Start
Mój profil

Magdalena Żuk

Moderator: verysweetcherry
Rzeka.chaosu
Currently:Vienna

Re: Magdalena Żuk

Post autor: Rzeka.chaosu »

donis pisze: pt kwie 18, 2025 8:30 pm i co twoj osobisty przypadek doswiadczenia czyjejs psychozy ma wspolnego z przypadkiem kryminalnym Magdy? Nic.
Prrzeczytaj początek mojej wypowiedzi. To odpowiedz na pytanie osoby powyzej.
niten ka
Modna

Post autor: niten ka »

Minimonimini123 pisze: pt kwie 18, 2025 2:12 pm Ja będę chyba w mniejszości na tym wątku, ale w tej sprawie nie jestem po stronie teorii spiskowych. Uważam, że niestety, ale Magda miała jakiś epizod maniakalny lub psychozę, którą bez problemu mógł wywołać stres związany z nagłą i zapewne szybko podjętą decyzją o samodzielnym wyjeździe. Wydaje mi się, że dziewczyna dodatkowo pierwszego dnia mogła przesadzić z alkoholem (aby rozluźnić się w tej trudnej sytuacji - czy wiadomo czy przyjmowała jakieś leki? bo chyba wspominano o tym, że leczyła się psychiatrycznie) lub właśnie połączyć ten alkohol z jakimiś lekami, które przyjmowała na stałe, a jak powszechnie wiadomo - alkohol wzmacnia działanie leków psychotropowych, dlatego nie zaleca się łączenia go z alko. Byłam kilka razy w Marsa Alam - hotel, który wybrali był jednym z najtańszych opcji w tej okolicy, więc ona na tą wycieczkę nie wydała majątku, tym bardziej, że pewnie kupowała jakiegoś lasta. Dodatkowo, jest to hotel baaardzo często wybierany przez Polaków i mimo swojej ceny, bardzo polecany i chwalony przez naszych rodaków. Jestem na kilku grupkach na FB dotyczących MA i nigdy nie trafiłam na to, żeby ktoś pisał, że dzieją się tam jakieś podejrzane rzeczy. Żeby nie było: kilka lat temu, jeszcze jako całkiem atrakcyjna blondynka jeździłam sama z małym synem do MA. Nigdy, ale to nigdy nie poczułam się na terenie hotelu w jakikolwiek sposób nagabywana (jedyną osobą robiącą jakieś końskie zaloty była osoba na wycieczce fakultatywnej zorganizowanej przez biuro podróży z zewnątrz, ale też w całkiem grzeczny sposób). Co do logowania telefonu 1 km od brzegu hotelu - w MA jest fatalny internet, poza budynkami hotelu ciężko go złapać. Wystarczy, że była na zewnątrz i zasięg po prostu zwariował i pokazał randomową lokalizację. Co więcej - wszelkiego rodzaju statki, łódki w MS wypływają z Port Ghalib. To nie jest tak, że jakaś randomowa łódka przypłynie na brzeg. Naprawdę małym łodziom się to zdarza, żeby zabrać w pomostów nurków, ale absolutnie nie wierzę, że ktokolwiek by specjalnie po nią popłynął na brzeg lub nawet pomost i to w środku nocy (przypominam, że w tej okolicy jest mnóstwo raf koralowych, które uniemożliwiają dopływania do okolic brzegu). Zatem uważam, że jakby ktokolwiek miał ją na łódkę zaprosić, to wypływaliby zapewne z Port Ghalib, a przecież tam jej telefon nie logował się. Poza tym, choć te miejsca są w odległości kilku kilometrów, to musiałaby się tam dostać jakimś pojazdem, bo dzieli je pustynia. Co do choroby psychicznej, która mogła sprawić, że zachowywała się tak, a nie inaczej. Mieliście kiedykolwiek styczność z osobą np. w manii? Ja mam koleżankę, która choruje na chorobę afektywną dwubiegunową i choć sama jej nie widziałam w manii, to opowiadała mi jak to wygląda i jak słyszy głosy w jej głowie, które sprawiają, że zachowuje się w pewien sposób, jak bardzo jest wtedy pobudzona i potrafi nawet nie spać przez kilka dni z rzędu. Wówczas stanowi zagrożenie dla samej siebie, dlatego często kończy się to dla niej hospitalizacją, bo przestaje odróżniać rzeczywistość od tego, co dzieje się w jej głowie. Jeśli nie wiecie - mania to stan, który może utrzymywać się kilka dni, a nawet i tygodni. Kurde, za bardzo się rozpisałam, ale podsumowując - niestety uważam, że Magda poniosła śmierć w wyniku zbiegu wydarzeń oraz braku prawidłowej opieki w szpitalu (w tym stanie absolutnie nie powinna być sama w pomieszczeniu, w którym były łatwo dostępne okna).
Chyba nie znasz wszystkich faktów. Magda nie leczyła się psychiatrycznie tylko była w terapii jako DDA. Po drugie po wyrzuceniu z okna, już tak to napiszę miała obrażenia tylko po jednej stronie ciała, co oznacza, że nie mogła zrobić tego sama bo człowiek w takiej sytuacji mimowolnie się broni i miałaby wtedy również obrażenie po drugiej stronie ciała. Po trzecie nie wydaje ci się dziwne, że Markus nadzwyczaj spokojnie reaguje na jej zachowanie? Poza tym, że widać na nagraniu jak podczas rozmowy przysłania palcem ekran i jej coś pokazuje na co Magda zasłania twarz. W sieci krążyły też tłumaczenia z arabskiego, co mówią w tle podczas rozmowy Magdy z Markusem. Znamienne jest to, że rezydent cały czas przysłuchuje się rozmowie Magdy z Markusem i w momencie, gdy chciała coś powiedzieć upomniał ją, że miała o czymś innym rozmawiać, każe jej kończyć i zwraca się do Markusa „żeby się odpie.dolil”. Jak dla mnie wersja, ze Magda miała epizod maniakalny jest bardzo wygodna dla władz Egiptu.
Awatar użytkownika
Grubababa
Willa z basenem

Post autor: Grubababa »

niten ka pisze: pt kwie 18, 2025 8:50 pm Chyba nie znasz wszystkich faktów. Magda nie leczyła się psychiatrycznie tylko była w terapii jako DDA. Po drugie po wyrzuceniu z okna, już tak to napiszę miała obrażenia tylko po jednej stronie ciała, co oznacza, że nie mogła zrobić tego sama bo człowiek w takiej sytuacji mimowolnie się broni i miałaby wtedy również obrażenie po drugiej stronie ciała. Po trzecie nie wydaje ci się dziwne, że Markus nadzwyczaj spokojnie reaguje na jej zachowanie? Poza tym, że widać na nagraniu jak podczas rozmowy przysłania palcem ekran i jej coś pokazuje na co Magda zasłania twarz. W sieci krążyły też tłumaczenia z arabskiego, co mówią w tle podczas rozmowy Magdy z Markusem. Znamienne jest to, że rezydent cały czas przysłuchuje się rozmowie Magdy z Markusem i w momencie, gdy chciała coś powiedzieć upomniał ją, że miała o czymś innym rozmawiać, każe jej kończyć i zwraca się do Markusa „żeby się odpie.dolil”. Jak dla mnie wersja, ze Magda miała epizod maniakalny jest bardzo wygodna dla władz Egiptu.
Nie kojarzę lub nie pamiętam tego, brzmi jak zastarszanie np jakimś filmikiem/zdjęciem z jej udziałem. Gdzie można te fragmenty, że on coś pokazuje a ona chowa twarz zobaczyć? Jest to jeszcze dostępne?
Jak się dobrze wczytasz to znajdziesz i Nietzschego i Gosie z żabki
niten ka
Modna

Grubababa pisze: pt kwie 18, 2025 9:07 pm Nie kojarzę lub nie pamiętam tego, brzmi jak zastarszanie np jakimś filmikiem/zdjęciem z jej udziałem. Gdzie można te fragmenty, że on coś pokazuje a ona chowa twarz zobaczyć? Jest to jeszcze dostępne?
W każdym wideo na yt gdzie jest cała rozmowa z Markusem to widać tylko zrobił to bardzo dyskretnie więc trzeba się przypatrzeć. Na dodatek niektórzy dysponujący odpowiednim sprzętem wychwycili jak podczas nagrania kolega Markus mówi do niego „nie pytaj jej o to bo nas pogrąży”. Poszukam paru nagrań gdzie są nawet napisy i tłumaczenia i podrzucę linki.

Znalazłam cały kanał tego gościa to filmiki z rozkładem nagrania na czynniki pierwsze.

https://youtu.be/MYtzLm1V1tM?si=grOvfNAGLy7pjJud
Awatar użytkownika
nienadlugo
GreckieWakacje

Post autor: nienadlugo »

Minimonimini123 pisze: pt kwie 18, 2025 2:12 pm Ja będę chyba w mniejszości na tym wątku, ale w tej sprawie nie jestem po stronie teorii spiskowych. Uważam, że niestety, ale Magda miała jakiś epizod maniakalny lub psychozę, którą bez problemu mógł wywołać stres związany z nagłą i zapewne szybko podjętą decyzją o samodzielnym wyjeździe. Wydaje mi się, że dziewczyna dodatkowo pierwszego dnia mogła przesadzić z alkoholem (aby rozluźnić się w tej trudnej sytuacji - czy wiadomo czy przyjmowała jakieś leki? bo chyba wspominano o tym, że leczyła się psychiatrycznie) lub właśnie połączyć ten alkohol z jakimiś lekami, które przyjmowała na stałe, a jak powszechnie wiadomo - alkohol wzmacnia działanie leków psychotropowych, dlatego nie zaleca się łączenia go z alko. Byłam kilka razy w Marsa Alam - hotel, który wybrali był jednym z najtańszych opcji w tej okolicy, więc ona na tą wycieczkę nie wydała majątku, tym bardziej, że pewnie kupowała jakiegoś lasta. Dodatkowo, jest to hotel baaardzo często wybierany przez Polaków i mimo swojej ceny, bardzo polecany i chwalony przez naszych rodaków. Jestem na kilku grupkach na FB dotyczących MA i nigdy nie trafiłam na to, żeby ktoś pisał, że dzieją się tam jakieś podejrzane rzeczy. Żeby nie było: kilka lat temu, jeszcze jako całkiem atrakcyjna blondynka jeździłam sama z małym synem do MA. Nigdy, ale to nigdy nie poczułam się na terenie hotelu w jakikolwiek sposób nagabywana (jedyną osobą robiącą jakieś końskie zaloty była osoba na wycieczce fakultatywnej zorganizowanej przez biuro podróży z zewnątrz, ale też w całkiem grzeczny sposób). Co do logowania telefonu 1 km od brzegu hotelu - w MA jest fatalny internet, poza budynkami hotelu ciężko go złapać. Wystarczy, że była na zewnątrz i zasięg po prostu zwariował i pokazał randomową lokalizację. Co więcej - wszelkiego rodzaju statki, łódki w MS wypływają z Port Ghalib. To nie jest tak, że jakaś randomowa łódka przypłynie na brzeg. Naprawdę małym łodziom się to zdarza, żeby zabrać w pomostów nurków, ale absolutnie nie wierzę, że ktokolwiek by specjalnie po nią popłynął na brzeg lub nawet pomost i to w środku nocy (przypominam, że w tej okolicy jest mnóstwo raf koralowych, które uniemożliwiają dopływania do okolic brzegu). Zatem uważam, że jakby ktokolwiek miał ją na łódkę zaprosić, to wypływaliby zapewne z Port Ghalib, a przecież tam jej telefon nie logował się. Poza tym, choć te miejsca są w odległości kilku kilometrów, to musiałaby się tam dostać jakimś pojazdem, bo dzieli je pustynia. Co do choroby psychicznej, która mogła sprawić, że zachowywała się tak, a nie inaczej. Mieliście kiedykolwiek styczność z osobą np. w manii? Ja mam koleżankę, która choruje na chorobę afektywną dwubiegunową i choć sama jej nie widziałam w manii, to opowiadała mi jak to wygląda i jak słyszy głosy w jej głowie, które sprawiają, że zachowuje się w pewien sposób, jak bardzo jest wtedy pobudzona i potrafi nawet nie spać przez kilka dni z rzędu. Wówczas stanowi zagrożenie dla samej siebie, dlatego często kończy się to dla niej hospitalizacją, bo przestaje odróżniać rzeczywistość od tego, co dzieje się w jej głowie. Jeśli nie wiecie - mania to stan, który może utrzymywać się kilka dni, a nawet i tygodni. Kurde, za bardzo się rozpisałam, ale podsumowując - niestety uważam, że Magda poniosła śmierć w wyniku zbiegu wydarzeń oraz braku prawidłowej opieki w szpitalu (w tym stanie absolutnie nie powinna być sama w pomieszczeniu, w którym były łatwo dostępne okna).
Polecam podcast Pętla zbrodni. Teraz po kilku latach są już znane dodatkowe fakty, np choćby ten że Magda była na imprezie na yachcie, co już bardzo zmienia kontekst pewnych wydarzeń.
donis

Post autor: donis »

Rzeka.chaosu pisze: pt kwie 18, 2025 8:46 pm Prrzeczytaj początek mojej wypowiedzi. To odpowiedz na pytanie osoby powyzej.

dobrze to wiem, ale twoja relacja niezwiazana w zaden sposob z przypadkiem Magdy nic do tej dyskusji nie wnosi. Zrozum, ze jak
ktos widzial u kogos jakas psychoze to nie znaczy, ze porownywanie go do przypadku Magdy, ktory jest prawdopodobnie przypadkiem kryminalnym, ma jakis minimalny sens.
To takie wiejskie gadanie typu “a u Staska to tez zem widzial takie sensacje, wiec Zdzichu na pewno to samo mial”.
Rzeka.chaosu
Currently:Vienna

Post autor: Rzeka.chaosu »

donis pisze: sob kwie 19, 2025 7:18 am dobrze to wiem, ale twoja relacja niezwiazana w zaden sposob z przypadkiem Magdy nic do tej dyskusji nie wnosi. Zrozum, ze jak
ktos widzial u kogos jakas psychoze to nie znaczy, ze porownywanie go do przypadku Magdy, ktory jest prawdopodobnie przypadkiem kryminalnym, ma jakis minimalny sens.
To takie wiejskie gadanie typu “a u Staska to tez zem widzial takie sensacje, wiec Zdzichu na pewno to samo mial”.
Jak zaznaczyłam i powtórzę jeszcze raz. Odpowiedź była na pytanie osoby nade mną, co wyraźnie napisałam. Czy mieliśmi kontakt z osobą w stanie manii? I tylko tyle.

Równie dobrze możesz zignorować moją odpowiedź, skoro nie była do ciebie. To nawet będzie kulturalnie.

To chyba logiczne, że nie jestem śledczym i w sprawie Magdy nic nie wniosę. Mogę sobie mieć odczucia / przeczucia i tyle. Jak każdy.
donis

Rzeka.chaosu pisze: sob kwie 19, 2025 7:33 am Jak zaznaczyłam i powtórzę jeszcze raz. Odpowiedź była na pytanie osoby nade mną, co wyraźnie napisałam. Czy mieliśmi kontakt z osobą w stanie manii? I tylko tyle.

Równie dobrze możesz zignorować moją odpowiedź, skoro nie była do ciebie. To nawet będzie kulturalnie.

To chyba logiczne, że nie jestem śledczym i w sprawie Magdy nic nie wniosę. Mogę sobie mieć odczucia / przeczucia i tyle. Jak każdy.

to trzeba sobie bylo napisac wiadomosc prywatna do tej osoby, do ktorej sie odnioslas , a jak to wrzucasz ja forum publiczne to sie odnioslam publicznie- do tej osoby, do ktorej sie odnioslas, tez sie odnioslam, bo uwazam, ze takie wypowiedzi szkodza temu przypadkowi, promujac nieprawidlowa narracje.

tutaj juz zostalo wiele razy dowiedzione i poparte zrodlami, ze hipoteza z psychoza magdy pojawila sie prawdopodobnie po to, zeby zatrzec prawdziwy wymiar tej sprawy,

to tyle, milego dnia.
LoriLovingLife
MoetGlass

Post autor: LoriLovingLife »

Minimonimini123 pisze: pt kwie 18, 2025 2:12 pm Ja będę chyba w mniejszości na tym wątku, ale w tej sprawie nie jestem po stronie teorii spiskowych. Uważam, że niestety, ale Magda miała jakiś epizod maniakalny lub psychozę, którą bez problemu mógł wywołać stres związany z nagłą i zapewne szybko podjętą decyzją o samodzielnym wyjeździe. Wydaje mi się, że dziewczyna dodatkowo pierwszego dnia mogła przesadzić z alkoholem (aby rozluźnić się w tej trudnej sytuacji - czy wiadomo czy przyjmowała jakieś leki? bo chyba wspominano o tym, że leczyła się psychiatrycznie) lub właśnie połączyć ten alkohol z jakimiś lekami, które przyjmowała na stałe, a jak powszechnie wiadomo - alkohol wzmacnia działanie leków psychotropowych, dlatego nie zaleca się łączenia go z alko.
Jestem podobnego zdania, a dlaczego napiszę w dalszej częsci.
Minimonimini123 pisze: pt kwie 18, 2025 2:12 pm Byłam kilka razy w Marsa Alam - hotel, który wybrali był jednym z najtańszych opcji w tej okolicy, więc ona na tą wycieczkę nie wydała majątku, tym bardziej, że pewnie kupowała jakiegoś lasta. Dodatkowo, jest to hotel baaardzo często wybierany przez Polaków i mimo swojej ceny, bardzo polecany i chwalony przez naszych rodaków. Jestem na kilku grupkach na FB dotyczących MA i nigdy nie trafiłam na to, żeby ktoś pisał, że dzieją się tam jakieś podejrzane rzeczy. Żeby nie było: kilka lat temu, jeszcze jako całkiem atrakcyjna blondynka jeździłam sama z małym synem do MA. Nigdy, ale to nigdy nie poczułam się na terenie hotelu w jakikolwiek sposób nagabywana (jedyną osobą robiącą jakieś końskie zaloty była osoba na wycieczce fakultatywnej zorganizowanej przez biuro podróży z zewnątrz, ale też w całkiem grzeczny sposób).
Egipt w znacznym stopniu, a tamta okolica w całości żyje z turystów i turystyki. Podcinanie jedynej gałęzi na jakiej siedzą przez robienie sobie aż tak czarnego PR byłoby nielogiczne. Porywanie turystki, która wiadomo gdzie jest i wiadomo kiedy ma wrócić jest niedorzeczne także w kontekście potencjalnych zysków jakie miałby taki proceder generować (to dosłownie nie jest aż tak opłacalne żeby tak ryzykować dochodzenie interpolu i skandal międzynarodowy).
Minimonimini123 pisze: pt kwie 18, 2025 2:12 pm Co do logowania telefonu 1 km od brzegu hotelu - w MA jest fatalny internet, poza budynkami hotelu ciężko go złapać. Wystarczy, że była na zewnątrz i zasięg po prostu zwariował i pokazał randomową lokalizację.
Żeby jej telefon złapał tam na morzu GPS z lokalizacją, musiałaby mieć także SATELITARNY internet, co uważam za skrajnie mało prawdopodobne.
Minimonimini123 pisze: pt kwie 18, 2025 2:12 pm Co do choroby psychicznej, która mogła sprawić, że zachowywała się tak, a nie inaczej. Mieliście kiedykolwiek styczność z osobą np. w manii? Ja mam koleżankę, która choruje na chorobę afektywną dwubiegunową i choć sama jej nie widziałam w manii, to opowiadała mi jak to wygląda i jak słyszy głosy w jej głowie, które sprawiają, że zachowuje się w pewien sposób, jak bardzo jest wtedy pobudzona i potrafi nawet nie spać przez kilka dni z rzędu. Wówczas stanowi zagrożenie dla samej siebie, dlatego często kończy się to dla niej hospitalizacją, bo przestaje odróżniać rzeczywistość od tego, co dzieje się w jej głowie. Jeśli nie wiecie - mania to stan, który może utrzymywać się kilka dni, a nawet i tygodni. Kurde, za bardzo się rozpisałam, ale podsumowując - niestety uważam, że Magda poniosła śmierć w wyniku zbiegu wydarzeń oraz braku prawidłowej opieki w szpitalu (w tym stanie absolutnie nie powinna być sama w pomieszczeniu, w którym były łatwo dostępne okna).
Miałam w rodzinie przypadek osoby, która po raz pierwszy wyjechała za granicę (tak jak Magda) i miała podobne objawy - halucynacje, omamy głosowe, ogólny lęk. Zaczęliśmy z pomocą rezydentki jeździć po lekarzach, ale każdy machał ręką jak dowiadywali się, że jesteśmy tylko na tygodniowej wycieczce. Cała sprawa wzbudziła poruszenie na naszym turnusie i jedna z osób z hotelu poleciła nam usługi miejscowej szeptuchy (wiem, że to brzmi niepoważnie, ale tak było). Z braku lepszych alternatyw pojechaliśmy do tej starszej kobiety, a ona bez brania od nas pieniędzy powiedziała, że przyjezdnym ludziom wiatry mieszają w głowach. Jakoś dotrwaliśmy do końca wyjazdu. Po powrocie do Polski objawy całkowicie ustąpiły i nigdy nie wróciły. Po dłuższym czasie rozmawiałam o tej sprawie z jedną osobą z wykształceniem medycznym i ten człowiek zasugerował mi, że mogła to być nadwrażliwość na infradźwięki. Po tym jak więcej poczytałam o tym zjawisku i zestawiłam to z faktem, że był to pierwszy pobyt tej osoby nad morzem gdzie bardziej wieje, uważam to za rozwiązanie tej zagadki. Bardzo możliwe, że w przypadku Magdy było tak samo, a ze względu na rzadkość tej przypadłości i fatalny stan tamtejszej psychiatrii nie umiano sobie z tym poradzić.
LoriLovingLife
MoetGlass

nienadlugo pisze: pt kwie 18, 2025 11:56 pm Polecam podcast Pętla zbrodni. Teraz po kilku latach są już znane dodatkowe fakty, np choćby ten że Magda była na imprezie na yachcie, co już bardzo zmienia kontekst pewnych wydarzeń.
Najciekawsze dla mnie ustalenie jakie wynika z tego programu to fakt, że Magda całkowicie świadomie wykupiła ten wyjazd wiedząc, że Markus nie będzie mógł z nią pojechać.
niten ka
Modna

LoriLovingLife pisze: sob kwie 19, 2025 10:11 am Najciekawsze dla mnie ustalenie jakie wynika z tego programu to fakt, że Magda całkowicie świadomie wykupiła ten wyjazd wiedząc, że Markus nie będzie mógł z nią pojechać.
Z tego co ja zrozumiałam to dowiedziała się dzień czy dwa przed wylotem, pisząc smsa do jego kolegi, że Markus nie poleci.
counting

Post autor: counting »

donis pisze: pt kwie 18, 2025 8:28 pm jako matka z dzieckiem nie bylas targetem dla nagabywaczy, poza tym jak nie jestes zwiazana z tym swiatkiem to nie masz wgladu do zaplecza na temat przewozu narkotykow i handlu ludzmi. twoj post bazowany ttylko na twoim doswiadczeniu jako tyrystki
nie ma nic wspolnego z tematem Magdy.
Przepraszam, ale dopóki nie byłaś tam z Magdą to też nie wiesz i nieudowodnione teorie to wciąż teorie spiskowe.
Daisy123
ŚpięWRezydencji

Post autor: Daisy123 »

Slucham tego podcastu jak dla mnie to troche wymyslone historie tam sa… sa jakies dowody na to, ze ona byla na tym jachcie i ze na sukience miala jakies slady biologiczne??
donis

counting pisze: sob kwie 19, 2025 9:17 pm Przepraszam, ale dopóki nie byłaś tam z Magdą to też nie wiesz i nieudowodnione teorie to wciąż teorie spiskowe.

a ktore teorie nie sa udowodnione? bo wg niektorych to chyba nawet, jesli bym tam byla z Magda to by tez nie wystarczylo. zostalo przedstawionych wystarczajaco wiele interesujacych materialow, by wyrobic sobie opinie o tym, co sie stalo, biorac pod uwage takie okolicznosci, jak powiazania markusa i magdy z wroclawskimi szemranymi kontaktami, sposob w jaki ten rezydent egipski rozmawia z markusem, podczas video z magda oraz to, co sie dzialo w szpitalu /np. jak ustawiali magde, ktora widac bylo jest kompletnie odurzona i nieprzytomna w konkretnych pozycjach, by wygladalo tak, ze sama sie tak ustawila…

ale ci, ktorzy nie chca widziec, to nigdy nie przejrza na oczy. bo przeciez byli tam tyle raz z dzieckiem w tym miejscu i nigdy nic sie nie wydarzylo, wiec to niemozliwe, by komus innemu sie jednak przydarzylo…
niten ka
Modna

donis pisze: sob kwie 19, 2025 10:09 pm a ktore teorie nie sa udowodnione? bo wg niektorych to chyba nawet, jesli bym tam byla z Magda to by tez nie wystarczylo. zostalo przedstawionych wystarczajaco wiele interesujacych materialow, by wyrobic sobie opinie o tym, co sie stalo, biorac pod uwage takie okolicznosci, jak powiazania markusa i magdy z wroclawskimi szemranymi kontaktami, sposob w jaki ten rezydent egipski rozmawia z markusem, podczas video z magda oraz to, co sie dzialo w szpitalu /np. jak ustawiali magde, ktora widac bylo jest kompletnie odurzona i nieprzytomna w konkretnych pozycjach, by wygladalo tak, ze sama sie tak ustawila…

ale ci, ktorzy nie chca widziec, to nigdy nie przejrza na oczy. bo przeciez byli tam tyle raz z dzieckiem w tym miejscu i nigdy nic sie nie wydarzylo, wiec to niemozliwe, by komus innemu sie jednak przydarzylo…
Ja jeszcze dodam, ze w jej krwi wykryto mieszankę narkotykow a była to osoba, która stroniła od tego typu substancji i prowadziła bardzo zdrowy tryb życia. Miała startować w półmaratonie.
LoriLovingLife
MoetGlass

Dobrze, to podsumujmy wszystko:
Tak czy inaczej Markus nie wiedział o tym wyjeździe. Jak to miało wyglądać dalej? Markus uruchomił dziwne kontakty we Wrocławiu, żeby skrzywdzić własną dziewczynę, a oni mieli macki tak daleko, że dotarli do tego konkretnego hotelu i rezydenta? Po tym oni podają jej środki psychoaktywne (nie wiadomo po co) i nagrywają jej dziwne zachowanie (nadal nie wiadomo po co w kontekście porwania i sprzedania w niewolę). Po tym Markus odbywa rozmowę z Magdą, którą nagrywa i sam na siebie zamieszcza dowody w internecie (przy założeniu, że robił coś złego). Po tym Magda nie zostaje wpuszczona do samolotu (czyli pilot samolotu też był w to zamieszany), a po tym zostaje przewieziona do szpitala. W szpitalu obsługa też była wmieszana w cały proceder. Całość uprowadzenia i sprzedania w niewolę kończy się najgorszym możliwym scenariuszem, bo rzekomym zabójstwem osoby na której mieli zarabiać, a sami na siebie skierowali dodatkowy problem morderstwa.
donis

LoriLovingLife pisze: sob kwie 19, 2025 10:28 pm Dobrze, to podsumujmy wszystko:
Tak czy inaczej Markus nie wiedział o tym wyjeździe. Jak to miało wyglądać dalej? Markus uruchomił dziwne kontakty we Wrocławiu, żeby skrzywdzić własną dziewczynę, a oni mieli macki tak daleko, że dotarli do tego konkretnego hotelu i rezydenta? Po tym oni podają jej środki psychoaktywne (nie wiadomo po co) i nagrywają jej dziwne zachowanie (nadal nie wiadomo po co w kontekście porwania i sprzedania w niewolę). Po tym Markus odbywa rozmowę z Magdą, którą nagrywa i sam na siebie zamieszcza dowody w internecie (przy założeniu, że robił coś złego). Po tym Magda nie zostaje wpuszczona do samolotu (czyli pilot samolotu też był w to zamieszany), a po tym zostaje przewieziona do szpitala. W szpitalu obsługa też była wmieszana w cały proceder. Całość uprowadzenia i sprzedania w niewolę kończy się najgorszym możliwym scenariuszem, bo rzekomym zabójstwem osoby na której mieli zarabiać, a sami na siebie skierowali dodatkowy problem morderstwa.

nie wiemy do konca o co chodzilo, bo sprawa zostala zamieciona pod dywan i tyle.
ale to smierdzi na kilometr. w tej calej akcji cos poszlo nie tak i goscie sie sami pogubili z ta szopka, ktora odwalili, ale im sie niestety upieklo, poki co. az zerknelam znowu na te zdjecia i to straszne - jak za nia chodzili, robili jej zdjecia w pokoju hotelowym, gdzie magda lezy w rozpietym szlafroki i probuje sie zaslaniac, lacznie z twarza, potem ja ustawiaja w roznych pozycjach do zdjecia - a widac, ze jej cialo jest bezwladne (np. zdjecie jak lezy w przykucu w drzwiach). jakies szarpaniny w tym szpitalu z monitoringu… a no tak, “psychoza”. boze, to straszne, co ona tam przeszla.
LoriLovingLife
MoetGlass

donis pisze: sob kwie 19, 2025 10:34 pm nie wiemy do konca o co chodzilo, bo sprawa zostala zamieciona pod dywan i tyle.
ale to smierdzi na kilometr. w tej calej akcji cos poszlo nie tak i goscie sie sami pogubili z ta szopka, ktora odwalili, ale im sie niestety upieklo, poki co. az zerknelam znowu na te zdjecia i to straszne - jak za nia chodzili, robili jej zdjecia w pokoju hotelowym, gdzie magda lezy w rozpietym szlafroki i probuje sie zaslaniac, lacznie z twarza, potem ja ustawiaja w roznych pozycjach do zdjecia - a widac, ze jej cialo jest bezwladne (np. zdjecie jak lezy w przykucu w drzwiach). jakies szarpaniny w tym szpitalu z monitoringu… a no tak, “psychoza”. boze, to straszne, co ona tam przeszla.
Ona była w ewidentnym stanie paranoi, a ludzie w takim stanie mają tendencję do nagłych zrywów i ucieczki (i dokładnie tak było w jej przypadku w szpitalu). Nie musisz mi w to wierzyć, możesz sprawdzić inne sprawy w których były takie objawy np zaginięcie Larsa Mittanka czy Klaudii Jarneckiej.
Ty widzisz w tym coś dziwnego i próbę zrobienia jej krzywdy, ja widzę, że oni próbują ją jakoś ogarnąć i poradzić sobie z kłopotem, który ona im sprawia swoim zachowaniem.
Idąc brzytwą Ockhama dalece bardziej prawdopodobna jest choroba psychiczna niż międzynarodowa siatka sutenerów, którzy kombinowali coś dziwnego na turystce.
niten ka
Modna

LoriLovingLife pisze: sob kwie 19, 2025 10:28 pm Dobrze, to podsumujmy wszystko:
Nie wiem czy czytałaś cały wątek od początku ale pisałam, że mieli plany brać ślub na Florydzie na jesieni a w maju Magda pożycza pieniądze na wyjazd do Egiptu bo groszem nie śmierdzieli. To pytanie za co ten ślub w USA?On cały czas utrzymywał, że nic nie wiedział o wyjeździe ale to jest tylko jego zdanie, nie ma z kim tego skonfrontować. Poza tym nagranie wyciekło przez przypadek i czemu ono tak naprawdę miało służyć? Bo jeśli miała psychozę, to on nie potrzebował robić nagrania rozmowy żeby mieć alibi.
LoriLovingLife
MoetGlass

niten ka pisze: sob kwie 19, 2025 11:51 pm Nie wiem czy czytałaś cały wątek od początku ale pisałam, że mieli plany brać ślub na Florydzie na jesieni a w maju Magda pożycza pieniądze na wyjazd do Egiptu bo groszem nie śmierdzieli. To pytanie za co ten ślub w USA?
Młodzi ludzie mieli takie marzenie, ale nie mieli na to pieniędzy. Co to niby udowadnia?
niten ka
Modna

LoriLovingLife pisze: ndz kwie 20, 2025 12:07 am Młodzi ludzie mieli takie marzenie, ale nie mieli na to pieniędzy. Co to niby udowadnia?
Mieli plany a nie marzenie a to różnica. A pieniądze na to mieli zdobyć w Egipcie. Cofnij się kilka postów, bo nie chce mi się powielać informacji.
donis

LoriLovingLife pisze: sob kwie 19, 2025 10:41 pm Ona była w ewidentnym stanie paranoi, a ludzie w takim stanie mają tendencję do nagłych zrywów i ucieczki (i dokładnie tak było w jej przypadku w szpitalu).

wez naprawde.. tak latwo z czlowieka zrobic wariata. nie slyszalas nigdy o takiej taktyce, ze aby uciszyc niewygodnego swiadka wmawia sie wszystkim, ze wariat?… a ty jakie masz dowody na to, ze ona miala paranoje, a nie ze stala jej sie tam krzywda. jestes lekarzem psychiatra i tam bylas? zal te wszystkie komentarze w tym tonie.

i wezcie sie zdecydujcie w koncu, co ona tam miala- paranoje, manie, psychoze, czy wszytsko naraz? ignoranckie forumki, bawiace sie w diagnostow i wrzucajace do jednego worka wszystkie pojecia psychiatryczne, jakie gdzies slyszaly, ale nawet nie wiedza do konca czym sa 😂😂 DNO
spadam z tego watku. bo nie ma z kim dyskutowac.
Awatar użytkownika
Alexa2344
LouiBag

Post autor: Alexa2344 »

Daisy123 pisze: sob kwie 19, 2025 9:54 pm Slucham tego podcastu jak dla mnie to troche wymyslone historie tam sa… sa jakies dowody na to, ze ona byla na tym jachcie i ze na sukience miala jakies slady biologiczne??
Sprawa Żuk to handel ludźmi,info od policjanta wrocławskiego -doobry znajomy moich rodziców .
Wrocław,Grey et cetera .
Daisy123
ŚpięWRezydencji

Alexa2344 pisze: ndz kwie 20, 2025 1:04 pm Sprawa Żuk to handel ludźmi,info od policjanta wrocławskiego -doobry znajomy moich rodziców .
Wrocław,Grey et cetera .
No ale ci ludzie w podkascie, pomijaja zupelnie ten watek, podaja z kolei inne rzeczy jako pewnik, a gdzie dowody?
Daisy123
ŚpięWRezydencji

Z tym slubem, kwestia finansow to tez jest dziwne. Znali sie pare miesiecy i pojechala zarobic niby na slub? Tu byla super przedsiebiorcza i miala wlasny salon, a kase na wycieczke do egiptu, ktora pewnie nie kosztowala majatku pozycza od rodzicow? Kupy sie to nie trzyma.