Start
Mój profil

Tanie, a dobre kosmetyki

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Awatar użytkownika
jagodowyserek
RoyalBaby

Re: Tanie, a dobre kosmetyki

Post autor: jagodowyserek »

Ostatnio Ziaja zaczęła wypuszczać całkiem fajne produkty, słyszałam bardzo dobre opinie o kosmetykach z serii naturalnie pielęgnujemy i ultra łagodzące siemię lniane, teraz jeszcze jest promka na ich stronie
Awatar użytkownika
2030bejbe
GreckieWakacje

Post autor: 2030bejbe »

Stary dobry familijny (jak jesteś singielką, też ok, nie sprawdzają przy kasie) szampon pokrzywowy
Milak
Ciastko

Post autor: Milak »

Mamie kupiłam super krem do twarzy w Biedronce polskiej marki Bielenda linia Skin Academy Solution i to włąśnie przeciwzmarszczkowy. Cena ok, a kremik super
Eneduelickefucke
Mokra Włoszka

Post autor: Eneduelickefucke »

Milak pisze: pt kwie 25, 2025 10:47 pm Mamie kupiłam super krem do twarzy w Biedronce polskiej marki Bielenda linia Skin Academy Solution i to włąśnie przeciwzmarszczkowy. Cena ok, a kremik super
Super marketing szeptany xD
zjs65481
RoyalBaby

Post autor: zjs65481 »

A ja polecam kwas azaleinowy - np. Acne Derm za 30 zł do kupienia w aptece. Pomaga na zaczerwienienia, przebarwienia, pryszcze, trądzik różowaty. Od kiedy używam, mam najładniejszą cerę w życiu.
Sortowacz48
RóżowePolo

Post autor: Sortowacz48 »

Ja polecam zielona piankę do mycia z aloesem z Action,bez ostrych substancji myjących :) Tonik w sprayu nawilżający z vianka.
Napewno jakieś serum ceramidowe np.to z bielendy superlab daje radę,ładnie natłuszcza.
Jako nawilżacz kwas hialuronowy,ale tu ciężko polecić mi coś bardzo taniego (z Eveline podobno nic nie robi), mnie sprawdzał się z Loreal.Fajnie byłoby domknąć pielęgnację kremem.Tu ciężko mi powiedzieć,polecam kanał "W krainie składów",tam dziewczyna znajduje perełki nie tylko do pielęgnacji,na każdą półkę cenową.
Mnie podstawowa powyższa pielęgnacja pomaga przy trądziku hormonalnym,bariera hydrolipidowa odbudowana na 100 %
Pamiętaj o spf 50!
Sortowacz48
RóżowePolo

Post autor: Sortowacz48 »

Do włosów:
-Odżywki z only bio,yope,
-Rossmann (np.odżywka miód wanilia z Isany,bądź granat UWAGA pierwsza jest humektantowa,a druga prawdopodobnie emolientowo-humektantowa),(swoją drogą polecam płyny do kąpieli z Isany
-Barwa octowa (nie dla każdego,jeżeli masz wysokoporowate włosy,nie podpasuja Ci,),
-Olej z mango na końcówki,bądź do olejowania z Anwen
Jeżeli masz delikatna skóre i duży bambino jest dla ciebie za drogi to Lidl ma zamiennik żelu do kąpieli micelarnego
Awatar użytkownika
Brida
GreckieWakacje

Post autor: Brida »

mlekokoneckie pisze: wt maja 06, 2025 1:09 pm Ktoś bez współpracy poleca masełko do demakijażu bandi. Patrzę sobie na cenę, ok.47zł w hebe. Masełko do demakijażu veoli najtańsza oferta ok 75zł (czyli niemal 2x wiecej). Czy ktoś używał któregoś z powyższych i może się wypowiedzieć, czy veoli jest lepsze albo czy faktycznie warto płacić więcej za inną formę dozowania produktu w veoli? bo to bandi chyba trzeba sobie szpatułką nakładać, nie wiem czy to aż tak bardzo na co dzień?
A musi być masełko? Ja używam olejku do demakijażu marki Balea (DM) za chyba 10zl i usuwa wszystko idealnie :)
Awatar użytkownika
amarenka
Migocząca Świeczka

Post autor: amarenka »

Szampony i odżywki do włosów z L'Oreal
prawda, mamusiu? :angel:
Sisi83652528
Gacie z oceanu

Post autor: Sisi83652528 »

amarenka pisze: czw maja 15, 2025 1:33 pm Szampony i odżywki do włosów z L'Oreal
Trzeba z szamponami uważać bo mają sls. Dość mocno zapycha to skórę głowy ale na długość w maskach jest super
Sunniva
Channelka

Post autor: Sunniva »

Żele pod prysznic z Isany. Kupuję hurtowo ;D
Pomadki do ust Nivea. Do ciała krem Nivea Soft - kontrowersyjne, bo skład średni, ale mi krzywdy nie robi, a działa porządnie.
Tarka do pięt Cudo (czy jakoś tak) z Hebe.
JoannaMarianna
RóżowePolo

Post autor: JoannaMarianna »

Sunniva pisze: sob lip 19, 2025 9:36 pm Żele pod prysznic z Isany. Kupuję hurtowo ;D
Pomadki do ust Nivea. Do ciała krem Nivea Soft - kontrowersyjne, bo skład średni, ale mi krzywdy nie robi, a działa porządnie.
Tarka do pięt Cudo (czy jakoś tak) z Hebe.
A co jest złego w składzie kremu Nivea soft?stosuję go od lat.
Sunniva
Channelka

Post autor: Sunniva »

Stara wersja zawierała oleje mineralne, teraz nie wiem czy zawiera.
Wercia11124
SkrzydełkaZhooters

Post autor: Wercia11124 »

Żel z kwasami z isany, niby do twarzy ale ja codziennie używam pod pachy, dzięki temu nie czuć zapachu potu pod koniec dnia tylko cały dzień pachnę antyperspirantem.
Awatar użytkownika
Aga236
RóżowePolo

Post autor: Aga236 »

maść z witaminą A, maść cynkowa, tormentiol - tanie i skuteczne :)
AnnnaPaw98
RóżowePolo

Post autor: AnnnaPaw98 »

Retinol świetnie działa na zmarszczki, tylko trzeba go stosować kiedy nie ma słońca. I uważać na stężenie.
Rybeusz
Gacie z oceanu

Post autor: Rybeusz »

zjs65481 pisze: ndz kwie 27, 2025 10:08 pm A ja polecam kwas azaleinowy - np. Acne Derm za 30 zł do kupienia w aptece. Pomaga na zaczerwienienia, przebarwienia, pryszcze, trądzik różowaty. Od kiedy używam, mam najładniejszą cerę w życiu.
Hejka, a możesz powiedzieć jak go używasz? Bo tak czytałam o nim, ale w końcu nie wiem. Ja mam problem z zaskórnikami, zarówno otwartymi jak i zamkniętymi, wyskakują mi przyszcze, a przebarwienia po nich bardzo długo mi znikają. Niby powinno się punktowo, ale w moim przypadku to była by większość twarzy XD nie wiem, czy lepiej na “czystą” twarz, czy może już po zwykłej pielęgnacji?
SparklingHappiness
Mokra Włoszka

Post autor: SparklingHappiness »

Arganowy olejek do włosów z Bioelixire - ułatwia rozczesywanie, nie obciąża, pięknie nabłyszcza włosy

Granatowa Pianka pod prysznic Isana z Rossmanna - przyjemny zapach, uczucie nawilżonej skóry po kąpieli i wydajność

Balsam z mocznikiem Isana- ratuje moją suchą skórę w okresie jesienno zimowym

Maśc Linomag na suche usta i pod oczy

Tonik Clean Shot z Eveline , ten z kwasami - bardzo dobrze tonizuje i nawilża skórę dając jej taki glow
aroniaporzeczka
Channelka

Post autor: aroniaporzeczka »

Lubię żele pod prysznic z Isany i z Ziaji, świetne zapachy. Lubię też tusz 2000 Calorie z Maxa Factora, kredki do oczu z Catrice i pomadki z Nivei.
Awatar użytkownika
Oliwkowa888
Mokra Włoszka

Post autor: Oliwkowa888 »

Potwierdzam pozytywne opinie o żelach Isana. Uwielbiam je. Pięknie pachną i zapach się długo utrzymuje na ciele. Mają cudowne owocowe zapachy. Lubię te najbardziej cytrusowe.
zjs65481
RoyalBaby

Post autor: zjs65481 »

Rybeusz pisze: pn lis 17, 2025 3:10 pm Hejka, a możesz powiedzieć jak go używasz? Bo tak czytałam o nim, ale w końcu nie wiem. Ja mam problem z zaskórnikami, zarówno otwartymi jak i zamkniętymi, wyskakują mi przyszcze, a przebarwienia po nich bardzo długo mi znikają. Niby powinno się punktowo, ale w moim przypadku to była by większość twarzy XD nie wiem, czy lepiej na “czystą” twarz, czy może już po zwykłej pielęgnacji?
Nakładam codziennie na całą twarz, czekam aż się wchłonie, następnie mgiełka, serum nawilżające, krem z filtrem i makijaż. Na początku używałam dwa razy dziennie, rano i wieczorem. Teraz tylko rano, bo wieczorem retinol.