Zaginięcie Mai Kowalskiej
Moderator: verysweetcherry-
Paulina1992
- Licówka
Re: Zaginięcie Mai Kowalskiej
Ja widziałam wypowiedź bodajże ojca, że ona po Prostu wyprowadziła się z matką do Olsztyna po ich rozstaniu. Ojciec nadal mieszkał w Mławie. Mają często przyjeżdżała do Mławy spotkać się ze znajomymi (napewno miała ich tu dużo skoro długo tu mieszkała). Ja myślę, że nie było tak, że oni się dwa lata nie widzieli, pewnie ten konflikt jakoś eskalował, gdy dziewczyna przyjeżdżała do Mławy. W ten dzień też ją podobno przywiózł jakiś szemrany typ. Czytałam trochę komentarze na Ig i normalny człowiek nie może pojąć co to było za towarzystwo. A już szczyt wszystkiego to robienie sobie zasięgów na jej śmierci przez jej niby. ,,przyjaciół”. Przeraża mnie to co się dzieje teraz z młodzieżą
Ja sobie jeszcze zadaję pytanie w jakim celu dzwoniła wtedy do koleżanki.dior pisze: ↑ndz maja 04, 2025 9:50 am I dlatego ją zabił? Mi to się kupy nie trzyma.. ale sądzę że wszyscy reporterzy właśnie tak to ujmą w słowa, bo narracja będzie im pasować.. mi to się wydaje że albo Majka poszła już z zamiarem go powkurwiac albo tak jak ktoś napisał był w niej zakochany i zabił ją żeby już nie wyjechała z Mławy.. albo chłopak skoro był wcześniej ofiarą hejtu, przez te 2 lata kiedy jej nie było dowiedział się różnych rzeczy które może sama na niego szerzyła bo wiecie jak to jest.. ktoś wyjedzie na taki czas to dzieciaki jak chorągiewki i może ktoś Majkę z czymś wsypał do niego.. no i efekcie ją zabił![]()
Maja generalnie była agresorem, gdyby nie to nie miałaby problemów z prawem. To niestety czyni sprawę nie taką oczywistą w sensie motywu zbroni, której stała się OFIARĄ. Chłopak za to może ma jakieś zaburzenia, chociażby adhd, to by wyjaśniało różne historie szkolne np to, że oceny z zachowania nie przeszkadzały w zdobyciu czerwonego paska. No i w ataku silnego wzburzenia doszło do czego doszło. Dla mnie bardziej zagatkowy jest udział rodziny - kto mu pomaga tuszować sprawę, czy zachowanie matki w internecie nie jest z premedytacją żeby wszyscy wyszli tam na ‘niepoczytalnych’
Najgorsze jest to, że jest tyle słów od osób z Mławy co ich znali ale na dzień dzisiejszy to są tylko pogłoski
Jedynym “dowodem” jest to konto na ig ale nie wiemy jak to naprawdę było, bo Mają lajkowala posty jak mnóstwo innych osób z Mławy - to fakt, że miała jakiś wpływ
Mamy zdjęcia z pobicia, ale na inne rzeczy czy oboje faktycznie kogoś nękali NIE MAMY DOWODÓW! Same pogłoski. Można myśleć że wiemy sporo a na ten moment nie wiemy nic praktycznie. Kluczowa informacja będzie to po co było spotkanie i kto je zainicjował
-
MariaDolotes
- Channelka
A to wybacz, ja znam tylko przypadki które były tam dużo krócej. Doczytalam, i faktycznie terapia może trwać dluzej. Trzeba jednak zaznaczyć, że do Monaru przyjmują dzieci od 15. roku zycia, a wg informacji w sieci, Maja zniknęła z rodzinnej miejscowości, gdy była młodsza i nie kwalifikowała się do udziału w terapii uzależnień.
-
MariaDolotes
- Channelka
Może Bartek najpierw ją zamknął w firmowej kanciapie czy innym pomieszczeniu i próbowała się skontaktować z najlepszą przyjaciółką, może chciała się jej pochwalić, że Bartkowi dosr.ala, albo poskarżyć się, że jednak jej czegoś tam odmówił... To nie musiało być wołanie o pomoc, ja myślę że ona nie zdawała sobie do samego końca sprawy z tego, że kolega ją za chwilę zabije.
Z tego co mi wiadomo, w ośrodkach wychowawczych jest możliwość nauki tylko w szkołach branżowych. Są wyjątki, ale bardzo rzadkie. Z tego co pamiętam, to tata Mai podczas wywiadu wspomniał, że zdecydowała się na technikum, była nawet w stanie dojeżdżać tam z Mławy. Ale już abstrahując od tego, nie widzę by były takie placówki w Olsztynie, chyba że źle szukam. Jest jedynie MOS, a do tego konkretnego uczęszczają osoby ze szkoły podstawowej.
Dodam jeszcze, że terapia uzależnień od narkotyków, może a nawet powinna trwać więcej niż rok, by była skuteczna. Są takie możliwości w Polsce, trudno się dostać i długo się czeka, ale są.
Dodam jeszcze, że terapia uzależnień od narkotyków, może a nawet powinna trwać więcej niż rok, by była skuteczna. Są takie możliwości w Polsce, trudno się dostać i długo się czeka, ale są.
-
thisguuurl
- LouiBag
Ale wiecie, że ona mogła przeprowadzić się do tego Olsztyna z jakichś innych powodów, a nie z powodu odwyku? Jej rodzice się rozwiedli, może matka poznała kogoś nowego i się przeprowadzili. Przyczyn może być wiele, ale nikt nigdzie nie pisał, że przyczyną wyprowadzki był odwyk, tylko tutaj kilka osób ciągle o tym pisze i zastanawia się jakim cudem odwyk trwał 2 lata..
Działania matki też mnie zastanawiają. Gdy jeszcze szukali Mai to ona była najgłośniejsza. O Bartku mówiła jako "ten chłopak", "syn mojej koleżanki", powstały też wtedy konta które lajkowały jej komentarze. Pisała że Maja na tysiąc procent baluje w Poznaniu i że często ucieka. Mówiła że nie ma tam jej po co szukać, że nikt tam nie miesza i policja traci czas. Potem przyznała się że to jej syn twierdząc że gdy Maja uciekała to zawsze rodzina podawała dane Bartka (po co?). Sugerowała że to rodzina Mai podłożyła tam telefon. Ona zbyt mocno chce pokazać, że tam każdy jest patologią by sprawa się rozmyłaKocieoczy pisze: ↑ndz maja 04, 2025 10:47 am Maja generalnie była agresorem, gdyby nie to nie miałaby problemów z prawem. To niestety czyni sprawę nie taką oczywistą w sensie motywu zbroni, której stała się OFIARĄ. Chłopak za to może ma jakieś zaburzenia, chociażby adhd, to by wyjaśniało różne historie szkolne np to, że oceny z zachowania nie przeszkadzały w zdobyciu czerwonego paska. No i w ataku silnego wzburzenia doszło do czego doszło. Dla mnie bardziej zagatkowy jest udział rodziny - kto mu pomaga tuszować sprawę, czy zachowanie matki w internecie nie jest z premedytacją żeby wszyscy wyszli tam na ‘niepoczytalnych’
nattxo pisze: ↑ndz maja 04, 2025 11:00 am Z tego co mi wiadomo, w ośrodkach wychowawczych jest możliwość nauki tylko w szkołach branżowych. Są wyjątki, ale bardzo rzadkie. Z tego co pamiętam, to tata Mai podczas wywiadu wspomniał, że zdecydowała się na technikum, była nawet w stanie dojeżdżać tam z Mławy. Ale już abstrahując od tego, nie widzę by były takie placówki w Olsztynie, chyba że źle szukam. Jest jedynie MOS, a do tego konkretnego uczęszczają osoby ze szkoły podstawowej.
Tak, MOWach są tylko szkoły branżowe, jedynie najlepiej sprawujace sie, wybitne jednostki wychodzą do szkoły poza ośrodek. W MOWie w którym pracowałam były to jakieś dwie osoby na 80 pozostałych.
Jeśli Maja przebywała w ośrodku wychowawczym, to na pewno nie w Olsztynie, bo sąd kierując tam wybiera miejsca możliwie jak najdalej miejsca zamieszkania rodziny, żeby młodej nie ciągnęło do domu.
-
Paulina1992
- Licówka
-
Pitagoras215
- RoyalBaby
Starszna historia, ale też skłania do refleksji nad podejściem do przemocy w internecie. Każdy bagatelizował sprawę gnębienia tego chłopaka, nie wiedząc co w środku buzuje. Teraz mamy efekty, dwie rodziny zostały zniszczone. Absolutnie nie bronię sprawcy, ale ta agresja nie wzięła się znikąd i sytuację należało deeskalować dużo wcześniej .
-
Paulina1992
- Licówka
Pisałam wyżej, że była wypowiedź ojca, że wyprowadziła się z matką po ich rozstaniuthisguuurl pisze: ↑ndz maja 04, 2025 11:03 am Ale wiecie, że ona mogła przeprowadzić się do tego Olsztyna z jakichś innych powodów, a nie z powodu odwyku? Jej rodzice się rozwiedli, może matka poznała kogoś nowego i się przeprowadzili. Przyczyn może być wiele, ale nikt nigdzie nie pisał, że przyczyną wyprowadzki był odwyk, tylko tutaj kilka osób ciągle o tym pisze i zastanawia się jakim cudem odwyk trwał 2 lata..
Przestańcie pisać, że był to grzeczny i spokojny chłopczyk. Wystarczy przejrzeć jego reposty na tiktoku, obserwacje na instagramie i jeśli ogarniasz co sie dzieje w necie bardzo szybko można dojść do wniosku, że spokojnych myśli i zainteresowań to on nie miał.
1. Mnóstwo repostów, które przedstawiają agresywne zachowania, wypadki, krzywde ludzi- można pomyśleć,że to taki specyficzny humor, ale wszystko wskazuje, że nie
2. Naśmiewcze reposty z osób otyłych, brzydkich, reposty wiadomości o gw**t, pobiciach i wiezieniu- tutaj widac lekką fascynacje tym
3. Obserwacje na instagramie większości pato influ, instagramowych szonów itp
4. Miał znajomych, był bogaty i ustawiony. Nie wydaje się żadną „kluchą” którą banda nastolatek postawiła za cel do nękania
5. Z wiadomości kolezanki prowadzacej kiedys ten hatepage do Mai Staśko wynika, że to on pierwszy zaczał, a dziewczyny chciały w ten sposób „obronić się” i również mu dokuczyć osmieszając w internecie
6. Znów odnosząc się do repostów z tiktoka Bartek święty nie był bo wielokrotnie repostował coś związanego z marihuana: walenie butlki, zwijanie blanta
7. Matka silnie sprzedaje narracje, że to Maja była tą patologiczną i złą, ale dlaczego jej syn tyle razy zmieniał szkołe?
Podsumowując w tej Mławie panuje niezła patola co dzieje na spotted jest obrzydliwe i widać nawet w tych wszystkich „znajomych” wypowiadających się coś mrocznego i średnio poukładanego
1. Mnóstwo repostów, które przedstawiają agresywne zachowania, wypadki, krzywde ludzi- można pomyśleć,że to taki specyficzny humor, ale wszystko wskazuje, że nie
2. Naśmiewcze reposty z osób otyłych, brzydkich, reposty wiadomości o gw**t, pobiciach i wiezieniu- tutaj widac lekką fascynacje tym
3. Obserwacje na instagramie większości pato influ, instagramowych szonów itp
4. Miał znajomych, był bogaty i ustawiony. Nie wydaje się żadną „kluchą” którą banda nastolatek postawiła za cel do nękania
5. Z wiadomości kolezanki prowadzacej kiedys ten hatepage do Mai Staśko wynika, że to on pierwszy zaczał, a dziewczyny chciały w ten sposób „obronić się” i również mu dokuczyć osmieszając w internecie
6. Znów odnosząc się do repostów z tiktoka Bartek święty nie był bo wielokrotnie repostował coś związanego z marihuana: walenie butlki, zwijanie blanta
7. Matka silnie sprzedaje narracje, że to Maja była tą patologiczną i złą, ale dlaczego jej syn tyle razy zmieniał szkołe?
Podsumowując w tej Mławie panuje niezła patola co dzieje na spotted jest obrzydliwe i widać nawet w tych wszystkich „znajomych” wypowiadających się coś mrocznego i średnio poukładanego
tralala
-
PrzemoKondratowicz
- Dieta 600 kcal
Nie no błagam nie oceniajmy 17 latka przez pryzmat tego że followowal rozebrane laski na instagramie albo Marianne Schreiber. Ja też followuje internetowe patologie ale bardziej w stronę Gohy Magical…
Pitagoras215 pisze: ↑ndz maja 04, 2025 11:14 am Starszna historia, ale też skłania do refleksji nad podejściem do przemocy w internecie. Każdy bagatelizował sprawę gnębienia tego chłopaka, nie wiedząc co w środku buzuje. Teraz mamy efekty, dwie rodziny zostały zniszczone. Absolutnie nie bronię sprawcy, ale ta agresja nie wzięła się znikąd i sytuację należało deeskalować dużo wcześniej .
Było już wyjaśnione że ,,gnebienie’ było odpowiedzią na jego agresję. Hejt i nagonki też się nie biorą znikąd
Czytałeś inne podpunkty czy tylko zauważyłeś ten o pato influ? Bo dla mnie jego reposty jeśli pokopiesz więc (jest tego naprawdę dużo) są bardzo niepokojącePrzemoKondratowicz pisze: ↑ndz maja 04, 2025 11:26 am Nie no błagam nie oceniajmy 17 latka przez pryzmat tego że followowal rozebrane laski na instagramie albo Marianne Schreiber. Ja też followuje internetowe patologie ale bardziej w stronę Gohy Magical…
tralala
-
PrzemoKondratowicz
- Dieta 600 kcal
Czytałem ale nie mam siły się produkować bo już się wypowiadałem o wielu z nich jak choćby o tym statemencie u Mai Staśko który jest średnio wiarygodny. Nie był raczej grzecznym chłopcem ale sporo punktów jest naciągniętych. Nie wiemy też czy serio zmieniał te szkoły. Ogółem w większości brodzimy w domysłach i komentarzach.
Prawda jest taka że Majka, Bartek, rodzice oraz cała dzieciarnia plus szkoła to patologia
hejt tam oraz nękanie jest w modzie, a dorośli bagatelizowali problemy i nie trzeba tu być super detektywem, wystarczy spojrzeć na wyzwiska tych dzieciaków przed sytuacją no i teraz aktualnie, nikt z rodziców tam nie sprawdza aktualnie co te dzieciaki wypisują
zakładam że sprawa będzie mieć jeden kierunek, o tych dzieciakach nikt nigdzie słowem nie piśnie tak samo jak i o wyczynach Mai
smutne, bo to wszystko ma więcej krzywd ale nikt na bank się temu nie przyjrzy
-
styllakcjaa
- Szpilson
A może ten młody człowiek jest po prostu psychopata i zaplanował to morderstwo? Czy była gdzieś chociaż jedną wypowiedź jego kolegi lub koleżanki, gdzie go bronią?
A moim zdaniem właśnie ma to dużo sensu. Nie ona sama doszła do wniosków, że chce przeprosić, tylko jakiś specjalista jej to podrzucił. Wyobrażam sobie taką sytuację, że ona mówi, że stresuje się powrotem do Mławy, bo tam jest taki chłopak z którym się nienawidza, specjalista wciska jej gadkę, że ona nie wie, co on czuje, że może spróbuje sobie z nim wyjaśnić itd. Ona decyduje się to zrobić (stąd tekst do mamy, że albo się pokłócą albo będzie git). Jak to nastolatka w głowie wyobraziła sobie scenariusz, że ona przeprasza, on też i koniec sprawy. On jednak nie chce jej przeprosin, jej ego jest urażone, czuję, że się poniżyła przed nim przepraszając go i znów konflikt eskaluje. Co się dalej stało, niestety może już tylko on powiedzieć. No nie wiem, dla mnie ma to sens.MariaDolotes pisze: ↑ndz maja 04, 2025 10:16 am Wy cały czas zapomninscie, że to są dzieci, w dodatku dość trudne. Już widzę jak nastolatkę olśniewa i dochodzi do wniosku, że warto okazać skruchę za swoje zachowanie i przeprosić Bartka prosto w oczy xD widzieliście co wypisuje to towarzystwo, jaki to jest poziom, jakoś ciężko jest mi sobie tutaj wyobrazić normalny, zdrowy dialog i jakąkolwiek dojrzałość.
-
PrzemoKondratowicz
- Dieta 600 kcal
Nie nie widziałem żadnych postów kolegów żeby go bronili , widziałem ludzi co go bronią ale nikt się nie przedstawiał jako jego kolega
I to jest też zastanawiającePrzemoKondratowicz pisze: ↑ndz maja 04, 2025 11:37 am Nie nie widziałem żadnych postów kolegów żeby go bronili , widziałem ludzi co go bronią ale nikt się nie przedstawiał jako jego kolega