Start
Mój profil

Zaginięcie Mai Kowalskiej

Moderator: verysweetcherry
ania_nw
Mokra Włoszka

Re: Zaginięcie Mai Kowalskiej

Post autor: ania_nw »

Ta Mama Bartka jest pewnie przekonana ze mial od niej najlepsze wsparcie jakie dziecko moze dostac ... to tez jest problem tak samo jak brak zainteresownia i więzi
gravity
SushiRoll

Post autor: gravity »

ania_nw pisze: ndz maja 04, 2025 4:46 pm Ta Mama Bartka jest pewnie przekonana ze mial od niej najlepsze wsparcie jakie dziecko moze dostac ... to tez jest problem tak samo jak brak zainteresownia i więzi
Rodzice z Rakowisk też zapewne trwali w takim przekonaniu...
RudaHerbaciara
Mokra Włoszka

Post autor: RudaHerbaciara »

Kupajeza pisze: ndz maja 04, 2025 3:02 pm https://codziennikmlawski.pl/2023/03/15 ... awadzkich/

Akurat dwa lata temu jakas dziewczyna odebrała sobie życie właśnie przez hejt. Nie mówię, że ma to związek ze sprawą ale takie coś miało miejsce. Jest jeszcze kilka artykułów ale niewiele
To jest wieś pod Mławą, raczej Maja nie chodziła tam do szkoły skoro mieszkała w Mławie, więc to nie ona była sprawcą hejtu
mellamojulsss
Siatkarka

Post autor: mellamojulsss »

PrzemoKondratowicz pisze: pt maja 02, 2025 8:35 pm Tym bardziej mnie dziwi że jego mama taka aktywna w Internecie a tu nic synowi nie pomogła a hatepage dalej wisi
na instagramie jest cos takiego ze jesli zablokujesz konto to wszystkie inne powiazane konta (poprzez mail i numer telefonu) rowniez sa blokawane, konto Mai dalej mi sie wyswietla wiec to nie ona jest zalozyla
71skwsny
RoyalBaby

Post autor: 71skwsny »

mellamojulsss pisze: ndz maja 04, 2025 5:16 pm na instagramie jest cos takiego ze jesli zablokujesz konto to wszystkie inne powiazane konta (poprzez mail i numer telefonu) rowniez sa blokawane, konto Mai dalej mi sie wyswietla wiec to nie ona jest zalozyla

To tak nie dziala. Konta beda Ci sie wyświetlać, ale osoba z żadnego konta nie będzie się mogła z Tobą skontaktować.

Chodzi o ochronę prywatności też tej osoby, którą blokujesz.
Radoska
Szpilson

Post autor: Radoska »

Zacietrzewiona ta matka. Nie wiem czy z wykształcenia jest psychologiem, ale predyspozyvji nie widzę. z taką manierą to ona mogła jeszcze konflikt zaosttzyć. Zamiast gasić wznieca, bo musi wyjść na jej Dziwny klimat.
rozemocjonowana
120mkw

Post autor: rozemocjonowana »

A ja z takim innym tematem- przeglądając wypowiedzi na FB, TT nachodzi mnie pytanie... czy ludzie zawsze mieli tak duży problem z ortografią czy dopiero teraz? Jest tyle narzędzi wspomagających poprawne pisanie, a ludzie ciągle piszą "Maji", "Maji", "Maji". Przyznam, że jestem zaskoczona jak ktoś napisze dopełniacz imienia poprawnie :D "Mai"
Awatar użytkownika
sruspit
RoyalBaby
Instagram: bombarde

Post autor: sruspit »

nahnah pisze: ndz maja 04, 2025 4:42 pm matce chyba faktycznie nerwy puściły, a może to taki typ osobowości, ale pisanie na gowork opinii o jej firmie, a właściwie lincz słowny tam przeprowadzany... nie rozumiem tego. Tak samo jak pisania do niej przez obcych ludzi wulgaryzmów w prywatnych wiadomościach... Czy to piszącym przynosi jakąś ulgę, satysfakcję? Tym bardziej, że jak zakładam w większości są to obce ofierze i sprawcy osoby.
juz wczesniej opinie tam były słabe, kobieta napisała, że właścicielka ją oszukała i naciągneła, a potem wyzywała w mailach zwracając kulturalną uwage, ze to niestosowne. W odpowiedzi na opinie dostała kolejne docinki od wlascicielki, ktora twierdzila, ze jest psychologiem. Ilosc opinii publikowana tylko w konkretne dni tez smierdzą mocno fejkowymi. Matka chłopca widocznie ma problemy z opanowaniem i agresją. Nie wierzcie w jej posty, oczernienia co do ofiary bo kobieta jest ewidentnie chora i mocno przekonana, ze syn nie dokonał złego czynu, a nawet jesli to przeciez ofiara czyms sobie zasluzyla:) sprawa jest bardzo zlozona bo powstal przeciez jakis profil smiejacy sie z Bartka, ale jak napisała współautorka tego profilu było to „w akcie obrony” przed nim bo również dokuczał ludziom. Dzieci z mławy to jakis inny wymiar samosądów i agresji dawno nie widziałam takiej patologii w internecie wśród dzieci. Maja choć nie żyje również bujała się z niepewnym towarzystwem. Kazdy byl nastolatkiem, niektorzy buntowali sie mniej, inni bardziej, ale to co siedzi w dzieciakach z Mławy jest bardzo rażące w oczy. Bartek nie był wcale cichym, grzecznym chłopakiem jak w swojej narracji narzuca nam jego matka. Nie dowiemy sie jeszcze pewien czas o co dokładnie poszło, ale po internecie już lata sposób w jaki prawdopodobnie zamordował dziewczyne. Serio przescrollujcie sobie dokładnie jego reposty na tiktoku, nie miał cukierkowego humoru ani myśli. Obserwuje profil z uprawą marihuany, fascynowały go pobicia, gw**t. Być może repostował to „dla beki”, dziwny humor, ale patrząc na to że już kiedyś ją pobił dziwnie sie na to patrzy. Ofc zakładanie takich profili jest tępe i okropne, ale to nie znaczy, że chłopak był od poczatku taki niewinny
tralala
mellamojulsss
Siatkarka

Post autor: mellamojulsss »

71skwsny pisze: ndz maja 04, 2025 5:22 pm To tak nie dziala. Konta beda Ci sie wyświetlać, ale osoba z żadnego konta nie będzie się mogła z Tobą skontaktować.

Chodzi o ochronę prywatności też tej osoby, którą blokujesz.
taka informacja sie wyswietla przy opcji blokowania
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
SmokAnalog
120mkw

Post autor: SmokAnalog »

gravity pisze: ndz maja 04, 2025 5:10 pm Rodzice z Rakowisk też zapewne trwali w takim przekonaniu...
Pytanie: którzy?
Bo coś o uszy mi się obiło, że ci od Zuzanny (a przynajmniej matka) żyli w przekonaniu, jaki wielki skarb spłodzili i konsekwentnie utwierdzali w tym córkę. Brzmi znajomo?
71skwsny
RoyalBaby

Post autor: 71skwsny »

mellamojulsss pisze: ndz maja 04, 2025 5:28 pm taka informacja sie wyswietla przy opcji blokowania
Tak. Czyli wszystkie konta tej osoby - teraźniejsze i przyszłe - nie będą mogły znaleźć Twojego konta (napisać do Ciebie itp.). Ale Ty nie będziesz wiedzieć, które to konta, bo Ty je będziesz widzieć.
LoriLovingLife
MoetGlass

Post autor: LoriLovingLife »

SmokAnalog pisze: ndz maja 04, 2025 5:30 pm Pytanie: którzy?
Bo coś o uszy mi się obiło, że ci od Zuzanny (a przynajmniej matka) żyli w przekonaniu, jaki wielki skarb spłodzili i konsekwentnie utwierdzali w tym córkę. Brzmi znajomo?
Zuza miała tylko mamę i nie znała nawet swojego ojca.
PEONIA
Licówka

Post autor: PEONIA »

rozemocjonowana pisze: ndz maja 04, 2025 5:26 pm A ja z takim innym tematem- przeglądając wypowiedzi na FB, TT nachodzi mnie pytanie... czy ludzie zawsze mieli tak duży problem z ortografią czy dopiero teraz? Jest tyle narzędzi wspomagających poprawne pisanie, a ludzie ciągle piszą "Maji", "Maji", "Maji". Przyznam, że jestem zaskoczona jak ktoś napisze dopełniacz imienia poprawnie :D "Mai"
Zawsze byli. Jestem imienniczką i od dzieciństwa naprawdę rzadko kiedy ktoś umiał zapisać to dobrze - nawet nauczyciele polskiego jak jeden mąż aż do szkoły średniej - "Maji", "Maji", "Maji". XD
thisguuurl
LouiBag

Post autor: thisguuurl »

Bartek 20min temu zrepostował nowego tik toka… I nie powiecie mi, że jego matka repostowałaby tik toka o Dżinoldzie…
Dora_Diamant
Kciuk

Post autor: Dora_Diamant »

LoriLovingLife pisze: ndz maja 04, 2025 5:35 pm Zuza miała tylko mamę i nie znała nawet swojego ojca.
offtop mały – zuza poznała ojca niedługo przed jego śmiercią. wtedy zaczęły się jej kłopoty z zachowaniem.
Awatar użytkownika
sruspit
RoyalBaby
Instagram: bombarde

Post autor: sruspit »

thisguuurl pisze: ndz maja 04, 2025 5:43 pm Bartek 20min temu zrepostował nowego tik toka… I nie powiecie mi, że jego matka repostowałaby tik toka o Dżinoldzie…
to na 100% jego konto bo jest stare patrzac po repostach, obserwuje tam matke, szkoły w mławie itp ale jak to działa kiedy za granica zatrzymuje cie policja bo jestes glownym podejrzanym w sprawie, a ty wciaz mozesz korzystać z urzadzen elektrycznych z ktorych prawdopodobnie kontaktowal sie z ofiarą? Licze na jakies wyjasnienie bo to, ze w takiej sytuacji wciaz repostuje durne tiktoki to jedno, a ze ma dostep do mediów to drugie
tralala
niten ka
Modna

Post autor: niten ka »

SmokAnalog pisze: ndz maja 04, 2025 5:30 pm Pytanie: którzy?
Rzeczywiście tak było mamusia zakochana w córeczce, która terroryzowała całą szkołę.
MisYoogi
SweetsGallery

Post autor: MisYoogi »

sruspit pisze: ndz maja 04, 2025 6:00 pm to na 100% jego konto bo jest stare patrzac po repostach, obserwuje tam matke, szkoły w mławie itp ale jak to działa kiedy za granica zatrzymuje cie policja bo jestes glownym podejrzanym w sprawie, a ty wciaz mozesz korzystać z urzadzen elektrycznych z ktorych prawdopodobnie kontaktowal sie z ofiarą? Licze na jakies wyjasnienie bo to, ze w takiej sytuacji wciaz repostuje durne tiktoki to jedno, a ze ma dostep do mediów to drugie
Właśnie czytam, że zależy od miejsc bo w niektórych placówkach policyjnych czy detencyjnych możesz mieć telefon tylko bez aparatu, zazwyczaj zaklejają 🙃 jeśli jest w areszcie to nie
Awatar użytkownika
blue.pixy
Tritonotti

Post autor: blue.pixy »

Spojrzyjcie jakie to zastanawiające ….
Awatar użytkownika
blue.pixy
Tritonotti

Ciekawe..
niten ka
Modna

Post autor: niten ka »

sruspit pisze: ndz maja 04, 2025 6:00 pm to na 100% jego konto bo jest stare patrzac po repostach, obserwuje tam matke, szkoły w mławie itp ale jak to działa kiedy za granica zatrzymuje cie policja bo jestes glownym podejrzanym w sprawie, a ty wciaz mozesz korzystać z urzadzen elektrycznych z ktorych prawdopodobnie kontaktowal sie z ofiarą? Licze na jakies wyjasnienie bo to, ze w takiej sytuacji wciaz repostuje durne tiktoki to jedno, a ze ma dostep do mediów to drugie
Moze tak naprawdę wcale go jeszcze nie aresztowali?
Felczi
ZdalnaFanka

Post autor: Felczi »

MisYoogi pisze: ndz maja 04, 2025 6:07 pm Właśnie czytam, że zależy od miejsc bo w niektórych placówkach policyjnych czy detencyjnych możesz mieć telefon tylko bez aparatu, zazwyczaj zaklejają 🙃 jeśli jest w areszcie to nie
To by było chore, ale już nie takie zaniedbania miały miejsce... kolejnym problemem to będzie, jeśli prokuratura w Mławie będzie prowadziła tą sprawę...
Awatar użytkownika
blue.pixy
Tritonotti

blue.pixy pisze: ndz maja 04, 2025 6:08 pm Ciekawe..
Coś mi Wandzia nie śmiga dobrze dziś
Awatar użytkownika
blue.pixy
Tritonotti

blue.pixy pisze: ndz maja 04, 2025 6:08 pm Ciekawe..
Coś mi Wandzia nie śmiga dobrze dziś
Awatar użytkownika
dior
RealDiamond

Post autor: dior »

Ciekawi mnie czy faktycznie czy ściemnia ktoś 🙄