Start
Mój profil

Zaginięcie Mai Kowalskiej

Moderator: verysweetcherry
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

Re: Zaginięcie Mai Kowalskiej

Post autor: PrzemoKondratowicz »

MariaDolotes pisze: sob maja 03, 2025 10:19 pm Tylko jego matka twierdzi że nie mieli kontaktu. Jak widać, jednak mieli. Podobno Maja ich nękała i nachodziła - czemu nie założyli jej o to sprawy? Matka miała problemy z synem które wypiera, a jednocześnie potwierdza je treściami, jakie udostępniała u siebie na profilu. Co raz to więcej pojawia się komentarzy, że chłopak był agresywny, nawet w stosunku do mamy. Szczerze, ja liczę w tej chwili na to, że jednak zaplanował morderstwo i nie była to zbrodnia w afekcie (niestety, jest to bardzo prawdopodobne). Pomału wyłania się obraz zaburzonego, agresywnego i mocno zdeprawowanego chłopaka, po którego stronie stoi jedynie bezkrytyczna matka. Nie zdziwię się jakby szła ona w zaparte i jak zdarta płyta powtarzała, że jej synuś stał się potworem, bo Maja go gnębiła.
Mi się taki obraz nie wyłania. Mi się wyłania obraz chłopaka z problemami emocjonalnymi który ma matkę z problemami emocjonalnymi którą sobie z nim nie radziła. W dalszym ciągu odwyki w wieku nastoletnim i kurator za deprawacje, to większa deprawacja moim zdaniem. Żadna firma parkietowa w tym kraju nie uchroniłaby groźnego nastolatka od posiadania kuratora gdyby go wymagał…
Awatar użytkownika
KaSandrra
Currently:revenge

Post autor: KaSandrra »

Czytając wszystko co się dzieje wokół tej sprawy myślę, że trafiła kosa na kamień. On wcale nie jest takim gnębionym niewiniątkiem na jakiego próbują niektórzy go kreować, a ona tak się bawiła w bandytkę aż się doigrała. Szkoda tych dwóch żyć, Majka mimo że dawała popalić to przecież miała dopiero 16 lat, znam ludzi którzy wychodzili na prostą z gorszego zachowania. Bartek miał idealny wymarzony start, w sumie nie musiał mieć nawet tych pasków, miał gotową firmę do przejęcia. Naprawdę jestem przerażona jak bardzo można nie znać swoich dzieci i jak bardzo chwilą może zmienić całe życie. Ale w sercu jako matce szkoda mi tej dziewczyny, myślę że nie przeżyłabym gdyby mojemu dziecku ktoś zrobił taką krzywdę.
salceson
Koczkodan

Post autor: salceson »

Endu25 pisze: sob maja 03, 2025 9:44 pm Są inne komentarze, nawet tu wklejano screeny jego zachowań. Czemu wierzysz w te o Mai, a nie w te o tym chłopaku? Całe to środowisko było patologiczne, więc kolejny raz,czemu ofiarą hejtu jest Bartek?
Nawet sama jego matka 2 lata temu o ile dobrze się nie mylę pisała o nachalnej dziewczynie i padały już słowa że ich nachodziła, wchodzisz w dyskusję w połowie wątku, przejrzyj poprzednie strony to się dowiesz dlaczego tak myślimy
Awatar użytkownika
SmokAnalog
120mkw

Post autor: SmokAnalog »

PrzemoKondratowicz pisze: sob maja 03, 2025 10:26 pm Mi się taki obraz nie wyłania. Mi się wyłania obraz chłopaka z problemami emocjonalnymi który ma matkę z problemami emocjonalnymi którą sobie z nim nie radziła. W dalszym ciągu odwyki w wieku nastoletnim i kurator za deprawacje, to większa deprawacja moim zdaniem. Żadna firma parkietowa w tym kraju nie uchroniłaby groźnego nastolatka od posiadania kuratora gdyby go wymagał…
Matka stuknięta na pewno, a do tego prawdopodobnie prześladowanie. Gdyby miał w domu wsparcie, może by do tego nie doszło. Zresztą tu jest mnóstwo gdyby. Rodzina przy kasie, więc popchnięcie sprawy legalnymi sposobami mogłoby przynieść dobre skutki. W stukniętej mamusi obudziła się jednak wojowniczka, a syn nie wytrzymał ciśnienia i w domu i poza nim (16 lat, jeszcze dziecko w okresie dorastania, psychika łatwa do podeptania, a to trwało latami).
Ostatnio zmieniony sob maja 03, 2025 10:36 pm przez SmokAnalog, łącznie zmieniany 1 raz.
Endu25
Szpilson

Post autor: Endu25 »

salceson pisze: sob maja 03, 2025 10:30 pm Nawet sama jego matka 2 lata temu o ile dobrze się nie mylę pisała o nachalnej dziewczynie i padały już słowa że ich nachodziła, wchodzisz w dyskusję w połowie wątku, przejrzyj poprzednie strony to się dowiesz dlaczego tak myślimy
Przeczytałam wątek. Czemu nie zablokował tej nachalnej dziewczyny?
W tym wątku są komentarze oczerniające i Maję i Bartka. To po prostu nie była żadna ofiara hejtu,nie ma na to dowodów. Zresztą czytając komentarze matki nie ma jakichkolwiek przesłanek, żeby jej w cokolwiek wierzyć. Wg niej synek jest krystaliczny.
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

KaSandrra pisze: sob maja 03, 2025 10:28 pm Czytając wszystko co się dzieje wokół tej sprawy myślę, że trafiła kosa na kamień. On wcale nie jest takim gnębionym niewiniątkiem na jakiego próbują niektórzy go kreować, a ona tak się bawiła w bandytkę aż się doigrała. Szkoda tych dwóch żyć, Majka mimo że dawała popalić to przecież miała dopiero 16 lat, znam ludzi którzy wychodzili na prostą z gorszego zachowania. Bartek miał idealny wymarzony start, w sumie nie musiał mieć nawet tych pasków, miał gotową firmę do przejęcia. Naprawdę jestem przerażona jak bardzo można nie znać swoich dzieci i jak bardzo chwilą może zmienić całe życie. Ale w sercu jako matce szkoda mi tej dziewczyny, myślę że nie przeżyłabym gdyby mojemu dziecku ktoś zrobił taką krzywdę.
No to jest akurat przerażające. I to raczej matka Bartka go mniej znała. Jak się słuchało rodziny Mai to oni raczej byli świadomi jej życia jej znajomych jej problemów i tego że sprawiała problemy. Nie ukrywali raczej tego i naprawdę wypowiadali się jakby wiedzieli z kim się widziała i kim byli ci ludzie.
Hjahaijba
Siatkarka

Post autor: Hjahaijba »

Maja wraocila do Mławy po 2 latach. Wydaje się dość dziwne, że praktycznie od razu po powrocie umawia się z Bartkiem. To nie wygląda na zwykłe spotkanie po latach, tylko jakby coś między nimi było— uczuciowo, seksualnie, albo była między nimi jakaś tajemnica z przeszłości. Wygląda jakby On ją fascynował.

Możliwe, że Maja chciała coś z nim wyjaśnić. Albo może wręcz przeciwnie — miała do niego żal, chciała go skonfrontować, postawić pod ścianą. Może coś o nim wiedziała, miała jakieś wiadomości, zdjęcia, coś, co mogło mu zaszkodzić. Może powiedziała mu wprost, że jak się nie spotkają, to „wszystko wyjdzie na jaw”. Nie chodzi nawet o szantaż typowo finansowy — raczej taki emocjonalny, jakby chciała mieć nad nim władzę.
Młody chłopak, może z jakimś ciężarem na sumieniu, zwichrowaną głową, mógł odebrać jej zachowanie jako zagrożenie. Mógł zareagować impulsywnie, ze strachu albo z poczucia, że jest w potrzasku. A może od początku miał już w głowie, że musi ją „uciszyć”. W takich sytuacjach motywy się mieszają — strach, wściekłość, wstyd, a może też jakieś niezaspokojone napięcie seksualne.
Po tym wszystkim przyszła panika. Nie wygląda to na dobrze przemyślaną zbrodnię, tylko raczej na coś, co wymknęło się spod kontroli. Próba ukrycia ciała to desperacja, nie plan. Chciał się jak najszybciej od tego odciąć i udawać, że nic się nie stało.
Cała ta sytuacja wygląda jak coś, co długo w nim siedziało i w końcu wybuchło.

Oczywiście to rozkminka, a nie próba obrony kogokolwiek.
Awatar użytkownika
sruspit
RoyalBaby
Instagram: bombarde

Post autor: sruspit »

PrzemoKondratowicz pisze: pt maja 02, 2025 5:06 pm On był bardzo bogaty, jego matka ma firmę której nie założyła wczoraj - znalazłem jego dziadka, to wielopokoleniowa firma specjalizująca się w drewnie wszelkiego rodzaju, głównie podłogi i parkiety ale też drewno ozdobne naścienne itp. Szajsu nie sprzedają. Wątpię że on potrzebował dilować…
akurat teraz młode chłopaki nie muszą być z tych „biedniejszych” aby dilować. Znana mi sytuacja to właśnie chłopak z bogatej rodziny, który bawił sie w dilerke dla szpanu, hecy, chęci jak najszybszego zarabiana pieniedzy w młodym wieku bez wysiłku i pomocy rodziców. Buty za pare tysięcy i mówienie kolegom, ze sam na nie zarobiłeś bedac nastolatkiem to teraz norma
tralala
Daisy123
ŚpięWRezydencji

Post autor: Daisy123 »

sruspit pisze: sob maja 03, 2025 10:41 pm akurat teraz młode chłopaki nie muszą być z tych „biedniejszych” aby dilować. Znana mi sytuacja to właśnie chłopak z bogatej rodziny, który bawił sie w dilerke dla szpanu, hecy, chęci jak najszybszego zarabiana pieniedzy w młodym wieku bez wysiłku i pomocy rodziców. Buty za pare tysięcy i mówienie kolegom, ze sam na nie zarobiłeś bedac nastolatkiem to teraz norma
Dokladnie mogl to robic bo mial ‚ambicje’ przypozowac na gangusa, a nie wychuchanego synka mamusi.

Duzo jest komentarzy, ze on bil ta matke, tez je gdzies widzialam.
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

sruspit pisze: sob maja 03, 2025 10:41 pm akurat teraz młode chłopaki nie muszą być z tych „biedniejszych” aby dilować. Znana mi sytuacja to właśnie chłopak z bogatej rodziny, który bawił sie w dilerke dla szpanu, hecy, chęci jak najszybszego zarabiana pieniedzy w młodym wieku bez wysiłku i pomocy rodziców. Buty za pare tysięcy i mówienie kolegom, ze sam na nie zarobiłeś bedac nastolatkiem to teraz norma
Może to odklejone ale w szoku bym nie był że kiedyś prześladowany chłopak z nadgorliwa matka chciałby w ten sposób wypracować sobie pozycję i zająłby się tym…
Trudne_Sprawy
LemonkowaCola

Post autor: Trudne_Sprawy »

Matka chłopaka już nawet pod faktem komentuje 🫠odpowiadają jej oczywiście hejtem matki z dziećmi na profilowym 🤡 :brawo:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Nela_z_Polski
Ciastko

Post autor: Nela_z_Polski »

Pod tym filmem w komentarzach jakaś dziewczyna wspomina, o kogo chodzi
Trudne_Sprawy
LemonkowaCola

PrzemoKondratowicz pisze: sob maja 03, 2025 10:36 pm No to jest akurat przerażające. I to raczej matka Bartka go mniej znała. Jak się słuchało rodziny Mai to oni raczej byli świadomi jej życia jej znajomych jej problemów i tego że sprawiała problemy. Nie ukrywali raczej tego i naprawdę wypowiadali się jakby wiedzieli z kim się widziała i kim byli ci ludzie.
Możesz podrzucić linka do posłuchania tej rozmowy?
Awatar użytkownika
KaSandrra

Ale wierzycie że Majka prześladowała Bartka ? Dla mnie prędzej on ja. Komentarze były że ona gnębiła dzieci a nie Bartka. A profil hate page to nie zdziwiłabym się jakby ktoś założył DLA BEKI (równie modne słowo co HEJT) i Bartek nic by sobie z tego nie robił. Teraz takie są czasy że jak dla mnie to mógłby się jeszcze tym szczycić, że tak zalazł za skórę że mu profil stworzyli. Serio, znając dzisiejsze dzieciaki ja w to wierzę.
Anika114
Migocząca Świeczka

Post autor: Anika114 »

KaSandrra pisze: sob maja 03, 2025 10:28 pm Czytając wszystko co się dzieje wokół tej sprawy myślę, że trafiła kosa na kamień. On wcale nie jest takim gnębionym niewiniątkiem na jakiego próbują niektórzy go kreować, a ona tak się bawiła w bandytkę aż się doigrała. Szkoda tych dwóch żyć, Majka mimo że dawała popalić to przecież miała dopiero 16 lat, znam ludzi którzy wychodzili na prostą z gorszego zachowania. Bartek miał idealny wymarzony start, w sumie nie musiał mieć nawet tych pasków, miał gotową firmę do przejęcia. Naprawdę jestem przerażona jak bardzo można nie znać swoich dzieci i jak bardzo chwilą może zmienić całe życie. Ale w sercu jako matce szkoda mi tej dziewczyny, myślę że nie przeżyłabym gdyby mojemu dziecku ktoś zrobił taką krzywdę.
Szczerze mówiąc to wzięłabym też pod uwagę dziwną, toksyczną miłość. Matka nie musiała wiedzieć o wszystkim co robi jej syn, szczególnie wtedy gdy dziewczynę miała za ćpunkę, a syna za nieskazitelnego. Ogólnie jej komentarze gdy jeszcze wisiały na Facebooku były bardzo niespójne. Z jednej strony się nienawidzili a z drugiej twierdziła że gdy Maja uciekała z domu to jej rodzice podawali policji numer właśnie do niego. Tak samo z tym że Bartek ciągle blokował jej numer, ale jednak skontaktowali się ze sobą i mieli chęć się spotkać. Więc jej wiadomości nie brałabym za pewnik bo mam wrażenie że sama jest w szoku z powodu tego że niezbyt dobrze znała plany syna
Limonene
RealDiamond

Post autor: Limonene »

Trudne_Sprawy pisze: sob maja 03, 2025 10:46 pm Matka chłopaka już nawet pod faktem komentuje 🫠odpowiadają jej oczywiście hejtem matki z dziećmi na profilowym 🤡 :brawo:
To nie fake konto tylko jej normalne. Zmieniła sobie na nim nazwisko wczoraj albo przedwczoraj
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

Trudne_Sprawy pisze: sob maja 03, 2025 10:48 pm Możesz podrzucić linka do posłuchania tej rozmowy?
Tutaj zanim znaleźli ciało https://youtu.be/R8M3sMRcDJc?si=TzljMGKJ8Mj1CGnc
Nela_z_Polski
Ciastko

Post autor: Nela_z_Polski »

Nie dodałam zdjęcia, pod tym filmem można sobie poczytać komentarze, jakaś dziewczyna mowi, ze chodzi o Kubę K.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

KaSandrra pisze: sob maja 03, 2025 10:49 pm Ale wierzycie że Majka prześladowała Bartka ? Dla mnie prędzej on ja. Komentarze były że ona gnębiła dzieci a nie Bartka. A profil hate page to nie zdziwiłabym się jakby ktoś założył DLA BEKI (równie modne słowo co HEJT) i Bartek nic by sobie z tego nie robił. Teraz takie są czasy że jak dla mnie to mógłby się jeszcze tym szczycić, że tak zalazł za skórę że mu profil stworzyli. Serio, znając dzisiejsze dzieciaki ja w to wierzę.
Po tym co zobaczyłem i wyczytałem to tak, wierzę. Nie wiem dziwne masz pojęcie beki.
Awatar użytkownika
dior
RealDiamond

Post autor: dior »

rety ludzie, przestańcie tu próbować wmówić że ktoś broni tego chłopaka albo usprawiedliwia, nikt tu nie zrzuca winy na nią i nikt go nie oczyszcza z zarzutów więc przestańcie zaśmiecać wątek, próbujemy dojść do okoliczności i wygrzebać informacje, sprawa dość mocno jest dziwna, jeśli ma drugie dno a dzieciaki kopały leżącego powinny również ponieść konsekwencje w postaci chociażby kuratorów. Maja nie żyje, życia już nic jej nie zwróci, ma za życia sporo złych czynów i zazwyczaj takie osoby mają swoje poklaski wśród znajomych a tego również się nie popiera. Sprawa bardzo głośna, dzieciaki które robią sobie aktualne zasięgi i wypisują takie bzdury gdzie mają rodziców? Dlaczego nikt tego nie kontroluje? Z tego co widzę jest wiele pomówień, jedyne fakty jakie zdążyłam zauważyć to że faktycznie chłopaka gnębili, wyśmiewali, wyzywali, to Majka robiła mu zdjęcia i rozsyłała, a może również pomówiła z tamtym pobiciem.. wiele osób sugeruje jak i również zauważyli że to była kolejna zagrywka dla śmiechu, dlaczego jego mama już 2 lata temu pisała o nachalnej dziewczynie? A rodzice mai? Nie zgłosili pobicia? Nic nie tłumaczy morderstwa, ale wcześniejsze okoliczności też nie były na miejscu i większość komentarzy właśnie na tym się opiera. Zawiniły dzieci, zawinili rodzice i być może szkoła również jeśli te plotki się potwierdza.
Awatar użytkownika
KaSandrra

Anika114 pisze: sob maja 03, 2025 10:49 pm Szczerze mówiąc to wzięłabym też pod uwagę dziwną, toksyczną miłość. Matka nie musiała wiedzieć o wszystkim co robi jej syn, szczególnie wtedy gdy dziewczynę miała za ćpunkę, a syna za nieskazitelnego. Ogólnie jej komentarze gdy jeszcze wisiały na Facebooku były bardzo niespójne. Z jednej strony się nienawidzili a z drugiej twierdziła że gdy Maja uciekała z domu to jej rodzice podawali policji numer właśnie do niego. Tak samo z tym że Bartek ciągle blokował jej numer, ale jednak skontaktowali się ze sobą i mieli chęć się spotkać. Więc jej wiadomości nie brałabym za pewnik bo mam wrażenie że sama jest w szoku z powodu tego że niezbyt dobrze znała plany syna

Też tak myślę, że oni mieli ze sobą więcej wspólnego niż się wydaje. Ja jeszcze wierzę w teorię że chodziło o jakieś prochy, może Majka mu nie chciała czegoś załatwić i wpadł w jakiś szał. Dlatego szła na spotkanie z myślą że on się wścieknie. Pasuje mi jego agresja i jej przeszłość do tej teorii
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

Najlepsze jest to że szkoła i służby pewnie dalej kontynuują dawanie ciała i przyjaciółka do której dzwoniła Maja a która nie odebrała na bank nie ma zapewnionej opieki psychologicznej. Jak się mylę to zjem łyżkę soli ale podejrzewam że nikt się tym nie przejął
Anika114
Migocząca Świeczka

Post autor: Anika114 »

Trudne_Sprawy pisze: sob maja 03, 2025 10:46 pm Matka chłopaka już nawet pod faktem komentuje 🫠odpowiadają jej oczywiście hejtem matki z dziećmi na profilowym 🤡 :brawo:
Wczoraj myślałam że ktoś się jej włamał na konto bo przestała stawiać spację przed kropką i przecinkiem. Teraz widzę że ona stawia jak jej się chce
MariaDolotes
Channelka

Post autor: MariaDolotes »

Hjahaijba pisze: sob maja 03, 2025 10:39 pm Maja wraocila do Mławy po 2 latach. Wydaje się dość dziwne, że praktycznie od razu po powrocie umawia się z Bartkiem. To nie wygląda na zwykłe spotkanie po latach, tylko jakby coś między nimi było— uczuciowo, seksualnie, albo była między nimi jakaś tajemnica z przeszłości. Wygląda jakby On ją fascynował.

Możliwe, że Maja chciała coś z nim wyjaśnić. Albo może wręcz przeciwnie — miała do niego żal, chciała go skonfrontować, postawić pod ścianą. Może coś o nim wiedziała, miała jakieś wiadomości, zdjęcia, coś, co mogło mu zaszkodzić. Może powiedziała mu wprost, że jak się nie spotkają, to „wszystko wyjdzie na jaw”. Nie chodzi nawet o szantaż typowo finansowy — raczej taki emocjonalny, jakby chciała mieć nad nim władzę.
Młody chłopak, może z jakimś ciężarem na sumieniu, zwichrowaną głową, mógł odebrać jej zachowanie jako zagrożenie. Mógł zareagować impulsywnie, ze strachu albo z poczucia, że jest w potrzasku. A może od początku miał już w głowie, że musi ją „uciszyć”. W takich sytuacjach motywy się mieszają — strach, wściekłość, wstyd, a może też jakieś niezaspokojone napięcie seksualne.
Po tym wszystkim przyszła panika. Nie wygląda to na dobrze przemyślaną zbrodnię, tylko raczej na coś, co wymknęło się spod kontroli. Próba ukrycia ciała to desperacja, nie plan. Chciał się jak najszybciej od tego odciąć i udawać, że nic się nie stało.
Cała ta sytuacja wygląda jak coś, co długo w nim siedziało i w końcu wybuchło.

Oczywiście to rozkminka, a nie próba obrony kogokolwiek.
Naogladalas się za dużo amerykańskich filmów o nastolatkach :D

Mlawe dzieli trochę mniej km od Olsztyna niż Houston i Seattle, pewnie Maja bywała w swoim rodzinnym mieście od czasu do czasu :D
Ostatnio zmieniony sob maja 03, 2025 10:57 pm przez MariaDolotes, łącznie zmieniany 1 raz.
Trudne_Sprawy
LemonkowaCola

Limonene pisze: sob maja 03, 2025 10:49 pm To nie fake konto tylko jej normalne. Zmieniła sobie na nim nazwisko wczoraj albo przedwczoraj
A gdzie ja napisałam, że to fake konto? Doskonale o tym wiem 😉