Tanie, a dobre kosmetyki
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry- jagodowyserek
- RoyalBaby
Re: Tanie, a dobre kosmetyki
Ostatnio Ziaja zaczęła wypuszczać całkiem fajne produkty, słyszałam bardzo dobre opinie o kosmetykach z serii naturalnie pielęgnujemy i ultra łagodzące siemię lniane, teraz jeszcze jest promka na ich stronie
-
Eneduelickefucke
- Mokra Włoszka
-
Sortowacz48
- RóżowePolo
Ja polecam zielona piankę do mycia z aloesem z Action,bez ostrych substancji myjących
Tonik w sprayu nawilżający z vianka.
Napewno jakieś serum ceramidowe np.to z bielendy superlab daje radę,ładnie natłuszcza.
Jako nawilżacz kwas hialuronowy,ale tu ciężko polecić mi coś bardzo taniego (z Eveline podobno nic nie robi), mnie sprawdzał się z Loreal.Fajnie byłoby domknąć pielęgnację kremem.Tu ciężko mi powiedzieć,polecam kanał "W krainie składów",tam dziewczyna znajduje perełki nie tylko do pielęgnacji,na każdą półkę cenową.
Mnie podstawowa powyższa pielęgnacja pomaga przy trądziku hormonalnym,bariera hydrolipidowa odbudowana na 100 %
Pamiętaj o spf 50!
Napewno jakieś serum ceramidowe np.to z bielendy superlab daje radę,ładnie natłuszcza.
Jako nawilżacz kwas hialuronowy,ale tu ciężko polecić mi coś bardzo taniego (z Eveline podobno nic nie robi), mnie sprawdzał się z Loreal.Fajnie byłoby domknąć pielęgnację kremem.Tu ciężko mi powiedzieć,polecam kanał "W krainie składów",tam dziewczyna znajduje perełki nie tylko do pielęgnacji,na każdą półkę cenową.
Mnie podstawowa powyższa pielęgnacja pomaga przy trądziku hormonalnym,bariera hydrolipidowa odbudowana na 100 %
Pamiętaj o spf 50!
-
Sortowacz48
- RóżowePolo
Do włosów:
-Odżywki z only bio,yope,
-Rossmann (np.odżywka miód wanilia z Isany,bądź granat UWAGA pierwsza jest humektantowa,a druga prawdopodobnie emolientowo-humektantowa),(swoją drogą polecam płyny do kąpieli z Isany
-Barwa octowa (nie dla każdego,jeżeli masz wysokoporowate włosy,nie podpasuja Ci,),
-Olej z mango na końcówki,bądź do olejowania z Anwen
Jeżeli masz delikatna skóre i duży bambino jest dla ciebie za drogi to Lidl ma zamiennik żelu do kąpieli micelarnego
-Odżywki z only bio,yope,
-Rossmann (np.odżywka miód wanilia z Isany,bądź granat UWAGA pierwsza jest humektantowa,a druga prawdopodobnie emolientowo-humektantowa),(swoją drogą polecam płyny do kąpieli z Isany
-Barwa octowa (nie dla każdego,jeżeli masz wysokoporowate włosy,nie podpasuja Ci,),
-Olej z mango na końcówki,bądź do olejowania z Anwen
Jeżeli masz delikatna skóre i duży bambino jest dla ciebie za drogi to Lidl ma zamiennik żelu do kąpieli micelarnego
A musi być masełko? Ja używam olejku do demakijażu marki Balea (DM) za chyba 10zl i usuwa wszystko idealniemlekokoneckie pisze: ↑wt maja 06, 2025 1:09 pm Ktoś bez współpracy poleca masełko do demakijażu bandi. Patrzę sobie na cenę, ok.47zł w hebe. Masełko do demakijażu veoli najtańsza oferta ok 75zł (czyli niemal 2x wiecej). Czy ktoś używał któregoś z powyższych i może się wypowiedzieć, czy veoli jest lepsze albo czy faktycznie warto płacić więcej za inną formę dozowania produktu w veoli? bo to bandi chyba trzeba sobie szpatułką nakładać, nie wiem czy to aż tak bardzo na co dzień?
-
Sisi83652528
- Gacie z oceanu
-
JoannaMarianna
- RóżowePolo
A co jest złego w składzie kremu Nivea soft?stosuję go od lat.
-
Wercia11124
- SkrzydełkaZhooters
Żel z kwasami z isany, niby do twarzy ale ja codziennie używam pod pachy, dzięki temu nie czuć zapachu potu pod koniec dnia tylko cały dzień pachnę antyperspirantem.
maść z witaminą A, maść cynkowa, tormentiol - tanie i skuteczne 
-
AnnnaPaw98
- RóżowePolo
Retinol świetnie działa na zmarszczki, tylko trzeba go stosować kiedy nie ma słońca. I uważać na stężenie.
Hejka, a możesz powiedzieć jak go używasz? Bo tak czytałam o nim, ale w końcu nie wiem. Ja mam problem z zaskórnikami, zarówno otwartymi jak i zamkniętymi, wyskakują mi przyszcze, a przebarwienia po nich bardzo długo mi znikają. Niby powinno się punktowo, ale w moim przypadku to była by większość twarzy
-
SparklingHappiness
- Mokra Włoszka
Arganowy olejek do włosów z Bioelixire - ułatwia rozczesywanie, nie obciąża, pięknie nabłyszcza włosy
Granatowa Pianka pod prysznic Isana z Rossmanna - przyjemny zapach, uczucie nawilżonej skóry po kąpieli i wydajność
Balsam z mocznikiem Isana- ratuje moją suchą skórę w okresie jesienno zimowym
Maśc Linomag na suche usta i pod oczy
Tonik Clean Shot z Eveline , ten z kwasami - bardzo dobrze tonizuje i nawilża skórę dając jej taki glow
Granatowa Pianka pod prysznic Isana z Rossmanna - przyjemny zapach, uczucie nawilżonej skóry po kąpieli i wydajność
Balsam z mocznikiem Isana- ratuje moją suchą skórę w okresie jesienno zimowym
Maśc Linomag na suche usta i pod oczy
Tonik Clean Shot z Eveline , ten z kwasami - bardzo dobrze tonizuje i nawilża skórę dając jej taki glow
-
aroniaporzeczka
- Channelka
Lubię żele pod prysznic z Isany i z Ziaji, świetne zapachy. Lubię też tusz 2000 Calorie z Maxa Factora, kredki do oczu z Catrice i pomadki z Nivei.
- Oliwkowa888
- Mokra Włoszka
Potwierdzam pozytywne opinie o żelach Isana. Uwielbiam je. Pięknie pachną i zapach się długo utrzymuje na ciele. Mają cudowne owocowe zapachy. Lubię te najbardziej cytrusowe.
Nakładam codziennie na całą twarz, czekam aż się wchłonie, następnie mgiełka, serum nawilżające, krem z filtrem i makijaż. Na początku używałam dwa razy dziennie, rano i wieczorem. Teraz tylko rano, bo wieczorem retinol.Rybeusz pisze: ↑pn lis 17, 2025 3:10 pm Hejka, a możesz powiedzieć jak go używasz? Bo tak czytałam o nim, ale w końcu nie wiem. Ja mam problem z zaskórnikami, zarówno otwartymi jak i zamkniętymi, wyskakują mi przyszcze, a przebarwienia po nich bardzo długo mi znikają. Niby powinno się punktowo, ale w moim przypadku to była by większość twarzynie wiem, czy lepiej na “czystą” twarz, czy może już po zwykłej pielęgnacji?