To Tobie nie pasuje racjonalne spojrzenie na sprawę. Uczepiłeś się tych dziewczyn od hp nie wiadomo po co.stromek.bart pisze: ↑sob maja 03, 2025 8:16 pm Bo obie tu przyszłyście z CSI i się rzucacie, że wam dyskusja nie pasuje
Zaginięcie Mai Kowalskiej
Moderator: verysweetcherryRe: Zaginięcie Mai Kowalskiej
-
stromek.bart
- KlasaBiznes
Twoje jest racjonalne tylko dla Ciebie. Mam prawo wyrazić tu zdanie a to, że Tobie się ono nie podoba to nie mój problem. Bagatelizowanie hejtu albo umniejszanie tego co ta grupa robiła to wybielanie dzieciarni która nie jedną osobę mogła doprowadzic do samob*. I nikt to nie broni Bartka. Każdy próbuje zrozumieć jak do tego doszło nie wykluczając tego co go spotkało
Ostatnio zmieniony sob maja 03, 2025 8:25 pm przez stromek.bart, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja też myślę, że to było takie love-hate relationship. Niekoniecznie miłość czy jakiś dosłownie związek ale tak jak mówisz, dogryzali sobie i się nawzajem nakręcali i żyć normalnie nie mogli obok siebie ale bez sobie obok też nie bo to im zapewniało adrenalinę i dopaminę....jak Kargul z Pawlakiem, nienawidzili się ale żyć bez siebie nie mogliMariaDolotes pisze: ↑sob maja 03, 2025 8:12 pm Ja jestem zdania, że ta dwójka nakręcała się wzajemnie i podejrzewam, że ich relacja opierała się na wzajemnym gnojeniu i dawała duży zastrzyk w postaci adrenaliny - ona nazwała go matolem, on na nią napluł, ona go szarpnęła, on dał jej wpysk, i tak to pewnie sobie funkcjonowało (takie tam dzień jak co dzień). Możliwe, że przez lata na siebie naskakiwali i utrzymywali kontakt właśnie w takiej chorej formie. Nie doszukiwałabym się tutaj długów, narkotyków, szantażu, ciąży, stalkingu itd. Najzwyczajniej w świecie on ją zaczepiał, a ona odpowiadała tym samym (albo na odwrót), tylko że tego feralnego dnia sprawy poszły za daleko.
Ponownie zapytam,czy masz pewność,że ten chłopak nie hejtował? W tym wątku są screeny nawet, dodatkowo, info że rzucał się do innych na boisku, itp. Cały czas piszesz o nim jak o ofierze hejtu, a czy masz pewność, że on jest nieskazitelny?stromek.bart pisze: ↑sob maja 03, 2025 8:21 pm Twoje jest racjonalne tylko dla Ciebie. Mam prawo wyrazić tu zdanie a to, że Tobie się ono nie podoba to nie mój problem. Bagatelizowanie hejtu albo umniejszanie tego co ta grupa robiła to wybielanie dzieciarni która nie jedną osobę mogła doprowadzic do samob*. I nikt to nie broni Bartka. Każdy próbuje zrozumieć jak do tego doszło jie wykluczając tego co go spotkało
Wciąż nie uważam, że na CSI bagatelizuje się hejt. Lubię poczytać opinie i tam i tu i nie widzę sensu w płakaniu o tym, że ktoś się gdzieś rzuca.I tu i tam ludzie chcą zrozumieć motywy. Po prostu. Sam się tam udzielasz przecieżstromek.bart pisze: ↑sob maja 03, 2025 8:21 pm Twoje jest racjonalne tylko dla Ciebie. Mam prawo wyrazić tu zdanie a to, że Tobie się ono nie podoba to nie mój problem. Bagatelizowanie hejtu albo umniejszanie tego co ta grupa robiła to wybielanie dzieciarni która nie jedną osobę mogła doprowadzic do samob*. I nikt to nie broni Bartka. Każdy próbuje zrozumieć jak do tego doszło jie wykluczając tego co go spotkało
-
stromek.bart
- KlasaBiznes
Tak piszę bo na hejt na niego są dowody. Za to na jego zachowania są tylko słowa i to tych które hejtowały jego
-
stromek.bart
- KlasaBiznes
Nie udzielam się na CSI bo tam każde odmienne zdanie jest blokowane. Nie napisano tu nic czego nie można sprawdzić bo te komentarze cały czas sa na grupie
Opowiedz o tych dowodachstromek.bart pisze: ↑sob maja 03, 2025 8:27 pm Tak piszę bo na hejt na niego są dowody. Za to na jego zachowania są tylko słowa i to tych które hejtowały jego![]()
Dowody jakie? Ta strona na ig nie była aktywna. Jakie są dowody poza komentarzami? Widziałeś jakie wzorce obserwował na ig? W jaki sposób komunikuje się jego mama? Spokojne dzieci nie obserwują patoinfluencerów.stromek.bart pisze: ↑sob maja 03, 2025 8:27 pm Tak piszę bo na hejt na niego są dowody. Za to na jego zachowania są tylko słowa i to tych które hejtowały jego![]()
Udzielasz się, bo nieudolnie repostujesz to samo tu i tam w tej sprawie. Nie mam zamiaru robić durnej wojenki, po prostu nie pisz czegoś o innej grupie sam w niej będąc. Tylko tylestromek.bart pisze: ↑sob maja 03, 2025 8:29 pm Nie udzielam się na CSI bo tam każde odmienne zdanie jest blokowane. Nie napisano tu nic czego nie można sprawdzić bo te komentarze cały czas sa na grupie
Jezu ludzie, chłopa jeszcze nie ściągneli do Polski. Nie przetrzepali mu sociali i telefonu. Dam sobie uciąć wszystkie kończyny, że znajdą milion dowodów na to, że sam gnębił mnóstwo osób. Dowody. Bo już od wczoraj mówi się o tym jak wyśmiewał się z biedniejszych, wyzywał nauczycieli i wyrzucali go z wielu szkół.
-
stromek.bart
- KlasaBiznes
Gdzie repostuje to samo? Wy macie chyba jakiś problem z rozumieniem, że są ludzie którzy mają odmienne zdanie niż wasze i to wtedy pisze jedna osoba. Jestem w CSI teorie spiskowe i sledze wątek o tej sprawie i narracja tam jest jedna. Jak ktoś pisze, że Maja mogłabyć hejterką to sie zaraz ludzie rzucają, że broni się Bartka. A duża część ludzi szuka głebiej niż to co się działo od 23 kwietnia. To co się działo 4 lata temu mogło w nim siedzieć i wybuchnąć właśnie 23 kwietnia
Jestem przerażona jak funkcjonuje dzisiejsza młodzież. Ciągle zgłaszają się nawzajem, przynoszą do wychowawców, pedagogów screeny (oczywiście z usuniętymi swoimi wiadomościami), ostatecznie wychodzi, że nikt nie jest bez winy, mają powiedziane, żeby zablokowali się nawzajem, a po tygodniu znów to samo. Rodzice angażowani za każdym razem i też zamiast ukrócić to się angażują w te dramy, nie kontrolują sm swoich dzieci. 15-16 latki trzymają do siebie urazę, bo w przedszkolu jej koleżankę odbiłaPEONIA pisze: ↑sob maja 03, 2025 8:23 pm Ja też myślę, że to było takie love-hate relationship. Niekoniecznie miłość czy jakiś dosłownie związek ale tak jak mówisz, dogryzali sobie i się nawzajem nakręcali i żyć normalnie nie mogli obok siebie ale bez sobie obok też nie bo to im zapewniało adrenalinę i dopaminę....jak Kargul z Pawlakiem, nienawidzili się ale żyć bez siebie nie mogli
o niej też się mówi wiele ale to dalej świat domysłów. Tysiące ludzi na tiktoku którzy nagle magicznie znali się a to z Bartkiem a to z Mają. Faktem jest jednak to że miała takie grono przyjaciół którzy teraz jarają się bardziej zasięgami które Maja im wygenerowała I jest to smutneszejmonju pisze: ↑sob maja 03, 2025 8:35 pm Jezu ludzie, chłopa jeszcze nie ściągneli do Polski. Nie przetrzepali mu sociali i telefonu. Dam sobie uciąć wszystkie kończyny, że znajdą milion dowodów na to, że sam gnębił mnóstwo osób. Dowody. Bo już od wczoraj mówi się o tym jak wyśmiewał się z biedniejszych, wyzywał nauczycieli i wyrzucali go z wielu szkół.
Nie, mi chodzi o fakt że wstawiasz to samo tutaj co tam. Z tak samo skonstruowanym zdaniem. Nie wątpię że jest tam dużo ludzi z Wandy i bardzo mnie to cieszystromek.bart pisze: ↑sob maja 03, 2025 8:38 pm Gdzie repostuje to samo? Wy macie chyba jakiś problem z rozumieniem, że są ludzie którzy mają odmienne zdanie niż wasze i to wtedy pisze jedna osoba. Jestem w CSI teorie spiskowe i sledze wątek o tej sprawie i narracja tam jest jedna. Jak ktoś pisze, że Maja mogłabyć hejterką to sie zaraz ludzie rzucają, że broni się Bartka. A duża część ludzi szuka głebiej niż to co się działo od 23 kwietnia. To co się działo 4 lata temu mogło w nim siedzieć i wybuchnąć właśnie 23 kwietnia
-
zwinka1993
- Ciastko
o czym?mezalians_urodowy pisze: ↑sob maja 03, 2025 7:20 pm To też o czymś świadczy że ta matka nie ma nikogo kto by się nią teraz zaopiekował, zabrał telefon, położył do łóżka, skontaktował z adwokatem.
- mezalians_urodowy
- GrzaneWino
Ze to jest dysfunkcyjna rodzina
-
MariaDolotes
- Channelka
Ja chodziłam do gimnazjum i tam właśnie tworzyły się kółeczka wzajemnego gnojenia. Zapalnikiem potrafiły być buty w takim samym kolorze albo chłopak, który w dodatku nie był zainteresowany żadną dziewcząt. Ale wracając do Majki i Bartka - wg mnie żadne z nich nie wygląda mi na osobę, która dałaby się prześladować i upokarzać bez niezwlocznego odwetu. Jeśli był tam hejt, to z obu stron i podejrzewam że dość intensywny, o czym wspomniałam wyżej.Felczi pisze: ↑sob maja 03, 2025 8:40 pm
Jestem przerażona jak funkcjonuje dzisiejsza młodzież. Ciągle zgłaszają się nawzajem, przynoszą do wychowawców, pedagogów screeny (oczywiście z usuniętymi swoimi wiadomościami), ostatecznie wychodzi, że nikt nie jest bez winy, mają powiedziane, żeby zablokowali się nawzajem, a po tygodniu znów to samo. Rodzice angażowani za każdym razem i też zamiast ukrócić to się angażują w te dramy, nie kontrolują sm swoich dzieci. 15-16 latki trzymają do siebie urazę, bo w przedszkolu jej koleżankę odbiła![]()
Też tak uważam. Wygadany jest, bo bardzo pewnie wykłócał sie z profilem kryminalnym. Nie wygląda na takiego, co daje sobie w kaszę dmuchać.MariaDolotes pisze: ↑sob maja 03, 2025 8:53 pm Ja chodziłam do gimnazjum i tam właśnie tworzyły się kółeczka wzajemnego gnojenia. Zapalnikiem potrafiły być buty w takim samym kolorze albo chłopak, który w dodatku nie był zainteresowany żadną dziewcząt. Ale wracając do Majki i Bartka - wg mnie żadne z nich nie wygląda mi na osobę, która dałaby się prześladować i upokarzać bez niezwlocznego odwetu. Jeśli był tam hejt, to z obu stron i podejrzewam że dość intensywny, o czym wspomniałam wyżej.
Pięknie napisane. Moja bliska osoba odebrała sobie życie, przez jebana raszple i fałszywych przyjaciół, każdy płakał nad grobem a miesiąc po pogrzebie wszystkie fakty wyszły na jaw, minęły 4 lata ja do dziś nie śpię spokojnie, co on musiał przeżywać że tak poukładana mądra osoba to zrobiła.. dziś już wiem.. a gdyby posunął się w drugą stronę? Rozumiem jedynie tyle że taką presję ciężko unieść na barkach, sąd jest od wydawania wyroków ale każdy z nas może mieć własne zdanie i własne sumienie. Pisze to i płaczę.. nie mogę i nie potrafię wyobrazić sobie co on czuł .. aż pękł. Powiesił się .. dlatego nie pochwalam hejtu ani uprzykrzania czyjegoś życia, nie wiemy co się działo, jak to wyglądało. Mam nadzieję że się dowiemy.PrzemoKondratowicz pisze: ↑sob maja 03, 2025 7:48 pm Mnie to właśnie przeraża w ludziach - oni wymierzaliby własną sprawiedliwość. Nie rozumieją, że nie dostanie dożywocia. Nie rozumieją, że czasem morderca dostaje 5 lat a czasem 0 lat. Wszystkich najlepiej na dożywocie i wszystkie zabójstwa są sobie równe bo człowiek stracił życie i koniec tematu. I druga sprawa której nie lubię to to że nie można mówić o ofiarach i tle zbrodni. Każda próba rozmowy kończy się krzykiem JEZUSMARIA JAK MZOESZ TAK MÓWIĆ CZEMU BRONISZ MORDERCY - nie. Właśnie nie. Właśnie nikogo nie bronię, ja próbuje zrozumieć jak człowiek staje się mordercą. Człowiek się morderca nie rodzi za wyjątkiem marginalnych przypadków z uszkodzonym mózgiem. W znacznej większości przypadków człowiek morderca się staje. I to właśnie powody mnie interesują. Powody, motywacje, życiorys, życie rodzinne. Dlatego lubię jaśmin czy hulaj dusze bo zawsze się w to zagłębiają. Tło rodzinne, styl życia ofiary i sprawcy - to jest to co mnie interesuje. A najczęściej ludzie mają podejście „o zmarłym mówimy tylko dobrze a za zabójstwo dożywocie bo nic nie usprawiedliwia zabójstwa”. Tylko nikt nigdy zabójstwa nie usprawiedliwił co najwyżej próbuje zrozumieć co zaszło.
Miałam wrażenie że to były śmieszki dwóch koleżanek. Widac to po tym zdjęciu Bartka z gałęzią później i reakcji jej przyjaciółki
jeśli spojrzysz na styl pisania wiadomości mamy podejrzanego (np zamieszczane komentarze na fb), można odnieść wrażenie że pisała to ona, a nie jej syn.