Hej, czy macie może jakiegoś super nauczyciela do polecenia, żeby podszkolić angielski, szczególnie w mowie? Zależy mi na przełamaniu bariery i osiągnięcie takiego mocnego B2
Zajęcia online, 1:1 najlepiej
Angielski - korepetycje online
Moderator: verysweetcherry
Żeby mówić, trzeba pierw poszerzyć słownictwo - a tego sama dasz radę się nauczyć. Ja osobiście korzystam z "profesor Henry" duża baza słów + zdania, można ćwiczyć wymowę, a co najważniejsze to wymaga systematyczność.
Co do muki polecajek - zajrzałam na instagrama English.zasady nawet w środę o 20 na intsa maja darmowe lekcje - wygląd tej lekcji totalnie mnie odstraszył od wykupenia lekcji u nich, przypomnailo mi się gimnazjum aż .
Na insta też nie znalazłam fajnego profilu do nauki,bo zawsze wciskają w te reelsy swoje życie
Lingua Marina na yt też jest polecam
Co do muki polecajek - zajrzałam na instagrama English.zasady nawet w środę o 20 na intsa maja darmowe lekcje - wygląd tej lekcji totalnie mnie odstraszył od wykupenia lekcji u nich, przypomnailo mi się gimnazjum aż .
Na insta też nie znalazłam fajnego profilu do nauki,bo zawsze wciskają w te reelsy swoje życie
Widziałam ostatnio kilka filmików na kanale English for everyone with Kevin and Liza (facet to native, Liza jest chyba Rosjanką) i oni bardzo krytykują Linguamarina. Ta kobieta robi podstawowe błędy w stylu "This is bed" zamiast "This is A bed". "This is curtains" zamiast "THESE ARE curtains". Do tego czasem też ma problemy z wymową niektórych słów. Taka osoba (pomimo, że wygląda na sympatyczną i jej filmiki przyjemnie się ogląda) raczej nie powinna uczyć innych.Medlee pisze: ↑czw gru 15, 2022 10:21 pm Żeby mówić, trzeba pierw poszerzyć słownictwo - a tego sama dasz radę się nauczyć. Ja osobiście korzystam z "profesor Henry" duża baza słów + zdania, można ćwiczyć wymowę, a co najważniejsze to wymaga systematyczność.
-
- Currently:Top
Ja polecam aplikacje duolingo. Fajna na systematycznosc w slowkach. Można ćwiczyć wymowę
-
- Siatkarka
Jeśli chodzi o podręczniki to można zerknąć na wydawnictwo Pearson. Oni mają apkę i opcję wykonywania ćwiczeń online.
Duolingo jak dla mnie jest chaotyczna, ale ja lubię porządek. Lubię kiedy kolejność ma jakiś sens i jedno prowadzi do drugiego.
Przy korkach online wolę szkołę językową, bo osoby prywatne to mogą być ludzie bez kwalifikacji itd. I tutaj też stanowczo odradzałabym Tutlo - korzystałam i nie jest warte ceny.
Duolingo jak dla mnie jest chaotyczna, ale ja lubię porządek. Lubię kiedy kolejność ma jakiś sens i jedno prowadzi do drugiego.
Przy korkach online wolę szkołę językową, bo osoby prywatne to mogą być ludzie bez kwalifikacji itd. I tutaj też stanowczo odradzałabym Tutlo - korzystałam i nie jest warte ceny.