Start
Mój profil

Impreza urodzinowa dla rówieśników dziecka: opinie, pomysły i kwestia prezentów

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Awatar użytkownika
oliixii
Collagen z chlorellą

Impreza urodzinowa dla rówieśników dziecka: opinie, pomysły i kwestia prezentów

Post autor: oliixii »

Hej :)

Chciałabym poznać Wasze opinie odnośnie organizowania dziecku urodzin dla rówieśników z grupy przedszkolnej.
Czy u Was jest taki zwyczaj, czy organizujecie sami czy w sali zabaw?

No i kwestia prezentu. Co wypada kupić na prezent i do jakiej kwoty?
Rzeka.chaosu
Currently:Vienna

Post autor: Rzeka.chaosu »

Moim zdaniem dużo zależy od poziomu znajomości w grupie. Ja zrobiłam dużą imprezę tylko raz (dla całej grupy). Co roku moim zdaniem nie ma potrzeby. Prezenty były dla mnie drugorzędne. Jeśli chodzimy na imprezy daję coś w przedziale 50-100 zł. Staram się dawać firmówki typu lego, podpytać rodziców co kupić lub zrzucamy się na coś większego. Z perspektywy dziecka to na pewno fajne, ale co roku to dla mnie przesada (goście chodzą do wielu dzieci i nie chcę ich obciążać). Dlatego za rok zaprosimy tylko bliskie koleżanki do mniejszej salki lub do domu.
Awatar użytkownika
perelka123
BlondDoczep

Post autor: perelka123 »

oliixii pisze: czw kwie 03, 2025 2:15 pm Hej :)

Chciałabym poznać Wasze opinie odnośnie organizowania dziecku urodzin dla rówieśników z grupy przedszkolnej.
Czy u Was jest taki zwyczaj, czy organizujecie sami czy w sali zabaw?

No i kwestia prezentu. Co wypada kupić na prezent i do jakiej kwoty?
organizuję co roku na sali zabaw, maksymalnie 30 dzieci
zawsze pytam dziecko kogo chciałoby zaprosić i te dzieci dostają zaproszenia - wiadomo, z jednym dzieckiem bawi się więcej z innym mniej
na prezenty innych dzieci przeznaczam maksymalnie 100, zawsze pytam rodzica co dziecko chciałoby dostać