mci4 pisze: ↑pn maja 05, 2025 12:34 am Gdzieś mi mignął komentarz, że ona nie widziała tego nagrania z monitoringu i chce je zobaczyć, teraz tak sobie pomyślałam, że może ona do tego dąży, że jeśli obejrzy nagranie i będzie jakiejś wątpliwej jakości, to będzie chciała wziąć winę na siebie, a jej linia obrony byłaby niepoczytalność - tutaj przydatne byłby dowody, czyli m.in jej pier.dolenie głupot na fb
Oj oj oj, to już nie mam co snuć teoristromek.bart pisze: ↑pn maja 05, 2025 11:50 am Nasza policja to nie wiem skąd wzięła zdjęcie do listu gończegoon tu ma z 10 lat?
Może, to samo było z tym Łukaszem co na moście łazienkowskim uderzył w samochód, zabił człowieka i zostawił swoją dziewczynę w Aucie - złapali go w Niemczech i nie zgodził się na ekstradycję, wiec trzeba było poczekać 60 dni. Różne ludzie mają powody - a to grają na zwłokę by adwokat miał czasu a to po prostu "na złość"
Patrząc na to, jak szybko zmienia wersję w komentarzach, brałabym z dystansem to, że nie widziała tego nagrania. Jestem mocno przekonana, że ona zaczęła budować jakąś otoczkę w okół siebie. Na początku myślałam, że w mocnym stresie, niecodziennej sytuacji ma tryb przetrwania włączony i byłoby to zrozumiałe, dlatego tak się jej odkleja i broni syna jak lwica, ale to już zachodzi za daleko. Dlatego jestem ciekawa, czy ona faktycznie jest tym psychologiem. Jeśli tak, może to byc jej jakaś psychologiczna zagrywka. Czytałam też, że ona niby widziała te nagrania i je usunęła, a policja je przywróciła - ile w tym prawdy to tylko ona wie.
-
Trudne_Sprawy
- LemonkowaCola
-
Trudne_Sprawy
- LemonkowaCola
Nikt nigdzie nie powiedział, że są zatrzymane do sprawy dwie inne osoby. Nawet prokuratora w piątek tego nie powiedziała. To są jakieś wymysły internetowych detektywów.Paulajna94 pisze: ↑pn maja 05, 2025 11:44 am Z góry wiadomo że młody za to beknie tylko kwestia czasu. A jaką linie obrony przyjmie rodzina to juz można się nieco domyślać.
Greckie media dzisiaj:
17-letni Polak, aresztowany w piątek w Katerini i oskarżony o brutalne morderstwo, którego rzekomo dopuścił się w swoim kraju ojczystym, a ofiarą była 16-letnia dziewczyna, został postawiony przed prokuratorem Sądu Apelacyjnego w Salonikach.
17-latek, który przybył do naszego kraju po popełnieniu zbrodni, biorąc udział w wymianie szkolnej i został zatrzymany w hotelu, w którym mieszkali w Pierii, został przewieziony do prokuratury w celu wszczęcia postępowania w sprawie polskiego wniosku o ekstradycję do kraju pochodzenia i postawienie go przed sądem za zbrodnię zabójstwa.
Nieletniego przewieziono do budynku sądu tuż przed godziną 12:00 i obecnie przebywa w Prokuraturze Apelacyjnej w Salonikach.
Czyli dopiero dzisiaj o 11 czasu polskiego trafił na przesłuchanie.
Nie ma jego zdjęć, tylko zdjęcia Mai. Ale ogólnie tu, w Grecji, przestępcom nie zasłaniają oczu, gdy publikują ich wizerunek w mediach. Nie wiem, jak w przypadku, gdy przestępstwo nie zostało popełnione na terenie Grecji.
17-letni Polak, aresztowany w piątek w Katerini i oskarżony o brutalne morderstwo, którego rzekomo dopuścił się w swoim kraju ojczystym, a ofiarą była 16-letnia dziewczyna, został postawiony przed prokuratorem Sądu Apelacyjnego w Salonikach.
17-latek, który przybył do naszego kraju po popełnieniu zbrodni, biorąc udział w wymianie szkolnej i został zatrzymany w hotelu, w którym mieszkali w Pierii, został przewieziony do prokuratury w celu wszczęcia postępowania w sprawie polskiego wniosku o ekstradycję do kraju pochodzenia i postawienie go przed sądem za zbrodnię zabójstwa.
Nieletniego przewieziono do budynku sądu tuż przed godziną 12:00 i obecnie przebywa w Prokuraturze Apelacyjnej w Salonikach.
Czyli dopiero dzisiaj o 11 czasu polskiego trafił na przesłuchanie.
Nie ma jego zdjęć, tylko zdjęcia Mai. Ale ogólnie tu, w Grecji, przestępcom nie zasłaniają oczu, gdy publikują ich wizerunek w mediach. Nie wiem, jak w przypadku, gdy przestępstwo nie zostało popełnione na terenie Grecji.
-
PrzemoKondratowicz
- Dieta 600 kcal
Ale stu ma obywatelstwo brytyjskie a Wielka Brytania nie jest w EU wiec to zupełnie inna sprawa
- babycowboy
- Koczkodan
Jestem na 16 stronie więc nie wiem czy do tego już doszliście, ale konto hejterskie nie było założone przez Maję tylko przez jakąś inną dziewczynę. Kilka dni temu zaczęła usuwać swoje komentarze pod tymi zdjęciami, bo ludzie sprawdzili na jaki e-mail zostały założone oba konta i ta mała sprycilua założyła oba pod jednym adresem xD
Ja też tak nie robiłam ani nikt kogo znam, zależy od środowiska. Imprezy się zaczęły dopiero na 18tki, a największe przewinienie to wypicie piwa na spółkę czy wagary w mc donalds, bo się lektury nie przeczytało.
A mnie tak samo dziwi, że ktoś popełnia mord pod obiektywem kamer na znanym sobie terenie
-
Rzeka.chaosu
- Currently:Vienna
Nie chce ci się wierzyć, że nie każdy był patologią? Myślę, że spróbować papierosa czy piwa może każdy, to samo z wyjściem na imprezę. Ale nie każdy był niszczycielski, wulgarny i przemocowy. A to jest sedno tej sprawy. Ja piwa spróbowałam pewnie około 14-15 r.ż. Co nie oznacza, że się zataczałam, robiłam głupoty i byłam przemocowa wobec innych.kvsiv17 pisze: ↑pn maja 05, 2025 11:15 am Ja tak tylko napomkne. Wierze z calego serca, ze wszyscy, ktorzy tu komentujecie byliscie dziecmi aniolami, bez nastoletniego buntu. Dzis gimnazjow juz nie ma, ale za moich czasow byly i to, co sie robilo w tym wieku to tragedia. Sama wpadlam wtedy w towarzystwoC pierwsze papieroski, pierwszy alkohol. Jak na to patrze z perspektywy czasu i widze na ulicy 13 letnie dzieci to mam ciarki zenady jak sobie pomysle co sie wtedy robilo. I tez majac 16 lat nie zawsze moja mama wiedziala dokladnie gdzie jestem i co robie. Zawsze szlam z przyjaciolka i o tym wiedziala, ale nie mowilam jej np ze beda tez koledzy czy cos bo nie chcialo mi sie tkumaczyc co to za koledzy, skad ich znam, jak maja na imie, kim sa ich rodzice wiec dla swietego spokoju mowilam, ze ide z przyjaciolka. Szlysmy we dwie to fakt a towarzystwo bylo wieksze. Serio jak czytam niektore komentarze to sie zastanawiam, czy bylam takim tragicznym dzieckiem i Wy wszyscy tacy swieci czy jednak to calkiem normalne w takim glupim nastoletnim wieku bo u mnie bardzo duzo osob tak robilo.
-
PrzemoKondratowicz
- Dieta 600 kcal
Ale czemu ty jesteś w szoku? Będzie sądzony jako dorosły. Już też bez przesady chcesz żeby go sądzili jak dorosłego ale chcesz żeby tylko część procedur aplikowano jak dla dorosłego a częściowo żeby traktowali go jak dziecko?
Nie rozumiecie mnie. Przeczytalam tu kazdy post od poczatku. Chodzi mi bardziej o to, ze ludzie sa w szoku bo majka palila elektryka, ze matka chlopaka pisze o czerwonym pasku i super synku. A ile jest osob, ktore maja czerwone paski, wzorowe zachowanie a poza rodzina i dzkola sa okropnymi osobami.Rzeka.chaosu pisze: ↑pn maja 05, 2025 12:50 pm Nie chce ci się wierzyć, że nie każdy był patologią? Myślę, że spróbować papierosa czy piwa może każdy, to samo z wyjściem na imprezę. Ale nie każdy był niszczycielski, wulgarny i przemocowy. A to jest sedno tej sprawy. Ja piwa spróbowałam pewnie około 14-15 r.ż. Co nie oznacza, że się zataczałam, robiłam głupoty i byłam przemocowa wobec innych.
Tylko o to mi chodzi - ze duzo osob w szoku bo majka najgorsza na swiecie bo palila. No spora czesc nadtolatkow w takim wieku sie sklania ku takim doznaniom niestety.
Ostatnio zmieniony pn maja 05, 2025 1:00 pm przez kvsiv17, łącznie zmieniany 1 raz.
-
PrzemoKondratowicz
- Dieta 600 kcal
Chyba elektryk to najmniejszy problem skoro ona na stories wrzucała zdjęcia jak cos wciągakvsiv17 pisze: ↑pn maja 05, 2025 12:58 pm Nie rozumiecie mnie. Przeczytalam tu kazdy pod od poczatku. Chodzi mi bardziej o to, ze ludzie sa w szoku bo majka palila elektryka, ze matka chlopaka pisze o czerwonym pasku i super synku. A ile jest osob, ktore maja czerwone paski, wzorowe zachowanie a poza rodzina i dzkola sa okropnymi osobami.
Tylko o to mi chodzi - ze duzo osob w szoku bo majka najgorsza na swiecie bo palila. No spora czesc nadtolatkow w takim wieku sie sklania ku takim doznaniom niestety.