Gdzie na wakacje kwiecień/maj?
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherryGdzie na wakacje kwiecień/maj?
Szukam destynacji na kwiecień lub maj, najlepiej w Europie, pół na pół odpoczynek i zwiedzanie. Co polecacie?
Jak się dobrze wczytasz to znajdziesz i Nietzschego i Gosie z żabki
Do tej listy jeszcze klasycznie - Włochy. Jednak w Europie o tej porze roku nigdzie bym się nie nastawiala na gwarantowaną pogodę. Jednego dnia może być upały, a następnego chłodno i pochmurnie.
Zależy też, co lubisz zwiedzać. Czy chodzi Ci o galerie, muzea, zabytki architektury czy może miejsca związane z naturą, góry, parki narodowe itp.
Zależy też, co lubisz zwiedzać. Czy chodzi Ci o galerie, muzea, zabytki architektury czy może miejsca związane z naturą, góry, parki narodowe itp.
Co chciałam wam jeszcze powiedzieć
-
Panizpieskiem
- RoyalBaby
W tamtym roku byłam w Portugalii na wybrzeżu Algarve pod koniec kwietnia i pogoda była już idealna do zwiedzania, ok 22-24 stopni i słonecznie. Do plażowania może trochę mało, ale byli i tacy co leżeli plackiem na plaży.
Maj w wielu miejscach moze byc problematyczny jesli chodzi o pogode, poniewaz w tym okresie najczesciej dochodzo do zmiany por roku z wiosny na lato, co wiaze sie z mieszaniem mas powietrza, sielniejszymi wiatrami i zachmurzeniem. Wlasnie taka aura towarzyszyla nam m.in. w Egipcie i Portugalii (Algarve).
-
KK0345206239
- Mokra Włoszka
Ja byłam końcem kwietnia na Teneryfie i wieczory bywały naprawdę chłodne, w ciągu dnia cieplutko, można było się opalać