Spróbuj jeszcze zrobić fotkę w dziennym świetle, ale nie w słońcu, bez blików. Zapisać jako nizbyt ciężki jpg i wysłać z komputera. Ja tak ogarniałam osobie w rodzinie i poszło. Nie wiem czy to kwestia upływu czasu od pierwszych prób weryfikacji czy tych zabiegów. Ta osoba też prawie porzuciła konto, ale szkoda jej było kasy.mimi3012 pisze: ↑śr kwie 09, 2025 5:24 pm Hej. Czy ktoś z Was miał podobną sytuację?
Zostałam poproszona o weryfikację mając pieniądze w oczekujących (zawsze wypłacałam na bieżąco, po prostu miałam w jednym momencie 3 transakcje i się uzbierało). Na początku nie chciałam im wysyłać skanu dowodu, z wiadomo jakich względów. Po zagłębieniu się w temat weryfikacji zmieniłam zdanie i wtedy zaczęła się jazda... Ile zdjęć i w jakich warunków zrobiłam i dowodu i paszportu i prawka to tylko ja wiem. Z lampą i bez, w świetle dziennym i sztucznym, przy oknie i nie przy oknie. Ogólnie milion kombinacji alpejskich i za każdym razem odrzuca z powodu jakości. Napisałam do supportu. Oni tylko z automatu wysyłali kolejne linki do weryfikacji. Pod koniec nawet nie wysyłali już powiadomień o odrzuceniu, tylko ja z ciekawości wchodziłam na Vinted w link do weryfikacji, a tam komunikat, że odrzucona. Zrezygnowana postanowiłam darować sobie już tą kwotę (nie była duża na szczęście) i usunąć konto, bo walka z tą weryfikacją to jak walenie głową o ścianę i tu zaskoczenie, że nie można usunąć konta, bo uwaga... Wiszą pieniądze w oczekujących. Ponownie napisałam do supportu, że proszę w takim razie o usunięcie konta, bo po co mi takie z którego nie mogę korzystać. Odpisali, że nie usuną, bo muszę wypłacić pieniądze, a żeby to zrobić muszę... tak tak... przejść weryfikacjęa jeżeli mam problem to mogę dochodzić swoich praw na drodze sądowej
. Chyba nie mam innego wyjścia jak "porzucenie" konta...
Czy ktoś z was był też zmuszony do porzucenia konta?
Czy można wtedy założyć drugie konto (wiadomo, na inny email, nr telefonu, konta itd)?
Vinted
Moderator: verysweetcherry-
Rzeka.chaosu
- Currently:Vienna
Re: Vinted
Próbowałam w świetle dziennym i sztucznym, przy słońcu i nie. Przez kompa też. Kasy za wiele tam nie mam, więc mogę odżałować.Rzeka.chaosu pisze: ↑śr kwie 09, 2025 10:23 pm Spróbuj jeszcze zrobić fotkę w dziennym świetle, ale nie w słońcu, bez blików. Zapisać jako nizbyt ciężki jpg i wysłać z komputera. Ja tak ogarniałam osobie w rodzinie i poszło. Nie wiem czy to kwestia upływu czasu od pierwszych prób weryfikacji czy tych zabiegów. Ta osoba też prawie porzuciła konto, ale szkoda jej było kasy.
-
Czerwonykapturek20
- Siatkarka
Hejka!
Zapraszam na mój profil, właśnie wrzuciłam nowości https://www.vinted.pl/member/95902048-izaas
Mokasyny i sneakersy aż się proszą o nową właścicielkę
Zapraszam na mój profil, właśnie wrzuciłam nowości https://www.vinted.pl/member/95902048-izaas
Mokasyny i sneakersy aż się proszą o nową właścicielkę
Mnie zdarzyła się sytuacja że pieniądze bardzo długo wisiały jako oczekujące pomimo że kupujący potwierdził że wszystko jest ok. Na szczęście na drugi dzień wypłacili pieniądze, myślę że mieli awarię systemuKot1988 pisze: ↑pt kwie 04, 2025 8:46 am Dziewczyny czy miałyście może problem
W ostatnim czasie z wypłatą pieniędzy z portfela Vinted? Od dwóch tygodni mam „niedokończoną weryfikację „ a przesyłałam już in dowód osobisty oraz konto bankowe po przekroczeniu limitu transakcji . I w dalszym ciągu nic się nie dzieje. Już się zaczynam martwić
- maly.ludek
- Naczelny Zapierdalacz
Ogromnie wkurza mnie wyszukiwanie na vinted i to, że ludzie nawalają hashtagów ile wlezie i rzeczy totalnie niezwiązane z tym czego szukam ląduje w wyszukiwanych....
Ja tu tylko czytam

-
Dora_Diamant
- Kciuk
dziewczyny, zaklinam was, pomóżcie. co ja mam wpisać, żeby znaleźć tę sukienkę?
https://www2.hm.com/en_ca/productpage.1194397001.html
Oslabia mnie brak bardziej spracyzowanej wyszukiwarki. Szukanie sukienek po dekoltach, rękawach. Wykluczanie jakieś marki ( a nie tylko wybieranie te co się chce ). To by tak znacznie ułatwiło szukanie. Gdzie oczywiście wypełnianie całego formularza powinno być obowiązkowe, a nie że ktoś wstawi bez żadnych oznaczeń.
- nocotyniepowiesz
- ToTylkoHermes
-
crazysticker
- PsychoFanka
masz tu dwie ale LDora_Diamant pisze: ↑ndz kwie 20, 2025 12:32 pm dziewczyny, zaklinam was, pomóżcie. co ja mam wpisać, żeby znaleźć tę sukienkę?
https://www.vinted.pl/items/6079500543- ... er=catalog
https://www.vinted.pl/items/5973187815- ... er=catalog
-
crazysticker
- PsychoFanka
a tu XS ;)Dora_Diamant pisze: ↑ndz kwie 20, 2025 12:32 pm dziewczyny, zaklinam was, pomóżcie. co ja mam wpisać, żeby znaleźć tę sukienkę?
https://www.vinted.pl/items/5912043963- ... er=catalog
-
Dora_Diamant
- Kciuk
niech ci bozia w ciasteczkach wynagrodzi.crazysticker pisze: ↑śr kwie 23, 2025 12:20 pm a tu XS ;)
https://www.vinted.pl/items/5912043963- ... er=catalog
-
Szyszuszka
- Gacie z oceanu
W skrócie - Vinted rozwiązało spór na moją korzyść, sprzedająca odmówiła mojej propozycji odesłania przedmiotu na jej koszt. Ostatecznie dostałam zwrot pieniędzy i informację od Vinted, że mogę zachować przedmiot. Minęło kilka tygodni i sprzedająca z nowego konta domaga się odesłania przedmiotu. Zareagowałybyście jakoś?
-
Szyszuszka
- Gacie z oceanu
Jeszcze dodam, że przedmiotu już nie mam. Był uszkodzony, więc oddałam z innymi ciuchami do kosza na niepotrzebne ubrania pod blokiem.Szyszuszka pisze: ↑pt kwie 25, 2025 12:21 am W skrócie - Vinted rozwiązało spór na moją korzyść, sprzedająca odmówiła mojej propozycji odesłania przedmiotu na jej koszt. Ostatecznie dostałam zwrot pieniędzy i informację od Vinted, że mogę zachować przedmiot. Minęło kilka tygodni i sprzedająca z nowego konta domaga się odesłania przedmiotu. Zareagowałybyście jakoś?
Ja bym zignorowała. Są jasne zasady, Sprzedająca była poinformowana o warunkach i wiedziała, że inaczej nie odzyska przedmiotu jeśli nie pokryje kosztu zwrotu. Nie wiem na co liczyła. Nie chciała na swój koszt to została z niczym.Szyszuszka pisze: ↑pt kwie 25, 2025 12:51 am Jeszcze dodam, że przedmiotu już nie mam. Był uszkodzony, więc oddałam z innymi ciuchami do kosza na niepotrzebne ubrania pod blokiem.
najlepsi są ci co proponują niższą cenę, ty się zgadzasz albo nie i po chwili proponują kolejna kwotę, jeszcze niższą xdd
-
paulinaturkei3
- PsychoFanka
- Instagram: Paula0110
Hej, jestem na Vinted od niedawna i mam do Was pytanie.
Chciałam kupić buty Nike Air Force 1. Dużo atrakcyjnych ogłoszeń jako nowe buty, ale uwaga każdy z tych kupujących ma jakby nowe konto bez opinii. Zdjęcia niby są, ale jak by się im przyjrzeć są lekko rozmazane i nie wiem czy to jakiś bubel, czy zaufać i zamówić. Jak myślicie? Mieliście podobną sytuację?

Chciałam kupić buty Nike Air Force 1. Dużo atrakcyjnych ogłoszeń jako nowe buty, ale uwaga każdy z tych kupujących ma jakby nowe konto bez opinii. Zdjęcia niby są, ale jak by się im przyjrzeć są lekko rozmazane i nie wiem czy to jakiś bubel, czy zaufać i zamówić. Jak myślicie? Mieliście podobną sytuację?
nie kupuj rzeczy co do których nie masz pewności, tym bardziej jak są w jakiejś mega atrakcyjnej cenie. Masz ochronę kupującego, ale ona jest zawodna i vinted zdarza się stanąć po stronie oszustapaulinaturkei3 pisze: ↑pn kwie 28, 2025 7:43 am Hej, jestem na Vinted od niedawna i mam do Was pytanie.
Chciałam kupić buty Nike Air Force 1. Dużo atrakcyjnych ogłoszeń jako nowe buty, ale uwaga każdy z tych kupujących ma jakby nowe konto bez opinii. Zdjęcia niby są, ale jak by się im przyjrzeć są lekko rozmazane i nie wiem czy to jakiś bubel, czy zaufać i zamówić. Jak myślicie? Mieliście podobną sytuację?![]()
-
paulina0320
- Tritonotti
Zamawiałyście coś ze Szwecji? Jeśli tak, to ile mniej więcej taka paczka do Was szła? I przede wszystkim, czy zdarzyło się tak, że jednak przesyłka nie dotarła.
Kiedyś zamówiłam z Finlandii i zaginęła, także trochę się obawiam zagranicznych przesyłek
Kiedyś zamówiłam z Finlandii i zaginęła, także trochę się obawiam zagranicznych przesyłek
-
msshy
Długo, od tygodnia do dwóch i pół, ale w mojej opinii warto, bo Skandynawki sprzedają ciuchy w super stanie w śmiesznych cenach, często marek, których w Polsce nie ma. Nic mi od nich (ani do nich) nie ginęło, ale często ginie Słowaczkom i Czeszkom (czasem też nie odbierają i paczka wraca).paulina0320 pisze: ↑pn kwie 28, 2025 3:53 pm Zamawiałyście coś ze Szwecji? Jeśli tak, to ile mniej więcej taka paczka do Was szła? I przede wszystkim, czy zdarzyło się tak, że jednak przesyłka nie dotarła.
Kiedyś zamówiłam z Finlandii i zaginęła, także trochę się obawiam zagranicznych przesyłek![]()
Zaginionej paczki bym się nie obawiała, od czegoś jest ochrona kupującego - najgorsze co Cię może spotkać to zwrot pełnej kwoty przelewu
-
paulina0320
- Tritonotti
msshy pisze: ↑pn kwie 28, 2025 4:05 pm Długo, od tygodnia do dwóch i pół, ale w mojej opinii warto, bo Skandynawki sprzedają ciuchy w super stanie w śmiesznych cenach, często marek, których w Polsce nie ma. Nic mi od nich (ani do nich) nie ginęło, ale często ginie Słowaczkom i Czeszkom (czasem też nie odbierają i paczka wraca).
Zaginionej paczki bym się nie obawiała, od czegoś jest ochrona kupującego - najgorsze co Cię może spotkać to zwrot pełnej kwoty przelewu![]()
Oj, to faktycznie długo
Wiem, że mi zwrócą, ale tak bardzo mi zależy na tej rzeczy, którą zamówiłam, bo właśnie w Polsce marka jest niedostępna
Raz wysyłałam na Czechy i na szczęście paczka dotarła, więc uff
Ale ogólnie jest to bardzo wkurzające, że gubią się paczki.
-
ariana1422
- Willa z basenem
Powiedzcie czy tylko ja tam mam czy was też to spotyka, że prawie nikt nie odpisuje na wiadomości. Ostatnio szukałam konkretnego modelu spodni z hm ale są dwa podobne i jedne są 100% bawełna, a drugie mają 1% elastan. Większość oczywiście nie podaje sama z siebie składu więc znalazłam 3 ogłoszenia z takimi spodniami i spytałam o skład i dosłownie żadna z tych osób nie odpisała. Tak samo jak była ta promocja na wysyłkę ostatnio i kupiłam chyba z 5 rzeczy to dwie z nich w ogóle nie zostały wysłane, przy jednej ktoś się logował kilka dni przed moim zakupem ale już po nim ani razu, a przy drugiej rzeczy babka normalnie się logowała, pobrała etykietę i cisza. To jest chyba najgłupsze jak coś się kupuje i sprzedający pobiera tą etykietę dosłownie w ciągu kilku minut, a potem w ogóle nie wysyła i nawet żadnej wiadomości nie napisze.