Start
Mój profil

Zaginięcie Mai Kowalskiej

Moderator: verysweetcherry
Awatar użytkownika
laura_bunko
Tritonotti

Zaginięcie Mai Kowalskiej

Post autor: laura_bunko »

Hej, co myślicie o zaginięciu 16letniej Mai z Mławy Mazowieckiej? Ja mam złe przeczucie niestety, że nie jest to ucieczka z domu. Wklejam post z gruby facebokej 'SOS Zaginięcia"

🔴𝘼𝙠𝙩𝙪𝙖𝙡𝙞𝙯𝙖𝙘𝙟𝙖🔴 26.04.25r
Maja wychodząc z domu o 19:43 przekazała mamie, że idzie na spotkanie z kolegą. Miała do przejścia kilka minut. Znane są personalia tej osoby, jednak nie jest jasne czy Maja na spotkanie dotarła. O godz 20 wysłała koleżance niepokojąca wiadomość, że prosi o pilny kontakt. Niestety chwilę po tym jej telefon był już wyłączony i nie było możliwości kontaktu.
Ostatni raz telefon Mai zalogował się u zbiegu ulic Podmiejska i Płońska w Mławie. Bardzo prawdopodobne, że to właśnie tutaj nastolatka planowała spotkanie.

#zaginęła
🚨Maja Kowalska 🚨16 lat
#Mława #mazowieckie

Maja mieszka w Mławie na osiedlu Panorama.
W dniu 23 kwietnia 2025 r. około godz 19:43 wyszła z domu informując mamę, że wychodzi na 30 minut spotkać się ze znajomym (niestety nie są znane jego personalia).
Nastolatka do dziś nie powróciła do domu ani nie nawiązała kontaktu z rodziną i bliskimi.
Ostatni kontakt z zaginioną miała w dniu zaginięcia, około godziny 20 jej koleżanka, otrzymała wiadomość z prośbą o pilny kontakt. Kiedy to zrobiła jej telefon był już wyłączony.

📌Majka ma około 165 cm wzrostu, jest szczupłej budowy ciała, włosy ma długie, ciemne, oczy piwne.
Znakiem szczególnym jest kolczyk w nosie.

📌W dniu zaginięcia ubrana była w biały top i jasne jeansy, sportowe buty. Miała przy sobie brązową torebkę ( zdjęcie nr 4)

Jeśli widziałeś gdzieś zaginioną lub znasz miejsce jej pobytu prosimy o pilny kontakt z policją pod nr tel. 47 703 62 00 bądź w razie zagrożenia życia z numerem alarmowym 112.
Można również napisać bezpośrednio do nas
GWARANTUJEMY ANONIMOWOŚĆ ‼️
Limonene
RealDiamond

Post autor: Limonene »

Co to znaczy, że znane są personalia osoby z którą była umówiona ale nie wiadomo, czy na spotkanie dotarła?
adven
LouiBag

Post autor: adven »

Limonene pisze: pn kwie 28, 2025 7:42 pm Co to znaczy, że znane są personalia osoby z którą była umówiona ale nie wiadomo, czy na spotkanie dotarła?
To znaczy, że nie chcą podawać personaliów tej osoby, żeby nie doszło do linczu, bo nie wiadomo, czy Maja w ogóle się z tą osobą widziała.
Limonene
RealDiamond

adven pisze: pn kwie 28, 2025 7:48 pm To znaczy, że nie chcą podawać personaliów tej osoby, żeby nie doszło do linczu, bo nie wiadomo, czy Maja w ogóle się z tą osobą widziała.
Nie, to znaczy że wiedzą kto to, ale nie wiedzą czy do spotkania doszło. Czyli albo ta osoba nie chce odpowiedzieć na pytanie albo nikt jej nie spytał
Awatar użytkownika
laura_bunko
Tritonotti

Ja myślę, że może nie udało im się skontaktować z tą osobą. Wiedzą kto to, ale nie wiedzą gdzie aktualnie przebywa?
Martyna2904
Tritonotti

Post autor: Martyna2904 »

Też jestem ciekawa co się stało z tą dziewczyną.
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

Post autor: PrzemoKondratowicz »

„ Jak przekazują strony w mediach społecznościowych poświęcone poszukiwaniom osób zaginionych, dziewczyna tuż przed godz. 20.00 wysłała swojej koleżance tajemniczą i niepokojącą wiadomość, w której poprosiła o pilny kontakt. Niestety, chwilę później telefon nastolatki był już wyłączony.”

Ale nie mówią o co chodzi prawda?
adven
LouiBag

Limonene pisze: pn kwie 28, 2025 7:53 pm Nie, to znaczy że wiedzą kto to, ale nie wiedzą czy do spotkania doszło. Czyli albo ta osoba nie chce odpowiedzieć na pytanie albo nikt jej nie spytał
Albo zapytali i twierdzi, że się nie spotkali, a służby nie chcą zakładać jednego scenariusza, co nie zmienia faktu, że słusznie nie podają personaliów tej osoby. Wystarczy przypomnieć sobie co działo się z Adamem od Ewy Tylman.
Limonene
RealDiamond

adven pisze: pn kwie 28, 2025 8:20 pm Albo zapytali i twierdzi, że się nie spotkali, a służby nie chcą zakładać jednego scenariusza, co nie zmienia faktu, że słusznie nie podają personaliów tej osoby. Wystarczy przypomnieć sobie co działo się z Adamem od Ewy Tylman.
Ale ja nigdzie nie piszę, że ktoś ma podać personalia, nie wiem czemu się tego uczepiłaś i podajesz jako kontrargument. Po prostu dziwi mnie, że nie udało się ustalić czy doszło do spotkania, chociaż wiadomo z kim miała się spotkać. Chyba że tak jak ktoś wyżej napisał, służbom nie udało się skontaktować z tą osobą.
Ostatnio zmieniony pn kwie 28, 2025 8:44 pm przez Limonene, łącznie zmieniany 1 raz.
Daisy123
ŚpięWRezydencji

Post autor: Daisy123 »

Tez dzis czytalam i myslalam o tej sprawie. Przykre.
adven
LouiBag

Limonene pisze: pn kwie 28, 2025 8:41 pm Ale ja nigdzie nie piszę, że ktoś ma podać personalia, nie wiem czemu się tego uczepiłaś i podajesz jako kontrargument. Po prostu dziwi mnie, że nie udało się ustalić czy doszło do spotkania, chociaż wiadomo z kim miała się spotkać.
Ale ja nigdzie nie piszę, że piszesz, że ktoś ma podać personalia, czego ja się uczepiłam i co podaję jako kontrargument? To ty zapytałaś „Co to znaczy, że znane są personalia osoby z którą była umówiona ale nie wiadomo, czy na spotkanie dotarła?”, więc odpowiadam, że człowiek jest służbom znany, ale nie jest potwierdzone spotkanie.
Awatar użytkownika
Extravaganza
RoyalBaby

Post autor: Extravaganza »

Zdecydowanie wygląda na to, że nie zniknęła z własnej woli. Skoro powiedziała, że wychodzi na 30 minut stawia tezę, że należy szukać „osób trzecich”. Nie jest dobrze.
Awatar użytkownika
laura_bunko
Tritonotti

Ktoś w komentarzu napisał, że chłopak z którym miała się spotkać Maja powiedział, że dziewczyna nie dotarła na spotkanie. Ale wiadomo, że komentarze z FB trzeba brać przez dwa.
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

Trochę mało informacji podają do mediów zakładam że celowo więc może zakładają kryminalny obrót spraw. Nie ma informacji czy wyszła z dokumentami z rzeczami jakimiś itp ale podejrzewam że to celowo i niestety stało się coś złego
GapaGlapa
LouiBag

Post autor: GapaGlapa »

Bardzo mi siedzi w głowie ta sprawa, bo mam córkę w tym wieku

Oby się odnalazła cala i zdrowa, oby to był jakiś glupi wybryk nastolatki. Choć przeczucia mam złe :(
Awatar użytkownika
Extravaganza
RoyalBaby

Post autor: Extravaganza »

O 19:40 wyszła a o 20 już była próba kontaktu z koleżanką po czym telefon wyłączony. Przypuszczam tak, że wsiadła do kogoś do auta, ta osoba zauważyła, że próbowała się z koleżanką skontaktować, wyrwał jej telefon ogłuszył uderzeniem i wywiózł w miejsce do tej pory nam nieznane.
Agatyczek
Gacie z oceanu

Post autor: Agatyczek »

Informacja z FB - SOS Zaginięcia

🔴𝘼𝙠𝙩𝙪𝙖𝙡𝙞𝙯𝙖𝙘𝙟𝙖🔴g.19, 29.04.25r
Na torach w pobliżu ostatniego miejsca logowania, odnaleziono telefon nastolatki. Najprawdopodobniej został dzis podrzucony.
Awatar użytkownika
laura_bunko
Tritonotti

Dzisiaj przy torach w Mławie znaleziono telefon Mai, co dziwne były poszukiwania w tym miejscu i wcześniej nic tam nie było, więc policja twierdzi że ktoś mógł telefon podrzucić
Awatar użytkownika
laura_bunko
Tritonotti

Co więcej, odkryli że telefon Mai logował się kilka razy koło posiadłości która należy do rodziny chłopaka z którym miała się spotkać

On twierdzi, że nie doszło do spotkania a na drugi dzień wyjechał na wymianę studencka (?)
Policja te sprawe zakwalifikowała jako możliwa, że doszło do ograniczenia wolności niż do ucieczki
Basia9919
Ciastko

Post autor: Basia9919 »

Wydaje mi się, że w tej sprawie niestety nie będzie szczęśliwego finału :(
Myślę, że dziewczyna nie żyje albo jest przetrzymywana wbrew swojej woli.
Daisy123
ŚpięWRezydencji

O matko, poczytalam… No ta matka niezle sobie poczynia w komentarzach, pisze zaginionej niezbyt pozytywne rzeczy.
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

Daisy123 pisze: wt kwie 29, 2025 11:25 pm O matko, poczytalam… No ta matka niezle sobie poczynia w komentarzach, pisze zaginionej niezbyt pozytywne rzeczy.
Gdzie w komentarzach?????
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

Ok znalazłem. To jest jakaś totalnie pokręcona rozmowa.

„ Mój syn nie spotkałby się z nią bo się z nią nie umawiał . Nie dzwoniła do niego, poza tym znając swojego syna to by zablokował jej nr telefonu jak robił to za każdym razem. Nie chciał mieć z nią żadnego kontaktu. On nie był jej kolegą , to matka ma jakieś urojenia, bo za każdym razem jak zwieje jej córka to policji podaje dane mojego syna , wiedząc dobrze że wstawiłam trzy lata temu post Jak pozbyć się natrętnej nastolatki . Chodziło o jej córkę , która nachodziła mojego syna w domu a on nie chciał z nią rozmawiać . Stad wstawiłam zdjęcie z monitoringu na FB poprzez Spottet Mława. Nie wiem z kim się umawiała ale na pewno nie z moim synem, bo on z ćpunką nie chce mieć żadnych kontaktów”

Bardzo dziwne
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

Ale z tego wrzasku można wywnioskować, że marka zaginionej zaczęła nagrywać matkę tego chłopaka bez jej zgody, o co się zrobiła afera. No trochę ma racje bo zasadniczo czemu ją nachodzi i nagrywa cokolwiek bez zgody. Po co to wszystko.
Daisy123
ŚpięWRezydencji

PrzemoKondratowicz pisze: wt kwie 29, 2025 11:44 pm Gdzie w komentarzach?????
Na profilu SOS ZAGINIECIA na fb. Post ze dziennikarze z kanalu jakiegos tam pojechali do Mlawy. Pani ma czarno-biale profilowe. Jedzie tam ostro.