Start
Mój profil

Zaginięcie Mai Kowalskiej

Moderator: verysweetcherry
Anika114
Migocząca Świeczka

Re: Zaginięcie Mai Kowalskiej

Post autor: Anika114 »

PrzemoKondratowicz pisze: sob maja 03, 2025 10:54 pm Najlepsze jest to że szkoła i służby pewnie dalej kontynuują dawanie ciała i przyjaciółka do której dzwoniła Maja a która nie odebrała na bank nie ma zapewnionej opieki psychologicznej. Jak się mylę to zjem łyżkę soli ale podejrzewam że nikt się tym nie przejął
Matka Bartka od kilku dni kłóci się z komentarzami na Facebooku więc o jakiej opiece psychologicznej mowa. Tam zaraz dojdzie do kolejnej tragedii
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

Post autor: PrzemoKondratowicz »

Nela_z_Polski pisze: sob maja 03, 2025 10:48 pm Pod tym filmem w komentarzach jakaś dziewczyna wspomina, o kogo chodzi
Jaki Mają miała nick na tiktoku?
Kaijlo
RóżowePolo

Post autor: Kaijlo »

Być może to jest ta osoba, która miała jakieś bliższe relację z mają, nie zrobiłam ss ale wcześniej dodał do relacji w której pisał o tym aby taka sama śmierć spotkała jej oprawców. Pamiętam że ktoś udostępnił tą relację, może znajdę
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
pumba56
SushiRoll

Post autor: pumba56 »

Anika114 pisze: sob maja 03, 2025 10:56 pm Matka Bartka od kilku dni kłóci się z komentarzami na Facebooku więc o jakiej opiece psychologicznej mowa. Tam zaraz dojdzie do kolejnej tragedii
Władze szkół do której uczęszczają osoby związane ze sprawą to się teraz pewnie cieszą, bo teraz była przerwa majówkowa, a zaraz matury, więc dyrekcja może udawać, że skoro uczniów w szkole nie ma, to i problemu też 🥳

Myślę, że porządne cyrki związane z tą sprawą zaczną się za tydzień - jak szkoły zaczną normalnie funkcjonować + może to tego czasu ściągną oskarżonego z Grecji
Nela_z_Polski
Ciastko

Post autor: Nela_z_Polski »

Majkaaxa . Tam jest podane w komentarzach pod tym filmem imię i nazwisko ale nie chcę tutaj pisać. Kto zainteresowany to znajdzie.
Anika114
Migocząca Świeczka

KaSandrra pisze: sob maja 03, 2025 10:53 pm Też tak myślę, że oni mieli ze sobą więcej wspólnego niż się wydaje. Ja jeszcze wierzę w teorię że chodziło o jakieś prochy, może Majka mu nie chciała czegoś załatwić i wpadł w jakiś szał. Dlatego szła na spotkanie z myślą że on się wścieknie. Pasuje mi jego agresja i jej przeszłość do tej teorii
nie potrafię uwierzyć że do spotkania doszło ze względu na hejt. Gdyby jedna strona gnębiła drugą to jestem pewna, że gnębiciel wziąłby ze sobą kółko wzajemnej adoracji. To że matka czegoś nie wiedziała to nic nie znaczy, bo czy wy mówiliście wszystko rodzicom w takim wieku? Ja nie. Już nie mówiąc o tym że z wiadomości jego matki wyłania się kobieta strasznie osaczająca
Awatar użytkownika
dior
RealDiamond

Post autor: dior »

Kolejne….
nahnah
Migocząca Świeczka

Post autor: nahnah »

po pierwsze - dzięki wszystkim za takie ogarnięcie całości. Nie potrafiłabym znaleźć tylu informacji, tym bardziej przy tak wielowątkowej sprawie, a przyznam, że mnie wciągnęła (jakkolwiek by to niestety nie brzmiało), szczególnie, że mam nastolatka w domu... Wiem, że dzieciaki teraz nie mają łatwo.

Zdaję sobie sprawę, że to taki mało znaczący fragment, ale od początku mnie to uderzyło - gdyby moje dziecko powiedziało mi, że idzie do kolegi i jeśli się z nim od razu pokłóci to wróci za 5 minut, a jak nie to później, bardzo bym się zainteresowała, o co chodzi, dlaczego tak (no chyba, że byłabym na bieżąco w temacie), a rodzina tej dziewczyny w materiale kanału kryminalnego opowiedziała, że taką informację przekazała Maja, a jednocześnie stwierdzili, że nie wiedzą o co chodziło (nic nie pokręciłam?) ... Miałam wrażenie, że jednak wiedzą... ale może to tylko moje wrażenie.

Strasznie skomplikowana sytuacja ... i smutna, tak ogólnie smutna, każda strona przegrała...
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

Nela_z_Polski pisze: sob maja 03, 2025 11:04 pm Majkaaxa . Tam jest podane w komentarzach pod tym filmem imię i nazwisko ale nie chcę tutaj pisać. Kto zainteresowany to znajdzie.
Dziękuję. Эжжтяпа to musiała być jej koleżanka bo w wieeeeeeelu tiktokacj się udziela i komentuje i ona pisała że Mają miała kuratora i pod tym tiktokiem że „jestem słodka ale nie widział mnie w akcji” podaje dużo danych i nazwisk ludzi
Awatar użytkownika
KaSandrra
Currently:revenge

Post autor: KaSandrra »

nahnah pisze: sob maja 03, 2025 11:06 pm po pierwsze - dzięki wszystkim za takie ogarnięcie całości. Nie potrafiłabym znaleźć tylu informacji, tym bardziej przy tak wielowątkowej sprawie, a przyznam, że mnie wciągnęła (jakkolwiek by to niestety nie brzmiało), szczególnie, że mam nastolatka w domu... Wiem, że dzieciaki teraz nie mają łatwo.

Zdaję sobie sprawę, że to taki mało znaczący fragment, ale od początku mnie to uderzyło - gdyby moje dziecko powiedziało mi, że idzie do kolegi i jeśli się z nim od razu pokłóci to wróci za 5 minut, a jak nie to później, bardzo bym się zainteresowała, o co chodzi, dlaczego tak (no chyba, że byłabym na bieżąco w temacie), a rodzina tej dziewczyny w materiale kanału kryminalnego opowiedziała, że taką informację przekazała Maja, a jednocześnie stwierdzili, że nie wiedzą o co chodziło (nic nie pokręciłam?) ... Miałam wrażenie, że jednak wiedzą... ale może to tylko moje wrażenie.

Strasznie skomplikowana sytuacja ... i smutna, tak ogólnie smutna, każda strona przegrała...
Tak było jak mówisz, ale od nich nie wymagałabym za wiele zainteresowania córką… myślę że jej nie pilnowali
Awatar użytkownika
SmokAnalog
120mkw

Post autor: SmokAnalog »

KaSandrra pisze: sob maja 03, 2025 10:49 pm Ale wierzycie że Majka prześladowała Bartka ? Dla mnie prędzej on ja. Komentarze były że ona gnębiła dzieci a nie Bartka. A profil hate page to nie zdziwiłabym się jakby ktoś założył DLA BEKI (równie modne słowo co HEJT) i Bartek nic by sobie z tego nie robił. Teraz takie są czasy że jak dla mnie to mógłby się jeszcze tym szczycić, że tak zalazł za skórę że mu profil stworzyli. Serio, znając dzisiejsze dzieciaki ja w to wierzę.
Przecież to nie musiało być tak, że tylko ona jego prześladowała, a on jedynie dawał się napierdalać i wybuchł. Ani na odwrót. Życie to nie film. Raz ona, raz on, mogli miewać nawet jakieś miesiące miodowe, jeśli była między nimi jakaś chemia, to tym bardziej nieszczęście gotowe.
RudaHerbaciara
Mokra Włoszka

Post autor: RudaHerbaciara »

KaSandrra pisze: sob maja 03, 2025 10:53 pm Też tak myślę, że oni mieli ze sobą więcej wspólnego niż się wydaje. Ja jeszcze wierzę w teorię że chodziło o jakieś prochy, może Majka mu nie chciała czegoś załatwić i wpadł w jakiś szał. Dlatego szła na spotkanie z myślą że on się wścieknie. Pasuje mi jego agresja i jej przeszłość do tej teorii
W sumie jeśli wyprowadziła się z Mławy, aby iść na odwyk (mam takie przypuszczenia na podstawie tego, co tu pisaliście), to po powrocie do Mławy może postanowiła skończyć z prochami. Bartek, jak się dowiedział, że Maja wróciła, to postanowił się z nią skontaktować, aby mu znowu mu zaczęła załatwiać towar. Maja się nie zgodziła i wtedy wpadł w szał i ją zabił
Awatar użytkownika
KaSandrra

SmokAnalog pisze: sob maja 03, 2025 11:10 pm Przecież to nie musiało być tak, że tylko ona jego prześladowała, a on jedynie dawał się napierdalać i wybuchł. Ani na odwrót. Życie to nie film. Raz ona, raz on, mogli miewać nawet jakieś miesiące miodowe, jeśli była między nimi jakaś chemia, to tym bardziej nieszczęście gotowe.
No tak, jak sobie przypomnę własne relacje jak miałam 16 lat… szkoda gadać. Więc ja wierzę że między nimi mogło być wszystko aż wkoncu Bartka trafił szlag. Jednak jestem bliższa teorii że tam były konkretne powiązania między nimi niż czysta nienawiść czy tylko jakieś wyzywanie się.
A matka też napeawno nie dopuszczała do siebie że mają kontakt, więc uznała że Majka go prześladuje i nachodzi a on ją blokuje. Stąd może się wzięły te plotki
rozemocjonowana
120mkw

Post autor: rozemocjonowana »

bloodbloox pisze: sob maja 03, 2025 10:09 pm To już było wielokrotnie wyjaśniane w tym wątku.
Jego matka o tym mówiła. Obserwuje i była obserwowana przez ten hejterski profil. Może fizycznie ona go nie założyła ale była częścią grupki która brała czynny udział w jego tworzeniu (inna szkolna oprawczyni która przyznała się do założenia tego hp, pisała że założyła go Z KOLEZANKAMI). Po tym jak rzekomo jej rozwalił brew (nie wierzę w to) ona wysłała koleżance jego zdjęcie z patykiem, które trafiło na hp. Przypadek? Jakie sa dowody ze on kogokolwiek nekal oprócz słów innych osób, umoczonych w ta sprawę/nękanie bartka albo jakiś randomow i trolli internetowych?

Po drugie, uważajcie żeby po sekcji się nie okazało, że prokuratura zmieni kwalifikacje czynu. Wszyscy już na tym etapie traktują jako pewnik, że to było morderstwo ze szczególnym okrucieństwem a wcale nie musiało tak być.
Ale na to nie ma żadnych dowodów, by Maja w tym uczestniczyła. A ludzie biorą to za pewnik. W drugą stronę to już tak nie działa :)

Takimi podwójnymi standardami to zajeżdża.
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

RudaHerbaciara pisze: sob maja 03, 2025 11:19 pm W sumie jeśli wyprowadziła się z Mławy, aby iść na odwyk (mam takie przypuszczenia na podstawie tego, co tu pisaliście), to po powrocie do Mławy może postanowiła skończyć z prochami. Bartek, jak się dowiedział, że Maja wróciła, to postanowił się z nią skontaktować, aby mu znowu mu zaczęła załatwiać towar. Maja się nie zgodziła i wtedy wpadł w szał i ją zabił
Aha i co dwa lata nie miał towaru bo jej nie było ale jak wróciła i po latach przerwy nie załatwiła mu co chciał to ją zabił? Ten plan ma lekkie luki xD jak twój diler znika na pół roku to znajdujesz nowego a co dopiero dwa lata
Awatar użytkownika
dior
RealDiamond

na spotted Mława coraz ciekawiej
Felczi
ZdalnaFanka

Post autor: Felczi »

Przestańmy może brać na serio komentarze tych dzieci... miała kuratora, bo ktoś popełnił przez nią samob*, no jasne i nikt z Mławy o tym samob* nie wie... te dzieci szukają sensacji i tworzą sobie w głowach scenariusze. Jak się poslucha czasem opowieści nastolatków to tam kazda dziewczyna, której nie lubią to ćpa, sprzedaje się za pieniądze starszym i co jeszcze można wymyślić.
A jego matka, to raczej z tych, co pomoc psychologa traktują jako porażkę, bo dla niej potrzeba specjalisty jest dla tych nieudolnych wychowawczo i zaburzonych ( czyli oczywiście nie jej).

A może też być tak, że skoro Maja miała kuratora, była na odwykach, to tam też miała różne terapie, pomoc psychologa i tam np podsunięto jej pomysł, że żeby zamknąć ten rozdział może przeprosić tego chłopaka? Może taki był cel tego spotkania?
Awatar użytkownika
dior
RealDiamond

może to konto nie ma nic wspólnego z tym wszystkim, ale dzięki ludziom może wezmą się za to
Awatar użytkownika
KaSandrra

Bo teraz wszytsko się tłumaczy hejtem i proszę go uwolnić bo jakas siksa go zdissowala i sie wkurzył.
Dajcie spokój
Awatar użytkownika
KaSandrra

RudaHerbaciara pisze: sob maja 03, 2025 11:19 pm W sumie jeśli wyprowadziła się z Mławy, aby iść na odwyk (mam takie przypuszczenia na podstawie tego, co tu pisaliście), to po powrocie do Mławy może postanowiła skończyć z prochami. Bartek, jak się dowiedział, że Maja wróciła, to postanowił się z nią skontaktować, aby mu znowu mu zaczęła załatwiać towar. Maja się nie zgodziła i wtedy wpadł w szał i ją zabił
Albo wystarczy że ona mu obiecała że coś mu załatwi a nie ogarnęła i się wściekł.
Nynas1010
KołczGrzesiu

Post autor: Nynas1010 »

Nie wierzę że był ofiarą, panowie z kanału kryminalnego do niego pisali robiąc materiał o zaginięciu jak był w Grecji . Sposób w jaki się odzywał, straszenie, aroganckosc nie wpisuje się w człowieka będącego ofiarą . On sie nie bał dorosłych facetów a już widzę jakby się obawiał jakiś dziewczyn. Zresztą po tym co matka odstawia to wyobraźcie sobie co ona by zrobiła jakby jej dziecku dokuczali . Mława by płonęła.
Jnwoppl
SkrzydełkaZhooters

Post autor: Jnwoppl »

Mnie ta historia przeraża... a jak widzę wpisy tych dzieciaków w sm, jestem serio przerażona. To powinien być taki piękny wiek, ideałów, radości, wiary w siebie i świat, a te dzieciaki nie mają za grosz człowieczeństwa. Zgadzam się że bierna jest szkoła, nieskuteczne policja. Ale najbardziej winię rodziców. Dlaczego nikogo nie razu fakt, że 12latki zakładają hp... Przecież ig można założyć po ukończeniu 13lat a tak naprawdę im później tym lepiej. I to powinno być tłuczone rodzicom do głowy. Że nie wcześniej, że jeśli fb i ig mówią że od 13, to tak naprawdę powinno być od 17. Czemu rodzice tak powszechnie to olewają i akceptują fakt, że dzieciaki zatracają się w świecie online. A jak ten świat działa na młody umysł widać tutaj i w wielu innych sprawach gdzie jest hejt, bullying i of. Mój syn ma dopiero 12 lat, ale świadomość że za rok dwa może wpaść w tego typu grupki mnie autentycznie przeraża.
Anika114
Migocząca Świeczka

Nynas1010 pisze: sob maja 03, 2025 11:26 pm Nie wierzę że był ofiarą, panowie z kanału kryminalnego do niego pisali robiąc materiał o zaginięciu jak był w Grecji . Sposób w jaki się odzywał, straszenie, aroganckosc nie wpisuje się w człowieka będącego ofiarą . On sie nie bał dorosłych facetów a już widzę jakby się obawiał jakiś dziewczyn. Zresztą po tym co matka odstawia to wyobraźcie sobie co ona by zrobiła jakby jej dziecku dokuczali . Mława by płonęła.
Wierzysz że to on pisał? Ten styl wypowiedzi jest tak specyficzny że dam sobie rękę uciąć że pisała to jego matka. No chyba że z matką tworzą jedną mentalną całość i zachowują się i piszą tak samo
Hjahaijba
Siatkarka

Post autor: Hjahaijba »

MariaDolotes pisze: sob maja 03, 2025 10:55 pm Naogladalas się za dużo amerykańskich filmów o nastolatkach :D

Mlawe dzieli trochę mniej km od Olsztyna niż Houston i Seattle, pewnie Maja bywała w swoim rodzinnym mieście od czasu do czasu :D
Człowiek czyta od kilku dni, odważy się pierwszy raz w życiu napisać tu swoją wizję - nieco może filmowo, to już śmieszki. ;) btw pracę magisterką pisałam z kryminalistyki.

Tak, obejrzałam ten film, który ktoś wyżej podlinkował i już wiem, że odwidziała Babcie, Tatę i młodszego brata.

Wszystkiego dobrego :)
MisYoogi
SweetsGallery

Post autor: MisYoogi »

Ludzie już oszaleli, pod tik tokami innej dziewczyny o takim samym imieniu i nazwisku piszą kondolencje i znicze 🙃